• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cemevi avlusunda başından vuruldu.

Okmeydanı’nda başından vurulan Uğur Kurt hayatını kaybetti

İstanbul Okmeydanı’nda Berkin Elvan eylemi ve Soma anmasına yönelik polis saldırısında başından vurularak ağır yaralanan 30 yaşındaki taşeron işçi Uğur Kurt hayatını kaybetti. Kurt, polis ateş açtığı sırada Okmeydanı Cemevi’nin avlusunda bir cenaze törenindeydi.
Polis, Soma ve Berkin Elvan için eylem yapan bir gruba biber gazıyla müdahale etti. Bir eylemcinin Akrep adı verilen zırhlı araca molotof attığı, polisin araçtan havaya gerçek mermiyle ateş açtığı belirtildi.

Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan gence acil serviste müdahale edildi. Kalbi duran Kurt’un yarım saat süren kalp masajının ardından kalbi çalıştırıldı. İki kez amliyata alınan Kurt’un boynuna sağlanan kurşun çıkarılamadı. Solunum cihazına bağlanan Kurt tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Uğur Kurt’un Beyoğlu Belediyesi’nde taşeron temizlik işçisi olarak çalıştığı ifade edildi.

Hem gerçek mermi, hem gaz

Polisin attığı gerçek merminin Uğur Kurt’un ağzından girdiği ve mermi çekirdeğinin boynundan çıkamadığı öğrenildi. Öte yandan, Kurt yerde yatarken Cemevi’nin avlusuna biber gazı atıldı.

‘Uğur vurulduktan sonra bile Cemevine gaz attılar’

Olayın ardından Hayat TV’ye konuşan Okmeydanı Cemevi Başkanı Zeynel Şahin şunları söyledi: “Biz o anda cenazeyi nereye götüreceğimizi,nasıl yapacağımızı konuşuyorduk,olaylarla alakamız yoktu. “Silah sesleri çoğalınca sağa sola kaçışmaya başladık. Yanımızda Uğur yere düştü. Uğur vurulduktan sonra bile polisler bilerek gaz attılar. Bu olay direkt Cemevine karşı yapılmıştır”

Vali Mutlu: Molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen bir olay, adli ve idari incelemeler yapılacak

Okmeydanı’nda 30 yaşındaki Uğur Kurt’un polis kurşunuyla ağır yaralandığı olaya ilişkin bir açıklama yapan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu “Bir okulumuzun yakınında güvenlik tedbiri almak için bulunan bir emniyet birimine yapılan molotof kokteylli saldırı sonucunda gelişen ve silah kullanılan bir olay var.Elbette kullanılan bir silah var. Medyaya da yansıyan silahlı görüntüler var. Bütün bu çerçevede bütün detaylarıyla hem adli hem idari incelemeler yapılacak” dedi.

Nereden geldiği belli olmayan bir silahla yaralanmış!

Uğur Kurt’un vurulmasına ilişkin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Bir vatandaşımız, nereden geldiği belli olmayan ateşli bir silahla yaralanmış” denildi.

Avukatlardan ‘deliller kaybolmadan’ suç duyurusu

Uğur Kurt’la ilgili avukatlar Şükriye Erden, Oya Aslan ve Tahir Kemal Bozkır, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusu yaptı.

Bianet’ten Ayça Söylemez’in haberine göre, olayla ilgili deliller kaybolmadan hemen inceleme yapılmasını talep eden avukatlar, Okmeydanı’nda bugün görev yapan tüm polislerin soruşturmaya tabi tutulmasını istedi.

ÇHD: Kurt’u vuran polisler ve talimatı veren yetkililer bir an önce tespit edilmeli

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi, Uğur Kurt’u vuran polislerin ve onlara talimat veren yetkililerin bir an önce tespit edilmesini ve olay yerindeki delillerin muhafaza altına alınmasını istedi. Yapılan yazılı açıklamada, ” Artık polis güpegündüz sokak ortasında insanların üzerine kurşun yağdırmaktadır. Polisin önünü açan, her vurulma olayından sonra destan yazıldığını söyleyen ve talimatı ben verdim diyen bu ülkenin Başbakanı ve siyasal iktidardır” denildi.

Sami Elvan: Bu insanlar çocuklar katledilmesin diye sokataydı

Gezi eylemleri sırasında yine Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğiyle başından yaralanan ve yaşamını yitiren Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, Kurt’un yattığı hastaneye giderek durumu hakkında bilgi aldı. Sami Elvan, “Bu insanlar çocuklar katledilmesin diye sokağa çıkmıştı” dedi.

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/okmeydaninda-polisle-bir-grup-catisti-bir-kisi-agir-yarali/

Basimiz sagolsun, vefat etmis:50::50:
Gene kimseye bir sey olmayacak:47:

Eh artik polis insanlari öldürdügünde, yaraladiginda, insanlar gözlerinden oldugunda, halk ne yapsin artik?
Artik polise saldirmayi dogal birsey olarak görüyorum. Insanlar artik bunca haksizliklara karsi çaresiz kaliyor.
En küçük bir protestoda bile (ki protesto etmek bir haktir, lütüf degil) polis tomalari, gazlari çikariyor.
Artik polisler için kendi ettiler, kendi buludular diyorum. Zerre kadar vicdanim ne sizliyor ne vicdan azabi duyuyorum.

