Çeyiz almaya başlamalımıyım

semerta

Nirvana
Kayıtlı Üye
22 Mart 2008
1.286
136
688
Sinop
Baktımda neler neler almışsınız ya,
Benim daha evlilik tarihi falan yok ortada, Erkek arkadaşımla para biriktiriyoruz kendi masraflarımızı kendimiz karşılamak istiyoruz en azından düğün zamanında çekeceğimiz krediyi mümkün olduğunca en aza indirmek için şimdiden biriktirmeye başladık:)
Çeyiz:) şimdiden ufak tefek şeyler alsam mı almsam mı o kadar kararsızım ki, daha önce nişanlanıp ayrıldım o zaman bissürü borcun altına girip almıştım, sonradan dedim gelin ata binmiş ya kısmet olmadı modaları geçiyo içime sinmiyo vs. napim elimden geldiğin ce çeyiz için olan parayı biriktireyimmi yoksa ufak tefek bişiler almaya başlımmi

hayırlısı olsun arkadaşım öncelikle.
dah aönce aldığın çeyiz eşyların ne oldu peki?

bende şuanda nişanlıyım, nişanlım askerde. çeyiz alışverişine yavaştan başladım. herşey nasip kısmet. Allah iyilik göstersin yeterki. para birikimi yapabiliyosan öyle yap tabi. ben birikim yapamadığım için şimdilik ufak tefek şeyler alıyorum. düğün zamanı daha büyük alınacak şeyleri almayı düşünüyorum.

Daha önce bornoz takımı uyku seti nevresim vs. almıştım bunları almaya giderken onunda fikrini almıştım ve nişan bohçası için gerekli damat şeyleri vs. o yüzden onları çevremde evlenicek olanlara hediye ederim kullanmicam yani. yemek takımını (kendim almıştım görmemişti bile o yüzden onu kullanıcam içime sinmeme gibi bi durum yok) çok para lazım çok

benimde daha ortada düğün tarihim yok. ama seneye olacağı kesin . ben almaya başladım. ama öğrenci olduğum için sürekli sürekli alamıyorum. şuan için sadece üdüklü tencerem,çelik çaydanlık, kahvaltı takımı,borcam,çerezlik,şekerlik,subardakları,un eleği, cezve takımı, tepsi,salata kaseleri,vitriniçi bardak seti filan var.

ama almam gerekenler okadar çokki buraya sığmaz:) bide bu sayfadaki arkadaşların çeyizine bakınca daha çok işim var bu çeyizle diyip moralim bozuluyor

mutfak eşyalarını al bence. nişan filan olduktan sonra nevresimler pikeler yastıklar yorganlar bornozlar aksesuar eşyaları derken biriktirdiğiniz para hemencecik biter

Benim de henüz bir gelirim olmadığı için aileme de yük olmak istemediğimden çeyizlik pek birşey alamıyorum. Teflon tencere takımı, 2 adet borcam, fincan takımı ve 9 adet yemek tabağı var çeyizimde. onun dışında hiçbir şey yok sempatiksalakcinni
Nişanlım beni almaktan vazgeçecek bu gidişle
Ben parası az tutan ama önemli birkaç şey alıyorum harçlığımla. Örneğin mutfakta kullanılacak cam eşyalar. Paşabahçe' nin Sürahisini ve tuzluğunu aldım. Bunların modası geçmez :lepi:

bence imkanın varsa yavaş yavaş almalısın
ben 15 aydır nişanlıyım ancak tamamlıyorum
yine bile eksiğim var
sonradan cok şıkıyor..

kıyısından köşesinden başlamalı yani:) aslına bakarsananız yazamı seneyemi 2 3 yıl sonramı daha ortada tarih yok isteğe gelince ikimizde yarın imkan olsa yarın evleniriz:)

canim dügünü ne zaman düsünüyorsunuz? yani belli bi tarih yok demissin ama bir yil iki yil üc yil icinde ?

ben sana söyle söyleyim biz 2012 bahar da evlenmeyi düsünüyoruz..

ikimizde suan en iyi sekilde para biriktirmeye calisiyoruz...

bazen cok hevesleniyorum sunu bunu alayim diye ama bende söyle bir sorun var yurtdisinda yasiyorum ama türkiyeye gelin gidecegim o yüzden ancak türkiyede oldugum vakit ceyizimi alabilicem...

tek tük biseylerim var ama hic yok kadar az yani : )

bence kendini zor durumda birakma... yavas yavas ikmanin oldukca al ve kenara koy...

dügüne kadar zaten herseyi tamamlamis olursun...

hersey gönlünce olsun...

