- 16 Şubat 2009
- 34.816
- 123.236
Aman efendim ne sultanı, burada herkes sultan
Ben olsam olsam size yaştan sebep abla olurum
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Aman efendim ne sultanı, burada herkes sultan
Afiyet olsun hoşgeldin evine de yanımıza da :)
Kimbilir ne güzel mamalar yapmışsındır,
Çalışıyorsan elbette gündüz müsait olup girememen doğal,
Yeni yeni tanışıyoruz hayatlarımızı bilmiyoruz tabi :)
Dua çiçeği bilgisi için sağol :))
Kaybettiğin çiçeğin neydi cinsi bilmiyorum ama okurken hem üzüldüm hem güldüm
Neden diyeceksin çiçek güzelken gözün gibi bakıp bozulunca gönderdiğin yer için
Kimi oluyor şansa ama benim geçen sene aldığım maydanoz ve dere otu tohumları çimlenmediHadi ya abla bende gecen yine saksı aldım maydonoz ve nane için desene onlarda olmayacaklar zaten herşey gdolu bari yeşilliklerimiz düzgün yetiştirmek yemek isterdim üzüldüm
Orkideler hakkında bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim, çok seviyorum ama bakamazsam diye cesaret edemiyorum
Benim bildiklerim bu kadar ben de arkadaşlardan bekliyorum fikirler lingen arkadaşımızın 9/10 orkidesi varmış onun gelip tecrübelerini aktarmasını bekliyorum heyecanla :))Miyav_su Hoşgeldiniz :))
Işık alacak ama direk güneş almayacak,
Saksısı dekoratif amaçlı şeffaf değilse hemen şeffafa alın çünkü köklerinin ışık alması lazım
Şebeke suyu değil oda sıcaklığında içme suyu ile haftada bir içindeki orkide toprak karışımı ıslanana kadar sulayıp, tabağa inen suyu boşaltmalısınız ki
Kökleri suda kalıp çürümesin
Nemli ortamı çok sevdiğinden ışığı müsaitse mutfağınıza ya da nem için alet kullanıyorsanız o odaya koyabilirsiniz
Kökleri saksı altından uzamadıkça ve saksı içinde kökler çok sıkışmadıkça saksı değiştirmenize gerek yok
Değiştirirseniz eğer yapı marketlerin bahçe reyonunda saksısı da toprak karışımı da satılıyor
Sıvı besin açmadan önce çalkalayın,ayda 2 kere içme suyuna 1 lt ye yarım kapaktan az karıştırıp onunla sulayabilirsiniz
Kireçsiz su için aslında önerilen ütü suyu ama ben hiç denemedim
Yaprakların ortasına yani iç kısmına su kaçmamasına özen gösterin
Çiçeklerin ömrü dolup solduktan sonra alttan 4.boğumun 2 parmak üzerinden dalı keserseniz yenilenir
Aklıma gelenler bunlar :))
Yerini değiştirmezseniz ortadan yaprak vermesinden size alışıp alışmadığını anlayabilirsiniz :))
Fotoğraf gönderirseniz rengiyle topiğimizi şenlendirirsiniz :)
Gelişmeleri ve varsa diğer çiçeklerinizi de paylaşın lütfen :)
Güzel günlerde mutluluk getirmeye devam etsin hediyeniz
Sevgiler
Benimde öyle bir saksıda yetişen sarmaşığım çürümüştü, aman ne güzel of nasıl sarmış salonu diye diye gitti garibimAhahaha zaten herkes gıbı gozu kalmıstı cıcegımde bende ona verdım adı dılımın ucunda ama su an aklıma gelmedı onunda fotosu vardı bılgısayarımda musayıt bı zaman kyarım buraya dıs mekan cıcegıydı eve uyum saglamıstı tam nazardan yerle bır oldu resmen mevlut okutmustum evımde herkes ay ne guzel ne bu adı ne dıye hayran kalmıstı dur netten bulabılırsen alıntı bır foto atayım :)
Umarım kalmıştır ben de alacağım sayende :))Biraz yan yatmışlar gibime geldi ama inşallah düzelirler :)
Dayanamayıp yine alıcam sanırım
Hahahahaha yarın market market gezeceğim desenize :))) teşekkür ederim :)) hızımı alamayıp ben hepsine bi uğrarım.Bende görünce dayanamayıp alıyorum
