• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Champix kullanan var mı?

Champix'e devam temiz ciğerlere selam :21:

İlk paket kadar düzenli kullanamasam da elimden geleni yapıyorum. Devam paketine geçişimi 1 hafta aksattım. Eczanelerden devam paketi mi yoksa başlangıç paketimi alsam diye neredeyse(!) kamuoyu yoklaması yaptım. Hepsi başlangıç paketi almam gerektiğini söyledi. İkinci paketimi de başlangıç paketi olarak kullanıyorum şimdi.

Bazen.. Çok çok nadiren.. Bazı durumlardan sonra (genelde eskiden sigara içmeyi otomatiğe bağlamış olduğum anlarda) canım istiyor gibi :47: oluyor ama hemen aklıma ilaçtan dolayı yaşadığım bulantı hissi dakikalarını getiriyorum :37: hemen sigara içme isteğimden tiksinerek vazgeçiyorum. Bu nadir anların dışında da sanki hayatım boyunca hiç sigara içmemişim gibi rahatım.

Karşı apartman balkonunda sigara içenlerin kokusunu duyuyorum :1:Yakın mesafede yok binalar arasında, kocaman sokak var ama av köpeği gibi hassas burnumla saglıklı günlere koşuyorum. :21:

Malum döngü sebebiyle bu hafta yüzmeye gidemedim. :50: Tam da alışmaya başlamıştım. Haftaya yine fok balığı nidalarıma geri dönerim sanırım :14:

14 ay önce hastaneden yardım aldım Champix ilk paketi kullanırken 8. gün sigarayı bıraktım çabuk bıraktığım için (kırmızı kurdele taktılar dersem de inanmayın:))))))ilk günler içmek istedim,zorlandım ama kendimi tuttum 2. paket Campix bitirmedim artık sigara içmiyordum ve ilaçsız denedim. İşte 14 aydır iyiyim... Sabahları Türk kahvemi sigarasız içiyorum...Sigarayı bırakmanızı tavsiye ederim... Kokusuz, rahat nefes alarak TATLI HAYAT...:nazar:

14 ay önce hastaneden yardım aldım Champix ilk paketi kullanırken 8. gün sigarayı bıraktım çabuk bıraktığım için (kırmızı kurdele taktılar dersem de inanmayın:))))))ilk günler içmek istedim,zorlandım ama kendimi tuttum 2. paket Campix bitirmedim artık sigara içmiyordum ve ilaçsız denedim. İşte 14 aydır iyiyim... Sabahları Türk kahvemi sigarasız içiyorum...Sigarayı bırakmanızı tavsiye ederim... Kokusuz, rahat nefes alarak TATLI HAYAT...:nazar:

Tebrikler :nazar:
2. paketi kullanmadan devam edenlerde 3.ay içinde geri dönüş %60-65 oranındaymış diye okumuştum. Tekrar tebrik ederim.

Henüz türk kahvesinin tadı çok iyi gelmiyor :25::25: Ben de sütlü türk kahvesi içerek kahve isteğimi bastırıyorum.:34:

Tebrikler :nazar:
2. paketi kullanmadan devam edenlerde 3.ay içinde geri dönüş %60-65 oranındaymış diye okumuştum. Tekrar tebrik ederim.

Henüz türk kahvesinin tadı çok iyi gelmiyor :25::25: Ben de sütlü türk kahvesi içerek kahve isteğimi bastırıyorum.:34:

Kendimi "Sigarasız kahvede içibilirim" kanıtladım zannediyordum ama laf aramızda anlamsız, geliyor yani kahve içmesemde olur...Size de başarılar diliyorum

Amaaan zaten kahve de çok yararlı birşey değil :) Demli çay da aynı şekilde :34:

Dumansız, tertemiz, mis gibi ciğerler bizimle olsun. :29:

Aslında sigara içebilmek için kendimize bahaneler yaratmışız. Kahve, çay, arkadaş sohbeti, yok üzüldüm, sevindim. falan filan.....

