• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cennetimle isyanım...

minetti

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2010
238
32
318
İstanbul
Biliyorum ona birşey olsa canım çok yanacak,
bu başlığı attığım için kendimden nefret edicem belki
ne oldu da bu duruma düştük
gözlerime sevgiyle bakmıyor
aynı evin içinde mecbur kalmadıkça konuşmuyoruz bile çoğu zaman
çocukluğumdan kalan güzel bir anı arıyorum, bulamıyorum
kötü birşey de yok
ama çok güzel birşey de yokmuş meğer
nankörlükmü benimkisi diyorum cevap veremiyorum
evlendim birinci çocuğuma baktı büyüttü
ama hala gitmek istemiyor
gidicem diyor ama çok ciddi değil
bir kocası var babam yani benim gibi onu senede bir veya iki defa görür
ya biz gideriz ya o gelir
şu an çocuklar için yardımcım var
haaa yardımcı buldun annenle işin bitti diye düşünebilirsiniz ama öyle değil
yardımcım yokken yarım gün çalışıyordum
2 çocuk birde annem
sözde annem bana yardımcı olmak için bende kalıyor
ama yaşı gereği bişey yapamıyor artık ve Allah günah yazmasın 24 saat namazı bitmezdi
bir rahatsızlık geçirdi tedavisini yaptırdım
artık baktım benim sağlığım bu kadar yükü kaldırmıyor, yardımcı aldım
fakat halen sağlık problemleri var
elimden geleni yapıyorum
bir müddet belki bir sene kendini yormaması gerekiyor ama dinlemiyor
kendini yoracak işler buluyor
sonra doktorda soluğu alıyoruz
artık yoruldum kendi evimde annemsiz bir günümüz bile yok
eşim sağolsun karışmaz ama rahat değil
ben onun yerinde olsam çoktan söylenmeye başlamıştım
hayır arada bir gitse memlekete atıyorum yazları orda geçirse kışın gelse filan o da yok
hep bizde hep bizde...
atsan atılmıyor satsan satılmıyor
bencil düşünen benmiyim o mu kafam allak bullak
böyle bir konuyu herkesle paylaşamıyorum
ablam annemi yanına çağırıyor "ne işim var sizde" diyor
onlarda kırılıyor annem bizi istemiyor diyorlar doğal olarak
çıkmazda hissediyorum kendimi
kendi evimde kafeste gibiyim

cnm allah yardımcın olsun cok zor bir durum tabii annen bişey de die miosun ama cok haklısın bu durumda ne yapabilirsin ki sen onun düşünmesi lazım bence birz bencillik yapıo annen hatta brazdan biraz fazla..

ayyy gülüm yaa yazını okuyunca canım anneciğim geldi aklıma.... onun durumu tıpkı seninki gibiydi.... anneannem yerleşmişti bize.... gitmiyordu ne kendi evine ne de dayımgile... annem çok bunalmıştı.... hergün anne annemin nazı kaprisi bitmiyordu.... evdeki herşeye karışıyordu.... dayım çağırıyor aynı diyordu ki ne işim var sizde.... :) sonra annem dayıma telefon açtı böyle böyle diye dayım geldi... binbir sözle benimde annemsin biraz bizde kal bu insanlarında dinlenmeye hakkı var diye arabaya bindirip götürdü.... anneannem yine gönülsüz gitti ağladı filan .... ama yaşlılık .. çabuk kızıyor ince düşünemiyor... sonra epey bi orda kalmıştı bize olan kızgınlığınıda unutmuştu.... canım ailenin mutluluğu için bazen bu tarz şeylere ihtiyaç vardır.... çağır ablan getirsin götürsün... biraz dinlenmek seninde hakkın....

Anneniz sizi beslerken büyütürken, siz çocuğunuza bakarken kullanmış olmuyorsunuz, isteklerinizi yapamaz hale gelince o mu sizi kullanmış oluyor?

