- 19 Ekim 2012
- 47.477
- 78.587
Tabi canim sen kendin icin en iyisini yapmissin ins sikintisiz sorunsuz yaparsin temizliğini :)
İnşallah canım sağol hepimiz için hayırlısı olsun
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tabi canim sen kendin icin en iyisini yapmissin ins sikintisiz sorunsuz yaparsin temizliğini :)
Elektrikli eşyalarda şans işi bende o şans yok bekleyip göreceğizyemek takımı tencere falan hep sade tercih ettim ilerde pişman olmayayım diye
Bende çok şanslı sayılmam, ender görülen sorunlar gelir beni bulur, belki de dediğin gibi bunu alırım şuan alamayacağım zaten şu nişan işini önümüzdeki ay bi atlatalım Allahın izniyle, mutfak eşyalarından çok bişeyim kalmadı aslında, bir kaç tava eksiği bir de ufak ıvır zıvırlar bardak, kevgir, rende, kesme tahtası falan, asıl büyük olan elektirikliler maalesef, kahve makinesi alacağım Türk kahvesini ailecek çok severiz, tost makinesi, süpürge ütü ve blenderimi hala ödüyorum bu arada.
Sonra beğendiğim bir ütü masası var 350 lira civarı onu alacağım, aksesuarlar falan derken abaur almak istiyorum en sona bıraktıklarımdan bunlar, nişandan sonra aralıksız çeyiz alışverişi içinde olmayı planlıyorum, çünkü ne kadar nişanlı kalırız şuan muallak. 5 ay sonrasında da düğün olabilir, 10 ay sonrasında da.
Bende söze kadar elektrikli süpürgeyi halledeyim bari dedim ufak dediğin gibi kattle ödüyorum birde tost makinesi,ütü,blender,kahve makinası,ekmek kızartma makinesi alacağımdiğer mutfak için dediğin gibi sahan seti ıvır zıvırlar kaldı onlarda sözden sonra düğüne kadar hallederim herhalde esas büyükler sözden sonra bizde beyaz eşya mobilyalar düğün mekanları falan uff çıldırıcığım
Bende öyle ya, bazen suyumu çıkmış flörtün diyorum çok bunalıyorum. Bir dünya eksik, beyaz eşyayı erkek arkadaşım alacak benim babam koltuklarımı yapacağından yemek odasını alırız, aynı yere gelir diye düşündüm.
Ay daha neler çıkacak, neler bunlar iyi günlerimiz..
Canım bizde aileler bir şey yapmayacak takılar hariç durumlar ortada kendimiz yapacağız elimizden geleni inşallah bende yatak odasını alacağım beyaz eşyadan beraber ödeyeceğiz erkek arkadaşımla salonu kendisi yapmaya çalışacak düğün mekanı kına mekanını falan kendimiz ortaklaşa her şey yani gelinliktir damatlıktır acaba diyorum evlenmeden yaşlanıyormuyum
Biz de öyleyiz canım, erkek arkadaşım takıları yaptı hatta, benim babam büro koltukları imalatçısı ama ev koltukları da çok samimi olduğu kişilerin hatrına yapabiliyor. O yüzden babama yaptıracağım, ondan başka kimseye güvenemem.
Bir de baba yanında çalışınca böyle oluyo, yeme içme bir diye amaaan diyo geçiyo maaşta yok e ancakbenim harçlıklar da çeyize yetiyor. Önümüzdeki ay erkek arkadaşım beyaz eşya taksidine girecek ben çeyizi yapmaya devam ederken, mobilyaları da aynı şekilde ortak kendimiz alacağız, ya işte benim babam azcık görse beni, şimdi vermiyorum ama ileri de evini düzücem diyo, sen şimdi ver bana gerisine karışma aslında demek geliyor içimden de neyse..
