Aynı şeyleri düşünüyoruz canım kimseyi yargılamak değil amacım ama bazı çeyizleri burada da görüyorum yahu bu kadar seti ne yapacaklar diye düşünmüyor değilim ama karışmak haddime değil senin çeyizini çok beğeniyorum mesela abartmadan alıyorsun çok ciciler öyle olmalı
Öyle fazla fazla tencere setleri yemek takımları evlendikten sonra grevemi gireceğiz yine alınır vallahi ben hiç daha almayı düşünmüyorum neyden ne kadar yetecekse bizim evde toplasan 10 teflon çelik falan 10 tencereyi geçmez şimdiden insanların 20 ye yakın tencere ona ne mutfak dolapları yeter ne ömürbende az olsun öz olsun kaliteli olsun gerekliler olsun yeterli diyorum
Bilinçli alınırsa hiç pişman olunmaz mesela o kadar tencere seti alacağıma 4 tane aldım çelik diğerleri de 5 tane falan yeter diğer vereceğim paraya diğer eksiklere başladım yeterde artar kaliteli aldım götürsün bir kaç sene
Ivır zıvırlara hiç girmedim düğüne yakın gireceğim yok o yok bu olmayacak zaten aldıklarımı yükleyeceğim ne gerek var biz evde kullanmıyoruz ki evlenince kullanayım
tozu emmesi, iz bırakmaması konusunda tabii işlevi çok farklıdır, ama kullanacak adam olmayınca o etkisi olmayacağı için bir de işte annemin evinde de hep torbalı kullandık onun da alerjisi var. eşya konusunda en önemli kriterim ben kullanabilir miyim? sonra işlevi ve fiyatı yani fiyat performans oranı:)
ütü masası gerçekten tam yıkılmayacak şekilde ama katlanan şart bize ve sanırım hepsi sallanıyorbir kere ikea'da mı nerede görmüştüm hatırlamıyorum sağlam, katlanan geçmiş zaman gidince ona da bakayım listeme yazayım da, artık her yer için liste yapıyorum unutmamak için:)
seramik ilk etapta almayacağım, ama araştırmıştım zamanında moneta için herkes çok iyi diyordu, o ucuz seramikler boyalı teflon oluyormuş zaten, yani teflon en azından çizik olunca zararlı ve kuru kullanımda ama bu çakma seramikler direk boyalı üzerine. teflon konusunda taç ve mehtap evde de kullanıyoruz ama en ufak çizikte ya da renk değişiminde geri dönüşüme gidiyor. korkmaz ın bir serisini de tavsiye etmişlerdi hatırlamıyorum şimdi ileride indirimlerden takip edip ondan alırım belki ya da monetalar ucuzlarsa epey fiyat farkı var sanırım:) biz dışarıdan çok yediğimiz için ve nelerde piştiğini hiç kontrol edemediğimizden aşırı girmiyoruz detaylara ama evimde çizik teflon barınamaz:)
ekmek kızartma örneklerim 2 oldumarka model tavsiyen olursa sevinirim, aynen ben de tosttan daha çok kızarmış ekmek arıyorum, kızarmamış boğazımdan geçmiyor sabahları özellikle.
evet, evet tost makinesinde 1-2 defa denedim hem başında bekle, etraf kırık içinde bir de şu anda nişanlımın tost makinesi büyükçe açılıp ızgara olanlardan kocaman makineyi hiç ısıtıp kirletememelektronik konusunda ucuzdan korkarım açıkçası, ateş-sıcak fobim olduğundan ayrıca tırsarım:) gittiğim yerlerde incelemeye başlayayım ben en iyisi
Bana bazen fazla geliyor ama ıvır zıvır olduğu içindir belki? Bende çok girmedim ama internette görüp beğendiğim, bir daha bulamam diye düşünüp aldığım aksesuarlarım var. Ama abartmıyorum tabiki, tencere tava olayında abartmamaya çalıştım özellikle, sırf almak olsun hevesleniyoruz ya, her görüp beğendiğimiz bizim olsun istiyoruz. Bir çelik varken bir de junior alıyoruz fiyatı da makul olunca, yer kalabalığından başka hiç birşey değil bana göre.
