Çekişmeli boşanma hk

mrcann

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mart 2021
59
21
Herkese günaydın, çekişmeli boşanma davam açıldı ilk mahkemem olacak, bu konu hakkında deneyimi olanlar paylaşabilirmi ? Ön inceleme duruşmasında neler oluyor ? Şahitler dinleniyor mu ? Yardımlarınız için teşekkür ederim

Günaydın
Öncelikle hakim davanın niteliğine bakacak dosyayı inceleyecek. Tanıklar varsa onlara tebligat çıkaracak. Müzekkere yazılması gereken yerler var ise müzekkere çıkarttıracak. Bu işlemlerin netleşeceği bir tarihe de yeni duruşma günü verecek. Bu şekilde yani.

Duruşma kaç ay öteye atılıyor bilginiz var mı

Tanıkların dinlenmesi için, tanıklarınızı mahkemeye bildirmeniz gerekli.
Bildirim de hakim tarafından size süre verilince, o süre içinde yapılır.
Ön inceleme duruşmasında tanık için süre verebilir hakim belki dosya durumunuza göre.

Avukatınız var mı bilmiyorum ama çekişmeli boşanma tekniktir, avukatla daha rahat edersiniz naçizane. Allah yardımcınız olsun

Benimkinde ilk durusmada hakim beni ve eski eşimi dinledi ikinci duruşmada benim sahitlerimi dinledi üçüncü duruşmada karşı tarafın sahitlerini dinledi ve karara bağladı..her duruşmanın arası 3 ay sürmüştü yanlış hatırlamıyorsam..fakat eski eşim karara itiraz etti Yargıtay'a ordan gelecek kararı bekledik oda 7 ay surmustu

Anladım yardımınız için teşekkür ederim

Abukatım var ama tecrübelere sormak istemiştim teşekkür ederim

bu süreçte neler yaşadınız benimde davam çekişmeli ilk duruşma görülecek çocuk yok çok uzun sürer mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…