İnşallah yapacaksa o bir şey kuzum ne yapalım bizede böylesi nasip oldubenimde amacım küçük işleri bitirmek Eylül ayına kadar ama yetişmiyor sanırım Kasım ayına sarkacak sonrasında 9 ay falan gibi bir süre o sürede ne yaparım bilemiyorum bir yatak odası en az 4 bin falanbir de benim tellerim var dolgular yapılacak onun parası iğneli epilasyon her ay en az 100 TL gidecek var gerisini sen düşün
En ucuzu 4 bin canım sorma valla, en güzel birikim aslında ama insan o zaman da böyle düşünemiyor gezeyim, tozayım, ye gitsin mantığı. O kadar ilerisini göremiyor ne yazık ki. Gerçi ben yine erken uyandım, iyi ki çeyize başlamışım diyorum o derdin yükünü azaltıyorum en azından, herşeyi şimdiye bıraksak ne nasıl olurdu hiç bilmiyorum? Harcadığım paralarla herhalde 2 yatak odası alırdım..
Ben ufakta olsa bankaya bir birikim koydum zamanında tatlım ama o da yatak odasına damatlığa falan anca yeter yani insan iyisi olsun istiyor iştebende erken başladım iyi ki 2012den beri çeyiz yapıyorum daha fazla bir şeyim olmasa da büyük parçaları bitirdim gibi he sende görüyorsun bitirmiş miyim :26ahalı almasaydım aslında elektrikliler bile bitmişti ne bileyim ben var ya hiç öyle kıyafete yemeye içmeye fazla para vermem mesela cafeler de falan takılmaları sevmem öyle çanta ayakkabı gibi hastalığım yoktur bir tane yedekte kalsa yeter o yüzden bu kadar kendimi sıkmışken iyisini alayım diyorum mantıklı olsa da olmasa da
Bitirmişsin canım bitirmişsin, ben severim, gezerim ama çeyiz alışverişine başlayınca diğer işler kaldı, eskisi gibi alışveriş yapamıyorum hepsine birden maalesef, yapabilecek düzeyde olsam çeyiz yapmaz, aman nasılsa bir anda alırdım derdim. Kız kardeşim birikim yapıyor şimdi, ileri de evlenirsem toptan alırım işte herşeyi diyor, onun için çok faydalı olacak..
Kızlar ütümüde phılıps aldım, elektirik süpürgemide almak istiyorum. Bu modeli hakkında ne düşünüyorsunuz?
Eki Görüntüle 1113694
Philips FC9225 AutoClean Elektrikli Süpürge
Her Seferinde Optimum Temizlik Gücü
AutoClean filtre emis gücünü optimum hale getirir
Her temizlikten sonra, sadece tek bir düğmeye basmak, tozun filtreden toz sepetine
dökülmesini sağlayan bir titresim olusturur Böylece hava akısı filtredeki toz tarafından
engellenmez ve çekis gücü neredeyse ilk günkü gibi olur
Temizlikte Mükemmellik
Maks. 440 Watt emis gücü üreten 2200 Watt motor
Son Derece Etkili Antialerjik Sistem
HEPA AirSeal ve HEPA 13 filtre
Bu Philips elektrikli süpürge, çekilen tüm havanın dısarı atılmadan önce yıkanabilir
HEPA 13 filtreden (%99,95 filtreleme) geçmesini sağlar. Yani, toza kaçıs yok
Üçlü etkisiyle benzersiz TriActive baslık
TriActive baslık üçlü etkisiyle zeminleri tek seferde kusursuz temizler:
1) Baslığın ucundaki genis delik büyük parçaları kolayca alır
2) Baslıktan geçen optimize hava akımı sayesinde temizlik islemi maksimum düzeyde etkilidir
3) İki yan fırça, mobilya ve duvarlara çok yakın olan tozu ve kiri çeker
Ek parke baslığı
Çizilmeye karsı ek parke baslığı
Daha az zahmetle daha çok temizlik
10 m çalısma yarıcapı sayesinde daha az zahmetle daha fazla temizlik
Bende çok şanslı sayılmam, ender görülen sorunlar gelir beni bulur, belki de dediğin gibi bunu alırım şuan alamayacağım zaten şu nişan işini önümüzdeki ay bi atlatalım Allahın izniyle, mutfak eşyalarından çok bişeyim kalmadı aslında, bir kaç tava eksiği bir de ufak ıvır zıvırlar bardak, kevgir, rende, kesme tahtası falan, asıl büyük olan elektirikliler maalesef, kahve makinesi alacağım Türk kahvesini ailecek çok severiz, tost makinesi, süpürge ütü ve blenderimi hala ödüyorum bu arada.
