• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Champix kullanan var mı?

Mhb hanımlar bende bu ılaca başladım ılk haftam bıttı sımdı9 gunumdeyım 11 günde ıcmeyı bırakacam ıyısallah ya pek cok yorum okudum hepsı olumlu neredeyse gercekten bırakan bırı varmı aranızda bugünlerde bana destek olun lutfennnnnnnn hepsinizi kocaman öpüyorum samsunlu arkadaşları extra heeeee:1: bırakan arkadaslarımızda cangönulden kutluyorum darısı benım gıbı arkadaşların basına

Merhabalar ben 14 yıldır sigara kullanıyordum ve çok da seviyordum nedense sigara içmeyi. Eşim içki ve sigara kullanmıyordu bu yüzden ara sıra söyleniyordu tabi ki dumanından rahatsız olup pasif içici oluyordu.ben günde 1 bazen 1,5 paket içiyordum.ve evliliğimizin 4. Yılında seneye için çocuk düşünmeye karar verdik ama benim içim bir türlü rahat değildi sağlıklı bir çocuk dünyaya getirmek istiyordum ve böyle bir durumda bu da mümkün değildi.o yüzden sigaranın zararlarını tekrar tekrar araştırdım ve bırakmaya karar verdim fakat kimseye söyleyemiyordum çünkü kendi irademe güvenmiyordum daha önce hiç bırakmayı demememiştim.ilk önce işe sigaramı değiştirmekle başladım Light ve ince sigara almaya başladım sonrasında baktım çok az bir azalma oldu.eczaneye gidip araştırdığım bazı markaları ve arkadaşlarımın kullanıp bıraktığı markaların isimlerini sordum o da bana güzelce anlattı. Ve champixte karar kıldım yan etkileri fazlaydı ama tolere edilebilir diye düşündüm. 19 Şubat'ta ilaca başladım ve 14. Gün olan 4 Mart'tan beri bir tek sigara bile içmedim ara aklıma geliyor gelmiyor değil ama sonra nasılsa geçiyor.32 gündür içmiyorum ve çok rahatım.ilaca halen devam ediyorum bendeki tek yan etkisi çok midem bulanıyor onun için de çözümüm nane ve limon kaynatip içiyorum hemen kesiyor.herkese tavsiye edebileceğim muhteşem bir ilaç tek korkum ilaçları biraktiktan sonra tekrar başlamak. Ama geçirdiğim her ayı yazıp paylaşacağım. Yaşasın sigarasizlik.....

Arkadaşlar selamlar

bu ilaç hayatımı kurtardı desem yalan olmaz..
Ben tam on sene içtim sigara...
eşim de 21 sene içti...
Eşimin bir arkadaşının tavsiyesi ile başladık
İkimiz de aynı gün başladık ve aynı günü seçtik bırakmak için.Çünkü maksimum 14.cü güne kadar hapla beraber içebiliosun sigarayı..biz bırakmak için 12.günü seçmiştik.
Yani en son içtiğim sigara 11 kasım 2012 idi :) Ve ben günde 1.5 paket içen bir insandım..etrafımdaki hiç kimsenin benden yana ümidi yoktu özannemin bile siz düşünün :)
Ama Allah'a şükürler olsun ki kurtuldum ve bir daha asla ama asla içmem...
Bu ilaç sayesinde kurtuldum..cebine kalan para da cabası...iki kişinin günlük 15 tl sigaraya verdiğini düşünürsek deli para...

ALLEN CARR yöntemi de var arkadaşlar o da etkili..ben internetten hem videosunu izledim 60 dk falandı sanırım,hemde gittim kitabını aldım okudum...

Yanlız kesinlikle bırakmaya karar verin yoksa hiç ama hiç bir şey size yardımcı olmaz

Bu ilaç duyduğum en iyi ilaç bundan ötesi yalan diye düşünüorum..sizi zora sokmadan,sinirlilik hali yaşatmdan sigaradan kurtulmanıza yardımcı oluyor ama çok etkili...

Bende yan etki olarak mide bulantısı yaptı bi iki hafta kadar...

kesinlikle tok karnına için...

sormak istediğiniz başka bişey varsa sorabilirsiniz..

Selam arkadaşlar,

Maalesef bende aynı etkileri yapmadı. Ilk kullandığım pakette hic bir sıkıntı çıkmadı,gayet güzel 12. günde sigarayı bıraktım ama o ikinci pakete başlamaz olaydım...

İkinci paketi kullanmya başlamamla sorunlar başladı, umutsuzluk ,karamsarlık, uyuyamama, paranoya, hayal görme ,asabiyet .. Hepsi maalesef bende oldu.. Hala kendimi öldürmediğime şükrediyorum.

