Bu setin T-design olduğuna emin misin canım tarzı hiç benzemiyor. İnternetten alacaksan dikkatli ol bu tarz şeyleri gidip görmeden alma bence. Hasarlı falan olur muhatap bulamazsın iadesinde sıkıntı yaşarsın.Kizlar tefal t desing ürünlerini kullanan var mı kalitelimi şu seti almayi dusunuyorumda
Canim ben bunu tefal magazasinda gormustum setinin350 lira civari oldgunu gorunce almaya karar verdim ama set kalmamis internetede t desing rainbow yazdiginda cikiyorBu setin T-design olduğuna emin misin canım tarzı hiç benzemiyor. İnternetten alacaksan dikkatli ol bu tarz şeyleri gidip görmeden alma bence. Hasarlı falan olur muhatap bulamazsın iadesinde sıkıntı yaşarsın.
Bu setin T-design olduğuna emin misin canım tarzı hiç benzemiyor. İnternetten alacaksan dikkatli ol bu tarz şeyleri gidip görmeden alma bence. Hasarlı falan olur muhatap bulamazsın iadesinde sıkıntı yaşarsın.
benim içinde öyle önemli olan mutluluk ben onların beklentileri ne olur ona göre karşılayım diye merak ediyorum sevgilimde bilmiyor adetleriBen bursalim bizim burda nisanda kiz tarafi erkege erkek tarafida kiza bohca gonderir artik sadece grlin ve damada yapiliyor ama isteye gore anne baba kardes yengeye kadat uzaniyo bu bohca yapma isi nisanda erkege saat takilir gelinede bilezik ve setleri nisanda yapilir ama mesela nisanda 3 bilezik yapildiysa dugundede 1 2 tane eklenir ayrica gelinlik ustune takilari takmazsin takilir dugun gunu alinip bastan tekrar takilir gerci bizim burda oyle kati adetler kalmadi herkes cani ne isterse kendisine ne uygun geliyosa ona gore yapiyolar bunlar tefarruat onemli olan sevdgin insanla evlenip mutlu olmak su eksik bu eksik dersek ancak birbirimizi yipratiriz
Ben de sadece nişanlıma yapmıştım afedersin çorabından donundan tut, traş makinesi kazaklar pantolon ceket ayakkabı herşeyi aldım.benim içinde öyle önemli olan mutluluk ben onların beklentileri ne olur ona göre karşılayım diye merak ediyorum sevgilimde bilmiyor adetleri
yarın bi gün şunu almamış etmemiş denmesin istemiyorum kendim için ailesi tarafından
ben kayınpeder ve kayınvalideye havlu çorap patil eşarp yemeni pijama 2 de kazak koydumBen de sadece nişanlıma yapmıştım afedersin çorabından donundan tut, traş makinesi kazaklar pantolon ceket ayakkabı herşeyi aldım.
ben kayınpeder ve kayınvalideye havlu çorap patil eşarp yemeni pijama 2 de kazak koydum
anneannesinede eşarp havlu yemeni patil koydum
erkek arkadaşıma ayakkabı kazak vs kışlık bir şeyler beğendiği şeyleri almak istiyorum
bakalım neler olacak
bende eldekilerden koydum bi iki kazak aldım onlarıda pazardan uyguna aldımÇok masraf çünkü bunlar. O yüzden biz karşılıklı anlaştık kv ile iki kişi birbirimize yaptık şimdi kaç senelik eşyamız var hiç masraflık bişey kalmadı.