Ben çalışacağım, eşim çalışacak, ne kadar misafir gelecek ki zaten? Lazım olursa ihtiyaç kadar alınması daha mantıklı. Mesela görüyorum yok patates fırçası, patates soyucu daha aklıma gelmen türlü türlü şeyler, çok merak ediyorum alanların hepsi kullanıyor mu diye? Patatesi fırçasıyla mı temizliyor, peyniri keserken ayrı kesici mi kullanıyor? :26:
Çok fazla ıvır zıvır gerçekten, ben bunları almak istiyordum, ondan bile emin değilim. :44:
Eki Görüntüle 1114832 Eki Görüntüle 1114833
Aynen öyle canım mesela alacağım ne kaldı biliyor musun tencere olarak topiğimde gördüklerinin dışında 2 ya da 3 tane sahan seti çelik yumurta menemen gibi şeyler için,sos tenceresi küçük yine işime yarayacaktır belki ufak bir teflon tava yine günlük kullanıma o da belkipatates fırçası mı bizim evde normal bıçakla doğrarız güzelce yıkarız oldu bitti yani biz öyle yaşadığımıza göre evlenince de yaşarız diyorum o nedir öyle yahu ya dalga geçmek değilde bence almamalılar görsem söylerim yani iyilik olsun da insanlar yanlış anlıyor çekemiyor gibi peynir bıçağı da var evet çok tuhaf tipi onunla kesmeyi beceremem ben
Bunlar salatalar için mi spagetti için biri de sanırım belki işe yarar ama bunlar tutmak amaçlı çatalla alsan tutulmuyor kaşıkla alsan tuhaf duruyor bence alınabilir ben daha o kısımlara gelemedim vaktim yok
Yok bende hemen alamayacağım, evet dediğin gibi bir misafir geldiğinde makarnayı bununla rahat çıkarırsın hemde şık olur, ayrı kaselerde salata yaparsan salata maşası da işer yarar bence de, o zaman alıyorum demektir.
Aynı şeyleri düşünüyoruz canım kimseyi yargılamak değil amacım ama bazı çeyizleri burada da görüyorum yahu bu kadar seti ne yapacaklar diye düşünmüyor değilim ama karışmak haddime değil senin çeyizini çok beğeniyorum mesela abartmadan alıyorsun çok ciciler öyle olmalı
Öyle fazla fazla tencere setleri yemek takımları evlendikten sonra grevemi gireceğiz yine alınır vallahi ben hiç daha almayı düşünmüyorum neyden ne kadar yetecekse bizim evde toplasan 10 teflon çelik falan 10 tencereyi geçmez şimdiden insanların 20 ye yakın tencere ona ne mutfak dolapları yeter ne ömürbende az olsun öz olsun kaliteli olsun gerekliler olsun yeterli diyorum
Bilinçli alınırsa hiç pişman olunmaz mesela o kadar tencere seti alacağıma 4 tane aldım çelik diğerleri de 5 tane falan yeter diğer vereceğim paraya diğer eksiklere başladım yeterde artar kaliteli aldım götürsün bir kaç sene
Ivır zıvırlara hiç girmedim düğüne yakın gireceğim yok o yok bu olmayacak zaten aldıklarımı yükleyeceğim ne gerek var biz evde kullanmıyoruz ki evlenince kullanayım
O yüzden ekmek kızartma makinesi artık almak zorundasınBilindik markalardan tercih edersen hiç bir sorun yaşamazsın canım az çok bazı internet sitelerinde örnek hepsiburada sitesindeki gibi yorumları okuyarak sizin için doğru alışverişi yapmış olursun ben öyle yapıyorum
Bana bazen fazla geliyor ama ıvır zıvır olduğu içindir belki? Bende çok girmedim ama internette görüp beğendiğim, bir daha bulamam diye düşünüp aldığım aksesuarlarım var. Ama abartmıyorum tabiki, tencere tava olayında abartmamaya çalıştım özellikle, sırf almak olsun hevesleniyoruz ya, her görüp beğendiğimiz bizim olsun istiyoruz. Bir çelik varken bir de junior alıyoruz fiyatı da makul olunca, yer kalabalığından başka hiç birşey değil bana göre.
