• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Champix kullanan var mı?

canım bu durumda geçici merak etme sadece sabır.. en azından gergin olduğunun farkındasın ve kendini sakin olman konusunda telkin edebilirsin

bugün 14.günüm sigarayı bıraktım zaten istesende içemiyosun saman içsen daha güzel gelir inanın 10 güne kadar sigara tadında bi değişiklik olmadı bende fosur fosur içtim zaten bırakıcam diye:ssz: 12.günde sigaramın tadı berbat hale geldi ki en iyi sigaralardan biridir tabi buda beni hem sevindirdi hem üzdü tek eyfimdi o benim ya dedim ama toparlandım bırakmalıydım az önce sigara aldım kendimi kasmiyim diye bu sefer vazgeçmekten korktum ilaçtan ama fos sigaranın tadı öyle kötüki 2. nefeste attım sigara paketimide direkt çöpe attım bi dahada içmem denememde zaten 14. gün bırakma günüm olarak seçmiştim yan etkilere gelirsek kesinlikle ilginç rüyalar görüyorum hergün bi film:) ama korkmayın bunlar sizin bilinçaltınızdaki şeyler genellikle bazende hiç aklınıza gelmiyecek türden gerilim filmi yaşıyosunuz rüyanızda enteresan bundan rahatsız diilim ama bu mide bulantıları mahvetti beni ilaçtan sonra yaklaşık 2,3 saat mideniz bulanıyo arada kusmadan duramayabiliyosunuz ve inanılmaz derecede halsizim o canlı kız gitti embesil tembel biri geldi ilaçtan sonra 3 saat gibi kolumu bile kaldıramıyorum uyku yaptığıda doğru ama kesinlikle sigarayı bıraktırıyo bakın bugün bitane denedim içemedim dün 2 tane içmeye çalıştım çöpe attım sigaradan resmen soğudum bide bu kadar yan etki görmüşken saçma saçma tekrar asla başlamam şimdilik 1 aylık ilacım var devam paketine ihtiyaç duymam çünkü tiksindim resmen 15 gündede el alışkanlığım ve canımın istemesi ki bu çok nadir oluyo aşabileceğimi düşünüyorum tavsiye ediyorum

bugün 14.günüm sigarayı bıraktım zaten istesende içemiyosun saman içsen daha güzel gelir inanın 10 güne kadar sigara tadında bi değişiklik olmadı bende fosur fosur içtim zaten bırakıcam diye:ssz: 12.günde sigaramın tadı berbat hale geldi ki en iyi sigaralardan biridir tabi buda beni hem sevindirdi hem üzdü tek eyfimdi o benim ya dedim ama toparlandım bırakmalıydım az önce sigara aldım kendimi kasmiyim diye bu sefer vazgeçmekten korktum ilaçtan ama fos sigaranın tadı öyle kötüki 2. nefeste attım sigara paketimide direkt çöpe attım bi dahada içmem denememde zaten 14. gün bırakma günüm olarak seçmiştim yan etkilere gelirsek kesinlikle ilginç rüyalar görüyorum hergün bi film:) ama korkmayın bunlar sizin bilinçaltınızdaki şeyler genellikle bazende hiç aklınıza gelmiyecek türden gerilim filmi yaşıyosunuz rüyanızda enteresan bundan rahatsız diilim ama bu mide bulantıları mahvetti beni ilaçtan sonra yaklaşık 2,3 saat mideniz bulanıyo arada kusmadan duramayabiliyosunuz ve inanılmaz derecede halsizim o canlı kız gitti embesil tembel biri geldi ilaçtan sonra 3 saat gibi kolumu bile kaldıramıyorum uyku yaptığıda doğru ama kesinlikle sigarayı bıraktırıyo bakın bugün bitane denedim içemedim dün 2 tane içmeye çalıştım çöpe attım sigaradan resmen soğudum bide bu kadar yan etki görmüşken saçma saçma tekrar asla başlamam şimdilik 1 aylık ilacım var devam paketine ihtiyaç duymam çünkü tiksindim resmen 15 gündede el alışkanlığım ve canımın istemesi ki bu çok nadir oluyo aşabileceğimi düşünüyorum tavsiye ediyorum

merhaba arkadaşlar eşimde bu ilaç sayesinde bıraktı hemde 2. haftasında bıraktı ilk kullanmya başladoğında daha çok içmeye başladı ama 2. haftasında bıraktı şimdi 7 ay oldu çok rahat hiç canı çekmiyormuş ama biraz da istemek önemli beyinde bitirmek.