Maalesef cok etkilendim ,psikoloğa gitmeye başladım. En kotusu ise maalsef duygularımı kontrol edemememdi. Ilacı direk bıraktım ,1 hafta sonra kendime geldim. Bir de bu ilaç inanılmaz unutkanlık ve dalgınlık yapıyor. Bedenen bir işte calisiyorsanız aman kullanmayın.

Evet sigaraya geri dondum, kendimi oldurmedigime şükrediyorum...

bugun ılaca baslayalı 2. gün. mide bulantım var baska sorun yok sanırım. bırde asırı yorgunluguk gbı bır uyuşukluk söz konusu ama bahardanda olabılır. Malum ptesı sendromuda :)
esımle dun ılk ılaclarımızı aldık ben bırde sıgara degıstırdım ıyıce tıksınmek ıcın. degısımdenmı ılactanmı psıkolojıkmı bılmem ama canım cok az ıstıyr:nazar:

merhaba.......ilk önce herkese dumansız günler.......10 gündür araştırıyorum okuyorum okumadığım forum kalmadı desem yeridir yani....nihayet eczacıma champix başlangıç paketini sipariş ettim akşam elimde olucak ve inşallah bugün ilk günüm olucak....hayırlısı bakalım gelişmeleri yazarım...

ben de çok istiyordum bırakmayı.İlacı aldım eczaneden.Bugun ilk dozu içtim.Ama ben şu aralar kendimi zaten iyi hissetmiyordum.Özel hayatımda çözülmemiş ve sanki çözülmeyecek gibi görünen sorunlar olduğunu düşünyordum.Normalde zaten ince eleyip sık dokuyan biriyim ve çözülmemiş problemler kadar beni huzursuz eden bişey yoktur.Bana yardım edin lütfen :( Sanki sigara en iyi dostum da onu zamansız kaybediyormuşum gibi hissediyorum.Bir de üstüne bulantı ve halsizlik eklenince, yan etkilerini de sabahtır okuyup durunca kendimi iyiden kötü hissetmeye başladım.Nasıl düşünmeliyim ki bunu yenmek için

Eveeeet ilk defa bir blogta yazı yazıyorum. Dogru bölüme mi yazıyorum ondan bile emin değilim o derece bilgisizim bu konuda :17:
Soylerken utandıgım yasta sigara basladım (Lise 1) ve o zamandan bu yana ki 14 sene gecmiş!!! sigara içiyorum, hem nefret ediyorum hemde seviyorum.. ama bırakmam lazım diyorum da bir turlu bırakıcam diyemiyorum işte yine böyle konusurken aynı benim durumumda olan arkadaşımla (ki kendisiyle sigara içmek pek bir zevklidir) tamam o zaman şu champix denen ilaca başlıyalım dedik. Hatta ilacı almak için eczaneye gittiğimizde ben almaktan vaz geçiyodum "Yooook ya ben almıcam bi işe yaramaz bende" dedim ama arkadaşım alınca "iyi ya ne kaybetcez ki" dedim ve ilacı aldık. O gun beraber başladık ilaca, öyle gun filanda koymadık. Ben yalandan sırf laf olsun diye 12. gunu işaretledim. Bugun 14. gunum normalde sanırım bugun bırakmış olmam gerekiyodu ama hala içiyorum ama yarın bırakıcam inşallah. Gelişmelerden sizide haberdar ederim. Yarın sabah evden çıkarken paket almıcam yanıma bakalım neler olucak.. Bu arada bugune kadar oyle yok yan etki filan hiç bişey yaşamadım. Şu an birazcık midem bulanıyo sanırım az önce sigara içtim ondan. Bu aradaaaa 9.uncu gunden bu gune kadar gunde 3-4 sigaraya düştüm! Böyle oluncada acabaaaaa, yoksaaa bırakcam mı diyorum. İnşallahhh biter bu iş yarın itibariyle. Bu arada ilaca başadığımdan beri evet sigara canım istiyor ama yok içmiyeyim dediğimde unutuyorum ve hani içmediğinizde boyle bi havayı içinize çekersiniz ama sadece sigaranın dolduracagı iğrenç, sinir bozucu bi boşluk hissedersiniz ya göğsünüzde o olmuyo, yani champix sizi sigara krizinden kurtarıyo. Ama bunu ne kadar başardığını asıl yarın göreceğim. Hadi sigarasız günlere şerefe diyelim, belki gerçekten yakındır o günler :))