Ben çalışacağım, eşim çalışacak, ne kadar misafir gelecek ki zaten? Lazım olursa ihtiyaç kadar alınması daha mantıklı. Mesela görüyorum yok patates fırçası, patates soyucu daha aklıma gelmen türlü türlü şeyler, çok merak ediyorum alanların hepsi kullanıyor mu diye? Patatesi fırçasıyla mı temizliyor, peyniri keserken ayrı kesici mi kullanıyor? :26:
Çok fazla ıvır zıvır gerçekten, ben bunları almak istiyordum, ondan bile emin değilim. :44:
Eki Görüntüle 1114832 Eki Görüntüle 1114833
gerçekten aynı şekilde düşünenleri görmek -her ne kadar insanların söylediklerini pek takmasam da- sevindiriyor beni burada. bakın ekmek kızartmayı niye sordum sizlere de, çünkü gerçekten işe yaramayacaksa fazlalık hiçbir şey istemiyorum.
ben de herkesin beğenisi, önceliği kendine diyorum. şahsen evdeki aşağı yukarı 10 tencere beni çıldırtmaya yettiğinden tabii sayısız sahanı ve tavaları saymıyorum, sayısız tabak- kasecam kaseleri bile almak için çok beğeneceğim bir boyut ve model istiyorum ne olacak sonra yine alırsın olayını istemiyorum. maddi-manevi yönden:)
ben annemi baz alıyorum ve kendimce doğru yoldayım:) evde kullandıklarım ve onlarsız yapamayacaklarım olmazsa olmazlarım. mesela sebze soyacağı, salatalık, patlıcan, patates her şeyi onla soyarım :) yoksa yarısı çöpe gider
çelik tencere en çok kullandığımız 24 ve 20 cm lik, korkmaz maviş seti tek tek satıyordu burada bir market 20 ve 24 cm liği aldım, nişanlımda da 3 lü bir set var (bir tanesi çok minik) metal saplı olduklarından yedek olarak kalacaklar yeter de artar bile bize. bir tane de teflon tencerem var 22 ya da 24 hatırlamıyorum cm ini, o da pilav ve gerekirse başka şeyler içiin. ileride baktım yetmedi yine 20 cm lik çelik alırım tek bulduğumda. ilk tuttuğumuz evde mutfak dolabı şansa çok çıktı ama ev ararken ne ufak mutfaklar gördüm bir daha bu kadar dolap olamyacak bir de niye dolapta dursun diye eşya alayım sonra yıllarca bakıp kalayım belki farklı renkte, modelde güzel şeyler çıkar bunlar eskir yavaştan hem değişiklik öyle alırım:)
kk yı ilk okumaya, takip etmeye başladığımda pişman olanlar çoktu, sonra 4-5 yıllık evli arkadaşlara sordum onlar da çoğu şeyi hala kullanmadıklarını söylediler. bir de yaşadıkça, zaman geçtikçe insan neye ihtiyacı olduğunu daha çok anlar. yeniler alınınca da eskileri ya da artık kullanılmayanları vermek lazım, bizim dolapta bekleteceklerimizle nice ihtiyaç sahibi sevinir diye düşünüyorum.
gerçekten aynı şekilde düşünenleri görmek -her ne kadar insanların söylediklerini pek takmasam da- sevindiriyor beni burada. bakın ekmek kızartmayı niye sordum sizlere de, çünkü gerçekten işe yaramayacaksa fazlalık hiçbir şey istemiyorum.
ben de herkesin beğenisi, önceliği kendine diyorum. şahsen evdeki aşağı yukarı 10 tencere beni çıldırtmaya yettiğinden tabii sayısız sahanı ve tavaları saymıyorum, sayısız tabak- kasecam kaseleri bile almak için çok beğeneceğim bir boyut ve model istiyorum ne olacak sonra yine alırsın olayını istemiyorum. maddi-manevi yönden:)
ben annemi baz alıyorum ve kendimce doğru yoldayım:) evde kullandıklarım ve onlarsız yapamayacaklarım olmazsa olmazlarım. mesela sebze soyacağı, salatalık, patlıcan, patates her şeyi onla soyarım :) yoksa yarısı çöpe gider
çelik tencere en çok kullandığımız 24 ve 20 cm lik, korkmaz maviş seti tek tek satıyordu burada bir market 20 ve 24 cm liği aldım, nişanlımda da 3 lü bir set var (bir tanesi çok minik) metal saplı olduklarından yedek olarak kalacaklar yeter de artar bile bize. bir tane de teflon tencerem var 22 ya da 24 hatırlamıyorum cm ini, o da pilav ve gerekirse başka şeyler içiin. ileride baktım yetmedi yine 20 cm lik çelik alırım tek bulduğumda. ilk tuttuğumuz evde mutfak dolabı şansa çok çıktı ama ev ararken ne ufak mutfaklar gördüm bir daha bu kadar dolap olamyacak bir de niye dolapta dursun diye eşya alayım sonra yıllarca bakıp kalayım belki farklı renkte, modelde güzel şeyler çıkar bunlar eskir yavaştan hem değişiklik öyle alırım:)
kk yı ilk okumaya, takip etmeye başladığımda pişman olanlar çoktu, sonra 4-5 yıllık evli arkadaşlara sordum onlar da çoğu şeyi hala kullanmadıklarını söylediler. bir de yaşadıkça, zaman geçtikçe insan neye ihtiyacı olduğunu daha çok anlar. yeniler alınınca da eskileri ya da artık kullanılmayanları vermek lazım, bizim dolapta bekleteceklerimizle nice ihtiyaç sahibi sevinir diye düşünüyorum.