Sonra beğendiğim bir ütü masası var 350 lira civarı onu alacağım, aksesuarlar falan derken abaur almak istiyorum en sona bıraktıklarımdan bunlar, nişandan sonra aralıksız çeyiz alışverişi içinde olmayı planlıyorum, çünkü ne kadar nişanlı kalırız şuan muallak. 5 ay sonrasında da düğün olabilir, 10 ay sonrasında da.
Bende söze kadar elektrikli süpürgeyi halledeyim bari dedim ufak dediğin gibi kattle ödüyorum birde tost makinesi,ütü,blender,kahve makinası,ekmek kızartma makinesi alacağımdiğer mutfak için dediğin gibi sahan seti ıvır zıvırlar kaldı onlarda sözden sonra düğüne kadar hallederim herhalde esas büyükler sözden sonra bizde beyaz eşya mobilyalar düğün mekanları falan uff çıldırıcığım
Ben şuan kendime ufacık bir şey alamıyorum kart borcumdan bana kalmıyor ki yemezsem düğüne kadar anca alırım diyorum yani düşünBen belki birikime devam ederdim ama sonra dedim ki hepsini bir araya koyunca istediğini alamazsın alamazdım o an herşeye para gidiyor taksitle devam edeyim 2012 den sonra öyle karar verdim belkide birikime devam etseydim daha iyi olurdu bilemiyorum o an uygununa kaçardım eminim sen kaçmasan yakınların ne gerek var diyor şuanda alınca ortada görünmediği için ödeniyor çıkıyor işte birazdan kendi eşyalarımı düşündüm sanırım Rabbim kaldıramayacak yükler vermesin hallolur hepsi hayırlısıyla önce sağlık olsun huzur olsun hayırlısı olsun herşeyin
en çok dikkatimi çeken az zahmetle çok iş özelliği oldu, çalışma yarı çapı derken ulaşılabilecek mesafeyi mi kastediyor acaba? bir de başlığı çok mu büyük acaba? geniş yerler için büyük başlık çok pratik ama eşya altına dar yerlere girmek için sorun yaratır diye korkuyorum.
bir de parke çizmez özelliği diyince bizim şu anda evde kullandığımız çiziyor mu diye endişeye kapıldım, nişanlımın eski süpürgesini kullacağız tam beğendiğimiz bir tane bulana kadar, ama tabii performansı nasıl bilmiyorum onun da:26:
birkaç ay önce anneme beğenmiştik bir süpürge hepalı fiyatı da iyiydi markasını hatırlamıyorum şu anda, onu araştırırken hepa ların no su olması gerektiğini öğrenmiştim 13 sanırım epey iyi oluyor. bir de servisi arayıp filtre, toz torbası fiyatlarını sormuştuk. bilginiz olsun kızlar ben tozdan tıkandığım için kesinlikle torbalı almak zorundayım, bir de sulular vardı bir ara, temizlikten sonra hemen temizlemek gerekiyormuş, hiç bana göre değil
temel eksikler bitince bunlara gelecek sıra ama insan ilgilenmeden duramıyor tabii biz böyleyiz, erkekler maşallah tek hedefe kitleniyor, evdi, koltuktu vb. ben kafayı yiyeceğim, yolda giderken aklımdan fırın, buzdolabı, kahvaltı tabakları, nevresim setleri geçiyor film şeridi gibi sadece çalışırken kafam rahat
evde en uzak durduğum eşya ütü masasıdır, çünkü o mandala değerim, çarparım da üzerime yıkılır diye kasılıyorum. 350 tl diyince hani daha sağlam, güvenli bir masa olabilir diye düşündüm, markası-modelini öğrenebilir miyim öyleyse?
tava demişken tabii ki başka markalar ya set düşünüyor olabilirsin, şu anda migroslarda mehtap 28 cm teflon tavalar 9.90 yine eskiyi getir kampanyası olarak başladı ama duyduğum kadarıyla bazı migroslar eskisini istemeden de o fiyata veriyormuş. evde kullandığımız için ben alacağım kendime de.
