Çeyiz hazırlığı ve fikir paylaşımlarımız (Sohbet bölümü)

Esse de güzel indirim var şuan kızlar..
Ben kesme tahtası, havan, rende gibi gereçleri ordan halletmek istiyorum..
:KK31:

6 yıldan beri çeyiz al al bitmedi bi seramik tencerem kaldı esseye bakıyım o zaman kolay gelsin kızlar :)

Kizlar yardiminuza ihtiyacim var internette dolaşırken bu call bıçak takımını buldum sizce günlük yemek takimima ve Kahvaltı takımıma uyuyor mu ?
y2a2ytez.jpg
yada gerek yok mu ne diyorsunuz

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ne yapacaksın daha:KK19:

Sizin bekar evden varmış canım biz ailelerimizde yaşıyoruz o yüzden sıfırdan alınıyor hepsi:KK31:2 çelik az olur ama tatlım doğru bir karar vermişsin çorba yaptın sulu yemek yaptın ya ikinci bir yemek yapılırsa teflonun falan varsa neyse de yine pis olması misafir gelmesini göz önünde bulundurursak farklı ebatlarda 3-4 tane gerek teflonlarda tavalar yaptım bende yoksa 2-3 tencere seti yok yani:KK53:

Sarevin pikeleri var öneririm ah hayalimde bir pikesi var kremli bir model onu sersem yeterli o kadar şık ki tam o zamanlarda serilecek bir şey uzun büyük :KK12:

habersiz misafir gelmez bize, yani gelen ancak çok yakınlarımız olur o zaman da eldeki şartlarla hallederiz:) ama dediğim gibi 2 yeni 3 lü set de onun var yedek olması için, zamanla büyük veya küçük en çok kullandığım boyuttan yine alacağım ama önce bir ne işimize yarayacak öğrenelim. benim fırın için tepsiye ihtiyacım olacak daha çok aslında, başında durmadan yemek pişmesi diğer işlere zaman ayırma açısından çok önemli:KK43:

Kizlar yardiminuza ihtiyacim var internette dolaşırken bu call bıçak takımını buldum sizce günlük yemek takimima ve Kahvaltı takımıma uyuyor mu ?
y2a2ytez.jpg

alacaklarım konusunda içimden gelen sesi dinlemeye çalışıyorum, tavsiye ederim. en önemlisi kullanırken sen ve eşin mutlu olacak mısınız, bu bence. mesela ben bir şey desenli çok renkliyse, diğerini sade alırım ki hem gözümü yormasın hem de birbirini kapatmasın. ama belki de sen daha cıvıl cıvıl seversin, ya da öyle seviyorsundur. bu soruyu sormalısın bence kendine.
mesela benim de takıntılı olduğum renkler başkalarına göz yorucu gelecektir, eminim:KK34:

y2a2ytez.jpg

Pembe olabilir ama tek renk hiç bir desen olmazsa daha sade ve göz yormaz canım tabi ki karar senin tonları uyuyor :KK16:
habersiz misafir gelmez bize, yani gelen ancak çok yakınlarımız olur o zaman da eldeki şartlarla hallederiz:) ama dediğim gibi 2 yeni 3 lü set de onun var yedek olması için, zamanla büyük veya küçük en çok kullandığım boyuttan yine alacağım ama önce bir ne işimize yarayacak öğrenelim. benim fırın için tepsiye ihtiyacım olacak daha çok aslında, başında durmadan yemek pişmesi diğer işlere zaman ayırma açısından çok önemli:KK43:

Evet canım bak zaten sen biliyorsun eksiklerini insan içinden geldiği gibi ihtiyaçları doğrultusunda yaparsa alışverişini sorun olmaz:KK16:

y2a2ytez.jpg

plstik saplılar uzun ömürlü olmuyormuş diye duymuştum ama içine sindiyse olabilir uymuş

Kizlar kahvalti takimi alirken kac kisilik almali ? 6 kisilik az olmaz mi kahvaltiya misafir gelse, 12 de cok gibi. Pek kullanilan bisey degil sonucta ?
Fikirlerinize ihtiyacim var.

Kizlar kahvalti takimi alirken kac kisilik almali ? 6 kisilik az olmaz mi kahvaltiya misafir gelse, 12 de cok gibi. Pek kullanilan bisey degil sonucta ?