Aynen öyle canım kişinin kendi doğruları vardır kimseyi dinleme mesela bana danteli ve yatak örtüsünü sevdirmeye çalışıyorlar almayacağım işte çünkü bana göre doğru değil kullanmayacağım kullanmayacağım bir şeyi alıp fazlalık yapmaya gerekte yok kalabalık ve ıvır zıvırdan fenalık gelir bana tek tek ihtiyacımı alırım
Senin gibi bir şeyi almam için çok beğenmem gerek zor begenirim bu artımız işte o yüzden az alıyorumkullandıkça anlayacağız ne eksik ne fazla o yüzden az almak önemli ihtiyacın kadarını al yeterli
Bende gelin yatak örtüsü almadım. Yani kullanılmayacak bişey, sırf göstermelik o gün çeyi yerleşirken üzerine serilecek o kadar. Sonra hoop dolaba, zaten çalışacağım ben, kaparım nevresimi çıkarım evden, bir de yatak örtüsü sermekle uğraşacağımı zannetmiyorum her sabah.
Dondurmalık aldım, normalde hiç sevmem dondurmayı, ama arkadaşıma gittiğimde cam dondurmalıklarda çıkarır her zaman, hadi ben sevmiyorum ama seven olur mutlaka eve girer, bende bu kaselerde çıkarırım şık olur dedim. Görselliklte önemli.
O kadar para vermek istemedim Paşabahçe' nin 2' li setlerinden 3 adet alıp 6' ya tamamladım. Bir seti 3,50 liraya falan gelmiş oldu.
Onun dışında 2 tane mutfak seti aldım, kaldı ki önlüğünü her zaman kullanacağım meçhul. Ekmek sepeti, amerikan servislerini yine bir derece kullanılır. Onun haricinde 1 tane masa örtüm var krem bir de pembe aldım. Bundan sonrası teferruat artık, bir de büyük boy bi çaydanlık almam lazım, erkek arkadaşım ve ailesi Karadenizli olarak tiryakiler, bizde çay kültürü pek yoktur akşamları demlenmez, kahvaltıdan kahvaltıya, bir de bir misafir gelirse.
