Canım metabolizma diye bişii var. Ben hemşireyim. Kısaca özetliyim. Tok durmak kadar yanlış bişii yok. Tok tutulan insan sindirmiyordur, midesi tembelleşmiştir. Barsakları da az çalışır. 3 gün ağzına bişii koymasan spor da yapsan kilo veremezsin. Kilodan dolayı zaten hormonal dengede bozulmuştur, troidler daha az çalışabilir. Chia beni acıktırıyor çünkü midede pirana balıkları var gibi. Ama açlığımı 1 parça peynir bile geçiriyor. Mideniz kazınıyorsa yemekleri sindirdiğinizin işaretidir. Tok tutuyor hiç acıkmıyorum olayı psikolojik bence. Sık sık yememizi sağlıyor chia ve böylece mide ve hormonlar harekete geçiyor salgılar artıyor. Daha çok Çalışan organlar ısı üretiyor bunun için de vucuttan yağlardan enerji çekiyor. Tabi karaciğerdeki glikojen deponuzu tatlılarla fullemezseniz.çünkü enerji önce tatlı deposundan sağlanır. Eğer tatlı deposu azsa, o zaman yağlar parçalanır, parçalanan yağdan glikoz açığa çıkar ve organlar onu enerji olarak kullanır. Bu da durduk yere zayıflamayı sağlar. Bizim yoğun bakımda 2yıldır yatan yatalak bir hasta var, sadece besin gereksinimi kadar mama ile sondadan besleniyor ve incecik hasta. Spor da yapmıyo,,
bilinçsiz ve yatalak. Sadece yaşamasına yetecek kadar besleniyor. Yani olayın patofizyolojisini kavrarsanız kendinizi psikolojik şartlandırmaya sokmazsınız. Ben bu sabah bitter çukulata yedim bir paket. E ona da ihtiyacı var glikoz depom tamamen boş olamaz. Bol su içerek parçalanan yağları atıyoruz idrarla. Spor da eklesem daha çok hızlanan organlara özellikle kalbe bol enerji gerekecek ve daha hızlı yağlar parçalanacak. Vücutta bu süreç başlarsa zaten tıbbi olarak acıkmanız ve yemeniz gerek. Durduk yere kilo kaybedilir metabolizma hızlanırsa. Herşeye rağmen kilo veremeyen arkadaşlar tıbbi kontrolden geçmeli. Hipotroidi, insülin direnci, polikistik over, genetik hormonal düzensizlik vs. Olabilir.