Bence bu tarz çok elzem olmayan parçaları eve yerleştikten sonra alın çünkü o kadar çok şey almış oluyoruz ki sonra bunları nereye koyacağım diye düşünüyoruz.:KK31::KK9:

Ben kahvaltı takımı almadım kendim takım yaptım topiğimi gördüyseniz farketmişsinizdir tek tek takım yaparsanız hem gereksizleri almazsınız hemde adet sayısını kendiniz belirlemiş olursunuz ben 6 kişilik yaptım bence yeterli :KK51:

Ben kahvaltı takımı almadım kendim takım yaptım topiğimi gördüyseniz farketmişsinizdir tek tek takım yaparsanız hem gereksizleri almazsınız hemde adet sayısını kendiniz belirlemiş olursunuz ben 6 kişilik yaptım bence yeterli :KK51:

ben de nehirnil gibi takım almayanlardan olacağım:) kendi zevkime renkli tabaklar temin edip, uygun porselen servis kase/tabaklarıyla az parçalı takım oluşturacağım da diyebiliriz.

olur da kalabalık misafir gelirse, yemek için alınan servis tabaklarını uygun servis kase vb ile tamamlayarak fazladan eşya almadan işin içinden çıkabilirsin.

ben de nehirnil gibi takım almayanlardan olacağım:) kendi zevkime renkli tabaklar temin edip, uygun porselen servis kase/tabaklarıyla az parçalı takım oluşturacağım da diyebiliriz.

olur da kalabalık misafir gelirse, yemek için alınan servis tabaklarını uygun servis kase vb ile tamamlayarak fazladan eşya almadan işin içinden çıkabilirsin.

Ben inan canım takım yaptığıma bile bir ara pişman oluyorum sadece günlük çkb takımı alsaymışım yeter diyorum dediğin gibi yemek takımımın içinde pasta takımı var gayette kahvaltıda servis tabağı olarak çıkartılabilir büyük tabakları bile kullanılabilir insan bir anlık hevesleniyor işte:KK9:

Madame Coco nun havlulardan stok yaptim kizlar yumusaciklar gecelik aldim bide 2 tane indirimlere bayiliyorumm:)

Ben krep severim, hadi sevgilin sevmiyor bir misafir gelse değişik birşeyler olsun deyip hünerini konuşturmaz mısın? Oluyor da krep tavası başka be canım, zaten korkmazın var bir tane 40-50 lira bişey değil yani. Pilav tencerem benimde standart, biz ailecek boğazsız yani çok yemeyiz, 2 bardak pirinçle pilav yaparız kalır bile, ayriyetten babam diyabet hastası, o hiç yiyemiyor. Ama sorun olmuyor, az da olsa çokta olsa onunla yapıyoruz.

E fazla yaparsın sende ertesi güne de kalır. Ben o yüzden fazla küçük, büyük olayına takılmıyorum. Misafir gelince büyükte, biz kendimize küçükte, büyükte yapsan ne olur yani? Bana göre böyle. Ne kadar misafir gelecekte o 5 parça seti kullanabileceğim..
:KK53:

Çalışacağım, her akşam ayrı yemek yapamam. Önceki günden kalmış olur fena mı?
:KK31:

Pilavı kalır yanına kızartma yapılır. Yani eve gidince basit yemekler ve çorbası salatasıyla uğraşmalıyım en fazla, memur olsam iyidi ama işimiz özel sektör olunca 8 civarı evde oluyorum.
:KK14:
ben de hic minik tencere bakmadim, cunku isitmayi sahanda yapiyoruz annemin evinde de.pisirmeye gelince enaz 4 porsiyon pismeli ki buzluga atayim isten gelince cozup yiyelim. Hic aliskin olmasam da mikrodalga ya alisacagizmecburen.

Ben inan canım takım yaptığıma bile bir ara pişman oluyorum sadece günlük çkb takımı alsaymışım yeter diyorum dediğin gibi yemek takımımın içinde pasta takımı var gayette kahvaltıda servis tabağı olarak çıkartılabilir büyük tabakları bile kullanılabilir insan bir anlık hevesleniyor işte:KK9:

benim sadece buyuk servis tabaklarina uygun peynir, zeytin vb koymak icin kaselerim olacak.cam bardaktan sevdigim için cayi porselen cay fincani almayacagim.nescafeyi de kupadan sevdigimden esprili şirin kupalar olacak. Evime en cok gelecek insanlar da bunlardan rahatsiz olmayaqcagina gore boyle cozdum is o renkli servis tabaklarini toplayabilmemde cunku azar azar ve aralikli olarak geliyor kutahya porselene:)

benim sadece buyuk servis tabaklarina uygun peynir, zeytin vb koymak icin kaselerim olacak.cam bardaktan sevdigim için cayi porselen cay fincani almayacagim.nescafeyi de kupadan sevdigimden esprili şirin kupalar olacak. Evime en cok gelecek insanlar da bunlardan rahatsiz olmayaqcagina gore boyle cozdum is o renkli servis tabaklarini toplayabilmemde cunku azar azar ve aralikli olarak geliyor kutahya porselene:)

