Bu durumda gitmelesiniz tabikiBabam ölünce geldi bide devamlı kardesiyle geldi babasıyla geldi bir ay oldu cenaze kalkali yeni değil bide ameliyat oldu bnm düğün işleri olduğu için gidemedim yarın gidicem
Üstünden bir ay geçti bnde baş sağlığı diledim düğünüm var işlerden dolayı gidemedim babam öleli 4 yıl oldu tüm aile geldilerBizim buralarda cenazeye sonradan gidildiğinde çay ve şeker götürülür. Bazıları tavuk, lokum falan da götürüyor. Asıl cenazeye gitseydiniz yemek derdim ama bide hasta ziyareti meyve, tatlı/kuru pasta, lokum vs olabilir
Artık bütün kavramların içi boş geliyor inanın
Cenazeyi bile gösterişe dönüştğrdüler
Yemekten sonra ikramın dedikodusu yapılıyor birde
Ben artık çok yakın değilse asla kalmıyorum bir taziye sunup çıkıyorum
Ah ah babam vefat etti 8 sene önce milletin karnını doyurduk resmen. Hele ki babamın kardeşleri çoluğu çocuğu resmen yemek sordular bize. Düğün evi gibiydi sanki. En son birine patlamıştım
Bimden kurabiye ve içecek mi alsam yoksa kurupastami alayım bilmiyorumBu durumda gitmelesiniz tabiki
İkramlık birşeyler bence olur
Babam öleli 4 yıl oldu Allahtan ramazandi iftar yemeği vermistikEn son dayımın ve dedemin vefatında millete çay yemek yetiştirmekten acımızı yaşayamadık , anneme dedim size bişey olursa yemek vs unutun , hayatımda böyle saçmalık görmedim
Nerden alırsınız o artık size kalmışBimden kurabiye ve içecek mi alsam yoksa kurupastami alayım bilmiyorum
Gerçekten çok pis bişey yaa. Hele ki bunu yakınların yapınca insan daha da kötü oluyor. Acımızı yaşatmadılar resmenCenaze neden öyle oluyor anlamış değilim
Bimin kurabiyesi taze oluyorNerden alırsınız o artık size kalmış
Ama kurabiye olabilir
Bncede derhal kaldırılmalı bu gelenekGerçekten çok pis bişey yaa. Hele ki bunu yakınların yapınca insan daha da kötü oluyor. Acımızı yaşatmadılar resmen
Kuru pasta içecek bide meyve olabilirBimden kurabiye ve içecek mi alsam yoksa kurupastami alayım bilmiyorum
Kesinlikle.Bncede derhal kaldırılmalı bu gelenek
Pastaneden karışık kurabiye ve içecek alın bence.gelene gidene de ikram edebilirler daha iyi olur.Bimden kurabiye ve içecek mi alsam yoksa kurupastami alayım bilmiyorum
Bizde taziye evine yemek yapılır veya kurupasta tarzı şeyler alınır. Hem geçmiş olsun içinde kuru pasta tarzı daha iyi olur gibime geldi.Arkadaşlar kız arkadaşım var samimiyiz yakın zamanda kayınpederi vefat etti ve küçük bir operasyon geçirdi.sagolsunlar babam ölünce geldi ayrı babasiylada geldiler bende geçmiş olsun ve cenaze için ziyarete gidicem giderken ikramlik ne almam lazim kurabiye ve içecek olur mu
Başın sağ olsun inşallah arkadaşım. Mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın.Gerçekten çok pis bişey yaa. Hele ki bunu yakınların yapınca insan daha da kötü oluyor. Acımızı yaşatmadılar resmen
Amin Allah razı olsun ablamBaşın sağ olsun inşallah arkadaşım. Mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın.
Cenaze evine ne götürülürse fark etmez de bence giden az oturmalı.
Duadan sonra çay,yemek faslı olmamalı.
İnsanların konuşmaları başka yere kayıyor hiç hoş değil.
Bizde cenaze evine giderken çay şeker ikramlık biseyler kuru pasta poğaça meyve suyu meyve veya imkanın varsa misafirlere yemek yaptırabilirsin veya para verebilirsinArkadaşlar kız arkadaşım var samimiyiz yakın zamanda kayınpederi vefat etti ve küçük bir operasyon geçirdi.sagolsunlar babam ölünce geldi ayrı babasiylada geldiler bende geçmiş olsun ve cenaze için ziyarete gidicem giderken ikramlik ne almam lazim kurabiye ve içecek olur mu
Cenazeye Gaziantep'te baklava götürüyorlar. Doğu'da şeker- çay .Arkadaşlar kız arkadaşım var samimiyiz yakın zamanda kayınpederi vefat etti ve küçük bir operasyon geçirdi.sagolsunlar babam ölünce geldi ayrı babasiylada geldiler bende geçmiş olsun ve cenaze için ziyarete gidicem giderken ikramlik ne almam lazim kurabiye ve içecek olur mu