Bence koalisyonun ne olduğunu açıklayıcı bir başlık falan oluşturmalıyız.
Bir sürü AKPlinin kafasının karışık olduğunu görüyorum bu konuda.
Amaç şu an hükümeti kurabilmek. Ve tek bir partinin kafasına göre at koşturması mümkün değil.
Hiç fanatik de değilim HDP VE MHP ile koalisyon oluşturmasına çok sıcak bakıyorum
Çünkü HDP'yi oraya çıkartan AKPdir. Önce onun ipi kesilmelidir.
HDP'yle sonra ilgilenmesini biliriz arkasını pış pışlayan olmayınca yamuk falan da yapamaz
HDP nasıl tutup da apoyu sokacak meclise.
karşısında 130 + 80 milletvekili var önünü kesecek
ve bu vekiller chp ve mhpli
"biz bi kürdistan kuralım" diyecek hdp (bak bak mantıklı adıma bak)
210 kişi de "ok cnm al." dicek
siz sistemin nasıl işlediğinden pek haberdar değilsiniz zannımca
Ya bu arada ben bu yeni gelecek hukumete uzuluyorum.
Öncekiler yediler bitirdiler ulkeyi. Sonrada 4 senede toparlanmasını bekleyecekler. Bazılarının gemicikleri falanda kurtarmaz.
MHP CHP ile koalisyon yapacak tabi nasılki ekmelettin ihsanoğlunu çatı adayı yaptılarsa
üni den sınıf arkadaşı olan devlet bahçeli ve kemal kılıçdaroğlu uzlaşacak HDP ise dışarıdan destek verecek
Hdp yi o kadar zavallı mi sanıyorsunuz? Dışardan da Mhp nin içinde olduğu birseyi desteklemez onlar. Hdp demiycek mi, benim mhpden ne farkım var ey chp, onların da bizim de 80 mvlimiz var. Mhp yle hükümet kuracağına bizimle kursana, demiycekler mi? Hdp uysal koyun mu? Hiç sanmıyorum...
şuradan AKP ye el sallamak istiyorum
Herkes fikirlerini ifade etmekte özgür, Akp'liler istemeyecektir elbette iktidarı kaybetmek, hak vermiyorum ama anlayabiliyorum. Ancak henüz iki cümleyi bir araya imla hatasız getirmeyi başaramayan insanların Kemal Kılıçdaroğlu'nu kastederek "Ayy kıız şu mu yönetecek ülkeyii öğğğ" kabilinden konuşması komik :) Komik olduğu kadar da ayıp.
Birde bunu söyleyenler asıl hdp akp ile koalisyon yaparsa akp nin sırf baskanlık sistemi için hdp nin 'bazı' isteklerini yerine getirebileceğinden habersizler. Ya da biliyorlarda işte. Zamanında yaptıkları gibi görmedim duymadım ayağı.
oylar düşünce tüm ahali birden milliyetçi oldu.gözlerim yaşarıyor doğrusu.gurur duyuyorum
Agzina saglik. Daha gilicdarogliii yaziyor adami asagiliyor.
Evet kendilerince aşağıladığını sanıyorlar hem de bu ifadelerle. Anlamıyorum insan hiç mi kendinin farkında olmaz aşağılamaya çalıştığım insan benden kaç gömlek yukarıda diye hiç mi düşünmez? :)
Atatürkü seven biri hdp yi sevemez !
siz şaka mısınız ya
ne tarafsınız belli edin
Herşeyin suçlusu rte zaten muhalefetin hiç suçu yok dimi chp ne yaptı bu arada sormak lazım
Zamanında bende akp'ye oy vermiştim. Neyse ki gözümüz görüyor da körü körüne baglı kalmadık. Yanlışa yanlış demeyi bilmek gerek.
https://eksisozluk.com/entry/52118733