Anket Cenazeyi alkışlama eylemini doğru buluyor musunuz?

Cenazeyi alkışlama eylemini doğru buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    140

kuranı kerimde alkışlamayla alakalı bir yasak görmedim.o yüzden yasak yok diyorum.islam geleneklerine göre de hepimizin bildiği gibi dualarla uğurlanır vefat edenler.bu kadar basit.araştırıp bulduklarınız da geleneksel şeyler olacaktır .ama yine de kuranı kerimi okuyup alkışlamayla ilgili bir yasak görürseniz bizi aydınlatmanızı rica edeceğim.insanız yanılabiliriz .

çok doğru bir söz bencede sana katılıyorum bi fatiha daha doğru olur

cenazenin ardından alkışlanılmasını hhiç sevmiyorum ve onaylamıyorum.
sanki bizde bunu bekliyoduk iyikide öldün güle güle der gibi.
kim icat ettiyse kim çıkardıysa yazıklar olsun diyorum.
cenaze tekbirle kaldırılır alkışla kaldırılmaz.

bencede uygun degil bide
gecenlerde patlama olmuş bi bayan ölmiştü tabuna gelinlik koymuşlardı 3 cocuk annesiyde bi bu tuhafima gitti normalde bekar kızlara konulur sacma gelmedide 3 cocuklu kadın yazık cocuklar kalmış ortada bide gelilnlik koymuşlar anlam veremedim

gereksiz ve yersiz buluyorum. sanırım bir şekilde protesto gösterisi gibi. yaşarken ölenin kıymetini bilmeyenler için. ama diyorum ya yersiz bir davranış,işi şenliğe dönüştürmenin bir manası yok.benim bildiğim cenaze sessizce, dualarla defnedilir.cenazelerde abartının her türlüsünü hoş bulmuyorum.

çok saçma bluyorum anlamsız bişey bi fatiha okusalar daha iyi olur bari ölüye bir faydası olur alkısın ona ne faydası varki

Bu bizim kültürümüzde olmayan birşey.Oldu olacak arada bravofalan deyip,ıslık falan da çalalım bari!....

eskiden salavat,tekbir getirildi.şimdi alkış ölüye ne faydası var bunun anlamış değilim.bir fatiha okunsa arkasından daha makbule geçer...

çok şaçma buluyorum onun yerine bir fatiha okusalar daha iyi olur.değil mi ama canım?:1no2:

neden alkışlanır acaba coşkulanacak bir durummu söz konusu anlamış değilim çok saçma dua makbul ve sevap olandır alkışa karşıyım

Bögle bir gelenek nerden cikti cok merak ediyorum ,Dinimizde olmadigi gibi bu cosku ne anlamda anlamista deyilim,düsünün rahmetli dedem kendi halinde bir insandi hele sanatla gelmis gecmis hic bir alakasi yoktu simdi gelde cenazede bir alkis tufanini düsünneyim imkan yok anlam yok aglayan gözler alkisliyan eller, aklim ve mantigim ancak cok ünlü bir sanatcinin alkislara hasretle ,uzun zaman sahnelere cikamadigindan gözlerini kapamis ollanaginda bir saygi durusu gibi bir dakkalik ugurlama alkisi olabilmesidir, yoksa duvalarimiz daha derin alkislardir....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…