çelik set alırken neye dikkat etmeli

Benimkilerin sapları çelik. Bir sorun yaşamadım. Isınıyor ama el yakacak kadar değil.
Birde tutacak yerlerinin içi temizlenemeyen ama boş olan modellerdende uzak durulmalı. Bende var bir kaç tane sinir oluyorum 😬 sapın içine su girmeyen modeller daha iyi. Makineden çıkarırken hep dökülüyor içindeki su diğerlerinede akıyor.

caydanliklarda dokunulmuyor kullanan kisilerden memnuniyetsizlik duymustum hic karaca tencerem olmadi hemide celik sapli 🥲
Çaydanlıklarim aynı setten değil evet, sorun olabilir onda.
Çok alakasız bir bilgi: Çaydanlık Farsçadan dilimize geçmiştir ve aslı "çaydan" dır. Farscada "-dan" eki Türkçedeki "-lık,-lik" ekidir. Aslında çaylık iken biz onu alınca çaylıklık yapmışız.
Ne zaman çaydanlık desem ya da yazsam rahatsız olurum. Artık siz de olun. 😂

Çok ince olmasın, tabanı kalın olsun,model olarak bombeli değil düz silindir gibi olanları tercih edin.Sapları plastik olmasın, kapağı da cam olmasın. Hisar, hascevher ve gülsan tavsiye ederim kullandıklarım. (Tencere için diyorum)

Birde tutacak yerlerinin içi temizlenemeyen ama boş olan modellerdende uzak durulmalı. Bende var bir kaç tane sinir oluyorum 😬 sapın içine su girmeyen modeller daha iyi. Makineden çıkarırken hep dökülüyor içindeki su diğerlerinede akıyor.
Evet benim o yüzden çelik saplar. Ne çok ısınınca plâstik kokusu oluyor ne erime ne de temizlik sorunu.

kızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Merhabalar Karaca'dan ve bünyesındeki hiç bir markayı tercıh etme bence aldım kullandım çelik ürünleri kötü

Evet benim o yüzden çelik saplar. Ne çok ısınınca plâstik kokusu oluyor ne erime ne de temizlik sorunu.
Aynen birde ocağı iyi ortalayınca zaten sapı ısınmıyor. Küçük tencereyi büyük ocağa koyarsan haliyle sızan ateş sapıda yakıyor. Çaydanlığımında sapı çelik hiç öyle bir sorunla karşılaşmadım tamamen ateşle alakalı.

Çok ince olmasın, tabanı kalın olsun,model olarak bombeli değil düz silindir gibi olanları tercih edin.Sapları plastik olmasın, kapağı da cam olmasın. Hisar, hascevher ve gülsan tavsiye ederim kullandıklarım. (Tencere için diyorum)
Benim bombeli var cok seviyorum.. sicrama yapmiyor sanki😐😂

kızlar size bi sorum olcak çelik set alıcam ama hangi çelik türü almalıyım bilemedim. çelikler arasında bi sınıf ayrımı gibi bişey var mı şu model alırsan daha uzun ömürlü olur gibi.bi kere alayım tam olsun yıllarca kullanayım istiyorum. paslanma kararma bükülme gibi sorunları olmaması için ne tercih etmeliyim? internette bakarken 304 ve 316 diye çelik çeşitleri gördüm kafam karıştı arasındaki fark nedir bilen var mı?
Ben aryıldız markanın çelik tenceresini kullanıyorum uzun zamandır hiçbişey olmadı tavsiye ederim

Canım ben Karaca aldım hiç memnun değilim dibi tutuyor iz kalıyor hemen. Annem korkmaz kullanıyor senelerdir sapasağlam tencereleri çok memnun korkmaz öneririm 👍

sapı da celik olmasin ona dikkat edin :KK45:

ben size komik bir olay anlatayım sap konusunda. Yazın Karaca'dan 10 litrelik süt kaynatmak için bir büyük boy süt tenceresi aldık. Birde sapı vardı böyle kocaman hoşumuza da gitti. Sapın güzelliğini ilk süt kaynattığımızda çok acı olarak gördük. Sap kulp değil bildiğiniz eski helkelerde olan bir taraftan başlayıp diğer tarafa kadar giden güzel bir sap ama sap o kadar büyük ki bıraktığınız zaman tencerenin alt kısmına yani ocağın üzerine geliyor ve siz sütü kaynatırken sapıda ısıtıyorsunuz. Yani sap hiç bir işe yaramıyor. Bende en sonunda geçen hafta gittim sapı kestirdim. Hangi tasarımcı yaptı ise burada onu ayakta alkışlıyorum. Şu anda tencerenin ne sapı ne de kulpu var. Bulup size gösterecektim modeli ama büyük ihtimalle üretimden kaldırdılar.

Yine aynı Karaca'dan bir önceki aldığımız süt kabının da dibi tutuyordu : )))) Yani demem o ki Karaca'dan ben bir şey almam

Çelik oranı yüksek olsun..benimki emsan altında 18 /10 yazıyor 13 yıldır kullanıyorum..süslü olanlara aldanma..çelik oranı iyi ve biraz ağır olsun

Canım ben Karaca aldım hiç memnun değilim dibi tutuyor iz kalıyor hemen. Annem korkmaz kullanıyor senelerdir sapasağlam tencereleri çok memnun korkmaz öneririm 👍

bak aynı yorum dibi tutuyor, tam bir mühendislik hatası. Dip tabii ki tutar ama adam sana süt kaynat diye tencere satıyor yarım parmak kalınlığında dibi tutmuş ben ne anladım bundan.

61pAHS1Hk3L._AC_SL1000_.jpg

sapı tam böyle ama bu model değil : ) ama sapı anlayın diye bunu buldum. Bizim sap tencerenin altına kadar geliyordu. Yahu sap tencerenin ortasında biter... Bu çok iyi örnek oldu yahu süt kaynattığında bunun sapı ateş oluyor ateş

bak aynı yorum dibi tutuyor, tam bir mühendislik hatası. Dip tabii ki tutar ama adam sana süt kaynat diye tencere satıyor yarım parmak kalınlığında dibi tutmuş ben ne anladım bundan.
Cezvelerimde keza aynı şekilde rengi değişti içinde sadece su veya süt kaynatıyorum halbuki 🤦‍♀️ Bi salça koyuyorum tencereye anında dibi tutuyor anlamsız bir şekilde o yüzden asla önermiyorum 🙄

X