Selam champix kervanina katilmis bağımlı olarak heyecanla bırakacağım günü bekliyorum suan tek dozluk ilk 3 günü tamamladim yarin sabah aksam almaya başlayacağım.
3. Günde gördüğüm ruyalar ile uzun metrajlık 4 film cekerdim tavuklar ile bir problemim mi var onu dusunmeye basladim olaylar hep tavuk ciftliginde gelisiyor 😅
Neyse 8 ile 14 gün arasinda gün secmem gerekiyormus ben uyuzluk olsun diye 17. Gün benim birakma günüm gelismeleri yazacağım. ... inşallah su zikkimi birakirim sonumun dedem ve babam gibi oasini istemiyorum :(

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Merhaba kizlar bir kac gun ilaca ara verdirdi dr sebebi belli olmayan bir alerjik sorun yasadim neyin yaptigini bilmemekle beraber 1 ay kortizol tedavisine başladık inşallah champix degildir sebebi die dua eder durumdayim

Umarim allerjin champixle ilgili degildir. Ben de meshur yan etkilerinden bir kacini yasamistim ama allerji gibi bir etkisi olmasi bende.
Gecmis olsun, en kisa zamansa sigaradan kurtulma kararinin gercek olmasini diliyorum arkadasim. :)

Sent from my iPad using Kadınlar Kulübü

Yaklaşık 3 gündür sigara icmiyorum... sigarayi resmen birakmadan 1 haft once de 4 taneden fazlada icemedim ... şükür devami gelsin bu terketmenin... yan etkileri halen devam ediyor ayrica son 2 gundur de kokulara asiri hassaslastim sigara kokusunu duyunca midem felaket bulaniyor bu yuzden yolda yuruyemz oldum.. ama sigarasiz olmak icin buna değer. ..

Ben de ayni koku hassasiyetini yasamistim. Yan etkiler birazcik yorucu olabiliyor bazen ama azmettim ve bugun 675. sigarasiz gunum ( anadolusaglik grubunun sigarayi biraktim aplikasyonunu hala silmedim :)) arada acip bakiyorum)

Mesela sigara icmeye devam etseydim, 13500 tane daha sigara icmis olacaktim. Beni en cok sigara sayisi motive ediyordu. Tavsiye ederim sana da bu aplikasyonu.

Yilmak yok, yola devam.
Allah kolaylik versin :)

Bende farkli bir uygulama mevcut ama cidden o rakamlar insana daha bir hirs veriyor :) Jessica 3 aylik kullanim gereklimi sence bazi arkadaslar 1 ay kullan yeter diyor ..

Ben bir kutuyu bitirdikten sonra, korunma donemi icin onerilen Ikinci kutuyu almakta gec kaldim. 10 gun sonra eczaneye danisarak Ikinci kutuyu aldim ama ara verdigim icin baslangic paketini tavsiye etti eczanedekiler.

Yan etkilerinden yildigim icin ikinci kutuyu da bitiremedim . Ne olursa olsun azimli olacagim yan etkilerin cilesini bir kere cektim birakmak icin, tekrar baslamak gibi bir hata dusmeyecegim. O kadar yan etkiyi tekrar bastan yasayamam diye kendimi hazirladim ve Ikinci kutunun da ceyreginde biraktim.

Benim kullanim, anlattigim gibi biraz duzensiz oldu ama tekrar baslama hissi duyarim diye olesiye korkumdan uzun bir sure sigara icen arkadaslarimla bile gorusmedim. :D

Ozetle, yan etkileri seni cok zorluyorsa ve psikolojini hazir hissediyorsan 3 aydan once de birakilabiliyor ilac benim yaptigim gibi. Ama onerilen biliyorsun ki 3 ay. :)

Allah yardimcin olsun.

Son düzenleme:
Ben en güzeli 3 ay kullanayim ne olur ne olmaz :)

Ve 9. Sigarasız Gün allahım bana bana bu günleri ömür boyu nasip etsin ve isteyen dileyen herkese... efenim igneler vitaminler ve champix in eşsizzzz iştah acımı sayesinde kilo aldım 😊 ama aldıgım kilo simdilik en azımdan gerekliydi xaten est de 6 kilo kaybedicem ama daha fazla almayım baska istegim yok şimdilik sigarasız hayat oh ne rahat...

veee dip not özür diliyorum herkesden kızımfan annemden be sigara kullanmayan arkadaslarımdan ben küllükmüşüm yahu 😅 küllük gibi kokuyordum kesin😑
Dün dolmuşta bir bayan yanıma oturdu parfüm kokusu var ama altdan alta bir küllük kokusu allahım iğrençti ilacın verdiği bulanti ya dayanarak varacagım yerden eğey uzakta indim aksi halde kadının üzerine ksrım diye korktum yalan yok ama bana eski beni hatırlattı 😠

Back