Kıldığı namaz bile gözünüze batar olmuş, hareketlerinizle hissettirmiş olmalısınız ki sürekli kendince iş yapıyormuş. Sizde hep böyle genç kalmayacaksınız. Yazık ya ana o kadın. Verdiği emeklere yazık. Daha çok yazardım da banlanmaya gerek yok:47:

ne diyceğimi bilemedim aslında anne baba çocuklardan bile bazen insanlar sıkılabilir sonuçta eşinle başbaşa kalmak bazı özel şeyleri yaşama istemen çok normal annen gerçekten anlayışsız senede 3 ay tamam da hergün olmaz sonuçta evde anaanne babaanne olması çocuklarında hayatını karıştırıyor yakınlarda ev tutmaya ikna etmelisin böyle olmaz eşinlede problem yaşarsın ilerde..

cnm allah yardımcın olsun cok zor bir durum tabii annen bişey de die miosun ama cok haklısın bu durumda ne yapabilirsin ki sen onun düşünmesi lazım bence birz bencillik yapıo annen hatta brazdan biraz fazla..

amin cnm Allah hepimizin yardımcısı olsun, ama ne bilim bazı şeyleri kendinin düşünmesi lazım. işin tuhafı babamda bu durumdan memnun

ayyy gülüm yaa yazını okuyunca canım anneciğim geldi aklıma.... onun durumu tıpkı seninki gibiydi.... anneannem yerleşmişti bize.... gitmiyordu ne kendi evine ne de dayımgile... annem çok bunalmıştı.... hergün anne annemin nazı kaprisi bitmiyordu.... evdeki herşeye karışıyordu.... dayım çağırıyor aynı diyordu ki ne işim var sizde.... :) sonra annem dayıma telefon açtı böyle böyle diye dayım geldi... binbir sözle benimde annemsin biraz bizde kal bu insanlarında dinlenmeye hakkı var diye arabaya bindirip götürdü.... anneannem yine gönülsüz gitti ağladı filan .... ama yaşlılık .. çabuk kızıyor ince düşünemiyor... sonra epey bi orda kalmıştı bize olan kızgınlığınıda unutmuştu.... canım ailenin mutluluğu için bazen bu tarz şeylere ihtiyaç vardır.... çağır ablan getirsin götürsün... biraz dinlenmek seninde hakkın....

ya aslında biz 7 kardeşiz, ama gel görki annem sanki onlarlada ilişiğini kesmek istiyor. ararlar soğuk konuşur, gelirler gene öyle. onların sitemlerini de ben dinliyorum, anne bu başımızın üstünde yeri var tabiki ama
yaşlandıkça hep benci olamaya başladı. biraz gitse kendinede iyi gelecek, ama gel görki fikir sabitliğine bişey yapılamıyor. bakalım tedavi sürecini sağ salim bitirelim gitezse artık dediğin gibi yapabiliriz

Anneniz sizi beslerken büyütürken, siz çocuğunuza bakarken kullanmış olmuyorsunuz, isteklerinizi yapamaz hale gelince o mu sizi kullanmış oluyor?

Kıldığı namaz bile gözünüze batar olmuş, hareketlerinizle hissettirmiş olmalısınız ki sürekli kendince iş yapıyormuş. Sizde hep böyle genç kalmayacaksınız. Yazık ya ana o kadın. Verdiği emeklere yazık. Daha çok yazardım da banlanmaya gerek yok:47:

size kendimi savunmak istemiyorum, bu konu hassas biliyorum...
ama derler ya herkes yaşadığını bilir diye benimki de aynen öyle bir durum.
annem çocuğumu büyüttü Allah ondan binkere razı olsun, onu başımızdan eksik etmesin.
çalışıyormusunuz ev hanımımısınız bilmiyorum ama inanın ben bir yandan çalışıp biryandan da hem anneme hem çocuklarıma hep ben annelik yaptım
annemin çocuklarla diyaloğu "elleme, yapma, gitme , etme" üzerine kurulu.
büyük kızımda bunun etkilerini azaltmaya çalıştımsada tam olarak başarılı olamadım
neyse konu konuyu açacak konu farklı yerlere gidecek.
elbette bende yaşlanıcam, hepimiz yaşlanıcaz Allah nasip ederse tabii.
ama ben evladım olsun başkası olsun kimseyi sıkboğaz etmicem inşallah..
Ayrıca bir babam var benim annemin kocası senelerdir adam bekar hayatı yaşıyor, o da bu duruma alıştı o da halinden memnun
çok merak ediyorum benimle aynı şartlarda olsaydınız aynı eleştiriyi yaparmıydınız?

