• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket Cenazeyi alkışlama eylemini doğru buluyor musunuz?

Cenazeyi alkışlama eylemini doğru buluyor musunuz?

• Ankete Katılan
    140
Alkışlanıyormuydu :S bilmiyordum dogrusu.. Saçma ve anlamsız.. İki dua etseler daha makbul ölen isterse dünyaca ünlü bir sanatçı olsun. Öldükten sonra ona fayda vermeyecek şeylerin yapılması akıllıca ve makul bir şey değil.

alkis yerine bir fatiha okusak ölenin ruhuna bagislasak daha iyi. ben öyle yapiyorum

artık gıtgıde yıtırıyoruz ozumuzu anlamıyorum neden alkıslanıyor sanatcı bıle olsa sacma buluyorum alkıslamayı supurgenın dedıgı gıbı bır fatıha okusak olen kısı ıcın daha makbule gecer

kesinlikle doğru bulmuyorum ve gerçekten çok saçma.
şöyle düşünüyorum da bir insan neden alkışlanır:bravo,tebrikler...gibi beğenileri belirtmek, kişiyi takdir etmek amcıyla alkışlanır.
bu durumu ölen kişi için kıyaslarsak ortaya çok saçma bir durum çıkıyor.
ne yaptıklarını bilmeden öyle tuhaf tuhaf hareketlerde bulunuyorlar ya sinir oluyorum ya.

Bulmuyorum..
Alkış bir çoşku ifadesidir..Sevindiğimiz zaman alkışlarız,eğlendiğimiz zaman alkışlarız gibi..
Cenazeler de ise alkışlanmaya uygun bir durum görmüyorum..Hatırladığım kadarıylada çok önceleri yoktu..Yeni yeni peydah oldu bu davranış..Sanatçı ise sanat hayatında,politikacı ise siyaset hayatında,iş adamı ise iş hayatında zaten bol bol alkışlanmıştır..Cenazelerinde olmasa da olur.

Haaa garibanlar,ne yaşarken ne de öldükten sonra zaten alkış almaz..

Olur olmaz herşeyi alkışlar olduk.Sevindik alkışladık,üzüldük alkışladık.ayrımını yapmak lazım.Hiç doğru bulmuyorum.

kesinlikle dogru bulmuyorum, son derece sacma bir davranis....
genelde sanatcilar icin yapiyorlar bu eylemi;sanatci alkisla mutlu olur ve yasar felsefesiyle herhalde fakat artik herkimse yasamiyor ve en son ihtiyac duyacagi sey olsa gerek, tek kelimeyle sacmalik....

sanki ölen kişini arkasından iyiki öldün
diye düşündüklerini sanıyorum bu tip insanları görünce
alkış coşku ifadesidir üzüntülü bir günde coşku
var burda bir tezatlık
onun yerine dua yapki mefhumun günahları hafiflesin

çok saçma....hem alkış hemde şu yakaya resim takmayı anlayamadım gitti...ölümden sonra yas olur..benim bildiğim o evde belli bir süre tv bile açılmaz...ama öyle bi zamandayız ki alkışlarrr resimler,kadınların erkeklerle saf tutması artık çok normal şeyler oldu...dinimizcede bencede çok yanlışşş....

kesinlikle hayır çünkü alkış bi çoşku sevinç ne bilem işte onların
ifadesidir

saçma diyorum sadece çok saçma ölen insana alkış ne yapar ki dua lazım artık ona kim olurs aolsun sanatcı da olsa heralde ay yaşasın beni alkışlıyorlar demiyecek heralde

isteyen dua etsin, isteyen alkışlasın, isteyen hem dua edip hem alkışlasın.islam dininde böyle bir şey yapılamaz diye bir kural yok.ama islam geleneğine göre dualarla uğurlanır.alkışlamanın faydası olmadığı gibi zararı da yok.

isteyen dua etsin, isteyen alkışlasın, isteyen hem dua edip hem alkışlasın.islam dininde böyle bir şey yapılamaz diye bir kural yok.ama islam geleneğine göre dualarla uğurlanır.alkışlamanın faydası olmadığı gibi zararı da yok.

nereden biliyorsunuz ki şahsen incelemedim ama
bu davranışında islamda tasvip edilip edilmediğini araştıracağım
delil gösterin lütfen dini kafamızdan uydurmayalım
ayriyeten islam dini gerekleri yerine getirmemizi
emrettiği kadar düşünmeyide emretmiştir
bence yanlış düşünüyorsunuz
ama kanıtım olmadığı için şuanda çok kanıtlı
birşey söyleyemeyeceğim
işallah bunu araştırmaya çalışacağım
yalnız sizinde bunları söylerken işallah deliliniz vardır
çünkü dinin BENCESİ yoktur yasakkelime

bence cok yanlıs ve tuhaf geliyo bu davranıs ve cenazenin neden alkışlandığını daha cözemedim acıkcasııı cahal kaldım bu konuda

ben de hoşlanmıyorum alkışlanmasından,bir türlü de mantığını çözemedim neden alkışlama gereği ve ihtiyacı doğdu da bu bir alışkanlık haline geldi.eskiden böyle şeyler olmuyordu...

Back