Krep severim diye tavasını alıcam, korkmaz düşünüyorum. Bir de bir wok tava alacağım. Küçük tavam yok ama sahan takımım var? Küçük tava da almalı mıyım ki? :26:
Aynen bende almayacağım eğer erkek tarafı ayıplarlarsa derim siz alın bana o gün kullanayım geri alın o yatak örtüsünü gördükçe afakanlar basar benidondurmalık alacağım bende çok hoş görünüyor gerçekten bende bardak hastalığı da var ama böyle küçük tatlıları falan koymak için kaplar falanda oluyor ya onlardan ben set almadım bardak seti falan kendim beğendikçe ihtiyaçları alıyorum fazla bardak almayacağım artık bir tek böyle büyük kurplu kahveler için alırım bir de çay için paşabahçenin penguen çay fincanı kafamda
Masa örtüm yok dediğin gibi 2 tane alınabilir değiştirerek kullanılırçaydanlık bir tane anannem almış porselen aslında porselende çay sevmem ama almışlar işte o yüzden kahvaltı için artı günlük almam onu kullanırım bir de orta boy alırım misafir için falan kız bizim erkek tarafı da karadenizli seninle benzer yönlerimiz var he bana kalsa sabah kahvaltıda yeter çay ama gel gör ki mecburum
Krep tavası bende istedim ama erkek arkadaşım gereksiz ben sevmiyorum diyor sanki benim sevmem önemli değilacaba normal tavalarda yapılabilir mi olmadı ondanda alacağım Wok tavam var korkmaz aldım seramik korkmaz güzel canım seramik düşünüyorsan teflonda da tefal zaten biliyorsun 2 kişi için orta boy kullanamam dedim yumurta için falan ben çelikte yumurta seviyorum ama oldu da teflonda yapmam gerekti falan bir tane küçük olsun diyorum sos tenceresi alırken alacağım onu da asıl sorun ne biliyor musun normal boylarda pilav tavası aldım ee biz 2 kişiyiz o normal boy tava bize büyük gelmez mi küçük mü almam gerek bir tane de eksik sorun bitmiyor yahu:26:
Ben krep severim, hadi sevgilin sevmiyor bir misafir gelse değişik birşeyler olsun deyip hünerini konuşturmaz mısın? Oluyor da krep tavası başka be canım, zaten korkmazın var bir tane 40-50 lira bişey değil yani. Pilav tencerem benimde standart, biz ailecek boğazsız yani çok yemeyiz, 2 bardak pirinçle pilav yaparız kalır bile, ayriyetten babam diyabet hastası, o hiç yiyemiyor. Ama sorun olmuyor, az da olsa çokta olsa onunla yapıyoruz.
E fazla yaparsın sende ertesi güne de kalır. Ben o yüzden fazla küçük, büyük olayına takılmıyorum. Misafir gelince büyükte, biz kendimize küçükte, büyükte yapsan ne olur yani? Bana göre böyle. Ne kadar misafir gelecekte o 5 parça seti kullanabileceğim..
Çalışacağım, her akşam ayrı yemek yapamam. Önceki günden kalmış olur fena mı?
Pilavı kalır yanına kızartma yapılır. Yani eve gidince basit yemekler ve çorbası salatasıyla uğraşmalıyım en fazla, memur olsam iyidi ama işimiz özel sektör olunca 8 civarı evde oluyorum.
Doğru diyorsun canım kreple süslü şeyler yaparım ben alayım tefalden sos tenceresi alırsam yanında dur ya da korkmazdan alırım fiyatları çok pahalı değil gerçekten pilav tenceresi yeter 1 tane normal boylarda dediğin gibi yarına kalmasını istiyorum zaten yemeklerin çalışan insanız hergün pilav yapılmaz ki 2 gün yesek yeterçok yardımcı oldun vallahi sağol tatlım :13:
Aynen öyle canım kişinin kendi doğruları vardır kimseyi dinleme mesela bana danteli ve yatak örtüsünü sevdirmeye çalışıyorlar almayacağım işte çünkü bana göre doğru değil kullanmayacağım kullanmayacağım bir şeyi alıp fazlalık yapmaya gerekte yok kalabalık ve ıvır zıvırdan fenalık gelir bana tek tek ihtiyacımı alırım
Senin gibi bir şeyi almam için çok beğenmem gerek zor begenirim bu artımız işte o yüzden az alıyorumkullandıkça anlayacağız ne eksik ne fazla o yüzden az almak önemli ihtiyacın kadarını al yeterli
çok mantıklı davranmışsın, ben yemek tabaklarını güral porselenden tek tek 8 er kişilik tamamladım:) kahvaltı için de kütahya porselenin rengarenk seramiklerinden istediğim renklerde alacağım, ara ara geliyor hatta indirime giriyor bazen. dondurmalık da dediğin aklımda olsun, bizde çocukluğumdan beri kullanılır, nişanlımda da vardı birkaç tane sanki ama kışın baktığım için çok önemsemedim :) çaydanlık minik var onda, annesiyle ona yetiyor ben de çay aramam hiç, başta almayacağım. favori renklerimde sapı olan bulana kadar da almamBende gelin yatak örtüsü almadım. Yani kullanılmayacak bişey, sırf göstermelik o gün çeyi yerleşirken üzerine serilecek o kadar. Sonra hoop dolaba, zaten çalışacağım ben, kaparım nevresimi çıkarım evden, bir de yatak örtüsü sermekle uğraşacağımı zannetmiyorum her sabah.
