- 27 Temmuz 2012
- 6.316
- 85
-
- Konu Sahibi uzgun343434
kaynanası çeyiz sıkıntısı olduğunu bilse, çeyiz serelim diye ısrar edip dururmu..
söyledim kızım ne varsa serelim diyor ama biliyorum yüzüme gülüp arkamdan dedikodu yapılcak dedikoducu akrabaları çok biliyorum hespsini anlattı nişanlım neyse kulaklarımı tıkacam artık yapcak bişi yok ama kendimi bili,yorum çok üzülcem ben sadece kullanmadığı eşyası olan varsa vermek isterse diye yazdım ama evet bu bu iş burda olmamayack anladıdımmmyapmayın allah aşkına bizde bu işlerden geçtik az çok biliyoruz neyin ne olduğunu dünürler karşılıklı birbirinin maddi durumunu neleri karşılayıp karşılayamayacağını ne kadar birikimi olduğunu az çok bilir direkt söylemeye gerek var mı biraz ilgili bir kaynana mutlakaki gelininin halinden anlar
söyledim kızım ne varsa serelim diyor ama biliyorum yüzüme gülüp arkamdan dedikodu yapılcak dedikoducu akrabaları çok biliyorum hespsini anlattı nişanlım neyse kulaklarımı tıkacam artık yapcak bişi yok ama kendimi bili,yorum çok üzülcem ben sadece kullanmadığı eşyası olan varsa vermek isterse diye yazdım ama evet bu bu iş burda olmamayack anladıdımmm
yardım konusu suistimale o kadar açık bir konu ki insanların yorumlarını anlayışla karşılaman lazım, ben diğer konunu okumadım bu konudan bişeyler çıkarmaya çalıştım ve arkadaşlara katılıyorum, yok demek ayıp değil, çeyiz kavramı da çok ucu açık bazı arkadaşlarım iğneden ipliğe herşeylerini aldılar, fırın süpürge vs dahil, bazılarıda havlu nevresim vs o tarz şeyleri aldılar çeyiz budur dediler gerisine karışmadılar, herkes adet adet diyoya bizde de adet böyle de çık işin içinden, ya da nişanlın konuşsun anasıyla bu kadar laf yemene değer mi yani
söyledim kızım ne varsa serelim diyor ama biliyorum yüzüme gülüp arkamdan dedikodu yapılcak dedikoducu akrabaları çok biliyorum hespsini anlattı nişanlım neyse kulaklarımı tıkacam artık yapcak bişi yok ama kendimi bili,yorum çok üzülcem ben sadece kullanmadığı eşyası olan varsa vermek isterse diye yazdım ama evet bu bu iş burda olmamayack anladıdımmm
hakkaten yatak örtüsü denen zımbırtı bi kere örtülüyormu acaba yataklara..boş boş bekliyor dolapta..Kendini biliyorsun madem, burada söylenenlere kulak tıkama...
Üzülmek kendi elinde olan birşey, sakın huyum böyle deme.
İnsanların seni üzmesine izin verirsen tabi ki üzülürsün. Gelsin
yapsınlar dedikodu. Kaldı ki hiç çeyizi bile olmayabilir. İnsanlık
hali. Senin ne yaşadığını biliyorlar mı ki de yorum yapıyorlar?
Benim elinde büyüdüğümüz diyebileceğim komşum yaptı dedikodu
denen o şeyi. Süslü püslü, fırfırlı, dantelli, hiç kullanmayacağım yatak
örtüsü almadım diye. Dantel kenarları olan havlularım yok diye... Ama
zerre umrumda olmadı. Benim evim, benim eşyam . Kimi ilgilendirir. Lafımı
da sakınmam. Çalışıyorum ben, öyle örtüleri temiz tutacak, o dantelleri
yıkayıp ütüleyecek vaktim olmayacak. O komşum mu gelip yapacak bu işleri?
Tabiki de hayır... E o zaman ona vazife değil eksikliği.
hakkaten yatak örtüsü denen zımbırtı bi kere örtülüyormu acaba yataklara..boş boş bekliyor dolapta..
size o kadının dediği ilk şey şudur eminim...aaaa bi tane dantelli havlusu yok, hiç olurmu dantelsiz havlu, bu yaşa kadar oturup öremezmiydi? kesin bunu demiştir... bütün dantelli havlularım sandık da bekçilik yapıyor benimkiler...
hakkaten yatak örtüsü denen zımbırtı bi kere örtülüyormu acaba yataklara..boş boş bekliyor dolapta..
size o kadının dediği ilk şey şudur eminim...aaaa bi tane dantelli havlusu yok, hiç olurmu dantelsiz havlu, bu yaşa kadar oturup öremezmiydi? kesin bunu demiştir... bütün dantelli havlularım sandık da bekçilik yapıyor benimkiler...
Çevremdeki insanlara göre en demode telefon benim elimdeki. Dalga geçenler oluyor ama benim umrumda bile değil. İstediğim insana ulaşabiliyor muyum tamamdır o zaman. Cartı curtu olmuş olmamış beni ilgilendirmez. Belki benim de kapsamlı bir telefon alma imkanım var ama insanların ne dediğini takmıyorum. İnsanlar arkamdan ne der düşüncesiyle yaşamak çok saçma. Teyzem koskoca profesör ama onun da elindeki telefon 1100. Sanki alma imkanı mı yok? Sadece başkalarını düşünerek yaşamıyoruz, kendimiz için yaşıyoruz !
.