merhaba, ekmek kızartma makinesi diye okuyunca sormadan edemedim :) evde teflon tavada, tepside yapıyoruz ancak benim ateşli, sıcak eşyalarla ilgili fobim olduğundan işe giderken annem yapmazsa ben asla yapmıyorum, aceleyle yanarım ya da açık unuturum ocağı diye tabii o stresle yakmak da olasılık:)
etraftan duyduğum hep, aman boşuna yer kaplıyor vb. ancak bildiğim kadarıyla makine olursa kızarınca hop dışarı atıyor yanma tehlikesi yok ve elektriği de kesiyor ya da pişirme işlemini sanırım. işe giderken bana büyük kolaylık sağlayabilir böyleyse eğer, çünkü onun yerine etimek, etiform yiyorum onlar da ekmek gibi olmuyor. yanlış mı biliyorum, yoksa gerçekten güvenli mi bu makineler? kullandın mı, ya da kullanan gördün mü acaba? uzattım kusura bakma, aklımı kurcalayan bir konu çünkü
merhaba, ekmek kızartma makinesi diye okuyunca sormadan edemedim :) evde teflon tavada, tepside yapıyoruz ancak benim ateşli, sıcak eşyalarla ilgili fobim olduğundan işe giderken annem yapmazsa ben asla yapmıyorum, aceleyle yanarım ya da açık unuturum ocağı diye tabii o stresle yakmak da olasılık:)
etraftan duyduğum hep, aman boşuna yer kaplıyor vb. ancak bildiğim kadarıyla makine olursa kızarınca hop dışarı atıyor yanma tehlikesi yok ve elektriği de kesiyor ya da pişirme işlemini sanırım. işe giderken bana büyük kolaylık sağlayabilir böyleyse eğer, çünkü onun yerine etimek, etiform yiyorum onlar da ekmek gibi olmuyor. yanlış mı biliyorum, yoksa gerçekten güvenli mi bu makineler? kullandın mı, ya da kullanan gördün mü acaba? uzattım kusura bakma, aklımı kurcalayan bir konu çünkü
Bende binde bir, elime kalırsa bişeyler ancak öyle alabiliyorum..
Bende evimin eşyalarını düşündüm, herşey beğendiğim olsun, içime sinsin istedim.
Şuan yapsam herhalda bir çeyiz seti haydee, hepsi bir arada alınacaktı mecburen bu sefer bende muhtemelen, hiç birşey istediğim gibi olmadı falan diyecektim. Aynen canım, amiiin önce sağlık, sonra huzuuur.
Aynen öyle canım sende benim gibi hareket ediyorsun benim gibi düşünüyorsun işte bir kere evleniyoruz nasipse ve yıllarca kullanacağız içimize sinen şeylerin olması çok önemli insanın severek alması içinde kendini huzurlu hissetmesi kadar önemli bir şey var mı Amin inşallah
İnşallah canım, aslında ben uzun vadede hesaplamıyorum çünkü çabuk sıkılıyorum yani tarzımdan değil, değişmeyecek şeyler vardır mesela yemek takımı, tencere takımı, beyaz eşya, işte süpürgesi vs. Onlar her zaman değişmediğinden kaliteli olmasına önem veririm.
Ama nevresim mesela, sürekli değişiyor fiyatlarda makul, çok fazla olmasını bu yüzden istemiyorum.
Arkadaşımın evinde temizliğe yardım ettim dedim ya, aman Allahım her köşede bir eşya, kaç tane çelik tencere vardı mutfakta sayamadım? Bardaklar bir dünya, beğendiklerini alıyorlar çizilenleri, eskiyenleri atmayıp kullanmaya devam ediyorlar.
Mutfak masasında ayrı sandalye, yemek odasında masanın etrafında ayrı sandalye, balkonda ayrı plastik sandalye, tabure, salonun bir köşesinde ayrıca yahu ne yapıcaksınız bu kadar eşyayı? Misafir gelir de ordu mu geliyo dedim? Bu sefer ne oluyor temizlik bitmiyor, ev ferah durmuyor.
O yüzden tek tek almaya çalışıyorum. Çümkü kimse çeyizlik aldıklarıyla yaşlanmıyor. Mutlaka birşeyler değişiyor, eskimese bile beğendiği birşey oluyor alınıyor anlayacağın..