Dondurmalık aldım, normalde hiç sevmem dondurmayı, ama arkadaşıma gittiğimde cam dondurmalıklarda çıkarır her zaman, hadi ben sevmiyorum ama seven olur mutlaka eve girer, bende bu kaselerde çıkarırım şık olur dedim. Görselliklte önemli.
O kadar para vermek istemedim Paşabahçe' nin 2' li setlerinden 3 adet alıp 6' ya tamamladım. Bir seti 3,50 liraya falan gelmiş oldu.
Onun dışında 2 tane mutfak seti aldım, kaldı ki önlüğünü her zaman kullanacağım meçhul. Ekmek sepeti, amerikan servislerini yine bir derece kullanılır. Onun haricinde 1 tane masa örtüm var krem bir de pembe aldım. Bundan sonrası teferruat artık, bir de büyük boy bi çaydanlık almam lazım, erkek arkadaşım ve ailesi Karadenizli olarak tiryakiler, bizde çay kültürü pek yoktur akşamları demlenmez, kahvaltıdan kahvaltıya, bir de bir misafir gelirse.
Krep severim diye tavasını alıcam, korkmaz düşünüyorum. Bir de bir wok tava alacağım. Küçük tavam yok ama sahan takımım var? Küçük tava da almalı mıyım ki? :26:
Doğru diyorsun canım kreple süslü şeyler yaparım ben alayım tefalden sos tenceresi alırsam yanında dur ya da korkmazdan alırım fiyatları çok pahalı değil gerçekten pilav tenceresi yeter 1 tane normal boylarda dediğin gibi yarına kalmasını istiyorum zaten yemeklerin çalışan insanız hergün pilav yapılmaz ki 2 gün yesek yeterçok yardımcı oldun vallahi sağol tatlım :13:
ben de nişanlım da zor beğeniyoruz, o yüzden zamana bırakacağız çoğu şeyi, e onun bekar evinden zaten eşyalar var nasıl olsa iş görecek şekilde, mesela ütü, süpürge, tost makinesi vb. bazen diyorum ki çok çeyiz yapanların belki anneleri sadedir o yüzden fazlalığa ihtiyaç duyuyorlardır, bana da tabak çanaktan fenalık geldiği için yıllarca çok minimal takılmak istiyorum bana kalsa 2 çelik bile yeterdi de nişanlım e yedek olsun bari makinede olur diğeri falan dedi yoksa gözümü karartmıştım:)
yatak örtüsüne sadece çocuklar falan geldiğinde nevresim temiz kalsın diye gerçekten muhafaza amaçlı ihtiyacım olabilir ve ben bunun için yatak odasına uygun renklerde bir pike alacağım (boyutları nevresimden büyük) veee çocuklar geldiğinde çocuk dediğim yeğenlerimiz ve arkadaşların çocukları rahat rahat takılsınlar onlar gidince hoop pike makineyehem de yazın kendimiz pike olarak da kullanabileceğiz. fiyatı ucuz, yıkaması, saklaması kolay
çok mantıklı davranmışsın, ben yemek tabaklarını güral porselenden tek tek 8 er kişilik tamamladım:) kahvaltı için de kütahya porselenin rengarenk seramiklerinden istediğim renklerde alacağım, ara ara geliyor hatta indirime giriyor bazen. dondurmalık da dediğin aklımda olsun, bizde çocukluğumdan beri kullanılır, nişanlımda da vardı birkaç tane sanki ama kışın baktığım için çok önemsemedim :) çaydanlık minik var onda, annesiyle ona yetiyor ben de çay aramam hiç, başta almayacağım. favori renklerimde sapı olan bulana kadar da almamDD
önlük, ekmek sepeti hayatımda kullanmadım, kullanmayacağım, o yüzden mutfağa muşamba örtü, salona da dertsiz 2 tane biri batsa diğeri olur. bu tip ürünleri ben semt pazarlarından alıyorum, banyo paspası kendi evimize 3 lü set aldık 20 tl ye makinede yıkanıyor, bir şey olmuyor. dertsiz örtüler de 25-30 tl civarıydı sorduğumda fiyatını.