Ama olan yine gençlere olacak kararsız.
Iki tarafta daha hırslı saldıracak.
Tweeterda gözünden yaralanan kişinin fotosu vardı.
Daha fazla ölüm olacak:5:

Okmeydanı’nda sabah saatlerinde çıkan silahlı çatışma sırasında ateşli silahla yaralandığı tespit edilen ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uğur Kurt (30)’un hayatını kaybettiği bildirildi.

VALİ’DEN BAŞSAĞLIĞI

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Uğur Kurt’un hayatını kaybettiğini duyurarak başsağlığı dileğinde bulundu.

Okmeydanı’nda sabah saatlerinde çıkan silahlı çatışma sırasında ateşli silahla yaralandığı tespit edilen ve ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan Uğur Kurt (30) hayatını kaybetti. Konuyu Twitter hesabından duyuran Vali Mutlu, “Okmeydanı Hastanesinde tedavi gören Uğur Kurt maalesef kurtarılamadı, vefat etti. Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Sinirden ellerim titriyor artik.polis koruyacagina olduruyor bu ulkede ve hala birileride savunuyorya onlari aklim almiyor.anlam veremiyorum nasil bi kafa onlarinki.yeter artik yeter

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Gözünden yaralanan Akan Yücel isimli vatandaşın durumunun ağır olduğu öğrenildi.:50:

Az sonra malum üye gelip :Ben de adam öldürmeden yana değilim ama şimdi bu provokatör gelip de ölen insanları kullanı benim dul kalmış,evladını kaybetmiş acılı halkımın acısını arttırarak ölü üstünden provokasyon yapıyorsa ben de derim ki iyi ki de ölmüş,yok masumsa o zaman Allah cezasını verir zaten,sokaklara çıkmaya gerek yok :)))))))) yazacak.Yalnız benim sabrım bunu sakinlikle karşılamaya el verecek mi bilmiyorum,size de tavsiyem kendisini engelleyin ya da en güzeli mesajlarını okumayın.Yoksa uzaklaştırıldığınızla kalıyorsunuz,derdinizi anlatamıyorsunuz.
Allah rahmet eylesin.Bu polislere bu gücü ve bu güveni verenler ne diyecekler bu defa izlemeyeceğim bile anca sinirim bozuluyor.

Son düzenleme:
Ama olan yine gençlere olacak kararsız.
Iki tarafta daha hırslı saldıracak.
Tweeterda gözünden yaralanan kişinin fotosu vardı.
Daha fazla ölüm olacak:5:

Iyidi insanlar ne desin artik? 500'den fazla can gitmis, protesto edemiyorsun, tokat atan basbakanlar, musavirler var.
Elbette daha fazla ölüm olacak ne yazikki. Bu hükümet çökene kadar, erdogan gidene kadar ölümler olacak ne yazikki.

Ki sadece hükümet sorunu bile degil. Polisler artik iyicene hirslandi, emir bile önemli degil. Artik tomalar ile, gazlar ile kendilerini çok güçlü sanip zevk aliyorlar insanlari yaralamaktan. Zaten ali ismail'in davasindada belliydi. O polisler zerre kadar vicdan azaba çekmiyorlar. O ayni polisler öldügünde biz niye üzülelim?

Son düzenleme:
$BoQrvlLIAAAUKDp.jpg

:50::50:

Devlet terörüne bir can daha..Nereye kadar gidecek bu durum..Bişey yazasım bile yok..Aklıma geldiği her an beddua ediyorum halka bu acıları yaşatanlara ve destekçilerine.

Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun..

Birazdan başlar yine "aleviymiş, dhkpc liymiş, teröristmiş" yorumları.

Son düzenleme:
Uğur Kurt Beyoğlu Belediyesinde taşeron işçiymiş, minnacık çocuğu var daha yazıktır.

Bunun iktidar ya da muhalif olmakla ilgisi yok. Bu ülkenin her bir vatandaşı, kalabalık bir meydandan geçerken polis kurşunuyla vurulmayacağının garantisini devletten talep etmek zorunda. Polis teşkilatında biran önce düzenlemeye gidilmeli. En azından toplumsal olaylarda gerçek kurşun kullanımı ile ilgili düzenlemeler yapılmalı. İktidar kurbanları yaftalamayı bırakıp, söylemleri ve eylemleriyle bu ölümlerin karşısında olduğunu belli etmeli. Rica ediyorum bunu devletten isteyin, içişleri bakanlığına, valiliğe, seçtiğiniz milletvekillerine mailler atın. Vatandaş olarak görevimiz sadece oy ve vergi vermek değildir. Tek başına bir tepki işe yaramayabilir ama bu konuda ciddi bir kamuoyu oluştuğu anlaşılırsa konu gündeme alınır.

Back