Chia tohumu ile zayıflayan var mı?

Kızlar merhaba. Ben de dün aldim aktardan ve sahte olup olmadığını anlamak için suya koydum.Gece sabah kalktığımda şişme olmamıştı macun gibi kıvam da yoktu sadece bazilari beyaz bir renge dönmüştü kesin sahtedir bu di mi?

Kızlar buna da bir cevap dönerseniz çok sevineceğim çünkü ben çay ve shakeini kullanmak istemiyorum o yüzden sadece tohumdan dolayı aktardan aldım:)

Tok tutuyorsa yemen de daha az olur ve daha az yediğin için kilo vermeye başlarsın.. Hiç birşey durduk yere vücutta yağ yakmaz ki..sadece tok tutar yada su içmeyi sağlar ve bu şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor.. Kilo vermeye yardımcı olduğu nokta tok tutması demek ki chia nın..ve bence bu çok çok iyi bir etki...Diye düşünüyorum ben...:KK39:
4 Litre su içiyorum
ekmek yemiyorum
tatlı sadece bir çatal
yani chia kullanırken hep dikkatliydim

merhaba arkadaşlar,
2013 yılından beri kilo vermeyi rafa kaldırmıştım. Nasıl olsa yeme yeme zayıfla sonra ye gene eskisi gibi oluyorsun düşüncesi bende sabitleştiği için diyet spor vb hiiiiç bir şey yapmıyordum. yemeyi hele tatlıya bayılırımmmm. (az önce çikolata yedim)
eşim ise zayıflama sevdasında . geçen hafta bilgiğiniz M marketten chia alıp gelmiş. bana araştır deneyelim diye kafamın etini yedi. araştırmada en güvendiğim adres tabiki burası. sizin yazdıklarınızı okudum. tamam bi deneyelim dedik.
chia ile 1 hafta spor diyet yok akşam 3 kaşık yoğurt içine 1 ymk kaş. tükettik. başka birşey yemedik.
ben 72 kilo eşim 95
1.gün 70.8 92 wawww işemi yarıyor nee.. dur bi belki su atmışızdır. akşam yiyince açlık yok ama bişeyler mi yesem acaba.bilmem ki moduna giriyorsun. gece buzzz gibi 1 tane portakal yedim :)

2. gün 70.02 92 sabahları kurt gibi aç oluyorum. (kahvaltıyı hiç sevmem. neskafe bisküvi yerdim) omlet mi yapsam . yok yok 2 haşlanmış yumurta tereyağlı kızarmış ekmek bide çikolata sürdüm. ohhh misss. öğlene de ne varsa yemek ondann.. ama çokkk susamaya başladım. dudaklarım kuruyor eşiminde.

3. gün 70.02 92.0000 Allah allah niye gitmiyo ki. heralde içimdeki kötülüklerdi :)))) akşama gün var napcammmmm. eşimle tabakları aldık eve getirdik.yarın kahvaltı da yemek için. tatlıları yemeden durdum yaaa chianın etkisi yoksaaa o tatlılara dayanamazdım.

7. gün 69.8 91.2

dünya kadar su içiyoruz :) bu haftada yürüyüşe başladım. yürüyüşle beraber sonuçlar nasıl olacak merak ediyorum.

arkadaşlar sabah öğle istediğimiz gibi yedik. hatta 2 gün önce 2 tabak pilav üstü kuru yedim.: chia da marketten. çok su içiyoruz.
Aynı belirtiler bana da oldu. Çok susadım çok acıktım. Ama sağlıksız şeyleri istemedi bünyem. Tiksindim hatta. Eskiden aç gezerdim. Şimdi hep yiyorum. Ve kilo veriyorum. Spor da yapmıyorum. Öylene kadar da uyuyorum.

