çeyizimizde ilk alınacaklar son dakikaya bırakılacaklar neler?

canım evlenmeme bir buçuk sene falan var ama çalışıyorum ve herşeyimi kendim almak istiyorum. onun için yavaş yavaş başlamak istedim. etrafımdakilere fikir soruyorum. yatak örtüsü diyorum dur bakalım mobilya yok diyolar. bornoz diyorum banyon belli değil diyorlar nevresimlerden başlıyayım diyorum onlar kolay diyorlar. yemek takımı diyorum her dakka yenisi çıkyor diyorlar anneme kalsa son bi ayda alcaz herşeyi ondan korkuyorum :17: tek çocuğum ne kadar çabuk almaya başlarsak o kadar çabuk evlencem gibisine geliyormuş :16:

bende karar veremedim nereden başlasam diye

cnm öyle şey mi olur bornoz takımıyla banyonun ne alakası var ne güzel bambudan yapılmış takımlar var ayrıca 1 yılda neyın modası değişecek beğendiğini alırsın öyle herşey son zamana bırakılınca daha çok eksiğin olur çoğu şey gözden kaçar o kadar detay var ki kolay sanıyorsunuz siz nevresim takımlarını pikelerini bornozunu havlularını mutfak eşyalarını alabirsin yavaş yavaş

cnm öyle şey mi olur bornoz takımıyla banyonun ne alakası var ne güzel bambudan yapılmış takımlar var ayrıca 1 yılda neyın modası değişecek beğendiğini alırsın öyle herşey son zamana bırakılınca daha çok eksiğin olur çoğu şey gözden kaçar o kadar detay var ki kolay sanıyorsunuz siz nevresim takımlarını pikelerini bornozunu havlularını mutfak eşyalarını alabirsin yavaş yavaş

Katılıyorum sonraya bırakınca bazı şeyleri ne çok şey bırakmışım dersin birde baya masraf çıkarır sona kalan şeyler,bornoz takımının modası geçmez çünkü beğenerek alıyosun sana göre güzelse sonuçta sen kullanıcaksın.

evet canım artık başlamam gerekiyor bi yerde. hem son zamana denk gelince indirim falan araştırp bekliycek fırsatta pek olmaz herhalde. yavaş yavaş başlamak en temizi:37:

sanada kolay gelsin canım sende çeyiz telaşıdasın sanırım:16:

Ben de çeyizimi son zamana bıraktım iyiki de öyle yapmışım. Modasının geçmesinden değil ama boşuna para bağlamak olduğunu düşünüyorum bazı çeyiz eşyaları için.

Mutfak eşyalarını bir an önce hallet derim. Tabak, tencere, bardak vs. Elektronikleri en sona bırakman daha iyi olur. Maddi durumun müsait oldukça bornoz, yatak örtüsü falan alırsın. 2 takım örtü ile de gelin olunuyor 12 takım örtü ile de.

Bir buçuk yıl hiçte uzun bir zaman değil öncelikle onu söyliyeyim.Böyle söyleyince baya vakit var gibi gözüküyor ama zaman geçince bir bakmışsın bir sürü koşturma içerisindesin.Ve bu inanılmaz yorucu olur.
Hesapladım bundan tam bir buçuk yıl önce çelik tencere takımımla başladım çeyizimi hazırlamaya ve şu an baktığımda alışım dün gibi.Ayrıca modeline bakıyorum hala herkeste olan,herkesin aldığı değişmeyen bir model.Ve şu da var bazı şeyleri içine gerçekten sinerek alırsan o ürünü zaten kullanmadığın için senin açından modası falan geçmiş olmayacak.En basit şey onu almak dedikleri nevresim takımlarının kaliteli olmasını göz önünde bulundurarak en ucuzu 90 lira.Tek bir nevresim takımı alınmayacak öyle değil mi?Bir arkadaş yazmış bornoz takımımın banyoya uymasıyla ne alakası var tenine uysun diye aynen öyle.

Benim tavsiyem yemek takımı,ona uygun bardak takımı,kaşık çatal takımını,tencereleri,nevresim takımını,günlük yemek takımını vs.halletmen.Bir arkadaş küçük ev aletleri demiş ama ben tavsiye etmem çünkü geneli 2 yıl garanti veriyor zaten.Bir buçuk yıl diyorsunuz..E ne kaldı sonrasına?Açıkçası ben ıvır zıvırlar dahil her şeyi halletmek son dakikaya küçük ev aletlerini falan bırakmayı düşünüyorum.Herkesin maddi imkanları farklı farklı ama son zamanlarda kız tarafının nişanı yapması o bu derken bir sürü para gidecek,vakit gidecek..Açıkçası ben gelinliğime odaklanmışken yok bulaşıklık yok tahta kaşık aklıma gelmez. :1:

Bir buçuk yıl hiçte uzun bir zaman değil öncelikle onu söyliyeyim.Böyle söyleyince baya vakit var gibi gözüküyor ama zaman geçince bir bakmışsın bir sürü koşturma içerisindesin.Ve bu inanılmaz yorucu olur.
Hesapladım bundan tam bir buçuk yıl önce çelik tencere takımımla başladım çeyizimi hazırlamaya ve şu an baktığımda alışım dün gibi.Ayrıca modeline bakıyorum hala herkeste olan,herkesin aldığı değişmeyen bir model.Ve şu da var bazı şeyleri içine gerçekten sinerek alırsan o ürünü zaten kullanmadığın için senin açından modası falan geçmiş olmayacak.En basit şey onu almak dedikleri nevresim takımlarının kaliteli olmasını göz önünde bulundurarak en ucuzu 90 lira.Tek bir nevresim takımı alınmayacak öyle değil mi?Bir arkadaş yazmış bornoz takımımın banyoya uymasıyla ne alakası var tenine uysun diye aynen öyle.

Benim tavsiyem yemek takımı,ona uygun bardak takımı,kaşık çatal takımını,tencereleri,nevresim takımını,günlük yemek takımını vs.halletmen.Bir arkadaş küçük ev aletleri demiş ama ben tavsiye etmem çünkü geneli 2 yıl garanti veriyor zaten.Bir buçuk yıl diyorsunuz..E ne kaldı sonrasına?Açıkçası ben ıvır zıvırlar dahil her şeyi halletmek son dakikaya küçük ev aletlerini falan bırakmayı düşünüyorum.Herkesin maddi imkanları farklı farklı ama son zamanlarda kız tarafının nişanı yapması o bu derken bir sürü para gidecek,vakit gidecek..Açıkçası ben gelinliğime odaklanmışken yok bulaşıklık yok tahta kaşık aklıma gelmez. :1:

ahaha çok güzel demişsin canım bende gelinliğime odaklanmışken benimde bişiciik gelmez aklımaa :37:
yavaş yavaş alıp koyucam kenara zaten akşam biraz araştrdım internettende bi tencere seti dediğin şey ne kadar değişiebilir aşam bi internette baktım bi anneminkilere baktım valla ben pek bi fark göremedimm :16:

hem olsa da en fazla kulbu değişicek baştan yaratcak halleri yok ya di mi ama :16:

Aklıma geldi paylaşayım dedim seninle bazı elektronik mağazalar ürünleri bünyelerinde saklıyorlar.. Mesela 2000 tl lik bulaşık makinası aldın senin için saklıyorlar 2 yıla kadar garantisini aldığın zaman başlatıyorlar ve sen alırken ürünün fiyatı 1500 e düştü mesela aradaki 500 tl ye başka bişey alabiliyorsun böyle birşeyde yapabilirsin..Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama yaşadığın yerlerde yapan varmı araştırabilirsin..

Aklıma geldi paylaşayım dedim seninle bazı elektronik mağazalar ürünleri bünyelerinde saklıyorlar.. Mesela 2000 tl lik bulaşık makinası aldın senin için saklıyorlar 2 yıla kadar garantisini aldığın zaman başlatıyorlar ve sen alırken ürünün fiyatı 1500 e düştü mesela aradaki 500 tl ye başka bişey alabiliyorsun böyle birşeyde yapabilirsin..Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama yaşadığın yerlerde yapan varmı araştırabilirsin..

aaaa hiç duymamıştım canım çok iyi oldu bu. bi araştırayım bakalım bende bizim buralarda neler yapabiliyorlar bu şekilde

çok teşekkürr ettmm:16::16:

aslında neyi nasıl alman gerektiğini bildikten sonra moda falan hikaye alt tarafı çanak çömlek ama özeniliyo işte annem eternitynin gelincik desenli tenceresinin 2005te almıştı ben lisedeydim daha geçtimi modası bence geçmedi çatal kaşık takımımıda bi tek sandığı değişti :9: oda çok büyük sorun değil bence kaliteli birazda zevkli şeyler seçince modası geçmiyo pek bence çelik tencerenin desenli olmayanlarının hiç geçmiyo modası öyle alabilirsin ,annem emsan gelinlik tencerelerini geçen sene parlattı tutmaya yerlerini yeniletti yeni gibi oldu ,bitek yemek takımları değişiyo işte kareydi üçgendi ben karacanın kare takımını aldım , nevresimin uyku setinin modası geçmez zaten yorgan yastık alabilirsin 1.5 sene sana yetmez bile kız çeyizi bu valla al al bitmiyo benim kasımda düğünüm var bitek ıvır zıvırlarım kaldı işte banyo takımı ,mutfak ıvır zıvırları , ben mutfak halımla ayrı bitane daha halıda aldım öyle kafamda renkte belirlemedim ne hoşuma gittiyse aldım bakalım yerleşince neye benziycek ev aletlerim arzumun mor kmeyvasıkacağı kırmızı günlük yemek takımı kahvaltı takımıda içinde biri pembe mor biri kırmızı halım kırmızı gri vs .....Biraz fazla uzattım ama sen elini çabuk tut fazla abarmada bence özellikle nevresim işini 20 tane alanları görüyorum burda şaşırıyorum :54:

Son düzenleme:
evet cnm bende nişanlıyım 1 yıl olacak eylülde düğünüm nişanlım askerde onu bekliyorum ben yaklasık 2 bucuk yıldır beğendiklerimi alıyorum cnm en ince detayına kadar tamamladım sayılır zaman öyle çabuk geçiyor ki anlamazsın bile toplu halde almak imkansız bütçe meselesi tabi yine de ama mutlaka eksiğin kalır sen kendine bir liste yap sırasıyla almaya başla bence

Halı, tül, perde, dekoratif süs eşyaları, gibi şeyleri eşyalarına evine göre alırsın. Beyz eşyanı alırsın mağazada durur, ileride yenisi çıkınca üzerine az bir miktar fark verir yenisini alırsın. mutfak eşyalarını şimdi alabilirsin. Mesela tencere setlerini, çatal kaşık takımını, yemek takımını alabilirsin. Nevresim takımı alabilirsin. Ben 1,5 yıl önce nevresim aldım Sarevden hala bana göre çok güzel. 2 yıl önce yemek takımı aldım bernardodan çok sade (ben çok desenli ve farklı şekildeki şeyleri sevmiyorum) hala aynı veya benzerleri var. Havlu, bornoz takımı, abartıya kaçmamak koşuluyla alabilirsin. Hem moda dediğin nedir ki. Modayı bir başkası belirliyor benim zevkime uymayabilir onun zevki. Önemli olan senin zevkle aldığın şeyleri yine zevkle kullanman. Yoksa 10 yıl önce üretilmiş yada yeni üretilmiş farketmez.

$j5116701.webpEki Görüntüle 178753 $6000cayseti.webp$9300m.webp

kızllaarrrr bunlarda benim ilk aldığım çeyizlerimm :76:
burdan başladım inşallaahh sonra zevkim değişmezzz:37:

çook saolun yardımlarınızz içinn:71::71:

kızllaarrrr bunlarda benim ilk aldığım çeyizlerimm :76:
burdan başladım inşallaahh sonra zevkim değişmezzz:37:

çook saolun yardımlarınızz içinn:71::71:

güle güle kullan cnm sen komple çeyiz setini almışsın.hepsi tabiki çok güzel
ne kadara aldın? bi karşılaştıralım özelden :34:

güle güle kullan cnm sen komple çeyiz setini almışsın.hepsi tabiki çok güzel
ne kadara aldın? bi karşılaştıralım özelden :34:

teşekkürr ederim canım karar vermesi zor oldu ama bunda karar kıldım sonunda 100 mesaj olur olmaz hemen mesaj atıcam sana özelden :16:

valla canımm bi oraya bi buraya elimden geldiğince yazmaya çalışıyorum doldurucam bu gece:16:

evet canım az kaldı =)
bütün forumdaki çeyiz sayfalarınıı gezdim sanırımm

benim annem ben daha bebekken başlamış bişeyler almaya. jumbo'dan aldığı çatal bıçak takımı 15bin lira etiketi hala üzerinde duruyor.modeli gayet hoş şıktı. bu zamana kadar annem bana hep bişiler aldı attı kenara ama ben nişanlanana kadar çeyizdir bilmemdir hiç aklımda yoktu aklımada gelmezdi. taa ki nişanlanana kadar. nişan oldu anne dedim benim nelerim var herşeyi saydı.yok dedim olmaz öyle hadi çıkar ortaya göreyim. baktım ettim beğenmediklerimi not ettim.3 ay öncesine kadar nevresim takımı alma hastalığına yakalanmıştım aman siz dikkatli olun aldıkça alası geliyo insanın çok fena bi durum :9:
geçen günde bernardo'nun %50'si hediye çeki kampanyası ile mutfağın ana parçalarını almış bulunuyorum. nişanlım şuanda asker, 5 ay sonra gelicek nasipse ve 2012 yaz başı yada yaz sonu düğünümüz olacak. içimden her ne kadar erken mi alıyorum bunları desemde aslında hiçte erken değil.bazı arkadaşlarında dediği gibi düğün yaklaştıkça mobilyadır, evdir, gelinlik, damatlıktır daha stresli alacaklar gircek işin işine. işte o zamana bırakmadan mutfak gereçlerini ve nevresim, yorgan, battaniyeleri almak lazım.küçük ev aletlerini en sona olmasada 5-6 ay önceye bırakabilirsiniz belkide.gerçi aldığınız yer ile konuşursanız onlar size garanti süresini evlendiğiniz zamana yapacaklarını söylerler.
aldıkça aldıklarınızı biran önce kullanmak isteyeceksiniz :31:

Back
X