Onlar da bana düğün den önce kışlık kaban ve takım aldılar. bohçadan hariç
merhabalar kızlar uzun zamandır aranızda yokum çeyiz alışverişimin %80 i tamamnlandığı için uzak kaldım biraz forumdan
sizlere sorum olacak ben ankaralıyım
sevgilim babası erzincanlı annesi çorum iskilipli
erzincana hiç gitmemişler biraz çorum adeti olacak anneler halleder bu tarz şeylerı
nişanda ne yapılır genel olarak
ne alınır ne zaman alınır
bohça ya ne konur
aile büyükleri hariç halasına yengesine abisine bir şeyler konur mu ne konur
ve bu bohça ne zaman verilir
forumları okudum kafam karıştı kimisi nişanda damat tarafı getirir kız düğün zamanı damat bohçasını verir yazmış kimisi nişan sonrası gider iki tarafta yazmış
anneme soryorum ben yapar gönderirim kimseden de bir şey beklemem diyor
nişanda saat takılırmış bizde onlarda bana saat mi takacak bilezik mi set mi annem diyor ki set düğünde alınır
gerçi anneme ne sorsam kızım bir şey istemem söylemem ben kim ne takarsa taksın yanlış anlaşılır söylenirse diyor ki bende söylemem ama neler geleceğini tahmnide oolsa bilmek istiyorum ki bende ona göre hazırlık yapayım yanlış anlaşımamak için sevgilimede sormuyorum
bilenleriniz varsa yardımcı olursanız çok sevinirim
En sonunda sordum ama ben bilmiyorum öyle adet fln ne gerekirse alırız sana ben bir şey istemem dediÖncelikle neden sevgiline sormuyosun? Ayıp mı bu ya da aranızda o samimiyet yok mu? Elbette ki senin bileceğin iş canım.
1,5 ay önce nişanlanmış biri olarak şunu söyleyebilirim, artık yöresel adetler pek geçerli değil. Şimdi nişan öncesinde alışverişe çıkılır ve kıza alışveriş yapılır, bunun yanında erkeğe de alışveriş yapılabilir (örneğin biz terliği ayakkabıyı pijamayı o zaman almıştık sevgilime.) Bohça da erkeğe, kayınvalideye, kayınpedere varsa kardeşlere ve yine varsa kardeşlerin eşlerine, dede babanne/anane. Onun dışında hala teyze dayı amca falan değil.
Erkeğin bohçasına: Seccade, pijama takımı, eşofman takım, havlu çorap, iç çamaşırı, gömlek, pantolon, cüzdan, kemer, traş sonrası losyon-kolonya (bir de ben ayrıca paşabahçeden kolonya almıştım), traş seti (alabiliyorsan traş makinesi), parfüm-deodorant-rollon, saç wax'ı, ben mademe coco'dan küçük şampuan duş jeli saç kremi falan da almıştım. Bunun dışında damadın nişanda giyeceği her şeyi çamaşırına kadar yine sen alıyorsun, takım elbisesinden ayakkabısı çorabı vs.
diğer aile büyüklerinin bohçası: Seccade, tesbih, tülbent, patik, havlu kazak, bluz, çorap, atlet. Kayınvaliden başörtüsü takıyorsa ona da güzel bi başörtüsü alabilirsin ayrıca.
Bu söylediklerimin aynısı sana da gelecektir, ve tabi kozmetik ürünün çok olacaktır güzel olacaktır :) Bir de fikir vermek gerekirse 5li 6lı satılan saten pijama takımlarından alma, kendin başka parçalar al, farklı çamaşırların geceliklerin pijaman olsun. Yine de senin zevkin tabi
Şimdiden hayırlı olsun :)
(ya bi de daha nişanın bile olmamışken çeyizinin nasıl %80ini aldın? bilemedim :/ )
aynı olmak zorunda değil farklı şeyler alarak kombin yapabilirsin tek tek satılan renkli parçalardan oluşturabilirsin ben 12 kişilik kahvaltı takımı aldım sulalesi kalabalık arada kahvaltıya da çağırırım diye ama şimdi pişmanım 6 kişilik yapıp kalan 6 kişiliği ablama vericemYalnız araştırdıkça ağlayasım geliyokarar veremiyorum bir türlü. Bir de size danışayım. Ben şimdi kahvaltı takımı almak istemiyorum, her gün o incik cincik şeylerle oynayamam, kapaklı kapları kullanmak istiyorum; Lakin, bir misafir geldiğinde güzel bir servis yapmak gerek, bunun için servis tabaklarıyla peynir zeytin tabağı aynı olmak zorunda mı onu bilemiyorum
Yoksa şeffaf ya da beyaz borselen tabaklarda servis yapsam ve tabaklar da almış olduğum pasta tabakları olsa? Çok mu çirkin olur? Çok taktım ben buna kafayı :)