Cenaze evi ve geçmiş olsuna giderken ikramlık ne alabilirim

Babam ölünce geldi bide devamlı kardesiyle geldi babasıyla geldi bir ay oldu cenaze kalkali yeni değil bide ameliyat oldu bnm düğün işleri olduğu için gidemedim yarın gidicem
Bu durumda gitmelesiniz tabiki
İkramlık birşeyler bence olur

Üstünden bir ay geçti bnde baş sağlığı diledim düğünüm var işlerden dolayı gidemedim babam öleli 4 yıl oldu tüm aile geldiler

Evet annem gitmişti geçen teyzesinin cenazesine. bana diyor ki her şey çok güzeldi bayılıyorum bu x in organizasyon becerilerine. (X teyze kuzu) cenazede bile örnek iş çıkarmış. Ben ölünce benim cenazem de öyle olsun. Herkese güzel hizmet et
Valla dedim ben beceriksizim kusura bakma duygusuz da değilim ölürsen bir kenarda ağlamayı tercih ederim

Ah ah babam vefat etti 8 sene önce milletin karnını doyurduk resmen. Hele ki babamın kardeşleri çoluğu çocuğu resmen yemek sordular bize. Düğün evi gibiydi sanki. En son birine patlamıştım
Bu durumda gitmelesiniz tabiki
İkramlık birşeyler bence olur
Bimden kurabiye ve içecek mi alsam yoksa kurupastami alayım bilmiyorum

En son dayımın ve dedemin vefatında millete çay yemek yetiştirmekten acımızı yaşayamadık , anneme dedim size bişey olursa yemek vs unutun , hayatımda böyle saçmalık görmedim
Babam öleli 4 yıl oldu Allahtan ramazandi iftar yemeği vermistik

Bizde taziye evine yemek yapılır veya kurupasta tarzı şeyler alınır. Hem geçmiş olsun içinde kuru pasta tarzı daha iyi olur gibime geldi.

Gerçekten çok pis bişey yaa. Hele ki bunu yakınların yapınca insan daha da kötü oluyor. Acımızı yaşatmadılar resmen
Başın sağ olsun inşallah arkadaşım. Mekanı cennet olsun inşallah tüm kayıplarımızın.

Cenaze evine ne götürülürse fark etmez de bence giden az oturmalı.

Duadan sonra çay,yemek faslı olmamalı.

İnsanların konuşmaları başka yere kayıyor hiç hoş değil.

cenaze evinde yemeği diyanet yasakladı uygun değil diye başka şehirden gelen ve yatılı kalanlar oluyor yemeksiz de olmuyor bu durumda ama abartmamak lazım acısı olan insana bu masraf ve zahmet yanlış. ..... konu sahibi kurabiye ve içecek uygun zaten 1 Ay geçmiş başınız sağolsun

Amin Allah razı olsun ablam

Kesinlikle öyle çay yemek ne alaka insanlar acılarını mı yaşasınlar yemek derdine mi düşsünler

Bizde cenaze evine giderken çay şeker ikramlık biseyler kuru pasta poğaça meyve suyu meyve veya imkanın varsa misafirlere yemek yaptırabilirsin veya para verebilirsin

Cenazeye Gaziantep'te baklava götürüyorlar. Doğu'da şeker- çay .
Geçmiş olsuna meyve suyu - süt - meyve ikramlık pasta götürülebilir. Yaşadığınız yere göre bir de içinizden nasıl geliyorsa.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…