Şuan gözlerim doldu annem aklıma geldi annene üzüldüm nasıl bir konudur bu. Ben 6 aylık evliyim 5 aydır annem bizle yaşıyor o yanımdayken öyle mutluyum ki iiyiki benimle iyiki yanımda eşimlede çok iyi anlaşıyorlar .çok üzüldüm gerçekten düşüncelerinize

Son düzenleme:
İlk çocuğunuza bakması için evinizde kalmasını isterken, SİZ ANNENİZİ KULLANIRKEN de annenizin evdeki varlığından şikayetçi miydiniz.Yoksa "onunla işim bitti artık çekilebilir" durumu mu

Şuan gözlerim doldu annem aklıma geldi annene üzüldüm nasıl bir konudur bu. Ben 6 aylık evliyim 5 aydır annem bizle yaşıyor o yanımdayken öyle mutluyum ki iiyiki benimle iyiki yanımda eşimlede çok iyi anlaşıyorlar .çok üzüldüm gerçekten düşüncelerinize

bende sizin düşüncelerinize çok üzüldüm,
tabiki farklı düşünebilirsiniz, saygı duyuyorum
ben anneme işkence etmiyorum veya ona kötü birşey yapmıyorumki, gözleriniz niye doldu anlamakta zorlanıyorum
yalnız siz daha 6 aylık evlisiniz ve kocanızla sadece 1 ay başbaşa kalmışsınız?
illaki annenizin varlığından mutluluk duyuyorsunuzdur ama
eşinizle birbirinizi tanıma sürecindeyken annenizin sizinle kalmasını çok doğru bulmadım.
benim eşimde annemi seviyor, keza bende öyle...
sizin anneniz ne maksatla kalıyor belirtmemişsiniz,
ama benim annemin bir kocası bir evi ve başka çocukları da var (herkes evli ama annem onlarla günü birlik görüşüyor)
şimdi bu durum babamında işine giliyor.
iyileşsin yardımcını gönderirsin gene çocuklara bakar diyor
bende ona artık annemin dinlenmeye ihtiyacı var dedim
yani anlican herkes bu şekilde hayatından memnun ben hariç...

İlk çocuğunuza bakması için evinizde kalmasını isterken, SİZ ANNENİZİ KULLANIRKEN de annenizin evdeki varlığından şikayetçi miydiniz.Yoksa "onunla işim bitti artık çekilebilir" durumu mu

şimdi sizin bunca anlatılandan anladığınız buysa pes diyorum
yani şimdi tek cümleyle konuyu özetlemiş oldunuz
tek cümleyle beni idam etmiş oldunuz ? tebrik ederim...

bende sizin düşüncelerinize çok üzüldüm,
tabiki farklı düşünebilirsiniz, saygı duyuyorum
ben anneme işkence etmiyorum veya ona kötü birşey yapmıyorumki, gözleriniz niye doldu anlamakta zorlanıyorum
yalnız siz daha 6 aylık evlisiniz ve kocanızla sadece 1 ay başbaşa kalmışsınız?
illaki annenizin varlığından mutluluk duyuyorsunuzdur ama
eşinizle birbirinizi tanıma sürecindeyken annenizin sizinle kalmasını çok doğru bulmadım.
benim eşimde annemi seviyor, keza bende öyle...
sizin anneniz ne maksatla kalıyor belirtmemişsiniz,
ama benim annemin bir kocası bir evi ve başka çocukları da var (herkes evli ama annem onlarla günü birlik görüşüyor)
şimdi bu durum babamında işine giliyor.
iyileşsin yardımcını gönderirsin gene çocuklara bakar diyor
bende ona artık annemin dinlenmeye ihtiyacı var dedim
yani anlican herkes bu şekilde hayatından memnun ben hariç...

