Ceyize Ne zaman Baslamaliyim ?

okuyucuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2014
3.337
5.654
Oncelikle hayirli aksamlar kizlar..
Konuyu dogru yere mi actim bilemedim acikcasi.. Konuya gireyim ben yine de sevgilim askerde kisa donem askerligi 6 ay sonra burada yanii gelincede muhtemelen aileler tanisacak. Benim sorum su simdiden ceyiz isine girismelimiyim hali hazirda bi ceyizim yok acikcasii ne yapmaliyim ?ne zaman baslamaliyim ? Tecrubelii arkadaslar yardimci olursa cok memnun olurum. Simdiden Allah razi olsun :)

canım benim fikrime göre başlamak lazım. işin içine girince göreceksin oldukça keyifli ve meşakatli bir iş. al al bitmiyor! para biriktir 1 haftada alınır diyenler de oluyor ama, ben içine sine sine al derim. şahsen tekstillerden başladım, ufak ufak mutfağa da girdim. epey tamamldım hatta bitti gibi. düğünüme de kesin tarih belli olmasa da 1 yıl gibi var. iyi ki öyle yapmışım diyorum.beyaz eşyalar ve bana düşen mobilyalar için de para biriktiriyorum. borç olmadan baba evinden çıkmayı planlıyorum, bakalım kısmet yine de. kolay gelsin:anneadayı:

Oncelikle hayirli aksamlar kizlar..
Konuyu dogru yere mi actim bilemedim acikcasi.. Konuya gireyim ben yine de sevgilim askerde kisa donem askerligi 6 ay sonra burada yanii gelincede muhtemelen aileler tanisacak. Benim sorum su simdiden ceyiz isine girismelimiyim hali hazirda bi ceyizim yok acikcasii ne yapmaliyim ?ne zaman baslamaliyim ? Tecrubelii arkadaslar yardimci olursa cok memnun olurum. Simdiden Allah razi olsun :)

Canim düğün eğer bu yaz değilse çok acele etme sadece araştır ve para biriktir derim ben. Acele alınan şeyler kötü oluyor. Erken alınınca da heves kaçıyor. Alacaksan ufak seylerden baslama ivir zivirlar zamanla yuk olur. Ben ilk duduklu tencere celik tencere vs ile basladim. Hem modasi gecmez hemde en kalitelilerden olsun diye bin tl yi gecik para verdim sonra o bin tl yuk olmasin dedim. yemek takimi vs ilk goruste alma bence. O kaar cok model var ki bol bol gez. Hemen heves kaciyor. Ceyize baslamanin en onemli yeri bence cok arastirmak.

Ama bil ki cok keyifli :) arastirmak gezmek hic yormuyor :KK66:

Rabbim herşeyi gönlüne göre eylesin canım :KK66:

Janita Janita nun tavsiyelerine de uymalısın :KK66: Zira ben hazırlık yaparken topigini hatmettim :KK66:
mahcup ettin beni canım.:KK22: ama gerçekten erken başlanınca düğün üzeri kafa rahat oluyor. kuzenlerden biri 40.000 TL biriktirmiş çeyize. inan o sıkışıklıkta bir çok ürünü öyle pahalı ve öyle aceleyle aldı ki, sonradan paramı çar çur ettim diye çok üzüldü. sen zamanla al, benim yaptığım hataya düşme dedi hep. ben de birazda onun etkisiyle, evlenme niyetine girer girmez başladım. araştırmaktan bunaldığım da oldu ama şimdi iyi ki almışım diyorum.

40 bin tl mi :KK64: vayy. Ben hiç birikim siz ve hic yardımsiz çıktım yola :KK66: Hatta hala araba borcum var :) Takdir ettim kuzenini :)

Bence en mantıklısı tam bir yıl önce başlamak. Benim 5 yıl önce aldigim süper kaliteli battaniyeler var modelinden nefret ediyorum :) silahlı kırmızılı Güllü falan :)) o ara onlar modaydi :)

Zaten çoğu şeyin garantisi de bitiyor. Çok erken almamak lazım. Ama iyi arastirmak lazım. Bir çok topige şaşırıyorum nasıl bilinçsiz alışveriş yapmışlar diye.