Bende 10 gündür sigara içmiyorum. Champix'i başladıktan sonra 14. günden itibaren sigarayı bıraktım. Nikotin ihtiyacı hissetmiyorum. Rahat bir on gün geçirdim diyebilirim. Sevdiğimden ayrılmış gibi kendimi bazen mutsuz hissetsem de sağlıklı günlere geçeceğime de çok seviniyorum. :21: 2. Kutuyu almakta kararsızım bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

10 Günlük belirtileri aşağıya yazma istiyorum.
Kocaman derin nefes aldığımda ciğerlerim acımıyor.
sabah uyandığımda ciğerlerimi hissetmiyorum.
Kendimi daha dinamik hissetmeye başladım.
Ne yazıkki yediklerim daha lezzetli gelmeye başladı.:41: :56:
Misler gibi kokuyorum. :39:
Vaktimi daha verimli kullanıyorum.
Toplum içinde kendimi sigara içmediğim için daha mutlu hissediyorum

Herkese en yakın zamanda sigarasız, harikkaaa günler dilerim.

Bende 10 gündür sigara içmiyorum. Champix'i başladıktan sonra 14. günden itibaren sigarayı bıraktım. Nikotin ihtiyacı hissetmiyorum. Rahat bir on gün geçirdim diyebilirim. Sevdiğimden ayrılmış gibi kendimi bazen mutsuz hissetsem de sağlıklı günlere geçeceğime de çok seviniyorum. :21: 2. Kutuyu almakta kararsızım bu konuda deneyimlerinizi paylaşırsanız sevinirim

Herkese en yakın zamanda sigarasız, harikkaaa günler dilerim.

2.Kutuyu ben de neredeyse almayacaktım. Hatta kararsız kaldım ve şu dönemde yaşadığım aşırı stresli günler sebebiyle koruma amaçlı aldım. Hoş, 2. paketi bitiremeyeceğim. Başka sağlık sorunları sebebiyle ilaç kullanmam gerektiğinden champixle vedalaştım :8: Dr.lar ilaçlarımla kullanabileceğimi söyledi ama ben kendimi artık hazır hissediyorum.

Zor kısmı atlatmışssın :3: Bundan sonrası artık el alışkanlığı :34:

Kocamaaaan nefesli günler bizim olsun.

Selamlar Herkese,
Oncelikle beirtmek isterim ki saglam bir sigara baimlisiyim. Ustelik neredeyse 14 yildir. Sigarayi birakmayi son 4 yildir her gun dusunuyorum. Zaman zaman biraktigim da oldu ama hep kisa sureli ve hep aklim sigarada kalarak..ve bir sure sonra yeniden baslayarak..
champix'e 18 gun once basladim. 8. gun sigarayi biraktim. hayatim boyunca sigara hatayimdan hic bu kadar iz birakmadan cikip gitmemisti. Aklima bile gelmiyor. Cok mutluyum o anlamda. Saglik sorununuz yoksa mutlaka kullaninin.
Yan etkilere gelince: Ilaci aldiktan sonra mide bulantisi cekiyorum 1-2 saat icinde yaklasim yarim saat suren bir bulanti ama siddeti hic bir zaman kusmaya sebep olacak kadar olmadi.
Bir digeri cok gercekci ruyalar gormem veya cok net hatirlamama bilemiyorum..Surekli ruya goruyorum yani..Bu biraz yorucu oluyor ama cok da cekilmez degil.

Bir diger mevzu da belki herkesin merak ettigi sey olan antidepresanlarla iliskisi: Ben daha once 2 kez cok ciddi major depresyon gecirmistim. Ilaci biraktigim anda tekrarliyordu. Ama sigaradan artik kurtulmak istedigim ve antidepresanla champixi ayni anda kullanmayi istemedigim icin zaten cok dusuk dozda kullandigim antidepresani dokto kontrolunde yavas yavas azaltarak biraktim. (Aslinda doktorum ikisi bir arada biraz ajitasyon yapabilir demisti ama yine de risk almak istemedim.) Bildiginiz uzere daha once depresyon gecirmis insanlar, yeniden depresyona yakalanmakta diger insanlara gore daha fazla egilim gosteriyorlar. Buna ragmen champiz bende herhangi bir psikolojik sıkıntı olusturmadıç Aksıne sıgarayı bırakabıldıgım ıcın daha mutlu hıssedıyorum kendımı. Umarim siz de birakirsiniz. Temiz kokmak temiz nefes almak gibisi yok.

Annem ve babam 40 yıllık ağır içicilerdi ve hayatlarında bir kez bile olsa bırakmayı denemediler.. Her zaman, bize birşeylerin bıraktırması lazım kendi irademizle bırakamayız derlerdi. Annem 1,5 babam 2 paket civarında tüketiyordu.

