- 17 Haziran 2014
- 348
- 684
Canim yorrumun cok aydinlatici olmus :) Karaca celik 5 ayda karardiysa cidden iyi degilmis demek. Ben de Hisar dan almistim ceyiz setimi. Bakalim benimkiler nasil cikacak :)Kızlar merhaba.
Ben daha bu yaz evlendim. Tam 5 ay oldu.
Ben çeyi alışverişimi çok akılcı bir şekilde yapmışım, evlendikten sonra daha iyi anladım.
Ama genel olarak pişmanlıklarımdan bahsedeyim.
1. Yatak örtüleri, nevresim takımları
Ben 3 tane çift kişilik nevresim takımı aldım. 2 si pmuk saten pahalı olanlardan, 1 i english home. 1 tane de gelin seti adı altında yatak örtülü saten nevresim takımı.
Ben sadece pamuk satenlerden birisini ve gelin setinin nevresim takımını değişimli olarak kullanıyorum. English home dan aldığımı kayınvalidemler geldiğinde onlara çıkarıyorum.
Pamuk satenlerden birisi olduğu gibi paketinde duruyor. Ama onu şubatta çoook yakın bir arkadaşım doğum yapcak. Ona hediye edeceğim.
Yatak örtüsü ise hiç kullanmıyorum. Çünkü nadir yatak örtüyoruz. Ben vardiyalı çalışıyorum. Sabah eşimden erken çıkıyorum. İnanır mısınız yatağı haftada 2 gün anca örtebiliyorum.
Gelin setinin nevresimini kullanıyorum sıklıkla. Neyseki öyle taşlı boncuklu fırfırlı aşırı kokoş bir ürün almadım. kez kullandım. Baza altında bekliyor. Bir de kayınvalidem yorgancıya saten boncuklu fırfırlı bir yatak örtüsü yaptırdı. Hiç benim tarzım değil. Ne zaman kullancam bilmiyorum. Kayınvalidem doğumda diyor.
2. Havlular
Ben havlu olayını biraz aşmışım. Bir sürü havlu baza altında bekliyor. Neyse ki pişman değilim. Sürekli kullandıklarım eskidikçe kullanırım, nasılsa modası geçmez
3. Mutfak ürünleri
Aslında her gördüğümü almadım. Mutfakta sadece kullandığım ürünler var. Evim züccaciye gibi değil. 3-4 tane yemek takımı, 3-4 tane tencere takımı almadım. Dolaplarım sadecik.
Yalnız karaca marka çeliklerimden hiç memnun değilim. Paslandılar, kararma sararma yaptılar
Kızlar nevresimde memnun kalmadıgınız markalar varmı ?
Taç nasil yirtildi ya, makinanin ayarinda falan mi bir sey vardi ki ? Hangi serisinden almistin canim ? Ben de Tac in evlilik setlerinden aldim, onlar da mi yirtilacak yani :)Canım taçtan gelin yatağı için almıştım.
İncili bi takım 500lira verdim 1kere kullandım sonuç ilk yıkamada yırtıldı.
Pahalı aldıklarım hep sorunlu. Ucuz markası bilinmeyenler süper çıktı.
Ne ütü istiyolar ne renkleri soldu.