Benim kocamı tanımam için her dakika yalnız kalmamıza gerek yok yalnızken tanınmaz sadece insanlar. benimde 2 evli ablam daha var ama annemin yanımda kalmasından asla rahatsızlık duymadım. Hele ki çocuklarınız için sizin yanınıza gelmiş bir anneniz var ki ne mutlu size . Hastalığında destek olmanız gerekirken varlığından rahatsız olduğunuzu dile getiriyorsunuz. Hem lütfen eğer bir konu açımaya karar verdiyseniz eleştirilerede açık olmanız gerekmektedir. Burda insanların sadece sizin sırtınızı sıvazlıyacağını düşünüyorsanız yanılırsınız düşüncelerinizi doğru bulacak insanlar olduğu kadar yalnış olduğunu düşünen insanlarda vardır.

herkesin görüşü kendine de,
bu konu kaynanam çocuk bakmak için geldi,eşi olmasına rağmen bizim eve yerleşti,gitmiyor olarak açılsaydı tepkiler nasıl olurdu acaba.
şimdi mangalda kül bırakmayanlar ne derdi,merak ediyorum.
konu sahibesi,annenle kırmadan açıkça konuş,kızar,küser ama annedir affeder sonunda.
senin de aile bütünlüğün bozulmamış olur.
zaman ilerledikçe konuşman zorlaşır.
ortada baba olmasa daha farklı düşünülebilir ama,evi eşi olan bir kadının da kızında kalması bana abes geldi.

bir anne 10 çocuguna bakar da 10 çocuk bir anneye bakamaz.......

herkesin görüşü kendine de,
bu konu kaynanam çocuk bakmak için geldi,eşi olmasına rağmen bizim eve yerleşti,gitmiyor olarak açılsaydı tepkiler nasıl olurdu acaba.
şimdi mangalda kül bırakmayanlar ne derdi,merak ediyorum.
konu sahibesi,annenle kırmadan açıkça konuş,kızar,küser ama annedir affeder sonunda.
senin de aile bütünlüğün bozulmamış olur.
zaman ilerledikçe konuşman zorlaşır.
ortada baba olmasa daha farklı düşünülebilir ama,evi eşi olan bir kadının da kızında kalması bana abes geldi.

cevabınız için teşekkür ederim. zaman çok geçti zaten, konuşmak çok zor. diğer yorum yapanlar dediğiniz gibi başlıkta "anne" değilde "kaynana" olsa mangalda kül kalmazdı:)
annem de babam da bu durumdan gayet memnunlar. babam başka şehirde kafasına göre yaşıyor, annen iyileşmiştir bakıcını gönder bile diyebiliyor. tabiki babam olmasa annem deseki ben hep sende kalmak istiyorum seve seve başımın üstünde yeri vardır herzaman. ama bu durumda tamam eşim annemi seviyor, ama gel görki bazı şeyleri söylemesine gerek yok ben hissediyorum, adam kendi evinde rahat değil,
konuyu açmakla bir nebze içimi dökmüş oldum... farklı tepkilerde aldım.
onlara karşı değilim eleştiriyi kabul etmeyen birisi de değilim, fakat empati yapmadan başlığa bakıp yorum yaptıklarını düşünüyorum..

Canım hakikaten zor bir durum annenle sen konuşsan kesin yanlış anlar...Bence kardeşin gelip alsın anneni...Bazı arkadaşlar çok acımazsızca yorum yapmışlar.Annen hasta olsa, gidicek yeri olmasa sen istemesen sokağa atsan, haklılar bu kadar eleştirmekte.Ama durum farklı. Anne babalar maalesef çok ince düşünemiyorlar...Yoksa herkes anne ve babasına bakmak ister anne baba tabi ki atılmaz.Aynı evin içinde insanın kendi annesi bile olsa çok zor yaşamak mutlaka anlaşmazlıklar çıkıyor..Umarım en iyi çözüme kavuşursunuz

Back