Güzel düşünmüşsün canım bende kahvaltılıklar için kapaklı koku geçirmeyecek şekilde kaplar alacağım süslü olmasına gerek yok kullanışlı olsun yeter bir model var kafamda ama bakalım paraya kıyarsam kombinlerim:KK53:fincan takımı aldım ben çay için tabaklarla aynı model diye aslında dediğin gibi camda daha güzel lezzetli çay içmek ne gerek var işte insan bir an heves ediyor:KK9:tek tek çok güzel bir kombin çıkaracağına eminim:KK16:

Güzel düşünmüşsün canım bende kahvaltılıklar için kapaklı koku geçirmeyecek şekilde kaplar alacağım süslü olmasına gerek yok kullanışlı olsun yeter bir model var kafamda ama bakalım paraya kıyarsam kombinlerim:KK53:fincan takımı aldım ben çay için tabaklarla aynı model diye aslında dediğin gibi camda daha güzel lezzetli çay içmek ne gerek var işte insan bir an heves ediyor:KK9:tek tek çok güzel bir kombin çıkaracağına eminim:KK16:

Burayı okudukca tek derdimin tabak oldugu gunleri ozluyorum canim, su anda boya badana, mobilya islerine daldik bakalim sonuc nasil olacak bir de belki modasi gecti bilmiyorum ama tv arkasina tas desenli duvar kagidi taktim kafaya nasil begenecegiz bilmiyorum ikimiz de zor begeniyoruz allahtan benzer seyleri begeniyoruz:) mobilyalar belli olmali ki duvar rengini secelimben sadece masa, spatula dusunmek istiyoruuum:) cok haklisin kahvaltilik konusunda gunluk kullanim icin guralin dikdortgen cam kaplari renkli plastik kapakli aldim ust uste oturuyor kaymiyor bizde pasabahceninkilerden de var ama onlarin kapaginda girinti yok buzdolabına tek tek tasimak gerekiyor gurali ust uste 3 tane bile koyabilirim, renkli kaseler sadece hani renkli kahvalti sofrasi istersem misafir geldiginde keyif icin ya da kendimize:KK66::KK34:

Burayı okudukca tek derdimin tabak oldugu gunleri ozluyorum canim, su anda boya badana, mobilya islerine daldik bakalim sonuc nasil olacak bir de belki modasi gecti bilmiyorum ama tv arkasina tas desenli duvar kagidi taktim kafaya nasil begenecegiz bilmiyorum ikimiz de zor begeniyoruz allahtan benzer seyleri begeniyoruz:) mobilyalar belli olmali ki duvar rengini secelimben sadece masa, spatula dusunmek istiyoruuum:) cok haklisin kahvaltilik konusunda gunluk kullanim icin guralin dikdortgen cam kaplari renkli plastik kapakli aldim ust uste oturuyor kaymiyor bizde pasabahceninkilerden de var ama onlarin kapaginda girinti yok buzdolabına tek tek tasimak gerekiyor gurali ust uste 3 tane bile koyabilirim, renkli kaseler sadece hani renkli kahvalti sofrasi istersem misafir geldiginde keyif icin ya da kendimize:KK66::KK34:

Canım benim ya zor işler gerçekten Rabbim yardımcın olsun bende o günleri görürsem o stresi daha iyi anlayabilirim:KK53:Taş desenli duvarın modası geçmedi bence biz eve yaptırmayı düşünüyoruz annemler yaptıracak bence çok hoş durur canım vazgeçme:KK16:Kullanışlı olması önemli şu süslü model olarak güzel ama yine kapaklı bir kapa koyulanlar gereksiz geliyor bana:KK51:

Kızlar çeyiz için ne aldım hepsi instagramda paylaşıyorum tek tek yeni basladım eger sizindevarsa bende sizden fikir alırım takıp etmek isteyen:21: ED_ARMY

kızlar bişe sormak istiyorum duyunca çok ama çok üzüldüm gerçekten kullanıpta bu duruma maruz kalan oldumu??? kare yemek takımları bulaşık makinesinde gerçekten kırılıyor mu hemen.. benim hem günlügün hem misafirim karede çok begenerek almıştım ama bunu duyunca çok üzüldüm

kızlar bişe sormak istiyorum duyunca çok ama çok üzüldüm gerçekten kullanıpta bu duruma maruz kalan oldumu??? kare yemek takımları bulaşık makinesinde gerçekten kırılıyor mu hemen.. benim hem günlügün hem misafirim karede çok begenerek almıştım ama bunu duyunca çok üzüldüm

Bizim kahvalti tabaklarimiz buyuk kare servis tabaklarindan kutahya porselenin hic sorun yasamiyoruz , ancak eskiden cukur kare yemek tabaklarimiz vardi yine kirilmamisti ama makinede cok yer kapliyordu. Zaten makineyi calistirmadan pervaneleri elle bir defa dondurmek gerekiyor cikinti var mi diye acaba oyle mi kiriliyor ben de bilmiyorum.

X