çeyizimizde ilk alınacaklar son dakikaya bırakılacaklar neler?

ednh

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Aralık 2010
172
0
66
Edirne
Bu vakte çeyizim için tek bir kopça almadım. modası geçer fikrim değişir sonra beğenmem diye. ama artık bi yerden başlamak gerekiyor herşeyde son dakikaya kalmaz di mi ama:17:

şimdiye kadar önceden neleri alıp pişman oldunuz. keşke son zamanlarda alsaydım dediniz ??
yada neleri amaan çok beklemişim keşke ilk önce onu alsaydım dediniz ??

cnm öncelikle ne zaman evleniyorsun onu sorayım;) bence ilk önce bir renkte karar kıl.mutfak eşyalarının hangi renklerde olmasını istiyorsan evlenmene 7-8 ay kala almaya başla.eğer bir renk kararlaştırırsan hepsi tamamlandığında ortaya harika bir çeyiz çıkıyor.zor ama çok zevkli bir alışveriş oluyor.şimdiden kolay gelsin:)))

cnm öncelikle ne zaman evleniyorsun onu sorayım;) bence ilk önce bir renkte karar kıl.mutfak eşyalarının hangi renklerde olmasını istiyorsan evlenmene 7-8 ay kala almaya başla.eğer bir renk kararlaştırırsan hepsi tamamlandığında ortaya harika bir çeyiz çıkıyor.zor ama çok zevkli bir alışveriş oluyor.şimdiden kolay gelsin:)))

canım evlenmeme bir buçuk sene falan var ama çalışıyorum ve herşeyimi kendim almak istiyorum. onun için yavaş yavaş başlamak istedim. etrafımdakilere fikir soruyorum. yatak örtüsü diyorum dur bakalım mobilya yok diyolar. bornoz diyorum banyon belli değil diyorlar nevresimlerden başlıyayım diyorum onlar kolay diyorlar. yemek takımı diyorum her dakka yenisi çıkyor diyorlar anneme kalsa son bi ayda alcaz herşeyi ondan korkuyorum :17: tek çocuğum ne kadar çabuk almaya başlarsak o kadar çabuk evlencem gibisine geliyormuş :16:

bende karar veremedim nereden başlasam diye

canım benim düğünüm nasip olursa temmuzda.ben yazın başladım almaya.ama ondan önce kahvaltı takımını ve yemek takımını almıştım.sonra pişman oldum.şuan çok daha güzelleri var.bulaşık makinemi çok önceden ödemeye başladım aldığımız dükkanda duruyordu şimdi üzerine biraz daha ekleyip son çıkanlardan aldım.uyku seti,nevresim takımı,pike takımı gibi şeylerini bence şimdiden alabilirsin.çünkü onlar en çok gerekli olanlar.ne kadar çok olursa o kadar iyi! ama annenler haklı birazcık daha beklemelisin. çalışıyormuşsun şimdiden her ay taksit öder gibi bir köşeye ayır sonra annenin dediği gibi modası geçmemiş olanları alırsın hem de içine sinmiş olur...

cnm bende aynı düşüncelerde hareket ederek,en yenisi olsun ,modası geçer,daha neler çıkar diyerek yıllarca bekledim.bu zamana kadar yeni modeller çıksın diye bekledim. bide daha iyisini görürüm diye karar veremedim.yaza düğün var ortada pek bişi yok.

sana tavsiyem indirimleri takip et,en azından nevresim takımlarını,battaniyeni,havlularını al. ben iyikide almışım yoksa gene karar veremezdim. örneğin linensin senede iki kez net %50 indirimi var. ben hep onlardan aldım.aralık_ocak gibi oldu şimdi haziranda tekrar olucak.