Teşekkürler yorumlar için, para olunca hepsi olur zaten ufak tefek alabildiğimi alayım ben yine, sıkıntıya düşmekte istemiyorum hemende evlensem fena olmaz hani ne zor işler ya

canım cok büyük degilde ufak şeylerini al ..iş kesinleşirse daha büyükleri alırsın..
bende 2 senedir ufak tefek alarak epey cogalttım hala da cok eksik var.. kız ceyizi bitmiyor..ufakları aradan cıkarırsan rahat edersin snra.

bendede tarih belli değil 3 senemi 5 senemi belki 10 ay sonra ..

ben ufak ufak alıyorum bütçemi zorlamıcak şekilde ..

yemek takımı tencer kaşık çatal ..

düğüne nişanlanınca büyük eşyaları alıcam aileme yük olamamk için..

ee ne demişler kız beşikte çeyiz sandıkta kaydirigubbakcemile3

bide önceki nişanından olan şeyleri atma kimseye verme kullanırsın ne oalcak ki..onlara vereceğin parayla başka ihtiyaçlarını alırsın çünkü çok alacak şey var..

para biriktirebiliyosan biriktir derim..para olunca zaten herşeyi çarçabuk alırsın sorun olmaz..ama heves ediyosanda hevesini kırma al neolcak ..

para biriktirebiliyosan biriktir derim..para olunca zaten herşeyi çarçabuk alırsın sorun olmaz..ama heves ediyosanda hevesini kırma al neolcak ..

Evet katılıyorum.Para olduğunda herşey alınabilir. Hiç çeyizim yok diye sıkıntıyapmama lazım.Benim gibi rahat olmak lazım kaydirigubbakcemile2

kızlar hayatınızda evlenmeyi düşündüğünüz biri var ise hemen çeyizinizi yapmaya başlayın. o kadar çok alınacak şey varki al al bitmiyor.ben 3yıl önce evlenen bir arkadaşımın gazıyla çeyizliklerimi almaya başladım o gün bu gündür de işime yarar çeyizimde olmalı dediğim herşeyi alıyorum. 1ay önce sözlendim. benim eksik birşeyim yoktur nasılsa herşeyi aldım diye düşünüyordum. sözden sonraki gün annemle evdekilere bir baktık yine eksiklikler var. eminönü evin önü oldu resmen. 3 hafta üst üste gittik. kocaman poşetlerle eşya taşıdık. Allaha şükür para tutan büyük eksiklerim kalmadı ama yine de eksikler oluyor.
nervresim takımı, pike takımı, havlu, bornoz, bardak takımı, tencere takımı, yemek takımı, battaniye, çatal kaşık takımı modası geçmeyen ve para tutan şeyler. bunlardan almaya başlarabilirsiniz. sonuçta bir iğne bile olsa alınmış alınmıştır. Ben şimdi arkadaşıma diyorum ki iyiki o zaman birşeyleri almaya başlamışım heleki benim gibi elinde para tutamayan biriyseniz bir an önce çeyiz yapmaya başlayın.

Doğru aslında az da olsa çeyizlik bişilerim var, Şimdi ben çeyiz için bişiler almaya başlarsam o kadar kaptırırım ki kendimi:) Sevgilime yazık, ne zaman evleniyoruz diye şişiririm kafasını