ben sekiz gün kullandımm cahmpix adetim çok kanamalı oldu.10 gün sonra yine adet oldum aşırı yoğun doktora gittimde aşırı bir yumurtlama olmuş bende doktorum bile şaşırdı hormaonlarım bozulmuş düzelmiyorda böyle bir sorun yaşayan ldumu arkadaşlar

Champixi sigarayı bu ilaçla bırakan arkadaşlarımın tavsiyesiyle aldım, 2. günüm bugün. Sabaha kadar gördüğüm abuk sabuk rüyalar dışında bir etki görmedim henüz (sanırım erken daha). Sigarayla monoton ilişkimiz devam ediyor şimdilik. Zaten prospektüsünde 8. ve 14. günler arası bir tarihi seçmem gerektiği yazıyor tamamen bırakmak için, bundan dolayı kendimi çok kasmıyorum. Arkadaşlarımda bu konuda uyardılar hemen ertesi gün bırakma zorlanırsın, 4. günden sonra zaten kendiliğinden içmek istemiceksin dediler. 10 yıldır günde en az 1,5 paket içen birisi olarak tek umudum Champix. İnşallah bırakıcam, ilaçla ilgili tecrübelerimi zaman zaman paylaşıcam sizlerle umarım faydasını görürüm.

ben kulladım.hap bitti ben yine sigaraya başladım.hapı içerken evet sigara içme durumunu engelliyorsun.ama hap bittikten sonra devreye irade giriyor.ve ben o kısımda başarısız oldumm :d

Champixi sigarayı bu ilaçla bırakan arkadaşlarımın tavsiyesiyle aldım, 2. günüm bugün. Sabaha kadar gördüğüm abuk sabuk rüyalar dışında bir etki görmedim henüz (sanırım erken daha). Sigarayla monoton ilişkimiz devam ediyor şimdilik. Zaten prospektüsünde 8. ve 14. günler arası bir tarihi seçmem gerektiği yazıyor tamamen bırakmak için, bundan dolayı kendimi çok kasmıyorum. Arkadaşlarımda bu konuda uyardılar hemen ertesi gün bırakma zorlanırsın, 4. günden sonra zaten kendiliğinden içmek istemiceksin dediler. 10 yıldır günde en az 1,5 paket içen birisi olarak tek umudum Champix. İnşallah bırakıcam, ilaçla ilgili tecrübelerimi zaman zaman paylaşıcam sizlerle umarım faydasını görürüm.

Bende bugün internet araştırmaları sonucunda aldım bu ilacı.
Yarın kısmetse başlayacağım, konuyla ilgili detayları verebilir misin?
Sanırım bi hayli oldu sen ilacı kullanalı, sigarayı tamamen bıraktın mı?

Henüz ikinci günüm ve 0.5 mg lık tabletlerdeyim ama bariz bir yan etki yaşamadım henüz. Tek hissettiğim ilacı aldıktan sonra kısa süre şakaklarımda belli belirsiz ağrılar. Merakla bekliyorum 4. ve 8. günleri. Gelişmeleri sizlerle paylaşacağım.

Arkadaşlar bugun 3.günüm sigaranın tadında değişiklik hissediyorum hafiften mıde bulandırıcı gibi gelmeye başladı. ağzım cok kurudu. hiçbirseyden tat alamıyorum. ama mutluyum bu kadar erken etkı edebılırmı ya sigaradan keyif alamamya basladım. 12.gunu bırakma gunum olarak belırlemıstım ama sanırm yarın ıcemıycem 4.gunumde bırakabıolırm cunku bugun zor ıctım yarıda sönduruyorum sigaraları.

kızlar 3 ay oldu bırakalı artık bıraktım diil herkes içmiyo diyo benim için yani çevremde alıştı aslada başlmam :8: hap tabiki önemli ama irade çok daha önemli darısı başınıza sıkın dişinizi biraz 1 ay zorlanırsınız sonra geçiyo

Bugün champixle 7. günüm.. Günde bir paket sigara içerken son 3 gündür sigara paketimi yeni bitirebildiğimi fark ettik.

4. gün eğlenceli rüyalar olayına ben de adım attım (şirinler tarafından kaçırıldım :9: )
5. gün uyumakta çok zorlandım. Normalde de çok zor uykuya dalarım aslında ama çok tedirgindim. Rüya hatırlamıyorum.
6.gün uyumakta zorlandım. Tedirgindim. Rüya hatırlamıyorum.
7.gün sanırım iki gündür uyumakta zorlandığım için gün boyu aşırı gerginlik vardı üstümde. Bu gece uyku modunda neler olacak merakla bekliyorum.