inşallah yırtılmazTaç nasil yirtildi ya, makinanin ayarinda falan mi bir sey vardi ki ? Hangi serisinden almistin canim ? Ben de Tac in evlilik setlerinden aldim, onlar da mi yirtilacak yani :)
Taç nasil yirtildi ya, makinanin ayarinda falan mi bir sey vardi ki ? Hangi serisinden almistin canim ? Ben de Tac in evlilik setlerinden aldim, onlar da mi yirtilacak yani :)
Cidden uzuldum ya. Markaya guveniyoruz ama urunden urune degisiyor demekki kalite. Bir de tekstilde Tac en guvenilir markalardan.Canım set değil 4yastık kılıfı çarşaf ve nevresim fransız dantelli incili
İncileri ortadan kesmişler o yırttı desem olamaz çünkü incili yastıklarla nevresimi filede yıkadım, çarşaf dışardaydı
Makinam yırtamaz canım elmas kazan
Tavsiyelerin icin cok sagol canimMerhabalar.ben 14 yıllık evliyim.biz kadınlar baz3n herseyi abartabiliyoruz:))) düsüncelerime gelince, bornoz takımı olmazsa olmaz bence.hatta ben 14 yıldan sonra 1 ay önce yenisi aldım.taç bambu serisinden ve çok memnunum.2 oglum var biri 9 biri 3 onların bile bornozu var, bence olmalı..tefal actfry imkan varsa neden olmasın.ben cook memnunum.3 yıldır kullanıyorum.tadını sevmeyenlere gelince yağlı seviyolardir.ben yagsız olusunu cok seviyorum.tavuk, ciger biber vs. Hersey yapıyorum ve mutfakta yaglanma ve yag kokusu olmuyor.kahvaltı takımım yok ama çesit cesit servis tabaklarım var.her seferinde farklı tabaklar kullanıyroum, cok hos oluyor. Porselen demlik gereksiz, karaf setleri gereksiz benimde var dolapta yatıyor.bide ıvır zıvır olarak yok o bıçagı yok bu soyacağı yok su kasıgı yok bu aletler olur ya onlar sadece çekmece işgali.cam kesme tahtası kırılcak korkusuyla kullanılmıyor.benim mutfakta duvarımda aksesuar niyetinde suan:)) saten nevresim takımlarını asla tavsiye etmem, çok kullanissız.yazın yakıyor kışın buz ve cok kayıyor yastık yerinde durmuyor.yatak ortuleride gereksiz.ama gunluk kullanım icin sade pamuklu bir ortu olabilir.havlu hem mutfak hem banyo icin bol olması rahatlık olur.aklıma gelenler bunlar şimdilik.
Cidden uzuldum ya. Markaya guveniyoruz ama urunden urune degisiyor demekki kalite. Bir de tekstilde Tac en guvenilir markalardan.
Bir de en cok Hisarin seramiklerinde sasirmistim. Seramikle alakasi yoktu resmen, verip Moneta nin Alluflon unu almistim.
Gercekten markalardan yana cok talihsizlikler yasamissin. Kimin aklina gelir ki. Ceyiz alisverisi bu yuzden riskli. Alirken neyin nasil cikacagini bilmiyorsun. Alip aylar sonra kullaninca kimseden hesap da soramiyorsun.Misafire kullanırım diye aldığım 30-40 liralık nevresimler taş gibi çıktı
Ne ütü istiyo ne renkleri soldu
Dopia pamuklu nevresim almıştım 50ye yakındı fiyatı okadar güzelki gel yat diyo:)
Kütahya porselenden aldım tabaklarımı
Bikaç tanede karacadan 6kişilik almıştım onları pek sevemedim
Markanın Önemi yokmuş onu anladım ben
Taçtan bitanede pike Takım'ım var onuda sevmedim naylon gibi yakıyo insanı
2 yıkamada yastığındaki danteller kalktı
Cok faydali oldu canim ellerine saglik :) Usenmemis yazmissin bizler icin :) Sen de cok mutlu ol insMerhaba kızlar bende 9.5 aylık evlı bır bayanım
ılk olarak bornoz konusu gectıgı ıcın soylemek ıstıyorum bornozun olmamasını dusunemıyorum ınanılmaz gereklı benım ıcın..
tencere setlerıne gelınce ben emsan set almıstım memnunum bı sıkntım yok..2 tane buyuk olan tencerem mısafır geldıgınde cok lazım oluyor ıyıkı varlar kucuk celıklerı gunluk kullanıyorum zaten ayrıca tacın 3 lu kucuk teflon tenceresı,2 tava (1 tane yeterlıymıs bana aslında ama olsun) ,1 karnıyarık denılen tencereden, 3 tanede sahanı var kullanmazsın demıslerdı ama ben kullanıyorum ıyıkı hepsını almısımmesela 2 kısıyız hatta ben dıyetten dolayı pilav yemıyorum bıle koca tencerede yapmak yerıne kucuk sahanımda yapıyorum hemen yada yumurta falan yapıyorum cok ısıme yarıyor yada artan yemeklerı koyuyorum
bardak setı almamıstım ben onun yerıne paabahce dıamond serısıydı adı sanırım onualdık 12 bardak 12 kadeh alarak ıyıkı oyle almısım onların ıcıne tatlıda koyuyorum bosuna koca sete para vermedım..