Bende binde bir, elime kalırsa bişeyler ancak öyle alabiliyorum..
Bende evimin eşyalarını düşündüm, herşey beğendiğim olsun, içime sinsin istedim.
Şuan yapsam herhalda bir çeyiz seti haydee, hepsi bir arada alınacaktı mecburen bu sefer bende muhtemelen, hiç birşey istediğim gibi olmadı falan diyecektim. Aynen canım, amiiin önce sağlık, sonra huzuuur.
Canım biz evde sulu kullanıyoruz, çok memnunuz çünkü evi temizlemek var temizlemek var. Ben ahşap eşyalarında önce üzerini küçük ahşap başlığıyla çekiyorum sonra tozunu alıyorum sonra genel süpürme, yer dip köşe silme evde bir toz yok, ve 2-3 gün rahay öyle kalıyor. Geçen arkadaşım da temizlik yaptık, yardım ettim ona, toz torbalı süpürgeyle süpürüyor siliyorum, arkamı dönüp sildiğim yere bakıyorum toz, yine siliyorum 5 dk. sonra bakıyorum yine toz. Kafayı yedim resmen..
Benim istediğim ütü masası hem dolap, hem ütü masası..
Ayrıca ekmek kızartma makinem benimde var ve tost yapmaktan ekmek kızartmayı daha çok tercih ederim.
Ama ufak bir tost makinesi de alacağım, lazım olur neticede, gelen giden olur. Farklılık yapalım deriz.
Bunu istiyorum canım..
Eki Görüntüle 1114714
Bir de ben seramik tencerelerimi monetadan aldım, bildiğim kadarıyla piyasa da kalite olarak en iyisi, seramik pahalı bir malzeme, 10 liraya, 20 liraya seramik tava, tencere olmaz! Bu yanılgıya düşmeyin. Sağlık ararken sağlıksız şeyler almayalım. Bir de delimano vardı zannedersem kalite olarak, teflon almadım doğal olarak ama tercih edeceksiniz tefal tercih edilmeli diye düşünüyorum.
Teflonlar zaten sağlıklı maddeler içeriyor, ucuz markaların kalitesini düşünemiyorum bile..
Canım ben pek sevmem ekmek kızartma olayını evde yemeyiz tost makinesini daha çok tercih ederiz ama erkek arkadaşım hastası her sabah kahvaltıda olsa hayır demez yani o yüzden onuda alacağız bazı kişiler tost makinesi de aynı işi görüyor diyor ama ben pek sanmıyorum çünkü ayarlıyorsun tost makinesinin başını bekliyorsun ve ekmek kızartma makinesi daha ufak tost makinesini belki dolaba falan kaldıracağım her sabah yapsam her sabah ortaya mı çıkarayım ekmek kzıartma ufak bir şeyse kalır tezgahımın bir yerindedediğin gibi erkek arkadaşım kullanıyor çok memnun gördüm yani ve eski modellerden düşün şuanda teknoloji daha da ilerledi ekmek kırıntılarının biriktiği bölüm var oraya dökülüyor ekmek kırıntıları uğraşması da yok yani olduğu zaman kendisi atıyor yanma gibi risk yok kademeleri oluyor ayarlıyorsun istediğin kıvamda kızartmış mis gibi ekmeklerin oluyor bence al çok pahalı alamam derse 100 TL gibi daha uygun belkide rakamlara da bulabilirsin şuanda aklımda ya Tefal ya da arçeliğin ürününü almak var seviyorsan ekmek kızartmasını sabah uyandığında çalışıyor olacaksan ne diye tavayla uğraşacaksın ki sen giyinirken onlar orada pişe dursun
Ne çok konuştum yahu
evet, evet tost makinesinde 1-2 defa denedim hem başında bekle, etraf kırık içinde bir de şu anda nişanlımın tost makinesi büyükçe açılıp ızgara olanlardan kocaman makineyi hiç ısıtıp kirletemem elektronik konusunda ucuzdan korkarım açıkçası, ateş-sıcak fobim olduğundan ayrıca tırsarım:) gittiğim yerlerde incelemeye başlayayım ben en iyisi