3 ay evvel zorla Champix'e başlattım onları aynı anda, annem 10. günde , babam 17. günde bıraktı ve 3 aydır kullanmıyorlar. Ben bile bırakacaklarına inanmıyordum.

Yan etkileri hep evde oldukları için sürekli uyuklama oldu ve çok enteresan rüyalar gördüklerini söylediler. İlk paket bittiğinde biz artık içmiyoruz 2. pakete gerek yok uyumaktan bıktık dediler. Binbir yalvarışla 2. paketi kullandırtabildik. Tek paket ile tekrar başlamak isteyebileceklerini anlattık, ikna oldular ve kullandılar.. Tavsiye edilen 3 paket ama 3. paketi içirtmenin imkanı yoktu bizimkilere. Olsun 2 paket ile bıraktılar yine de.. Yiyeceklerin tadını ilk kez aldıklarını, yemek yemekten keyfi aldıklarını ve daha sağlıklı hissettiklerini söylüyorlar. Sigara kokusu duyduklarında ne kadar iğrenç bişeymiş yıllarca içmişiz diyorlar.

Gerçekten bırakmak kafanızda var ama yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu ilacı tavsiye ediyorum. Ama yeniden başlarım diye girişecekseniz bu işe girişmeyin. Benim tiryaki ailem bırakabildiğine göre herkes bırakabilir.

Herkese sigarasız sağlıklı günler dilerim.

evet arkadaşlar bizde eşimle sigarayı bu ilaç sayesinde bırakmış bulunuyoruz.hani derler ya mucize diye gerçekten mucize bu ilaç.
15 gündür içmiyoruz .hatta sigara yazınca bile baş ağrısı yapıyor .bende bu ilaç sadece baş ağrısı yaptı bide mide bulantısı, mide bulantısı yapması iyi oldu kilo almıyoruz hiç..
herkese tavsiye ediyorum .
ilk denediğimizde yok ya yazık oldu paramıza kaç kutu sigara alırdık diye düşünüyorduk
sonra farkında olmadan sigarayı azaltık ve içmeye başlayınca ilk defa deniyormuşuz gibi hissettik.
ve artık asla ağzımıza alamadık sigarayı
sanki hiç sigara tiryakesi değilmisiz hiç içmedik gibi
sürekli üstümü ,saçımı kokluyorum . temiz olmak gibisi yok evimiz misss gibi ağzımız kokmuyor
ohh şükürler olsun çok mutluyum bi iş yaparken asla üşenmiyorum birdaha sigara asla yanıma yaklaşamaz asla
darısı isteyen istemeyen herkesee

Annem ve babam 40 yıllık ağır içicilerdi ve hayatlarında bir kez bile olsa bırakmayı denemediler.. Her zaman, bize birşeylerin bıraktırması lazım kendi irademizle bırakamayız derlerdi. Annem 1,5 babam 2 paket civarında tüketiyordu.

3 ay evvel zorla Champix'e başlattım onları aynı anda, annem 10. günde , babam 17. günde bıraktı ve 3 aydır kullanmıyorlar. Ben bile bırakacaklarına inanmıyordum.

Yan etkileri hep evde oldukları için sürekli uyuklama oldu ve çok enteresan rüyalar gördüklerini söylediler. İlk paket bittiğinde biz artık içmiyoruz 2. pakete gerek yok uyumaktan bıktık dediler. Binbir yalvarışla 2. paketi kullandırtabildik. Tek paket ile tekrar başlamak isteyebileceklerini anlattık, ikna oldular ve kullandılar.. Tavsiye edilen 3 paket ama 3. paketi içirtmenin imkanı yoktu bizimkilere. Olsun 2 paket ile bıraktılar yine de.. Yiyeceklerin tadını ilk kez aldıklarını, yemek yemekten keyfi aldıklarını ve daha sağlıklı hissettiklerini söylüyorlar. Sigara kokusu duyduklarında ne kadar iğrenç bişeymiş yıllarca içmişiz diyorlar.

Gerçekten bırakmak kafanızda var ama yardıma ihtiyacınız olduğunu düşünüyorsanız bu ilacı tavsiye ediyorum. Ama yeniden başlarım diye girişecekseniz bu işe girişmeyin. Benim tiryaki ailem bırakabildiğine göre herkes bırakabilir.

Herkese sigarasız sağlıklı günler dilerim.

ben annen ile babandan çok seni tebrik ederim onlara rağmen sigaraya başlamamşısın helal olsun canım...