catal kasık mutlaka 2 takım 12 lı olarak alın
yemek takımı mısafırlık dısında 2 tane gunluk takım almıstım ben pısman degılım
ben 6 nevresım almıstım ustune annem 1 pike ,1 gelın setı (pikesı nevresımı havlu setı var) aldı kayınvalıdem 2 nevresım verdı,1 nevresımde hedıye gelınce bır suru nevresım oldu1 paket dısında hepsını actım kullanıyorum ama o kadara gerek yok sız cok mısafırınız gelıyorsa 4 nadırse 3 nevresım alın yeter 1 de pike alırsınız
az once soyledıgım gelın setı gereksızmıs aslında 2 kere kullandım nevresımını sonra kaldırdım belkı dogumda falan kullanırım ama ne gerek var..ıcındekı havlu setını sadece 1 kere balayında kullandık oda duruyor..
mısafır havlu setı ıyıkı almamısım 2 tane tek satılan havlulardan almıstık yıllar once 1 kere mısafır kullandı..annemler dısında yatıya mısafır gelmıyor pek kullanılmayacak onlar sanırım..
suslu puslu yatak ortulerı..asla almam dıyordum annem sagolsun aldı benımkı sade gercı abartısı yok ama 2-3 defa kullandım oda annemın gonlu olsun dıyegunluk kendım aldıgımı kullanıyorum o yetıyor
benım gıbı renklı kahvaltı masalarını sevıyorsanız renk renk runner almak ıstıyorsanız almayın ben porland dan yaklasık 30 tl gıbı rakama 1 runner almıstım mesela leke falan cıkmıyor..evlendıkten sonrada emınonunden kendıme renk renk kumaslar aldım elımde dıktım yarım metre runner ıcın yeterlı ustelık 5 tl ye harıka leke tutmayan ortunuz oluyorgereksız bılgı olabılır ama benım gıbı olan gelın vardır sanırım
yıne pecelı masa ortusu setlerıne gereksız yere para vermeyın derım 20 tl + bırde 10 tl ye masa ortusu almıstım ısımı goruyorlar pecetelerı kullanmazdım ben onun yerıne renklı desenlı pecetelerle masama renk vermek tercıhım
heee tost makınesı mesela ben ıyıkı almısım haftada 2 gun falan kullanıyoruz bızım ıcın gereklı
kahvaltılık olarak baska markaları kotulemek ıstemıyorum aslında ama..ben cam ve kapaklı kahvaltılıklardan aldım onlara koyuyorum kahvaltılıklarımı hıcde bırsey olmuyyor hatta artanı kendı kabında kalıyor hem cam saglıklı
caydanlık olarak caydı almayacaksınız 1 buyuk ( tencere setınden cıkıyor) bırde gunluk kucuk almanız yeterlı
fransız gupuru salon takımı almıstım cok bı suru parcalı kullanıyorum ama hepsını degıl o kadar serecek yerım yok az parcalı alsam ıyı olurmus fazlası baza altında duruyor
nısan bohcasında gereksız bırsey almaktan kacının derım hatta sandık yerıne bavul aldık bız ıyıkı almısız ısımızı goruyor sandık olsaydı bosa yer kaplayacaktısuana kadar bohcaya alınan hersey kullanıldı aferım bana akıllı alısverıs yapmısım
meyve bıcagını benım gıbı 12 tane almayın nedır o ya 6 tane yeter zaten mısafıre soyup verıyorumbenım meyve bıcakları acayıp keskın o yuzden sogan falan dogruyorum amac dısı kullanıyorum bende
bır tane ıkeanın meshur tepsılerınden edının cok ıse yarıyor kocaman
ıns tagram kullanıyorsanız orada sureklı gorunen renklı catal kasıklar cıktı hatta pazarlarda 1 mılyoncularda falan adetı 1,5 tl ye satılıyor bende gecenlerde alayım dedım ve aldım makınede 4. yıkamamdı sanırım bır cıktıkı kırmızılar sarı lacıvertler mavı olmusya almayın yada elınızde yıkayın buda gereksız bır bılgı olarak burada kalsın belkı ısıne yarayan olur benım gıbı bakıp bakıp uzulmeyın sonra
hee benım ceyız zamanında soranlar oluyordu tantıtonı kek kalıpları nasıldır dıye ben kullanıyorum cok memnunum plastık olanlardan varhatta yıne orada satılan fırın eldıvenıde cok guzel hayatta elımı yakmıyor
baya uzun yazdım ınsallah ısınıze yarayan seyler yazmısımdır olurda bırsey soracaksanız buradayım
hepınız kuracagınız yuvalarda cok cok mutlu olursunuz ınsallahh
cok sagol canım amın :)Cok faydali oldu canim ellerine saglik :) Usenmemis yazmissin bizler icin :) Sen de cok mutlu ol ins