- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.630
-
- Konu Sahibi Ceylinimdeceylinim
Ceylinim, çam terebentini şampuana ve kreme katmanı tavsiye etmem tatlım, eğer yapabilirsen badem yağı ile çam terebentini eşit olarak karıştırıp sadece saç diplerine sür derim. Uzun vadede saç boylarında aşırı kurumaya sebep oluyor.
Boş ver sen herkesi, tecrübe konuşuyor. Evet şampuanın içine çam terebentin koyduğumda saçlarım çok hızlı uzuyordu bu bir gerçek ama uçlarıda devamlı nokta nokta olup çekince pıt diye kopuyordu. Saçımda ne kimyasal işlem vardı, ne şekillendirme yapardım ve bir anlam veremiyordum doğrusuAyy keşke önceden haberim olsaydı :) Herkes böyle kullanmisya hemde kolay diye öyle yapayım demiştim.
Uçlara barcelino saç bakım yağı suruyorum Glissin sıvı saç kremlerini falan suruyorum . Bakalım inşallah bir şey olmaz ya...
Ama büyük ihtimal direk yağı uygulamaya usenirim ben. Böyle kolay geliyor ya. Bir sure kullanayim bakalım Daha 1 hafta oldu
Boş ver sen herkesi, tecrübe konuşuyor. Evet şampuanın içine çam terebentin koyduğumda saçlarım çok hızlı uzuyordu bu bir gerçek ama uçlarıda devamlı nokta nokta olup çekince pıt diye kopuyordu. Saçımda ne kimyasal işlem vardı, ne şekillendirme yapardım ve bir anlam veremiyordum doğrusuSonunda direkt kafa derisine uygulamaya başladım, hem etkisi daha iyi oldu hem artık saçlarım kurumuyor. Son 3 senedir böyle yapıyorum ben.
Şişe bitene kadar böyle kullan ama sana tavsiyem, banyoya girmeden 15-20 dakika önce uçlara evde bulunan zeytinyağı, ayçiçek yağı vs sür ki, en azından şampuanın uçlara olan tesiri hafiflesin...
Ceylinim, zaten normalde şampuan sadece kafa derisine sürülür, uçlara sürülmez. Şampuanı köpürttükten sonra durularken akıp giden su ile boylar ve uçlar temizlenir.Çok tesekkur ederim, yoksa mahfedecektim saçları :)
Sampuani hiç uygulamasam mi uçlara yoksa. Sadece diplere sursem yeter . Uçlara olabildigince degdirmemeye çalışayım .
Siz maç günde uyguyorsunuz yağı ?
Vallahi o işlem bana o kadar zor geliyor ki :)
Her tarafi yağ olsun diyorum yarım saat surup yediriyorum o halde bile az gorunuyordu gözüme :) Birde o halde beklemek falan çok zahmetli geliyor bana
Artık o şekilde yapalım uzasinda gerisi önemli değil
Ceylinim, zaten normalde şampuan sadece kafa derisine sürülür, uçlara sürülmez. Şampuanı köpürttükten sonra durularken akıp giden su ile boylar ve uçlar temizlenir.
Aslında zor değil, spreyli bir şişeye doldur karışımı, pıst pıst diplere sık, 3-5 dakika masaj yap. Vıcık vıcık olması gerekmez sadece her yere ulaşsın yeter.İşin içine çam terebentin girdi mi zaten uzun bekletmeye gerek yok yarım saat bile yeter. Maksat kan dolaşımını hızlandırıp saç köklerine oksijen taşınmasını sağlamak, arada kafa derisinde birikmiş olan fazla sebumu da temizlemek.
Ben duruma ve döneme göre haftada 2 uyguladığımda olur haftada 1 de... Şu ara hiç bir şey yapmıyordum mesela, bu gün başlayacağım.
Bu arada direkt badem yağı+çam terebentin karışımı uyguladığın ilk bir kaç sefer saçlarında daha fazla dökülme olabilir korkma.
Rica ederim Ceylinim, bizde formül çok sen bir dene hoşlanmazsan başka şeyler bakarız. Allah senden de razı olsun.Sahi mi ? Ben güzel güzel uçları ova ova yikarim saçlarımı belki de bu yuzden kırık çok oluyor gereksiz yere kurutup kimyasal veriyorum saçlara .. Bundan sonra dediginiz gibi yapayim :) spreyli sisem çok doldurayim ikisinden de biraz başlayalım bu hafta ona :) İnşallah iyi gelir. Çok tesekkur ederim herşey için Allah razı olsun :)
Merhaba hanımlar :)
Ben saçlarımdan yana çok dertliyim . Oldukça asi, şekil almayan, çok yavaş uzayan, sert ve mat saçlara sahibim. Bugüne kadar ne yaptıysam istediğim forma getiremedim bu saçları bende kendi haline bıraktım 2 senedir. Şu 2 senede en fazla 10 cm uzamıştır heralde.
Biraz bakım yapma zamanı dedim artık ve adını sıkça duyduğum 2 yağ ile işe başladım.
Çam terebentin yağı ve Badem yağı.
Bu ikisini 700 ml. olan sampuanima kattim. (3 tatlı kaşığı Badem yağı 3 tatlı kaşığı Çam terebentin yağı )
Kullananlar oldukça hoşnut kalmış.
Kepeğe, mat saçlara, sert ve kırık uçlara iyi geldiğini söylemişler . Badem yağının da hızlı uzattığını bilmeyen yok zaten :)
Ben bu ikisini devamlı kullanıp buraya fotoğraflarını atarim yorum yaparim elimden geldiğince.