Merhaba hanımlar,

Benim de eşim yaklaşık 15 senedir sigara bağımlısıydı. Günde bir paket sigara içerdi. Ben de yaklaşık 5 senedir içiyordum, ama bir paketi bir haftada bitiriyordum yani bağımlı değildim,sosyal içiciydim sadece :D

Yakınlarımızdan bu ilacın methini çok duyduk, tanıdığımız 3 kişi bu ilaç sayesinde sigaradan kurtulmuştu. Eşim de sigaraya vereceğim parayla bu ilacı 3 ay kullanayım, bi deneyeyim dedi. Kullanmaya başladıktan sonra 14. gününde sigarayı tamamen bıraktı. Şu anda 3. paketinde ve aklına sigaranın asla gelmediğini, canının çekmediğini söylüyor. İlacı aldıktan bi yarım saat sonra bir sersemlik hali ve hafif bir mide bulantısı olduğunu söylüyor ama rahatsız edici şekilde değil tabii.

Eşim sayesinde artık ben de sigara içmiyorum. Sigaradan kurtulduğumuz için çoookkk mutluyummm. Artık üstümüz başımız sigara kokmuyor. En önemlisi zehirlenmiyoruz. Ayda yılda bi arkadaşlarla kahve içerken bazen yakıyorum bir tane :D eşim heemennnn anlıor sen sigara mı içtin diye? :) Yani sanki hiç sigaraya başlamamış gibi anlıyor, nefret ediyor sigaradan.

Sigarayı kendi iradesiyle bırakamayan arkadaşlara tavsiye ediyorum. Ben eşimin bırakabileceğine asla inanmıyordum çünkü bırakıyorum der bir hafta sonra tekrar başlardı, hiç dayanamazdı sigaraya, resmen yerdi sigarayı. Allah bu hapı yapanlardan razı olsun :D

arkadaşlar daha çok erken belki ama yazmadan duramadım eşim için aldık bu ilacı tabi önce hastanede muanyene testler filan yapıldım ilacı kullandıktan sonra 11.gününde bıraktı iki gündür çok enteresan ama aklıma gelmiyo pek canım hiç istemiyor diyo daha başında böle demesi çok iyiye işaret zaten zamanla alışkanlığı gidecek hiç istemeyecek kesinlikle tavsiye ederim bırakamayanlar bu ilacı denemeli 12 yıl kullandım ben ama ben hamile olduğumu öğrendğimde bırakmıştım sigara iğrenç bişi yaa...

Mhb hanımlar bende bu ılaca başladım ılk haftam bıttı sımdı9 gunumdeyım 11 günde ıcmeyı bırakacam ıyısallah ya pek cok yorum okudum hepsı olumlu neredeyse gercekten bırakan bırı varmı aranızda bugünlerde bana destek olun lutfennnnnnnn hepsinizi kocaman öpüyorum samsunlu arkadaşları extra heeeee:1: bırakan arkadaslarımızda cangönulden kutluyorum darısı benım gıbı arkadaşların basına

Ben de kullandım ve bırakmıştım. iki ay sigara içmedim sonra bir hafta boyunca gece 11 e kadar her gün mesaiye kalınca sıkıntı bastı aptallık ettim tekrar başladım. Şimdi tekrar champix e başladım. Bırakacağımdan eminim ama inşallah aynı hatayı bir daha yapıp tekrar başlamam.

Hanımlar bugün 3 tam gün oldu sıgarayı ıcmeyelı cok şükür rabbıme sıgara ıctıgım donenlerdekı kendımı suçlayınsım bıttı kızımı doya doya öpüyorum mutfağım mıs gıbı aynanın karşısında daha kararlı duruyorum artık bu gün aracımıda temızletıcegım hayatımda sıgaraya daır hıcbır tortu kalsın ıstmıyorum darısı sıgarayı bırakmak ısteyen ıradelı arkadaslarımın basına yalnız tek sorunum var sıgara kullandığını anladığım an okımseyle temas halınde olmak yanı el sıkmak dahıl ıtıcı gelmiyor öyle tıskınıyorum umarım bunu asarım sımdı dusunuyorumda etrafımda ne cokkısıye haksızlık etmısım bırcok kullanmayan tanıdığım var acaba onlarda bana sarılırken aynı duyguyumu yasıyordu ne kadar dışını fırçalardan sureklı elını yüzünü yıkasan deodorant parfüm sık kıyafet degısımı kı ben bunu sıklıkla yapıyorum çünkü ıctıgım halde kendıme kokuyordum sımdılerde sıgara kullanmayanları cok daha ıyı anlıyorum ıyı sabretmısler bızım gıbı ikotinuslara:))) :16:

