CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,AKP’nin olmadığı bir koalisyon önerdi.

He ya adam akıllı bir anlatın nasıl olurmuş dışardan desteklemek benimde kafama takıldı

CHP MHP ile koalisyon yapmaz çünkü milletvekili sayısı yetersiz
Acaba düşünmüyormusunuz ekmel beyleyi neden aday gösterdikleri hala anlamadınız mı bu kadar neyse ya anlamassınız
herkesin görüşü ve anladığı kendine canım

Ya bir de milli iradeye saygı duyuncular vardı. Sözünüzü sandıkta söyleyinciler vardı. Noldu? Al sana sandık. Milli irade sizin istemediğiniz yönde gidince pek bir anti-milli iradeci oldunuz.
Gelmiş birde millete hesap soruyorsunuz. Neymiş hdp ye nasıl oy verirsiniz hainler hedödö.
Hiçbiri de cevap veremiyor pkk yı kim adam yerine koydu da masaya oturdu deyince. Hala tutturmuşlar vay efendim chp yaptı mhp yaptı.
Akp yapınca çözümdü, barıstı, kan durmuştu. Al değişen bir sey yok işte. Meclisteydiler yine meclisteler. Ne değişti? Ben söyleyim iktidar değişti. Sizin zorunuza giden onların mecliste olması değil. İktidarın elinizde olmaması.
Zamanında cok guzel kullanıyordunuz çözüm sürecini. Şimdi tu kaka oldu.
Armuda gelince hımhım, sapa gelince meee. Yok öyle.

Kurulan hükümet güven oyu almalı dışardan destek güven oyuyla oluyor, şimdi ilk hükümeti kurma yetkisini ak parti ye verir cumhurbaşkanı sonra hükümet meclise güven oyuna sunulur güven oyu alması içinde ak partinin meclis sayısı yeterli olmuyor diğer partilerden 15 miletvekili güven oyu verirse hükümet kurulur güven oyu alınmazsa erdoğan hükümet kurmayı ikinci parti ya da hdp ye verir onlarda aralarında anlaşıp güven oyuyla hükümeti kurarsa koalisyon hükümeti kurulmuş olur , anlaşamazlarsa erken seçime gidilir.

Bende bunu anlamıyorum işte...Düz mantıkla Akp.yi çözüm sürecinde eleştiriyorsan hdp ile koalisyon hayalleri kurmayacaksın,yada koalisyon hayali kuruyorsan Akp.ye meclise soktu diye kızmayacaksın o zaman.
Ee Mhp Akp ile koalisyona yanasmayinca sen dememis miydin parti cikarlarindan muhim kurun bu koalisyonu bir şekilde.

O zaman he dese bu partilerden biri Akpye ;bu sefer de hani cozum surecinde hain diyordunuz Akp ye , hani hirsiz diyordunuz niye koalisyona giriyorsunuz denir.

Ya bişey sorcam şu dışardan desteklemek ne demek niri anlatsın.

şincik mhp chp hdp koalisyn yaptı diyelim ancak hdp diyor ki tamam hükümet kurmak için yanınızdayım sayı yeterliliği açısından desteğim ancak bakanlık vs...istemiyorum hükümetin içinde yer almayacağım.işte bu dışarıdan destek.

Chp mhp hdp koalisyonu mumkun degil... Mhp ve HDP nin birlikte bulunduğu bir koalisyon Mhp'ye oy veren milliyetciler bir kez daha düşünürler böyle bir durumda, ki bu mümkün değil. Hiç kimsenin hickimse yle koalisyon yapamayacağı bi meclis oldu... Önceki sayfaların hepsini okuyamadim, kusura bakmayın

Bence koalisyonun ne olduğunu açıklayıcı bir başlık falan oluşturmalıyız.
Bir sürü AKPlinin kafasının karışık olduğunu görüyorum bu konuda.
Amaç şu an hükümeti kurabilmek. Ve tek bir partinin kafasına göre at koşturması mümkün değil.
Hiç fanatik de değilim HDP VE MHP ile koalisyon oluşturmasına çok sıcak bakıyorum
Çünkü HDP'yi oraya çıkartan AKPdir. Önce onun ipi kesilmelidir.
HDP'yle sonra ilgilenmesini biliriz arkasını pış pışlayan olmayınca yamuk falan da yapamaz

HDP nasıl tutup da apoyu sokacak meclise.
karşısında 130 + 80 milletvekili var önünü kesecek
ve bu vekiller chp ve mhpli
"biz bi kürdistan kuralım" diyecek hdp (bak bak mantıklı adıma bak)
210 kişi de "ok cnm al." dicek

siz sistemin nasıl işlediğinden pek haberdar değilsiniz zannımca

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…