• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çeyizde gereksiz olanlar neler?

Bence bu biraz kişisel bir mesele. Kişinin yaşam ve sofra tarzı ile alakalı gerekli veya gereksiz bulunan şeyler.
Misal pek çok kişinin gereksiz bulduğu misafir yemek takımı benim için cok önemliydi. öyle 2 tane takım alıp halledilebilinecek bir şey değil. Benim annem misafir takımında olan çorba tenceresini her kalabalık yemekli misafirde çıkartırdı. Benim anneannemin bile vardı. Ben böyle gördüm böyle kullanacağım.
Kahvaltı takımı; Bence çok gerekli. Şu anda tek yaşıyorum ve her pazar kalabalık bir arkadaş grubumuzla buluşuruz çoğu zaman kahvaltılarda. Ve yumurta haşlayıp tokuşturuyoruz. :)
Su takımı; çok gerekli değil ben yemek takımı aldığımda yanında vermişlerdi ama verilmemiş olsa da ya alırdım yada tek tek kendi takımımı oluştururdum. Su takımı diyince öyle yaldızlı şeyler gelmesin hemen aklına gayet düz veya cam üzeri işlemeli modeller de var. Eğer alkol kullanmıyorsanız kadah almazsınız, şık bardak takımları da var . Ama bence misafirin önüne de hergün makineye giren bardak da konmaz., sofra ağırlığına pek uygun olmaz. Dediğim gibi çok kişisel bir mesele. ben su takımı aldım ayrıca kadeh takımıda aldım çünkü kırmız ve beyaz şarap farklı kadehlerde içilir.
Pikocuda yaptırılan dantelli nevresim pike takımı; bence çok gerekli değil. ben 1 tane yaptırdım o da anneannemin kendi çeyizi için yaptığı dantellerden yapıldı. Anneannemden hatıra kalsın istedim. Eğer ailenizden böyle yadigar kalacak bir şey yoksa yaptırmayın derim. Yıkaması ütüsü saklaması dert çünkü. ben de büyük ihtimal sadece doğum mevlüdünde filan kullanırım. Pek kıyılacak şeyler değil.
Yatak örtüsü: Şatafattan uzak bir tane almayı düşünüyorum. Bence gereksiz olan o gelinlik tarzı yatak örtüleri. Boşa yer kaplıyor.
Çay seti; Bence bu çok gereksiz. Çünkü ben çelik çay tabağı sevmiyorum. Gereksiz şekilde içinde bir de çay kaşığı var. Gereksiz diyorum çünkü yemek takımlarında genellikle çay kaşığı oluyor.
Tek kişilik nevresim takımı; Gereksiz. Tek kişi için de çek yat açıyorsun ve o açılan çek yat genellikle çift kişilik.. Boşa yer kaplayan şeyler.
Çay Fincanı; Ben severim. Çayı fincanda da içerim. içmeyene gereksiz.
Çay makinesi, kahve makinesi bana gerekli. tez yazıyorum çok içiyorum.
Fritöz ve türevleri actifry falan filan: gereksiz
Kazanlı Ütü; benim için gereksiz. Ben pek ütü yapmıyorum :) :) :)
Şarjlı Süpürge; Çok pratik ve gerekli
Misafir odası; hani annelerimizin kapalı kapılar ardında duran misafir odaları olur ya gereksiz bence. Ben evimde yaşayan bir oda isterim.
Çalışma odası; kitaplarla fazla haşır neşirseniz, doktora filan varsa ya da bir müzik aleti çalıyorsanız gerekli

Orası senin evin olacak. Kendini dinle, kendini gözle. Neye ihtiyacın olduğunu anlarsın. :)

Bicak setini gereksiz buluyorm 2 adet ekmek bicagi ve meyve bicagi alim 5 6 tane yeter.
O koca koca ahsap kutularin icindeki takimlar luzumsuz ve pahali.

Ayrica ben su takimida almadim. Tek tek aldim. Vitrin almadgm icin gerek de duymadm.. zaten bi dunya bardak var evde :D cok daha uyguna cok guzel bi set yaptim kendime ben.

Ilaveten, gereksiz sus esyalarina para verenleri anlamyorm hem dakkada bir tozlanyor hem goz yoruyor. Sus esyasinida abartmayn konsolun onune 2 3 parca sey yeterli olur.