21.03.2017 itibari ile içiyorum aktardan aldım ben çok bekletmiyorum suda ama yine de jel gibi bir hal alıyor bakalım nasip dün akşam tok karına tartildim 96 geldim ee normal okadar ye iç :) sabah aç karına tartıldım 94 geldim net küsür yok ama ciha başlamadan önce sabahları tartıldığımda 94,80 geliyordum ama bende çok tokluk hissi vermiyor ve gün içerisin de 1 lt su içiyorum akşamları da 1 lt içiyorum spor da yapıyorum en az 35 dk

Kızlar buna da bir cevap dönerseniz çok sevineceğim çünkü ben çay ve shakeini kullanmak istemiyorum o yüzden sadece tohumdan dolayı aktardan aldım:)

Valla arkadaşım ben aktardan aldım onu kullanıyorum ve sahte oldugunu düşünmüyorum..Çünkü suya da koydum denedim, yoğurtla da denedim.. Suda gayet jel kıvamını aldı yani..Almıyorsa bilemicem..:KK64:

en az 80 lere inmem lazım tüp bebek yaptırdım tutmadı ve ben şeker hastayım o yüzden biraz da olsa versem hem benim için hem gebeliiğim için hemde bebeğim için iyi olacak gerçi 106 lardan düştüm 92 lere sonra yine tedavilerden dolayı ayağımı kırmıştım 1.5 ay yatmadan normal biraz almam

Tok tutuyorsa yemen de daha az olur ve daha az yediğin için kilo vermeye başlarsın.. Hiç birşey durduk yere vücutta yağ yakmaz ki..sadece tok tutar yada su içmeyi sağlar ve bu şekilde kilo vermeye yardımcı oluyor.. Kilo vermeye yardımcı olduğu nokta tok tutması demek ki chia nın..ve bence bu çok çok iyi bir etki...Diye düşünüyorum ben...:KK39:
Canım metabolizma diye bişii var. Ben hemşireyim. Kısaca özetliyim. Tok durmak kadar yanlış bişii yok. Tok tutulan insan sindirmiyordur, midesi tembelleşmiştir. Barsakları da az çalışır. 3 gün ağzına bişii koymasan spor da yapsan kilo veremezsin. Kilodan dolayı zaten hormonal dengede bozulmuştur, troidler daha az çalışabilir. Chia beni acıktırıyor çünkü midede pirana balıkları var gibi. Ama açlığımı 1 parça peynir bile geçiriyor. Mideniz kazınıyorsa yemekleri sindirdiğinizin işaretidir. Tok tutuyor hiç acıkmıyorum olayı psikolojik bence. Sık sık yememizi sağlıyor chia ve böylece mide ve hormonlar harekete geçiyor salgılar artıyor. Daha çok Çalışan organlar ısı üretiyor bunun için de vucuttan yağlardan enerji çekiyor. Tabi karaciğerdeki glikojen deponuzu tatlılarla fullemezseniz.çünkü enerji önce tatlı deposundan sağlanır. Eğer tatlı deposu azsa, o zaman yağlar parçalanır, parçalanan yağdan glikoz açığa çıkar ve organlar onu enerji olarak kullanır. Bu da durduk yere zayıflamayı sağlar. Bizim yoğun bakımda 2yıldır yatan yatalak bir hasta var, sadece besin gereksinimi kadar mama ile sondadan besleniyor ve incecik hasta. Spor da yapmıyo,, :KK66: bilinçsiz ve yatalak. Sadece yaşamasına yetecek kadar besleniyor. Yani olayın patofizyolojisini kavrarsanız kendinizi psikolojik şartlandırmaya sokmazsınız. Ben bu sabah bitter çukulata yedim bir paket. E ona da ihtiyacı var glikoz depom tamamen boş olamaz. Bol su içerek parçalanan yağları atıyoruz idrarla. Spor da eklesem daha çok hızlanan organlara özellikle kalbe bol enerji gerekecek ve daha hızlı yağlar parçalanacak. Vücutta bu süreç başlarsa zaten tıbbi olarak acıkmanız ve yemeniz gerek. Durduk yere kilo kaybedilir metabolizma hızlanırsa. Herşeye rağmen kilo veremeyen arkadaşlar tıbbi kontrolden geçmeli. Hipotroidi, insülin direnci, polikistik over, genetik hormonal düzensizlik vs. Olabilir.