Arkadaslar bugün tam25 gün oldu sıgarasız hersey guzel cok şükür başardım tabı bunun sureklılıgı onemlı desteklerınızı eksık etmeyın kocaman opucukler:54:

Arkadaslar bende 27 yildir sigara tiryakisiydim, son 15 yili gunde 2paket iciyordum artik uzun seyahetlere gidemez olmustum sigara icemiycem diye, hamileliklerimde bile ictim ama en son babam akciger kanseri oldu, yasadiklarimiz cok zordu ve 5 ay once babami kaybettik 2ay sonrada kuzenimi ayni hastaliktan 48 yasinda kaybettik .Champix i bir yil once almama ragmen ben nasil olsa birakamam diye bir kenara atmistim sonra bir arkadasimin israriyla 1 ay once champixe basladim 14.gun sigarayi biraktim 17 gundur icmiyorum canimin cok istedigi oluyor ama cabuk geciyor cok sukur, sakiz tuketimi had safhada bu arada ,2.pakete basladim ben 3ay icmeyi dusunuyorum cunku drlar kesinlikle daha etkili oldugunu soyluyor.Yan etkilerine gelince ilk zamanlar uykuya dalmakta zorlaniyordum daha sonralari sabahlari uyanmakta zorluk cektim ruyalar super hd kalitesinde ,ben zaten antideprasan kullaniyordum onunla beraber devam ediyorum ama baslangicta ruh halimde bir melankolik durum olmustu ama gecti sanirim sigara yoksunlugundandi cunku 27 senelik beraberlik bitti.Simdi cok mutluyum insallah bi daha hic icmem he bu arada evde ne kadar koltuk hali ortu varsa hepsi yikandi duvarlar silindi cunku kokuya tahammul edememeye basladim.Arkadaslar ciddi saglik sorunlariniz yoksa muhakkak denemelisiniz.Cevremdekiler benim biraktigimi duyunca soka girdiler ve en az 4-5 tanesi ilaci aldi bile 

Merhaba arkadaşlar;

5-6 yıllık düzenli sigara kullanan biriyim. Ondan öncesinde de arkadaşlarla ortak paket almalarla başladım bu zıkkıma. Defalarca denedim bırakmayı. Ama o kdr çok seviodum ki sigarayı her defasında geri döndüm bu illete.
Bir süre önce araştırdım ve champixin en etkilisi olduğunu duydum. Artık gerçekten bırakmayı istiyordum bu illeti maddi olarak ciddi bir yük ayrıca da daha 2 aylık evim mahvolmuş durumdaydı. Bi kaç kişiye söyledim kimse inanmadı o kdr bağımlıydım çünkü. İş yerinde Her molada adeta depolardım ardarda yakardım.

10 gün önce başladım champix e. İlk 5 gün hiç etki etmedi. 6. gün evde iş y7apıorum ve sürekli aman sunu işe yapayım içerim falan die erteliorum kendimi bi baktım 2,5 saat olmuş. Evdeyim ve 2,5 saattir sigara içmiorum müthiş bi duyguydu tmm ddm ve başladım azaltmaya. 7. gün sabah 1 tane, çaylarda 1 tane öğlen 2 sigara,akşam evde azıcık kaçırdım ama günü 12 sigarayla kapattım. Ve inanırmısınız hiç aramadım. 9. Dün de yani dün iyice azalttım ve 5 sigaraya düşürdüm. 12. günde bırakmayı planlıorum.

Gelelim yan etkilerine;
Müthiş bir baş ağrısı ama inanılmaz boyutta ve sabahtan akşama kdr dinmio maalesef ve ağrı kesicilerde etki etmio :25:
Sonra uykuya dalmada problem yaşıorum.
Bide mide problemi tabi. Bi şişkilik mide bulantısı falan var.
Bide sersemlik tabi. Bütün gün uyur gezer gibiyim. Algılamamda sanki azıcık yavaşladı gibi ama ondan emin değilim.

Bu yan etkiler ne zmn geçer bilmiorum. Gerçi baş ağrım geçse yetecek bana.

Ama çok güzel bir his sigarayı artık bırakabilecek olmak.

Ben inanıorum buna bu sefer.

İnşallah isteyen herkes kurtulur bu illetten :20:

Back