Ne yapacaksın dahaAy ne yaptım ki canım..
ben de nişanlım da zor beğeniyoruz, o yüzden zamana bırakacağız çoğu şeyi, e onun bekar evinden zaten eşyalar var nasıl olsa iş görecek şekilde, mesela ütü, süpürge, tost makinesi vb. bazen diyorum ki çok çeyiz yapanların belki anneleri sadedir o yüzden fazlalığa ihtiyaç duyuyorlardır, bana da tabak çanaktan fenalık geldiği için yıllarca çok minimal takılmak istiyorum bana kalsa 2 çelik bile yeterdi de nişanlım e yedek olsun bari makinede olur diğeri falan dedi yoksa gözümü karartmıştım:)
yatak örtüsüne sadece çocuklar falan geldiğinde nevresim temiz kalsın diye gerçekten muhafaza amaçlı ihtiyacım olabilir ve ben bunun için yatak odasına uygun renklerde bir pike alacağım (boyutları nevresimden büyük) veee çocuklar geldiğinde çocuk dediğim yeğenlerimiz ve arkadaşların çocukları rahat rahat takılsınlar onlar gidince hoop pike makineyehem de yazın kendimiz pike olarak da kullanabileceğiz. fiyatı ucuz, yıkaması, saklaması kolay
bu topic çok fenaymış ders hazırlamam gerek bırakamıyorum burayı iyi mi:) krep tavası geçen hafta gündemimizdeydi. bizim evde krepleri ben yaparım ve hep 28 cm lik tavayla son yıllarda, bileklerim kopardı bitene kadar. annem ucuz bir şey almış migrostan, olmazsa atarız diye denemek için. aman allahım ne büyük konformuş. hafif olduğu için kepçeyle dökülen hamuru çevirerek dağıtmak inanılmaz kolay ve altı ince olduğu için çabuk ısınıyor, çabuk oluyor. ama tabii bizim diğer tava et pişirmeye uygun, büyük ve kalın tabanlı olduğundan arada bu kadar fark olabilir.
bir de küçük tava/sahan olayı. ben yumurtayı hep ince pişmiş sevdiğimden 2 yumurtayı mesela 18-20 cm lik sahanda yaparım hep (cam kapaklı) 4 yumurtayı ise karnıyarık tenceresi (annemde olduğu için) yani 26 cm ya da daha çok sevdiğim şekilde 28 cm lik tavada(gerçi bu tavanın da dibi daha dar yani 26 cm oluyor sanırımbir sahan için bile bu kadar detaya girebildiğime göre bu ev ne zaman tamamlanır siz düşünün :18::18:
Ne yapacaksın daha
Sizin bekar evden varmış canım biz ailelerimizde yaşıyoruz o yüzden sıfırdan alınıyor hepsi2 çelik az olur ama tatlım doğru bir karar vermişsin çorba yaptın sulu yemek yaptın ya ikinci bir yemek yapılırsa teflonun falan varsa neyse de yine pis olması misafir gelmesini göz önünde bulundurursak farklı ebatlarda 3-4 tane gerek teflonlarda tavalar yaptım bende yoksa 2-3 tencere seti yok yani
Sarevin pikeleri var öneririm ah hayalimde bir pikesi var kremli bir model onu sersem yeterli o kadar şık ki tam o zamanlarda serilecek bir şey uzun büyük
Yok çok önemli demek ki boşuna krep tavası demiyorlar canım ben bir düşüneyim misafirde kahvaltılarda falan çok güzel olursen büyük tavada seviyormuşsun ben hep kalın severim böyle yumurta olduğu belli oluyor sanki bende çok plancı ve detaycı bir insanım 2012 den beri aldıklarım konumda ortada işte
Aldıklarımızı modası geçmeyecek mi eskimeyecek mi sankibana da, aaa onun eskileri mi kullanacaksın diyenler oluyor sorma, gülüyorum sadeceeski olanlar zaten değişecek, hala kullanılır durumda olan ve tam istediğim, çok istediğim yenisi yoksa alacağım niye kullanmayayım. yavaş yavaş özel gün indirimleri oldukça ve çok içime sinenleri gördükçe alırım. buna rağmen çok masraf ıncık cıncığı en minimal düzeyde hesaplamıştım düşün bazı şeylerimiz olduğu halde 2 bin tutmuştu. sağ ol tavsiye için bakarım modellerine, şimdilik hoşça kal, benim çıkmam lazım
bir göz attım da çok sayfa var zaman olduğunda tek tek bakayım, korkmaz tava ilk gözüme çarpan olduseramik düşünürsem ben de korkmaz a bakacağım bir serisi vardı ama verde miydi neydi hatırlamıyorum aylar önce bakmıştım.