Çeyizinizde alıp da pişman olduklarınız

Fritoze cok kullanmiyorum diyenler oluyor evet. Bir de seye cok hevesleniyordum, bu tefalin 1 kasik yag ile bir seyler yapan fritozu. Onun da tadini begenmeyenler olmustu forumda, tam kizartma gibi olmuyor diye.
Bende var ondan ben çok memnunum, soslu kanatlar Arnavut ciğeri biber kızartması etraf batmıyor ve çok da lezzetli oluyor bence... maddi durumun iyi ve evde yemek yapma süren azsa(işten gelip yemek telaşı falan yaşayacaksan) al bence :)
ekmek kızartma makinasi bencede gereksiz, fırın veya tost makinası aynı işi görüyor.
Gereksizden çok benim en çok kullandığım ve kullanmayı sevdiklerimi yazsam daha yardımcı olurum sanırım :)
seramik tencerelere bayılıyorum. keşke çelik yerine full seramik alsaydım diyorum. Pilav vs. yapışmıyor süper oluyor :)
mikrodalga fırını da sık kullanıyorum. İşten gelince atıyorm yemeği hemen ısınıyor. ben de bu arada başka işlerle uğraşıyorm yemeğin başında beklememiş oluyorum.
çatal kaşık seti olarak mutlaka iki takımın olsun. 12 kişilik genelde misafir takımı alınır ama bunun yanında 6-8 kişilik bi takım edinmelisin.
fincan takımı falan almaya gerek yok bence ben hiç almadım, bir takım hediye geldi onu da açmadım kutusuyla duruyor. Lazım olduğunda 12 kişilik yemek takımımın içinde var onu kullanıyorum.

Bu arada bir arkadaş bornoz çok gereksiz demiş, ben katılmıyorum. Evlenmeden önce bornoz kullanmıyorduk biz ama büyük rahatlık, özellikle kış aylarında çok iyi oluyor. Bence bir takım almalısın.
Aklıma gelenler bunlar :)

Bende şu vitrin için alınan mesrubat takımımı nedir ona pişman oldum ya bide 330 lira verdim almasamda olurdu aslında başka bi eksigimi alırdım

kızlar merhaba bence bornoz bi çeyizde kesinlikle olmalı yani böyle set şeklinde 8 parça gibi satılan indirimli bulursan al derim çok kullanışlı onun içerisinde hamam havlusu vs zaten oluyor. Ben karacadan aldım indirimi takip edip tavsiye ederim :)

Kadeh ve karaf takımları çok gereksiz
Karaca marka Çelik tencere ve çatal kasık bıçak takımları çok pas yapıyor
Philips azur akıllı ütü. Hiç ısıtmıyor.

Kadeh ve karaf takımları çok gereksiz
Karaca marka Çelik tencere ve çatal kasık bıçak takımları çok pas yapıyor
Philips azur akıllı ütü. Hiç ısıtmıyor.
Karaca Emsani satin aldi demislerdi ama buna ragmen paslanmasi cok ilginc. Demekki kaliteyi bozmuslar canim.

Bu olay sanırım kişiden kişiye değişiyor. Şu üç sayfada gereksiz diye yazılan her şeyi ben çok kullanıyorum.
Bornoz vazgeçilmezimiz. Kışın normal takımlardaki bornozları, yazın şile bezinden olanları kullanıyoruz. Banyo havluları sadece misafire çıkıyor bizde.
Tefal actifry elim ayağım resmen. Tatlıya varana kadar yapıyorum.
Ekmek kızartma makinası değil ama ekmek kızartmak için tost makinasını kullanıyoruz. Az ekmek yediğimiz için genelde buzlukta tutuyorum. Önce mikrodalgada çözdürüp sonra tost makinasına attım mı tazecik oluyor. Bu arada mikrodalga da vazgeçilmezlerimden biri.
Karaf ve kadeh takımını sürekli kullanıyoruz. Öyle vitrinde tutmuyorum zaten, elimizin altında. Vitrinimiz de yok gerçi.
Kullanmadıklarım değil kullandıklarım oldu bunlar. Neyse kullanmadıklarıma geçeyim.

Yumurta haşlama makinası. Korkunç gereksiz bir alet, dolap bekleyenlerden. Dublör yumurta çok daha kullanışlı ve kolay.
Katı meyve sıkacağı; yine dolap bekliyor. Bebek falan olursa işe yarar belki. Portakal sıkacağım da var onu kullanıyorum genelde.
Çaydanlık; çay makinası dururken ona sıra gelmiyor, dolapta tozlanmakla meşgul.
Kahvaltılık tepsisi; sadece hafta sonları kahvaltı edecekseniz içindeki her şey küfleniyor. Kaldırdım, tupper'ın kahvaltı kaplarını kullanıyorum şimdi.
Düdklü tencere; kullanışlı ama ben korkuyorum kendisinden. Anneme verdim.
Masa örtüleri; çok çok nadir kullanıyorum. Genelde amerikan servis ya da runner kullanıyoruz.
Her türlü ıvır zıvır dantel, örtü, süslü püslü şeyler, yatak örtüleri. Evlenecek yakınların çeyizlerine postaladım.
Yatakta kahvaltı için tepsi zımbırtısı. Hediye gelmişti, bir köşede eskiyor.
Döküm tencere ve tavalar. Yemek pişirmek ölüm, tencereyi yerinden kaldırmak bel fıtığı sebebi. Hepsi depoya gitti yerine seramik tencereler geldi.
Cezve seti. Hiç kullanmadım desem yeri. Kahveyi kahve makinasında yapıyorum. Başka bişey içinde kullanmak nasip olmadı.
Şimdilik bu kadar...