40 bin tl mi :KK64: vayy. Ben hiç birikim siz ve hic yardımsiz çıktım yola :KK66: Hatta hala araba borcum var :) Takdir ettim kuzenini :)

Bence en mantıklısı tam bir yıl önce başlamak. Benim 5 yıl önce aldigim süper kaliteli battaniyeler var modelinden nefret ediyorum :) silahlı kırmızılı Güllü falan :)) o ara onlar modaydi :)

Zaten çoğu şeyin garantisi de bitiyor. Çok erken almamak lazım. Ama iyi arastirmak lazım. Bir çok topige şaşırıyorum nasıl bilinçsiz alışveriş yapmışlar diye.
ben de topiklerde ucuz plastiklerden üretilmiş ıvır zıvırlara şaşıyorum. cici bici ama evcilik oyunu malzemesi gibi. tek kullanımda elde kalır onlar. üst üste konduğunda da para yani, yazık. kuzenim 29 yaşında evlendi, 6 yıl çalıştı baba evinde masrafı da yoktu, arabasını aldı ve bu kadar da para biriktirdi.:nazar::nazar: ama çeyiz işini son ana bıraktı, son modayı alayım diye bu sefer de dediğim gibi pahalı aldım, aceleye geldi dedi ve üzüldü. canım sade modellerin modası geçmiyor. şimdilerde çiçekli böcekli, cupcakeli ürünler moda ama seneye onların modası geçer bence. ben daha çok sade ve soft renkli ürünler tercih ettim. tek pişman olduğum ürün var o da kahvaltı seti. onu da annemle almıştık, etkiledi beni. içine sinmiyorsa onu yazlığa götüreyim, sana başka alayım diyor ama bilemiyorum:KK17:ben de pek yardım almadım, annem bana sormadan aldıysa bi şeyler aldı. ama beyaz eşyada ve düğün üzeri yardımlarını kabul ederim:KK45:

Cok haklısın canım. Hele o english home ürünleri o kadar kalitesiz ki. Tek aldigim masa örtüsü onu da dayanamadım kullandım ilk yıkamada rengi gitti. Allahtan nevresim vs almamisim diyorum. Rengi çok cezbedici ama kalitesiz.

O kadar şey aldın bi kusur kahvaltı takımı olsun canım; ) evlenince degistirirsin; )

Çeyiz, sadece zevk ve para meselesidir.
Kimi gider bir yemek takımına 10 bin tl verir, kimi 2 bin tl ye tencere, çatal bıçak, yemek, kahvaltı, düdüklü vs ürünler alır.
Bence başlamak için erken.
Sonuçta artık her şey el altında, heran gidip alınabilir konumda.
Ben 4 ayda tüm çeyimizi tamamlamıştım (ev eşyası, mobilya seçimi dahil)
Alacağım şeylerin listesini çıkarıp, internet sitelerine girip modellerine baktım.
Böylece çarşı pazar mağaza gezmeme pek gerek kalmadı.
Kesin beğenip, alacağım dediğim şeyleri de birkaç zaman bekleyerek indirim günlerini yakaladım.
Bu şekilde ilerlerseniz, önünüze geleni almayıp, her şeyi birbiriyle uyumlu ve zevkinize hitap eden şekilde almaya fırsatınız olur.
Diğer türlüsü, mağazalarda kanınıza bir şekilde giriyorlar, çok da beğenmediğiniz bir şeyi sadece uygun diye alabiliyorsunuz.

Ben 3 sene çeyiz yaptım 2012 de başladım 2015 de evlendim taksitle aldım herşeyimi bir anda para biriktirip alayım olayına girmedim çünkü ne istediğim kadar para birikirdi ne de o biriken parayı onlara vermeye kıyardım inanın düğün zamanı o kadar eksik çıkıp o kadar yere para gidiyor k i ucuz yollu bir şeyler alırdım kesin o zaman. Herşeyi araştırdım hangi markada ne iyiyse onu almaya çalıştırm çeyiz topiğimden de bakabilirsin markalar konusunda da yardımcı olabilirim. Bence başlayabilirsiniz en azından 1-2 takım nevresim pike seti yemek takımı çkb seti tencere takımı olmalı büyükler aradan çıkınca daha kolay olur. Elektriklileri son 1 senede aldım o şekilde yapılabilir zaten beyaz eşyalar mobilyalar son sene alınıyor ödenmesi için:KK51:

Cok haklısın canım. Hele o english home ürünleri o kadar kalitesiz ki. Tek aldigim masa örtüsü onu da dayanamadım kullandım ilk yıkamada rengi gitti. Allahtan nevresim vs almamisim diyorum. Rengi çok cezbedici ama kalitesiz.

O kadar şey aldın bi kusur kahvaltı takımı olsun canım; ) evlenince degistirirsin; )
Englısh home kalitesiz mi? İlk defa boyle bı yorum gordum genelde cok begenılır:110:

Englısh home kalitesiz mi? İlk defa boyle bı yorum gordum genelde cok begenılır:110:
Canım çok güzeller. Modellere bayılıyorum :) Ama tekstilde kaliteli bulmuyorum. Bi aldğım tac , sarev pamuk satenlere dokundum bi english home nevresimlerine inan arada çok fark var. Aldığım masa örtüsüyle de bunu iyice anladım.