Çeyizlik yatak örtümü koyacak yer bulamıyorum, iki yıl evvel kim bilir 650 lira mı ne verdim, ben bunu kullanmam dediysem de yatak örtüsüz gelin olmaz dedi çok bilmişler. Ev büyükse kullanılır belki ama ev iki kişilik ise gerek yok. Pikeler de örtü işlevi görüyor çok

Yemek takımı almayı düşünmüyorum. Onun yerine tekli tabaklardan her çeşit sofraya uyacak sade model almayı düşünüyorum. Ben öyle takım takım olmayı seven biri değilim. Hemde evimde o kadar parçayı kullanmam. O büyük çorba kaseleri falan annemin var ama daha bir kere kullanmamışızdır. Farklı renklerde salata kaseleri almayı düşünüyorum. Böylece sürekli aynı sofrayı görmemiş olurum kendim de sıkılmam. Çkb takımı için a101 den nehir marka aldım tek tek alıp 100 liraya set oluşturdum. Bunu günlük kullanıcam. Belki misafirlik te alırım ama hiç belli değil. Çünkü zaten biz 2 kişi olucaz. Günlük olanı bile belki kulanıcaz. E çalışıyoruz hemde başka ildeyiz. Ne gerek var diyorum bazen. Bazende almışken dursun kenarda diyorum. Şimdilik emin değilim. Psikolojime bağlı yani. Çelik tencere benim için önemlidir mesela. Ben tencerelerde kaliteye önem veririm. Fazla parası olsun ama iyisi olsun. Bence uyduruklara kaçılmaması gereken şeyler. Granit takım hiç gereksiz bence. Çünkü teflon gibi. Çiziliyorlar ve sağlklı değiller. Seramik olanlara yönelebilirsin. Bende öyle yapmayı düşünüyorum. Sahanlık takımı gerekli bence. Başlarda 2 kişi olduğun için koca tavaları bi yumurta için kullanmazsın. Küçükler her zaman işe yarıyor valla. Ben çayına düşkünüm. Çay makinesi almayı düşünüyorum. Günün her saati tüketirim. Ama çay sevmiyorsan pek gerekli değil. Çaydanlıkta işini görür. Bi su ısıtıcı al tamamdır. Kahve makinesi falan bana gereksiz geliyor. Çünkü kahve tüketen biri değilim. Tost makinesi al benceee. Sabah erkenden işe gidiyorsan kesinlikle kurtarıcı oluyor. sen hazırlanırken orda tostun olmuş olur. Yolda bile yiyebilirsin geç uyanırsan falan. Pratik bişey. Hayat kurtarıcı:halay:Su takımı falan zaten almam. Bana göre gereksiz şeyler. Ama zevk meselesi tabi.
Yatak örtüsü almadım. Onun yeribe battaniye ve pikeler aldım çeşit çeşit. Yatak örtüsü olarak zevkime uyan birşey bulamadığım için almadım. O setlere yönelme bence. Çoğunun gereksiz pahallı olduğunu düşünüyorum. Uyku seti falan da almadım. Onun yerine düz beyaz yorgan aldım ve yastıklar aldım. 4 falan nevresim takımı aldım olayı bitirdim. Bir tane de annemin dantellli beyaz işleri vardı. Onlardan yaptık nevresim. Ben de emeği çok güzel diyerek yapmak istedim. Hemde elimdekileri değierlendirdim. Ütü için kötüsüne kaçma derim. Elektrik süpürgesini bence alma. Eşyaları toplu aldığınız için elektrik süpürgesini aldığın mağazaya hediye olarak iste:KK48::KK48::KK48:

Bence bu biraz kişisel bir mesele. Kişinin yaşam ve sofra tarzı ile alakalı gerekli veya gereksiz bulunan şeyler.
Misal pek çok kişinin gereksiz bulduğu misafir yemek takımı benim için cok önemliydi. öyle 2 tane takım alıp halledilebilinecek bir şey değil. Benim annem misafir takımında olan çorba tenceresini her kalabalık yemekli misafirde çıkartırdı. Benim anneannemin bile vardı. Ben böyle gördüm böyle kullanacağım.
Kahvaltı takımı; Bence çok gerekli. Şu anda tek yaşıyorum ve her pazar kalabalık bir arkadaş grubumuzla buluşuruz çoğu zaman kahvaltılarda. Ve yumurta haşlayıp tokuşturuyoruz. :)
Su takımı; çok gerekli değil ben yemek takımı aldığımda yanında vermişlerdi ama verilmemiş olsa da ya alırdım yada tek tek kendi takımımı oluştururdum. Su takımı diyince öyle yaldızlı şeyler gelmesin hemen aklına gayet düz veya cam üzeri işlemeli modeller de var. Eğer alkol kullanmıyorsanız kadah almazsınız, şık bardak takımları da var . Ama bence misafirin önüne de hergün makineye giren bardak da konmaz., sofra ağırlığına pek uygun olmaz. Dediğim gibi çok kişisel bir mesele. ben su takımı aldım ayrıca kadeh takımıda aldım çünkü kırmız ve beyaz şarap farklı kadehlerde içilir.
Pikocuda yaptırılan dantelli nevresim pike takımı; bence çok gerekli değil. ben 1 tane yaptırdım o da anneannemin kendi çeyizi için yaptığı dantellerden yapıldı. Anneannemden hatıra kalsın istedim. Eğer ailenizden böyle yadigar kalacak bir şey yoksa yaptırmayın derim. Yıkaması ütüsü saklaması dert çünkü. ben de büyük ihtimal sadece doğum mevlüdünde filan kullanırım. Pek kıyılacak şeyler değil.
Yatak örtüsü: Şatafattan uzak bir tane almayı düşünüyorum. Bence gereksiz olan o gelinlik tarzı yatak örtüleri. Boşa yer kaplıyor.
Çay seti; Bence bu çok gereksiz. Çünkü ben çelik çay tabağı sevmiyorum. Gereksiz şekilde içinde bir de çay kaşığı var. Gereksiz diyorum çünkü yemek takımlarında genellikle çay kaşığı oluyor.
Tek kişilik nevresim takımı; Gereksiz. Tek kişi için de çek yat açıyorsun ve o açılan çek yat genellikle çift kişilik.. Boşa yer kaplayan şeyler.
Çay Fincanı; Ben severim. Çayı fincanda da içerim. içmeyene gereksiz.
Çay makinesi, kahve makinesi bana gerekli. tez yazıyorum çok içiyorum.
Fritöz ve türevleri actifry falan filan: gereksiz
Kazanlı Ütü; benim için gereksiz. Ben pek ütü yapmıyorum :) :) :)
Şarjlı Süpürge; Çok pratik ve gerekli
Misafir odası; hani annelerimizin kapalı kapılar ardında duran misafir odaları olur ya gereksiz bence. Ben evimde yaşayan bir oda isterim.
Çalışma odası; kitaplarla fazla haşır neşirseniz, doktora filan varsa ya da bir müzik aleti çalıyorsanız gerekli

Orası senin evin olacak. Kendini dinle, kendini gözle. Neye ihtiyacın olduğunu anlarsın. :)
Mis gibi yorum:super:

İyi bir Yemek takımı al bence ama kahvaltı takımı olmasada olur.

Düdüklü tenceremi hiç kullanmadım belki ilerde kullanılır ama ilk etapta 2 kişi için çokta gerekli değil.

2 takım tencere seti aldım toplam 7 tane tencerem var ilerde lazım olur elbet ama şimdilik 1 tane pilav tenceresi 2-3 tane çelik yemek tenceresi alsan yeterli.

10 tane nevresim aldım. 2 tanesini sık kullanıyorum 1 tane yedek açtım temiz dursun diye. Toplasan 3 tanesini kullanıyorum gerisi kutusunda. 3-4 tane yeter.

4 tane battaniyem var 1 tanesini sürekli kullanıyorum 3 tanesi kutusunda duruyor. 2 tane yeter.

Çok fazla bardak alma belki 2 düzine bardak hiç açılmadan kutusunda duruyor.

Şimdilik aklıma bunlar geldi.

Yatak örtüsünü gelinlikten bozma olanlardan alma gözünü seveyim. Göz kanatıyor resmen, sade modern birşey al.

Taşlı tuşlu aksesuarlar yerine büyük mumlardan ve çerçevelerden alarak şık sade görünüm yakalayabilirsin.

Bir ricam daha zevk meselesi gerçi ama PEMBE halı koltuk perde alma olurmu bööö geldi vallahi...

bence bir sürü bardak takımı tabaklar vs almaya hiç gerek yok. bende yeni evliyim ve hiç bişeyden bir kaç çeşit daha almadım herşeyden sadece 1 takım aldım az ve öz şeyler aldım iyiki de öyle yapmışım .

bir sürü bardak fincan tabak olunca hem koyacak yer bulamıyorsun hemde sıkılıyorsun bir süre sonra.
bir sürü havlular lifler vs bunlara da gerek yok . ayrıca ekmek kızartma makinesi , mutfak şefi denilen büyük robota, birden fazla yatak örtüsü ve battaniye ye hiç gerek yok

Back
X