Daha ne kadar var bilmiyorum :sm_confused::sm_confused:
ama çeyiz bitmiyor bi çok arkadaşımda söylemiş daha önce benim çeyizlerimi
annem*ananem falan yapıyordu önemsemiyordum.
8 aydır devamlı olarak kendim yapıyorum aldıklarım alacaklarım diye de Liste oluşturdum.
sende böyle bişey yapabilirsin daha rahat edersin şimdi 8 ayım var düğüne ama hala bitmiyor aldıkça çıkıyor bişelyer :içelim:
Belki yardımcı olur diye sana konumu da ekleyim bakarsın ŞenizŞeniz

http://www.kadinlarkulubu.com/ceyizimiz-icin-neler-aldik/341997-sipaydi-kendine-ait-dunyasi.html

merhaba,
bence de almalısın. bende nişanlı değilim. ama amacınız oysa sonuçta alman da fayda var. para biriktirmek zor geliyor bana. bir de böyle yavaş yavaş olduğunda kampanyaları daha iyi takip edebiliyorsun, daha içine sinerek oluyor herşey. algıda seçicilik başlıyor sürekli bu tarz şeylere bakıyorsun... hem keyifli hem de zaman geçiyor hem de sonuçta paran boş yere gitmiyor. ben önce masraf olabilecek büyük mutfak eşyalarının bir kısmını aldım, daha sonra küçük ev alatlerine geçtim yavaştan, en son da nevresim takımları ve günlük kulanıcalak mutfak eşyalarını, keyfe ve zevke hitap eden şeyleri almayı planladım. bu sırada markafoni, limango takip ediyorum. mudo, esse, biev, tchibo, bernardo, paşabahçe, tantitoni, ikea taki pediyorum hep indirimlerini. özel günler, yılbaşı indirimleri unutmamalısın..elektronik mağazaların illaki indirimde bölümü oluyor. bu arada yaşadığın yeri bilmiyoru mama bursa da days in colours un outletini buldum. şu sıra english home da da indirim var. bir çok markada çeyiz setleri var makul fiyata. bim, şok gibi marketlere uygun ürünler geliyor. bu tip hazırlıklar yapabilirsin :) çok mu oldu :)

her şey paraya bakıyor bence hiç alma.ne zaman karar verdiniz tarih yaklaştı ozaman alırsın.ben tüm kış çalıştım,biriktirdim ve bu yaz 1 ayda istediklerimin hepsini aldım.eksik bitmedi ama para bitti:>canım paran oldu mu 1 haftaya bakar alacakların merak etme:>

Bence almalısın sonuçta aldığın bir ürünü severek beğenerek alıyorsun ve de tabi kullanılabilir olduğu için moda olduğu için değil. Aldığın ürünün tabi ki üst modelleri çıkar bu Allah'ın emri zaten ama her yeni çıkan şeyi alamazsın eksik hiç bitmiyor benim yılbaşında düğünüm var sözde herşeyi aldım ama eksikler yavaş yavaş ortaya çıkıyor bitmiyor kesinlikle para biriktirmeyle de olmuyor o para illa başka yerlere harcanıyor ama sen bilirsin yine de bana da para biriktir diyen oldu ama iyi ki ben almışım. Bazen biriktirdiğin paran da yetmeyebiliyor piyasa bu belli olmaz 2 sene önce daha ucuzdur ama şimdi revaçta olduğu için fiyat bindirmişlerdir hiç belli olmaz uygun gördüklerini al derim bence

ben de nişanlı ya da sözlü değilim ama ilkbahar gibi nişanlanıp, bu yaz evlenmeyi düşünüyoruz. ben heves ettim görüp beğendiğim şeyleri alıyorum çünkü planladığımız gibi olursa nişan ve düğün, o kadar kısa sürede aceleye gelir diye düşünüyorum.ayrıca bu site sayesinde bayaa bişi öğrendim çeyiz konusunda, fikirlerim oluştu araştırdıkça, çok da zevkli.şimdilik yemek takımı, çelik çeyiz seti, çatal kaşık bıçak takımı, fincan takımı, çerez seti, 1 tane pamuk saten, bir tane ranforce nevresim takımı, iki tane pike takımı, bir mikrofiber yorgan, ve bir jakarlı masa örtüsü aldım. sana da tavsiyem para biriktirme konusunda başarılı değilsen benim gibi, ucundan başlayabilrsin çeyiz almaya. ama öylesine de alma,araştır seç beğen içine sinsin şakkıdı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…