Ha bir takım sağlık problemi çıkanlar olabilir. Ama kilo vermeye engel değil. İnsülin direnci varsa veya şeker problemi varsa uygun diyet programı ve ilaçlarla düzenlenir, hipotroidi varsa ilaç kullanımı ile eksik hormon tamamlanır, polikistik overse hormonlar düzenlenir endokrin uzmanları tarafından ve sonra chia veya başka bişii fayda eder. Zayıflanılır.

Canım metabolizma diye bişii var. Ben hemşireyim. Kısaca özetliyim. Tok durmak kadar yanlış bişii yok. Tok tutulan insan sindirmiyordur, midesi tembelleşmiştir. Barsakları da az çalışır. 3 gün ağzına bişii koymasan spor da yapsan kilo veremezsin. Kilodan dolayı zaten hormonal dengede bozulmuştur, troidler daha az çalışabilir. Chia beni acıktırıyor çünkü midede pirana balıkları var gibi. Ama açlığımı 1 parça peynir bile geçiriyor. Mideniz kazınıyorsa yemekleri sindirdiğinizin işaretidir. Tok tutuyor hiç acıkmıyorum olayı psikolojik bence. Sık sık yememizi sağlıyor chia ve böylece mide ve hormonlar harekete geçiyor salgılar artıyor. Daha çok Çalışan organlar ısı üretiyor bunun için de vucuttan yağlardan enerji çekiyor. Tabi karaciğerdeki glikojen deponuzu tatlılarla fullemezseniz.çünkü enerji önce tatlı deposundan sağlanır. Eğer tatlı deposu azsa, o zaman yağlar parçalanır, parçalanan yağdan glikoz açığa çıkar ve organlar onu enerji olarak kullanır. Bu da durduk yere zayıflamayı sağlar. Bizim yoğun bakımda 2yıldır yatan yatalak bir hasta var, sadece besin gereksinimi kadar mama ile sondadan besleniyor ve incecik hasta. Spor da yapmıyo,, :KK66: bilinçsiz ve yatalak. Sadece yaşamasına yetecek kadar besleniyor. Yani olayın patofizyolojisini kavrarsanız kendinizi psikolojik şartlandırmaya sokmazsınız. Ben bu sabah bitter çukulata yedim bir paket. E ona da ihtiyacı var glikoz depom tamamen boş olamaz. Bol su içerek parçalanan yağları atıyoruz idrarla. Spor da eklesem daha çok hızlanan organlara özellikle kalbe bol enerji gerekecek ve daha hızlı yağlar parçalanacak. Vücutta bu süreç başlarsa zaten tıbbi olarak acıkmanız ve yemeniz gerek. Durduk yere kilo kaybedilir metabolizma hızlanırsa. Herşeye rağmen kilo veremeyen arkadaşlar tıbbi kontrolden geçmeli. Hipotroidi, insülin direnci, polikistik over, genetik hormonal düzensizlik vs. Olabilir.

2 kez okudum yazını...çok teşekkürler açıklaman için..:KK39:
bu söylediklerine göre benim acıkıyor olmam sindirim sistemimin gayet güzel çalıştığını gösteriyor. Tatlı arada canım çekse de günkurusu yada üzüm kurusu ile geçiştiriyorum..yada tarçınlı süt içiyorum.. iş çıkışı servis kullanmamaya çalışıyorum bu ara..iş yerinden eve yürütüş mesafem yaklaşık 30 dk...şuan gözle görülür çok net bi incelme yok bedenimde ama galiba doğru yoldayım.. yavaş yavaş, uzun sürede belki ama sağlıklı kilo vereceğim galiba..
doğru mu düşünüyorum..? Hoppa

