yemek takimi gural porselen, kahvalri takimi schafer aldim. kalitesini bilmem ama cok uygundu aldigimda. pahali ve asiri kaliteli bir sey bilerek almadim çünkü esyanin kölesi olmaya gerek yok diye düşünüyorum. cok para versem- kılı kırk yarıp aşiri severek alsam kirilip takim bozulunca üzüleceğim çünkü. oysa simdiki kirilabilir, canımız sagolsun. parcalar azalip model artik hoşumuza gitmezse 3-5 seneye yenisini aliriz:)
kucukken annem cok pahali bir porselen seti almisti, aklimiz cikardi takim bozulacak diye. neredeyse hic kullanmazdik. takim bozulsa annemin hişmindan allaha siginirdik:) o da şükür birakti boyle huylarini. cok uzun zamandir daha keyifle yemek yiyoruz. makinaya tikiş tikiş koyduk diye catladi mi? amaan at gitsin:) artik evimizde huzur var
bu yuzden ben de sekli semali icimi acan birkac sey aldim. mesela sevgilimle aramızda bir limon hikayesi var. sirf o yuzden limonlu mini elbise almistim,bayilmisti. Bahcemiz var, limon agaci yetistirme hayali kuruyor vs aramızdaki hikayeye binaen şöyle bir kahvalti takimi aldim mesela schaferden.
Eki Görüntüle 3458280 evi tutunca mutfak biraz karanlikta kalıyor diye şoyle bir led isik aldim, yansin dursun
Eki Görüntüle 3458283 belki kucuk bir duvar var, belki oraya şu tarz bir duvar kagidi koyariz azicik renklensin diye bunu linkledim
Eki Görüntüle 3458281 Ya da dikdortgen masa alırsak şöyle bir runner alirim.
Eki Görüntüle 3458282 (yemek takikimda da mavi kus var)
ha bunlar guzel mi?
guzelse de benim pasa gonlum bu tarzi sevdi, kötüyse de benim pasa gonlum böyle istedi:)
cook sevdigim bir arkadaşim var. sagolsun pis evi temizlemeye yardima geldi. ev küçük olduğu icin (ve beni tanidigi icin) "beyaza boya bak duvarlari, renkli yapma sakin, ev küçülür" diye tembihledi durdu. muhtemelen evimi gören cogu insan benzer seyleri salik verir. ama ev benim degil mi? istersem civil civil yaparim:) benim (ve hayatimdaki insanin) yani sonucta. gelen, gezen insanin zevkinden bana ne ki?
en fazla davet ettigim uc saat için göz zevkini bozmus olurum.
bence sen de bakis acini "her şeyin en iyisi olmali, herkes begenmeli" seklinden daha farkli bir sekle çevir. çünkü herkesin kendi zevki var. bak ben 33 yasindayim, cook kalabalik bir arkadaş cevrem var. o kadar yeni gelin evine gittim ki. cogu bana göre sıkıcı evlerdi.
koltuk ariyormussun simdi. pembe -toz mavi yaparsin "barbi bebek evi" diye sevmeyen olur, siyah-gri yaparsin "matem evi gibi" derler, kahverengi alirsin "ofis mobilyası gibi" derler. eve cok esya koyarsin "ruhum boğuldu" derler, az esya koyarsin "durumunuz yok alamadiniz mi" derler.
herkesi mutlu edecek bir dekorasyon yok.
bos zamanlarimda youtube daire izlemeyi cok severim. insanlarin evlerinin en kosesini bile ozenip dekore ettiği bir program. onlarin bile yorumlarında sevmeyen insanlar oluyor.
yani emin ol gezen pek cok kisi senin evini hic sevmeyecek . ceyiz sermesen "annesi ceyiz yapmamis heralde, adet bilmiyorlar" diyecekler arkandan, ceyiz sersen az bulan olacak, esten dosttan aldigini kendinin gibi sersen kalabalik olsa gezen gencler "kezban gibi doldurmus ceyizleri" diyecekler. elbet begenmeyen olacak.
bir akrabamiz luks otelde yemekli düğün yaptı, yemeklerde sogan varmis diye geğirip geğirip "boyle rezalet olmaz" ddi masamdaki yaslilar, bir baska akraba deniz kenari balik restoranında balikli fasilli düğün yapti. üşüdük hepimiz, kapanan plastiklerden soguk giriyordu. kimse memnun olmadi. ben nisan düğün falan yapmıcam yine kimse memnun olmayacak
o kadar bos bir caba kj herkesi memnun etmeye calisman