Yeni evli birisi olarak sizlere tavsiyem çeyizde mutlaka olması gerekir, adettir,...vb deyip öyle her şeyi almamanız. Bu her şey için geçerli. Mutfak eşyası için de tabiki. Mümkün olduğunca temel şeyleri alın, kalanları kullandıkça, ihtiyaç oldukça almaya çalışın. Düğün öncesinde bir çok şeyle aynı anda ilgilenmek zorunda kaldığınız için yanlış karar verme olasılığınız daha fazla. Alayım da kurtulayım gözüyle bakıyosunuz çoğuna. Ama evlendikten sonra daha çok vaktiniz oluyo ve daha doğru kararlar verebilirsiniz.
Kullanılan şeyler de kişiden kişiye değişir. Mesala sabah işe gitmeden önce kahvaltı yaptığımda pratik olsun, çabuk olsun diye çay makinesini, akşamları veya diğer geniş zamanlarda porselen demliği kullanıyorum. Bornoz bence çok gerekli. Zaten setlerin içinde bornozun yanında büyük vücut havluları da oluyo. Yazın vücut havlusu, kışın bornoz daha kullanışlı. Tencerelerde hep seramikleri kullanıyorum. Isıtma amaçlı küçük çelik tencereleri kullanıyorum. Borcamlar ve seramik fırın kapları çok kullanışlı. Ben 2 tane günlük yemek takımı almıştım. Biri 12 kişilik, diğeri de 6 kişilik. Fazla diyenler olmuştu ama çalışan birisi olduğum için bulaşık makinesini çok kullanıyorum hafta içi özellikle. Bu sebeple yedekte tabak, çatal, kaşık,..vb olması mutlaka lazım. Tupper hiç almadım. Bence gereksiz pahalı. Cam saklama kapları daha sağlıklı bence. Kızartma çok yapmıyorum, sağlıksız olduğu için. Bu sebeple actfry veya fritöz tarzı şeyler almadım. Alırsam, aldım madem kullanayım diye daha çok yaparım gibi geliyo. Çok pratik olmasına rağmen mikrodalga da almadım, eşim radyasyon yaydığı için almamızı istemedi.
Ayrıca mutfak eşyası değil ama bence yemek odası takımlarının büfeleri de çok gereksiz. Hem yer kaplıyo, hem temizliği ayrı dert, hem de içini doldurmak gerekiyo. Ben sadelikten yana olduğum için almadım zaten.