- 7 Kasım 2008
- 6.546
- 8.793
- 498
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Tavsiye ederim canim cok nefisismini çok duydum ama hiç yemedim bu kategori kilo yapacak benden demesi ellerine sağlık çok güzel görünüyor bir gün kesinlikle deneyeceğim
Bibi tesekkurler begenmene sevindimMaşallah pek uğraştırıcı eline sağlık başarılar
Az yollasan fena olmaz hani herkeşler hamurlu şeyler yapmış kk kilo alacakBibi tesekkurler begenmene sevindim
keşke toplanıp şurda yiyebilsek beraber yakın olsak getirirdim ciddenAz yollasan fena olmaz hani herkeşler hamurlu şeyler yapmış kk kilo alacak
Keşkekeşke toplanıp şurda yiyebilsek beraber yakın olsak getirirdim cidden
deneyecek misin ki tariflerin hepsini
normal mantı değil bu bibiKeşke
Pek sanmıyorum bim mantısı yiyoruk olmaz mı
Bir Çerkes olarak size mutfağımızın yemeğini sunmaaktan onur duyuyorum.
bizim haftada mutlaka 1 defa yaptığımız, yemekten asla bıkmadığımız kutsal yemeğimiz
Psihalive-Haluj-Hingel-Kürze-Çerkes Mantısı-METEZ
birçok adı var lakin lakin başlığa hepsini yazamadım
abartmıyorum gercekten deneyenler görecektir gercekten harika bir yemek olduğunu :)
MALZEMELER
Eki Görüntüle 1960194
HAMUR İÇİN
2 yumurta
5 bardak un
2 bardak su
tuz
İÇ MALZEMESİ
patates
tuz
soğan
karabiber
pulbiber
(isteyene kaşar peyniri)
SOS
2 yk salça
2 yk tereyağı
***1 su bardağı hamuru haşladığımız su***
yoğurt
sarımsak
YAPILIŞI
Eki Görüntüle 1960195 Eki Görüntüle 1960196 Eki Görüntüle 1960198 Eki Görüntüle 1960199 Eki Görüntüle 1960199 Eki Görüntüle 1960200 Eki Görüntüle 1960201 Eki Görüntüle 1960202 Eki Görüntüle 1960203 Eki Görüntüle 1960204 Eki Görüntüle 1960205 Eki Görüntüle 1960206 Eki Görüntüle 1960207 Eki Görüntüle 1960208 Eki Görüntüle 1960209 Eki Görüntüle 1960210 Eki Görüntüle 1960211 Eki Görüntüle 1960212
Hamurunu yoğuruyoruz.
iç malzemesi için patstesi haşlıyoruz
rendeliyoruz
soğanı kavuruyoruz
ardından tüm malzemeleri karıştırıyoruz
ben kaşarlı sevdiğim için kaşar peyniri koydum ama koymayabilirsiniz
hamuru açıp sekil verip iç harcını koyup şeklini veriyoruz. Ardından tuzlu suda haşlıyoruz.
tereyağını eritiyoruz, 1 yk sıvıyag koyup salçayı eritiyoruz ardından haslama suyundn 1 çay bardağı koyup sosu bitiriyoruz. Afiyet olsun
SUNUMUM
Eki Görüntüle 1960214 Eki Görüntüle 1960215 Eki Görüntüle 1960216 Eki Görüntüle 1960217 Eki Görüntüle 1960218
Artik el aliskanligi kazandim seri sekilde yapabiliyorum ama onceleri daha uzun suruyordu yapmam :)Tek tek ne uğraştırmıştır.Emeğine ellerine sağlık.
sen gidip un alsan çikiletam çıkamaz mısınAklımdan çıkaramıyorum bide milletinde aklına soktum arkadaşlar benden hingel bekliyorlar
teşekkür ederimNe kadar gurur verici bu yemeği yapman.
Maaşallah çok da güzel,kusursuz harika emeğine ellerine sağlık güzelim
Psihalive denince akar sular durur...
Teşekkürler balımEllerine saglik canm.basarilar
memnun oldum, beğenmenize çok sevindim çok teşekkür ediyorum keşke ikram edebilseydimEllerinize sağlık, gürcüyüm, kıymalı ve peynirlisini de yapar, adına da "lolozana" deriz
Çok da severim valla, başarılar dilerim
Çok teşekkür ederim nasıl sevindim <3 keşke ikram edebilseydim beraber yiyebilseydikGayet başarılı abreka ... hani bakınca bir daha bakıyorsun fotoya ...sonra keşke şurada bir tabak olsa diyorsunnn
Ellerine emeğine memleketinin mutfağına sağlık .... başarılar diliyorumm .