bide jumbo gibi yıllanmış markaların ürünleri pek kolay değişmiyor. geçen sene çeyizime aldığım çatal bıçak takımın aynısını, yıllardır kullanan insanlar var. yenisi çıksın diye bekledim o kadar şimdi gene geçen seneki çatal bıçak takımlarından,tencerelerden, yemek takımlarından alıcam hemde zamlanmış olarak:37:

vallahi çok kararsız kaldım kızlar kenara koysam koyulmuyor o para buluyorum onu harcıcak yer:37:

bide bazı çok istediğim şeyleri pahalıda olsa almak istiyorum mesela esse nin greenpan seramik tencerelerinden çok istiyorum ama az zaman kala bana pahalı gelicek amann bi sürü şey var ona bu kadr para mı verilir dicem almıycam. böyle böyle çok istediğim şeyleri almıycam gibime geliyor.

sanırım öncelikle nevresim takımlarından başlıycam. tencerenin falanda modası geçmez. essede indirim varken bir bir başlasam diyorum

1.5 yıl sonra evlenecekseniz çokta uzun bir zaman değil bence mobilyalara uyum sağlaması gereken şeyler(perde halı yatak örtüsü ) hariç diğer her şeyi alın sırayla çünkü 1.5 yıl sonraya modası geçecek değil ya ona bakarsan evlendikten sonrada her gün yeni model eşyalar çıkıyor her yıl evi yenileyemiyoruz maalesef

birde bence bornozun banyonun rengine uyması gerekmiyor zevkinize göre bir renk alabilirsiniz bence banyoya uyucağına ten renginize uyan size yakışan bir renkte almanız daha uygun olur

anneler önceden çocukken yapmaya almaya başlarlarmış kızların çeyizlerini o zaman gerçekten her şeyin modası geçmiş oluyor ama bir buçuk yıl erken değil başlayın bir yerden siz takmayın modası geçecek diyenleri çünkü eksikler hiç bitmiyor ne kadar erken başlansa o kadar iyi

düğün zamanı yaklaşınca kına gecesi kıyafeti alışverişi gelinlik provaları ev tutulup yerleşmesi çeyiz sermesi vs. birçok şey oluyor uğraşacak onun için sen eksiklerini tamamla ki şimdiden son ana sıkışmasın her şey

sen almaya başla vakit varken yavaş yavaş hem herşeyde istediğin gibi olur 1.5 yılda geçmez modası üzülme

benim gibiysen (bi gün önce aldığımdan gönlüm geçiyor yenisini görünce):(:( 7 8 ay kalası almaya başla derim yoksa yenilerini gördükçe kafayı yiyorsun :)ben 1 tane yemek takımı almıştım nişanlanmadan önce nişanlandım daha güzelleri çıktı bir tane daha aldım şimdide daha güzelleri var aslında yeni çıkana yetişilmiyor bıraksalar yine alırım :(

yyaa bende çok çabuk heveslenir beğenirim ama ne bileyim bi yerden almaya başlasam sanki. çünkü byük ihtmalle nişan söz düğün vs hepsi çok kısa zamanda olucak ve o arada bende rahat olmak istiorum biraz aklım bunlarlar yorulmasın sadece gelinliğimi düşünmek istiyorum. :1:

kendime göre bi sıra yapmaya çalışıyorum işte nevresim uyku setini falan alayım en modası geçmeyenler onlar. daha sonra bornoz takımımı alırım. tencere çatal bıçak seti yemek takımı diye gider gibime geliyor ama kararsızım yinede.

birşeyleri aldığıma pişman olur muyum acaba:17:

son zamanlarda yetiştirmen zor olabilir ben 1,5 sene oldu nişanlıyım düğünümde bu yazın sonuna ancak olacak gibi daha da bitiremedim canım bir çok eksiğim var hemen hemen önemli olanları hallettim sadece bulaşık makinem kaldı onuda bir iki ay içinde alacağım geriye ufak tefek eşyalar kalıyor yani senin için sonradan zor olmazsa bir yerden başlamalısın ben neresi için ne alacağıma hangi renk olacağına karar verdim ne alırsam o konsepte uygun olarak alıyorum gerçekten bir araya gelince çok uyumlu ve çok güzel oluyor mesela diyorumki mutfağım turuncu gümüş olsun salonum siyah beyaz olsun ona göre beğenip alıyorum hadi hayırlısı olsun..:31:

Son düzenleme:
son zamanlarda yetiştirmen zor olabilir ben 1,5 sene oldu nişanlıyım düğünümde bu yazın sonuna ancak olacak gibi daha da bitiremedim canım bir çok eksiğim var hemen hemen önemli olanları hallettim sadece bulaşık makinem kaldı onuda bir iki ay içinde alacağım geriye ufak tefek eşyalar kalıyor yani senin için sonradan zor olmazsa bir yerden başlamalısın ben neresi için ne alacağıma hangi renk olacağına karar verdim ne alırsam o konsepte uygun olarak alıyorum gerçekten bir araya gelince çok uyumlu ve çok güzel oluyor mesela diyorumki mutfağım turuncu gümüş olsun salonum siyah beyaz olsun ona göre beğenip alıyorum hadi hayırlısı olsun..:31:

kolay gelsin canım sanada mutlulukla huzurla oltur evinde:16:
bakalım çok zor geliyor banada çok kararsızım herşey istediğim gibi olsunn diye başlamak istiyorum
pişma olurum dye kokuyorum zor işler zorr
erkek arkadaşımda alalım sen o kadar strese dayanamazsın başlayalım aklımızdan birer birer çıksın diyo:17:

kolay gelsin canım sanada mutlulukla huzurla oltur evinde:16:
bakalım çok zor geliyor banada çok kararsızım herşey istediğim gibi olsunn diye başlamak istiyorum
pişma olurum dye kokuyorum zor işler zorr
erkek arkadaşımda alalım sen o kadar strese dayanamazsın başlayalım aklımızdan birer birer çıksın diyo:17:

haklıdır o zaman her şey gönlünce olsun..:)

Bende çeyizimi bir senedir yapıyorum ve kendim alıyorum herşeyi..Öncelikle bir liste yap kendin için internette buna benzer çok liste bulabilirsin kendine göre düzenle bunu..Daha sonra küçük elektronik eşyalardan başlayabilirsin..Onları saklamak kolay oluyor..Eğer evinde bir bütünlük olsun istiyorsan yani bir iki rengin dışına çıkmak istemiyorsan mevresim takımı yatak örtüsü havlu halı vs en sona bırak..Ama yok renk o kadar sıkıntı değil her odamı değişik renk düşünüyorum dersen bunları almaya başlayabilirsin..Ben göze görünecek yemek takımı,tencere takımı vs onları en sona bıraktım çünkü her gün yeni bir model çıkıyor.

Son düzenleme:
Bende çeyizimi bir senedir yapıyorum ve kendim alıyorum herşeyi..Öncelikle bir liste yap kendin için internette buna benzer çok liste bulabilirsin kendine göre düzenle bunu..Daha sonra küçük elektronik eşyalardan başlayabilirsin..Onları saklamak kolay oluyor..Eğer evinde bir bütünlük olsun istiyorsan yani bir iki rengin dışına çıkmak istemiyorsan mevresim takımı yatak örtüsü havlu halı vs en sona bırak..Ama yok renk o kadar sıkıntı değil her odamı değişik renk düşünüyorum dersen bunları almaya başlayabilirsin..Ben göze görünecek yemek takımı,tencere takımı vs onları en sona bıraktım çünkü her gün yeni bir model çıkıyor.
n

bende kendm yapmak istiyorum canım herşeyimi onun için kendimi zorlamadan yapmk istiyorum
senin evlilik ne zaman canım ne kadar vaktin var daha ??
neler aldın şimdiye kadar acaba:17:

n

bende kendm yapmak istiyorum canım herşeyimi onun için kendimi zorlamadan yapmk istiyorum
senin evlilik ne zaman canım ne kadar vaktin var daha ??
neler aldın şimdiye kadar acaba:17:

Temmuzda düğünüm benim..Biz nişanlımla aldık sayılır herşeyi..İlk küçük ev aletlerini aldım.. Küçük ev aletlerinde çok fazla değişiklik olmuyor çünkü..Önemli olan gücünü kalitesini tercih etmek o kadar.. Mutfağımı inox tercih ettim ben küçük ev aletlerimde kırmızı ve inox.. Küçük ev aletlerinden sonra beyaz eşyalarımızı aldık..Daha sonra mobilyalarımızı,avizelerimizi aldık en son halı ve perdelerimizi alıcaz eve göre.. Sadece bir tane halı aldım şimdilik..Renge karar ver evinde öncelikle eğer evim aynı renk bütük olsun diorsan bu önemli biz ilk ona karar verdik ona göre aldık herşeyimizi.Fikir olması açısından benimkini söyleyim mutfak inox ve kırmızı,yatak odası siyah beyaz ve lila,oturma odası ve yemek odası da siyah beyaz misafir odası yapmıcam :66:

Temmuzda düğünüm benim..Biz nişanlımla aldık sayılır herşeyi..İlk küçük ev aletlerini aldım.. Küçük ev aletlerinde çok fazla değişiklik olmuyor çünkü..Önemli olan gücünü kalitesini tercih etmek o kadar.. Mutfağımı inox tercih ettim ben küçük ev aletlerimde kırmızı ve inox.. Küçük ev aletlerinden sonra beyaz eşyalarımızı aldık..Daha sonra mobilyalarımızı,avizelerimizi aldık en son halı ve perdelerimizi alıcaz eve göre.. Sadece bir tane halı aldım şimdilik..Renge karar ver evinde öncelikle eğer evim aynı renk bütük olsun diorsan bu önemli biz ilk ona karar verdik ona göre aldık herşeyimizi.Fikir olması açısından benimkini söyleyim mutfak inox ve kırmızı,yatak odası siyah beyaz ve lila,oturma odası ve yemek odası da siyah beyaz misafir odası yapmıcam :66:

az kalmış senin düğüne canım kolay gelsin vallak en keyifli zamanlar :16:
ben mobilyalarımı beyaz istyorum. salon beyaz lila açık yeşil uçuk pembe olsun istiyorum
mutfakta bende kırmız beyaz ve siyah kullanmak istyorum ccanım küçük ev aletlerine çok yakıştığını düşünüyorum. yatak odasıda krem sedef moblya var aklımda ama kısmet tabi:16:

Renk olayına karar verdiysen gerisi kolay..İnternetten bir çeyiz listesi çıkar kendine göre düzenle..İstediğin renkte eşyaları bul ve aralarından özelliklerine göre seçim yap..Zaten senin yapman gereken çeyiz mutfak ve yatak odası..Mutfaktan başlayabilirsin..Sakın paramı birikteyim yaklaşınca alayım deme birikmiyor o para..İlk iki ay ben öyle düşündüm baktım para uçuyor gidiyor borca girdim.. Borç olunca kendinide sıkıyosun haliyle o zaman ödeniyor..Eğer kafanda oturtur ona göre yapmaya başlarsan çok rahat yetişir..Benim 3 ayım kaldı perde ve halı dışında çok büyük şeyler kalmadı..Kolaylık versin çok zor ev kurmak yoruluyor insan başta hevesle yapılıyor sonra bitsede rahatlasam artık diyor insan :6::6:

1,5 sene çok uzun bir zaman dilimi değilki. Hani daha 5-6 senem var felan deseydin, yemek takımı, kahvaltı takımını şimdi alma derdim. Çünkü zamanla değişik modelleri çıkıyor. Onun dışında ne alırsan yanına kar kalıyor, biran önce başlamalısın. Düğün zamanı sıkışmazsın hiç olmazsa.

Back
X