Bu ara sıklamene taktım kafayı, yaz kış açan, dayanıklı bir bitkidir yerini severse coşar çokta güzeldir cimcime, NAZZOZZ'un dediği gibi kikrosta vardı gördüm :)))
Ama alınmayacak gibi değiller ki:))Umarım kalmıştır ben de alacağım sayende :))
Evet heralde tein bağımlısı olduk Türk halkı olarak :)) ciddi ciddi başımda alnımda bi gerginlik hissi oluyo içmeyinceBende çok severim cayı içmezsem başım ağrır hasta olurum
tohumu ekmeden once islak pecete de beklettiniz mi?Bende ilk kez eşim aldı umarım kurutmam birde ben saksılara dereotu diktim büyümediler neden acaba 1 ayı geçtiler
Bi de şöyle düşün çiçek negatif kötü enerjiyi çekmiş çekmeseymiş .....sizi kurtarmış zavallıcıkAhahaha zaten herkes gıbı gozu kalmıstı cıcegımde bende ona verdım adı dılımın ucunda ama su an aklıma gelmedı onunda fotosu vardı bılgısayarımda musayıt bı zaman kyarım buraya dıs mekan cıcegıydı eve uyum saglamıstı tam nazardan yerle bır oldu resmen mevlut okutmustum evımde herkes ay ne guzel ne bu adı ne dıye hayran kalmıstı dur netten bulabılırsen alıntı bır foto atayım :)
Herkes çay şeker için biz çiçek için gezeriz marketleri ama çok güzel çiçekler gelmiş, B202'ye de soğanlı çiçekler gelmişHahahahaha yarın market market gezeceğim desenize :))) teşekkür ederim :)) hızımı alamayıp ben hepsine bi uğrarım.
Kesin reklamlarda çıkmıştır bu hafta şu var diye ama reklamlarda sesi kapatıp başka şeylerle ilgilendiğimiz için bu bilgiden mahrum kalmışım :)
Benimde öyle bir saksıda yetişen sarmaşığım çürümüştü, aman ne güzel of nasıl sarmış salonu diye diye gitti garibim
Olgunlaşmış açmış çiçek düşmüşse normaldir olgunlaşınca bir ay civarı kalıp düşüyorlar orkide için demir kullanıldığını hiç duymadımEvet balkon kapısına yakın koydum gündüzleri balkon kapısının perdesini açıyorum ışık görsün diye yanlız dün Çiçeği düşmüş normal mi birde Demir vitamini versem kötü olur mu
Evet ben de şekeri hiçbir şeyde kullanmıyorum çocukluğumdan beri ailem de öyleydiOf bütün gün dükkanda 10 bardağı geçiyor Zatenallahdan şekersiz içiyorum @Mune abla afiyet olsun
Dereotu nu Tohumken aldın da filizlenmedi mi ?Bende ilk kez eşim aldı umarım kurutmam birde ben saksılara dereotu diktim büyümediler neden acaba 1 ayı geçtiler
Ama çok güzelmiişşşşş maşallah demek için geç kaldım değil mihıc masallah demıyrlar kem gozluler halbukı her ısteyene bır dal verıyrdum
SolitaryWitch canım cıcegım bundandı Eki Görüntüle 1974045
Dereotu değil ama maydonoz tohumu aktardan alıp yetiştirmiştimValla dere otunu bende diktim geçen sene çimlenmiyor hayatım, tohumundan mıdır bilemedim? Sanırım dere otu maydanoz gibi bitkilerde önce gölge de çimlendirmek gerekiyordu, bilgisi olan varsa yazsın, dere otu olmasa da maydanoz ekmeyi istiyorum çünkü.
Benimde 5-6 sene evvel ektiğim maydanoz öyleydi, sapları cılızdı, çok keskin kokusu olmamıştı ama geçen sene ektiklerim hiç olmadı, çimlenmediler bile.Dereotu değil ama maydonoz tohumu aktardan alıp yetiştirmiştim
Toprağın yüzeye çok yakınına ekip karanlıkta beklettim Sonra büyüdüğünü görünce nefes aldırdım :))
Ama yediğimiz maydonozlar gibi olmadı daha küçük ve aroması azdı belki tohumundandır
Ruhun yaşı olmaz :))Aman efendim ne sultanı, burada herkes sultan