Canım çok güzeller. Modellere bayılıyorum :) Ama tekstilde kaliteli bulmuyorum. Bi aldğım tac , sarev pamuk satenlere dokundum bi english home nevresimlerine inan arada çok fark var. Aldığım masa örtüsüyle de bunu iyice anladım.
Hımm anladım canım tabi taç ve sarev kaliteli markalar, ben bikaç tane mademe coco dan aldım bakalım onlar nasıl

canım bence ufak şeylerden başlayailirsin. ufak diyoruz ama onlar bile onca harcama gerektirebiliyor.şimdi vaktin varken indirimi takip edersin, indirime girenleri alırsın. fakat büyükleri yemek takımı ya da beyaz eşya gibi şeyler zaten hep pahalı olduğundan ve koyacak yer sıkıntın olacağından daha sonralara bırakabilirsin. ben nevresimi bitirdim sayılır şimdi mutfak ıvır zıvırlarına geçtim. =)
büyük ürünler içinde birikim yapabilirsin çalışıyor musun?

Oncelikle hayirli aksamlar arkadaslar :) kusura bakmayin hemen cevap veremedim calisiyorum anca gece vaktim oluyo girmeye :) onerileriniz icin hepinize tek tek tesekkur ederim. Simdii onumde tahmini 2 sene oldugunu dusunuyrm suan.. he aileler isin icine grince ne olur bilemem aileler icinde 1 senem var :)) ben smdii celik tencereden baslasam almaya acaba nasil olur ? Ayrca su english home da indirimli urunleri alsammi almasammi modasi gecermii dye de korkmuyo degilim ne dersiniz ?

canım bence ufak şeylerden başlayailirsin. ufak diyoruz ama onlar bile onca harcama gerektirebiliyor.şimdi vaktin varken indirimi takip edersin, indirime girenleri alırsın. fakat büyükleri yemek takımı ya da beyaz eşya gibi şeyler zaten hep pahalı olduğundan ve koyacak yer sıkıntın olacağından daha sonralara bırakabilirsin. ben nevresimi bitirdim sayılır şimdi mutfak ıvır zıvırlarına geçtim. =)
büyük ürünler içinde birikim yapabilirsin çalışıyor musun?
Evet calisiyorum canim

Merhabalar.. Ailelerin tanısmasına 1 sene, evlenmeye 2 sene diyorsunuz.
Bu durumda nevresim için bence erken..:KK20:
Modası geçmeyecek misafirlik takımlar (12kişilik) ve tencere takımını şimdiden alman mantıklı olur hemde bütçe açısından ilerde kolaylık sağlar..:KK28:ama nevresim yorgan gibi şeyler için erken oldugunu düsünüyorum modası gecicek illa ki.. ben böyle yaptım hala da böyle yapıyorum yani yinede karar senin canım:KK16: hem bütçene hem de zevkine bağlı hareket etmelisin işimiz zor valla ne diyeyim Allah yardımcımız olsunnama gelin seti falan düsünüyosan büyük parçaları şimdiden alıp koyabilirsin tabiki.. Hoppa
bu arada eski konunuzdan yola çıkarak, sanırım artık sevgilisiniz, asker yolu bekliyosunuz.. bu durumda ortalama 2 sene vaktiniz oldugunu varsayarsak sevgiliniz askerden dönünce başlamanız da mantıklı olabilir :)

Son düzenleme:
Merhabalar.. Ailelerin tanısmasına 1 sene, evlenmeye 2 sene diyorsunuz.
Bu durumda nevresim için bence erken..:KK20:
Modası geçmeyecek misafirlik takımlar (12kişilik) ve tencere takımını şimdiden alman mantıklı olur hemde bütçe açısından ilerde kolaylık sağlar..:KK28:ama nevresim yorgan gibi şeyler için erken oldugunu düsünüyorum modası gecicek illa ki.. ben böyle yaptım hala da böyle yapıyorum yani yinede karar senin canım:KK16: hem bütçene hem de zevkine bağlı hareket etmelisin işimiz zor valla ne diyeyim Allah yardımcımız olsunnama gelin seti falan düsünüyosan büyük parçaları şimdiden alıp koyabilirsin tabiki.. Hoppa
bu arada eski konunuzdan yola çıkarak, sanırım artık sevgilisiniz, asker yolu bekliyosunuz.. bu durumda ortalama 2 sene vaktiniz oldugunu varsayarsak sevgiliniz askerden dönünce başlamanız da mantıklı olabilir :)
3 sene mi varmış ben o şeklde okumadm o zaman haklısınz 1 sene falan varsa diye yapmıştım yorumumu

Canım bencede şimdi başlama çünkü bi başlayınca insan duramıyo :) Benim düğüne 6 ay var ben bıkac ay once basladım, çogu şeyimi de aldım sayılır, beyaz esya da dahil. Bence dugunden 6-7 ay once baslamak yetiyor.

birde bazı şeyler netleşip kesinleşmeden başlamak hayal kırıklığına yol açabiliyo bazen. yani bunuda göz önünde tutmak lazım. yinede hersey gönlünce olsun insallah canım :)

X