2 kez okudum yazını...çok teşekkürler açıklaman için..:KK39:
bu söylediklerine göre benim acıkıyor olmam sindirim sistemimin gayet güzel çalıştığını gösteriyor. Tatlı arada canım çekse de günkurusu yada üzüm kurusu ile geçiştiriyorum..yada tarçınlı süt içiyorum.. iş çıkışı servis kullanmamaya çalışıyorum bu ara..iş yerinden eve yürütüş mesafem yaklaşık 30 dk...şuan gözle görülür çok net bi incelme yok bedenimde ama galiba doğru yoldayım.. yavaş yavaş, uzun sürede belki ama sağlıklı kilo vereceğim galiba..
doğru mu düşünüyorum..? Hoppa
Çok doğru canım. Bu arada troid hormonlarına baktır.

Tiroid hormonlarıma 3 ay önce baktırdım... tiroidlerimin çalışmasında sıkıntı yok dedi dr.. Ama tiroidimde 0,75 cm büyüklüğünde nodül çıktı.. o korkuyla dr a sormayı unuttum tabi.. Kilo vermemi engeller mi diye.. Senin bilgin var mı konuda acaba?

Tiroid hormonlarıma 3 ay önce baktırdım... tiroidlerimin çalışmasında sıkıntı yok dedi dr.. Ama tiroidimde 0,75 cm büyüklüğünde nodül çıktı.. o korkuyla dr a sormayı unuttum tabi.. Kilo vermemi engeller mi diye.. Senin bilgin var mı konuda acaba?
Bişiii olmaz normal.

Ya bu chiayi ben kipadan aldm sutun icine attigimda beklettim baya da bi ama nasi bi jolemsi kivam hanimlar ben int.den okuyunca tum sut jole gibi olcak dedm ama sadece chianin kendisi sertligi gidip yumusamisti ve kendi etrafi hafif jolemsi olmustu.o kadar mi olsak yoksa sute kivam katmasi veya jolelestirmesi gerekiyor mu aydinlatin benii ben baya beklenti icindeydim :KK70:

Ya bu chiayi ben kipadan aldm sutun icine attigimda beklettim baya da bi ama nasi bi jolemsi kivam hanimlar ben int.den okuyunca tum sut jole gibi olcak dedm ama sadece chianin kendisi sertligi gidip yumusamisti ve kendi etrafi hafif jolemsi olmustu.o kadar mi olsak yoksa sute kivam katmasi veya jolelestirmesi gerekiyor mu aydinlatin benii ben baya beklenti icindeydim :KK70:
Tohumun kendi etrafı jölemsi oluyor.

Tohumun kendi etrafı jölemsi oluyor.

Hay Allah razi olsun icim rahatladi.aktardan da almstim ayni gun azicik biri is yerimde biri evde.o da ayni o kadar oldu da bi sknti mi var bunlarda dedim.bu arada migrosa da gelms kizlar dun gordum ama almadm artk:) 500 gr 12 kusur lira.bilindik bi markaydi.bilinmedk marka daha da ucuzdu 9lira civari

Valla arkadaşım ben aktardan aldım onu kullanıyorum ve sahte oldugunu düşünmüyorum..Çünkü suya da koydum denedim, yoğurtla da denedim.. Suda gayet jel kıvamını aldı yani..Almıyorsa bilemicem..:KK64:

cevap verdiğin için çok teşekkür ederim. Geri götürüp vericem aktara kullanmadım çünkü önce bakmak istedim. Başka yerden bakayım artık bulana kadar:)

Kızlar bugün yıllardır görmediğim bir arkadaşımı gördüm. Hep şişmandı kız. 103 kilodan 60 a düşmüş. 8 ayda 43 kilo. Sadece yürüyüş ve chia ile.

X