Tek sıkıntım uykuya geçişte tedirginlik ama ilaca devam edeceğim. Akşam dozlarını aldıktan sonra hafif bir mide bulantısı oluyor onu da krakerle falan geçiştiriyorum.

Sigarayı bırakmaya kararlıyım.

champix te 5. günümdeyim. beynim uyusuyor gibi oluyor pek canım sıgara ıstemıyor ama alıskanlık işte içiyorum ama zevk alarak değil. biraz kalp carpıntısı, sıkıntı yapabılıyor ilaç biraz insana garip duygular verıyor. kullanan anlayabılır ancak. nedense 3.gun sigaradan midem bulanıyor. su anda o kadar igrenc gelmıyor ama daha ılk haftadayım ama umutluyum. bırakacağmmmmmmmmm.

Sigarayi birakma gunu olarak 14. gunu secmistim ama 10.gun son sigarami ictim. Hala ilaci kullanmaya devam ediyorum. Bulanti bazen cok zorlasa da bol su icerek bastirabiliyorum. Bugun ilacimin 18. Gunu devam paketini de kullanip sigaraya sonsuza dek veda edecegim. Sigara icmek aklima geliyor ama ilk defa bu kadar uzun sure icmeden durabiliyorsam herseye bastan baslamak sacma olur diyerek motive ediyorum kendimi :) sonra da kendimi farkli seylerle ugrasirken buluyorum :):46:

Herkese sigarasiz gunler diliyorum.

1ayi doldurali bir kac gun oldu sanirim. Sigarasiz 22.gunum eger devam etseydim 440 tane daha sigarayi cigerlerime doldurmus olacaktim:19: sigara icmekten igrenmenin yaninda sigara kokusunun oldugu yerler bile rahatsiz ediyor artik.. Hala ilaci aldiktan sonra yarim saat mide bulantisi hissi yasiyorum ara sira. İlacin en sıkıci tarafi da bulanti hissi.

Kilo artisi yasamadim. İstah acilmasi gibi bir durum da yok henuz :21: yeterince acik olan istahim azaldi bile diyebilirim :32:

Sigarayi hayatinizda istemiyor ama bir turlu de birakamiyorsaniz. Champix size cok yardimci olabilir. Tabi dr. Kontrolleri ve kararliliginizla bu sorundan kurtulacaksiniz..

Dumansiz gunler bizim olsun :nazar:

Kesinlikle istahim kapandi diyebilirim. Zorla kahvalti ve aksam yemegi eylemlerim oluyor. Ac ilac alamadigim icin 2ogun mutlaka yiyorum.

Bugun kustum ama sebebi ilactan mi bilmiyorum. :50: Kahvaltiyi biraz az yapmistim ilaci aldim ve yarim saat sonra ilac bunyemi terketti.

Elim mahkum devam edecegim ama su bulanti hissi yuzunden ilaci gorunce tuylerim urperiyor.

Lanet olsun sana sigara ! :41:

sigarayı içerken özellıkle ilk nefeslerinde inanılmaz bir keyif ve tat alırız,mutluluk hormonu endorfin beynımızde oluşan reseptörleri doldurur tek tek.dolayısıyla ihtiyaçtır sigara,
üst üste 2 yada 3.sigaranızı yaktıgınızda midenız bulanır ve içemedıgınızı anlayıp söndürürsünüz,buda reeptörlerin artık dolu oldugunu ve nikotin ihtiyacına gerek kalmadığını gösterir.
champixin güçlü etkisinin nedeni sigaranın doldurdugu reseptörleri alınan her hapla günden güne dolduruyo olması,dolayısıyla hastanın bu ilacı kullanırken birzaman sonra sigaraya ihtiyacı kalmıyor.beyin reseptöreleri tamamen ilaçla doyurulmuş oluyor.
bıraktırma oranı çok iyi ama ben henüz hazır değilim..
başka bahara inşallah:)
sen mutlaka bunları biliyorsundur arkadaşım ama ilaca başlamak isteyen ve bılmeyen arkadaşlar için yazmak istedim..
dumansız günler dilerim..

1 aydan fazladır sigara kullanmıyorum ilacın yan etkileri oluyor
ama sigara içtiğim dönemden daha iyiyim :)bir de diyet ve spora başladım bırakınca
kiloluydum zaten, daha fazla almaktan korktum.
7 kilo verdim sigarayı da bıraktığımdan beri :)
kendime güvenim arttı.
bırakmak isteyen arkadaşlar, günde 2 pakete yakın içiyordum haberiniz olsun
ben bıraktıysam siz çok rahat bırakırsınız.

