Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tatlı TarifiCevizli Dilber Dudağı Tatlısı-Teremyağ Sponsorluğunda
Gülüm çok teşekkür ederimCanım nasılsın görüşemiyoruzBebişin nasıl kaç aylık oldu Sen beceriklisin maşaallahUfaklık imkan verdiği zaman daha güzellerini yaparsın
İyiyim abla şükür sen nasılsın? Ondan arta kalan zamanda yine yapıyorum baya bişey :)) 8 aylık olduk etrafını keşfetmeye başlıyor çok ta obur Belki ben de katılırım yarışmaya vakit bulursam :)
Teşekkür ederim canımBenim sunum ve tarif baştan beri böyle tasarlanmıştıHatta dışarda çekim yapma planlarım vardı son güne kalınca olmadı Yarın gece başlar canım
İyiyim abla şükür sen nasılsın? Ondan arta kalan zamanda yine yapıyorum baya bişey :)) 8 aylık olduk etrafını keşfetmeye başlıyor çok ta obur Belki ben de katılırım yarışmaya vakit bulursam :)
İyiyim canım çok şükür Maşaallah kocaman olmuşEmin yaparsın ,sen herşeye yetişirsinOyyy ne güzel sen yaparsın o yerYemeyince zor oluyor Tamam canım inşaallahBu kategori yarın bitiyor yeni kategorilerde bekliyorum
Kimisinin dudağı silikonlu gibi kimisininki kapalı , cevizler çok iri kırılmış, katını az? Cevizlerin biri acek biri biraz koyu diğeri siyaha yakın ? Antepfıstığı nin çöpünü temizlemeye usenmissin ayıp Çok yazmayayim sonra kıskanıyorum sanıyorlar
Kimisinin dudağı silikonlu gibi kimisininki kapalı , cevizler çok iri kırılmış, katını az? Cevizlerin biri acek biri biraz koyu diğeri siyaha yakın ? Antepfıstığı nin çöpünü temizlemeye usenmissin ayıp Çok yazmayayim sonra kıskanıyorum sanıyorlar
Merhaba Hanımlar Şerbetli tatlılar her zaman katılmak istediğim bir kategori olmuşturMaşaallah kk hanımları çok hamarat tüm tarifleri arka arkaya dizdilerBana tarif kalmadıAma sonunda kendime bir tarif buldum Aslında deynepnaz 'ın tarifi olan soğanlı kadayıf yapacaktımAma kadayıf bulamadımYoksa o tarif ile tüm tariflerin önüne geçerdim Bende dilber dudağı yapmaya karar verdimUmarım beğenirsiniz Tarifimize geçelim
*1 su bardağı yoğurt *1 su bardağı sıvı yağ *2 adet yumurta *1 silme çay kaşığı tuz *Yarım paket kabartma tozu *1 yemek kaşığı limon suyu veya sirke *4,5 su bardağı un Eki Görüntüle 1819421
Ayrıca: Ceviz içi *Üzerine sürmek için: tereyağı ,margarin ve zeytinyağı karışık(1,5 su bardağı kadar)
Şerbeti için
*3.5 su bardağı su *3.5 su bardağı şeker *1 çay kaşığı limon suyu
Yapılışı
Hamur malzemeleriyle yumuşacık bir hamur elde edin. Hamuru 45 eşit parçaya bölün. Her parçayı yuvarlayıp bir tepsiye dizin. Üzerini örtüp 1 saat kadar bekletin. Dinlenen hamurun 15 parçasını teker teker nişasta serperek tabak büyüklüğünde açın. Aralarına nişasta serpip üst üste koyun.
Hamur katlarının açarken ayrılmaması için elinizin ayasıyla her yerine orta sertlikte bastırarak biraz büyütün. Daha sonra merdaneyle her yöne açma hareketleri yaparak, orta büyüklükte bir tepsi kadar büyütün.(4-5 mm. kalınlığında olacak) Açtığınız hamuru ince ağızlı bir su bardağı veya kalıp ile yuvarlak olarak kesin.Çok fazla parça çıkarmamaya dikkat edelim..(çıkan hamurlarla baklava yaptım ve ara katına onları yerleştirdim,sizde isterseniz öyle değerlendirebilirsiniz veya içine ceviz koyarak ayrı bir tepsiye dizebilirsiniz)Her parçanın içine ceviz koyup ağzına bastırmadan hafifçe kapatın ve tepsiye dizin. Tepsiye sığmazsa sıkıştırarak yerleştirebilirsiniz.Diğer 15 er bezeyide açıp aynı işlemi yapınÜzerine bolca yağ sürüp 175 derecelik önceden ısıtılmış fırına sürün.Kızaran tatlıları fırından alıp soğumaya bırakın.
Şerbeti hazırlayın. Şeker ve suyu tencereye koyalım..Üzerine limon damlatıp ocağın altını açalım kaynayınca ocağın altını kısık ataeşe alıp 10 dakika kaynatalım.. Orta kıvamda bir şerbet olmalı. Şerbeti ılık olarak tatlının üzerine dökün.
Yarışmaya katılan tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim
TEREMYAĞ Pazarda ilk kez tereyağı lezzetini, %100 bitkisel yağların hafifliği ile sunan Teremyağ 1999 yılında raflarla buluştu ve pazarın en önemli inovasyonu oldu. Lansmanından bu yana pazara yenilikler sunan ve birçok ilke imza atan Teremyağ, ailenin yeni üyesi “Teremyağ Gurme Kaymaklı” ile mutfaklarında en lezzetliyi arayanların favorisi olacak. Geniş kullanım alanı ile öne çıkan “Teremyağ Gurme Kaymaklı” kahvaltılarda, yemeklerde ve hamur işlerinde hanımların yeni lezzet sırrı olmaya aday. Kuruluş Tarihi 1999