Bu yağ bakımının yanı sıra ben Glissin sıvı saç kremini de kullanıyorum devamlı olarak .. Barcelino saç bakım yağını da duymayan kalmamıştır zaten onuda dustan sonra ıslak saçlarımın ucuna sürüyorum..
Bakalim zaman içerisinde ne gibi değişimler olacak, fikirlerinizi bekliyorum :)
Eki Görüntüle 1596259
Not: Saç kremimin içine de ekledim ben 600 ml. Kreme 2 tatlı kaşığı çam terebentin 2 tatlı kaşığı Badem yağı :)
Maşaalah öncelikle saçların çok güzel
Badem yağı ve çam terebentini bundan 4-5 yıl önce bende şampuanımın içerisine koyarak uygulamıştım aynı zamanda sarımsak şampuanı da kullanmıştım ve saçlarım normal uzama hızından çok daha çabuk uzamıştı . Ben şampuanın içine çam terebentin koymanda bir sakınca görmüyorum , benim saçlarım hiç kurumamıştı bu kişinin saç yapısına bağlı değişiklik gösterebilir önemli olan dozu fazla abartmamak. . Eğer saçlarında kırıklar varsa sana sarı kantaron yağını öneririm. Bana çok iyi gelmişti .. Duştan sonra ıslak saçına uygulayabilirsin eline iki üç damla damlatıp uçlarına sürebilirsin. Gerçekten çok faydalı.. Bir de barcelino kullandığını yazmışsın uçlarına değil de diplerine uygulaman daha iyi sonuç verir, hatta bütününe uygularsan daha iyi ben öyle yapıyodum. Ben barcelino tek şişe bitirip memnun kalmamıştım kokusu tüm evi kaplıyodu sana sanovital yağı öneririm. Benim saçımı uzatmıştı saçımı çok sık boyuyordum ve iki haftada dibim gelmişti.. Fakat yeni aldığımın yapısı biraz değişik.Saçıma uyguladıktan sonra yağlı bir görünüm olmuyor kuruduktan sonra sanki hiç sürmemişim gibi, resmen su. Sana bu yağı da öneririm 2 çeşidi var, benim kullandığım 15li karışım...
Uzun vade de saç alışıyor bu yüzden sertlik yapabilir o yüzden değiştirebilirsin mesela çamterebentin yerine hint yağı kullanabilirsin badem yağıyla beraber o da saç uzatmada çok etkili ve bebek şampuanının içine katarsan daha iyi kimyasal oranı az fakat dalin aşırı sertlik veriyor johnsons baby i öneririm..Rica ederim umarım istediğin boya ve canlılığa getirebilirsin saçlarını..Bide ben getirebilsem.. Saçlarım kuaförün azabına uğradı da
Pek bir değişim yok :)Eki Görüntüle 1601523
Maşallah Sübhanallah...:)
Umarım tez vakitte hayırlısıyla, kolaylıkla benim de böyle uzun, güzel duran saçlarım olur ama ben olduğunda buralara koymazdım çünkü o an kendisinde olmayan bir insan görür de boynu bükülür diye... Kötü niyetli bi bakış atmaz ama birini üzen bir doğal nimet başkasının boynunun büküklüğü sebebiyle pek hayr getirmiyor gibi sanki... Negatif enerjiyi de düşünürsek... Ne bileyim böyle düşüncelerim var:)
KızlarKilicBaligi nin tavsiyesi üzerine Çam terebentin yağını ve Badem yağını karıştırdım güzelce uyguladım saç diplerine. Biraz da barcelino kattim.
1 saat bekledim banyoya girdim. Sampuanimi(sadece diplere :)) saç kremini uyguladım .
Sadece dipleri kuruttum . Yoksa basım agriyor ve hemen hasta oluyorum..
Ardından Gliss sıvı saç kremini uyguladım. Kesinlikle tavsiye ederim. Benim saclarim bu urun olmadan asla açılmıyor . Mucize gibi benim için
Ardından Barcelino yu saç uclarima surdum hafifçe topladım . Bakalım Cumartesiye kadar bir değişim olacak mi
KızlarKilicBaligi nin tavsiyesi üzerine Çam terebentin yağını ve Badem yağını karıştırdım güzelce uyguladım saç diplerine. Biraz da barcelino kattim.
1 saat bekledim banyoya girdim. Sampuanimi(sadece diplere :)) saç kremini uyguladım .
Sadece dipleri kuruttum . Yoksa basım agriyor ve hemen hasta oluyorum..
Ardından Gliss sıvı saç kremini uyguladım. Kesinlikle tavsiye ederim. Benim saclarim bu urun olmadan asla açılmıyor . Mucize gibi benim için
Ardından Barcelino yu saç uclarima surdum hafifçe topladım . Bakalım Cumartesiye kadar bir değişim olacak mi
Barcelino ne oluyor Ceylin
Nerden ne kadara temin edebilirim.
Saç için faydalı belli ama etkisi ne.
Daxtan iyi mi ucuz mu nasıl
Şifa olsun Ceylinim
Barcelino bitince Natura Therapy bulmaya çalış o da Akat Kozmetiğin ve tamamen organik fiyat da aynı.
Natura Therapy dediğin canlandırıcı saç bakım yağı var o mu?Şifa olsun Ceylinim
Barcelino bitince Natura Therapy bulmaya çalış o da Akat Kozmetiğin ve tamamen organik fiyat da aynı.