henüz evli değilim ama bornoz bence de gerekli değil çeyiz için benim gibi ne kadar az eşya o kadar iyi diye düşünüyorsanız tabi. Çaydanlık sanırım modası geçen eşyalardan çaycılar çıkınca pabucu dama atıldı

Yeni evli birisi olarak sizlere tavsiyem çeyizde mutlaka olması gerekir, adettir,...vb deyip öyle her şeyi almamanız. Bu her şey için geçerli. Mutfak eşyası için de tabiki. Mümkün olduğunca temel şeyleri alın, kalanları kullandıkça, ihtiyaç oldukça almaya çalışın. Düğün öncesinde bir çok şeyle aynı anda ilgilenmek zorunda kaldığınız için yanlış karar verme olasılığınız daha fazla. Alayım da kurtulayım gözüyle bakıyosunuz çoğuna. Ama evlendikten sonra daha çok vaktiniz oluyo ve daha doğru kararlar verebilirsiniz.
Kullanılan şeyler de kişiden kişiye değişir. Mesala sabah işe gitmeden önce kahvaltı yaptığımda pratik olsun, çabuk olsun diye çay makinesini, akşamları veya diğer geniş zamanlarda porselen demliği kullanıyorum. Bornoz bence çok gerekli. Zaten setlerin içinde bornozun yanında büyük vücut havluları da oluyo. Yazın vücut havlusu, kışın bornoz daha kullanışlı. Tencerelerde hep seramikleri kullanıyorum. Isıtma amaçlı küçük çelik tencereleri kullanıyorum. Borcamlar ve seramik fırın kapları çok kullanışlı. Ben 2 tane günlük yemek takımı almıştım. Biri 12 kişilik, diğeri de 6 kişilik. Fazla diyenler olmuştu ama çalışan birisi olduğum için bulaşık makinesini çok kullanıyorum hafta içi özellikle. Bu sebeple yedekte tabak, çatal, kaşık,..vb olması mutlaka lazım. Tupper hiç almadım. Bence gereksiz pahalı. Cam saklama kapları daha sağlıklı bence. Kızartma çok yapmıyorum, sağlıksız olduğu için. Bu sebeple actfry veya fritöz tarzı şeyler almadım. Alırsam, aldım madem kullanayım diye daha çok yaparım gibi geliyo. Çok pratik olmasına rağmen mikrodalga da almadım, eşim radyasyon yaydığı için almamızı istemedi.
Ayrıca mutfak eşyası değil ama bence yemek odası takımlarının büfeleri de çok gereksiz. Hem yer kaplıyo, hem temizliği ayrı dert, hem de içini doldurmak gerekiyo. Ben sadelikten yana olduğum için almadım zaten.

burdan okuduğum kadarıyla,
katı meyve sıkma makinesi
fritöz
hamur yapma makinesi
ekmek yapma makinesi
türk kahve makinesi
ekmek kızartma makinesi
yumurta haşlama makinesi
almak gereksiz ve kullanılmıyo,, walla beni baya bi yük ve masraftan kurtardınız. İnşallah bunları almadım diye pişman olmam ilerde

Bende cok fazla saklama kabi aldigima pismanim zaten yeni evliyiz ve iki kisiyiz o kadar cok saklama kabina ne gerek varmiski almisim hic dusunmemisim zamanla alinabilir lazim oldugu boyutta mutfak dolaplarim kucuk ozellikle buyuk boy saklama kaplarini ic ice gecmesine ragmen sigdiramiyorum
tencere setinin icinden cikan boy boy cezvelerde yer kaplamaktan baska hic bir ise yaramiyor yine salata kurutucuda ayni sekilde iki defa ispanak kuruttum o kadar boyutu baya buyuk dolapta en dipte yer kapliyor olmasada olur yani

Evet özellikle bakliyat saklama kaplarını da önceden almayın bence. Evlendiğinizde mutfak dolaplarınızın ve/veya çekmecelerin boyutuna göre alırsınız. Günlük kahvaltı yapmak için de ağzı kapaklı tepsili kahvaltılıklardan alın kesinlikle. Hafta içi işe gitmeden önce kahvaltı yaparken çok pratik oluyo.

Kavanoz ve saklama kaplarini almayi sona birakarak iyi yapmisim o zaman :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…