Son düzenleme:
sigarayı içerken özellıkle ilk nefeslerinde inanılmaz bir keyif ve tat alırız,mutluluk hormonu endorfin beynımızde oluşan reseptörleri doldurur tek tek.dolayısıyla ihtiyaçtır sigara,
üst üste 2 yada 3.sigaranızı yaktıgınızda midenız bulanır ve içemedıgınızı anlayıp söndürürsünüz,buda reeptörlerin artık dolu oldugunu ve nikotin ihtiyacına gerek kalmadığını gösterir.
champixin güçlü etkisinin nedeni sigaranın doldurdugu reseptörleri alınan her hapla günden güne dolduruyo olması,dolayısıyla hastanın bu ilacı kullanırken birzaman sonra sigaraya ihtiyacı kalmıyor.beyin reseptöreleri tamamen ilaçla doyurulmuş oluyor.
bıraktırma oranı çok iyi ama ben henüz hazır değilim..
başka bahara inşallah:)
sen mutlaka bunları biliyorsundur arkadaşım ama ilaca başlamak isteyen ve bılmeyen arkadaşlar için yazmak istedim..
dumansız günler dilerim..

Merhaba,
Sigara içmemeyi deneme kararını daha önce hiç vermemiştim. Klasik "Ben böyle iyiyim. Ben zevk alıyorum. Strese girince beni sakinleştiriyor. Çay, kahvenin en yakın arkadaşı. Yemek sonralarının vazgeçilmezi" bahanelerimle püfür püfür içiyordum. Arkadaşlarımın ilacı kullanmaya başladığını ve o iki tiryakinin de yanımda sigara içmediğini görünce hatta ben yanlarında püfür püfür içmiştim. Dedim ki, Ben de bunu denemeliyim. Ne kaybedeceğim sanki.. Sonrası malum işte ilacı kullanmaya başladım ve sigarayı bırakma konulu makaleler okudum.

Sigara alışkanlığımız ile aslında hayatımızda bizi mutlu hissettirecek binlerce durumdan mahrum bırakıyoruz kendimizi. Mutluluk hormonuna ihtiyaç duyduğumuz anda basıyoruz dumanı alıyoruz mutluluğu. Sonrasında duman olmadan mutlu olamayacağımıza beynimizi iyice şartlandırıyoruz. Bundan sonrası da malum seviniyoruz, ağlıyoruz, kızıyoruz, özlüyoruz duygularımızın perçini DUMAN.

İlaç desteği ile sigara içmemeyi denemek, denenmeye değer bir deneyim; şu an hazır değilim düşüncesini oluşturan tüm bahanelerin nasıl da BAHANE olduklarını görmen için güzel bir destek.:8:

İlaçsız bırakmayı başarmışların başarılarını büyük hayranlıkla dinliyorum o konu ayrı tabiki..:46::46:

Derin derin soluklu günler bizimle olsun.

Bu hafta havuza başladım. Tekrar ve tekrar sigarayla kendi kendimin içine nasıl ettiğimi gördüm. Nefessiz kalışlarım sebebiyle fok balığı edasıyla kendimi sağa sola atmam da gözümden kaçmadı ayrıca. Yine de inatla yüzdüm. En son sanırım yüzüm falan artık renk değiştirmişti. :37: Eğitmenle göz göze geldiğimizde dedim ciğerlerim büzüşüyor gibi hissediyorum. Ohhh ne güzel ciğerlerin açılıyor işte dedi. ( İçimden yine lanetler ederek attım kendimi suya)

Tabi yanımda yüzenlere de bakmadım değil. Onlarda yoruluyor tamam ama edebinle uslubunla kenarda dinleniyor. Ben bir nefes alıyorum maşallah yani ayı hömkürse anca bu kadar olur. Çok sinirliyim kendime çok.

Champixle dostluğumuza devam ediyoruz. Sigara kaç gündür içmedim hatırlamıyorum artık. Telefonumda bulunan aplikasyona bakmadan günü söyleyemiyorum bile, o derece çıktı gitti aklımdan.

Ciğerlerimi söküp şöyle bir sıkıp, çitileyip havalandırmak istiyorum. Sigarayla kendime yaptıklarımı gördükçe psikopatlaşıyorum galiba :41:

Uzun soluklu günler bizim olsun. :46:

bende champix kullanarak sigarayı bırakıp 3 ay sonrada aman 1 tana içeyim ne olacak deme yanlışına düşenlerdenim.sakın bunu yapmayınnn

Back