Cbelestone adlı iğne hakkında bilgisi olan var mıııı??

hidennisko

çiçekli böcekli :))
Pro Üye
14 Eylül 2007
5.494
238
kızlar bu cmt si 1 gunde 4 doz bu igneden vurulacagım
oğluşumun erken gelme riski varya
cigercikleri gelişsin diye
içim rahat ama tanıdıgı bildigi bu igneden olan var mı??fisfisfis

hadi yaa gecmiş olsun canım neden erken gelmeye kalkıyormuş senin sıpa aaa cook dikkat et kendine

Canım ismini bilmiyorum ama bi arkadaşımında erken doğum riski vardı bebeğinin ciğerleri gelişssin diye iğne yapıyolardı ama kaç doz iğnenin ismini bilmiyorum. zaten ortalama iğneden 10 gün sonrada doğdu 1800 kilo minnacık bi oğlu oldu.. ama şimdi maşllahı var o kadar güzel geliştiki.. zaten küçük doğan bebekler çok çabuk gelişiyomuş canımm...
hayırlısı olsun inşallah canımm...

geçmiş olsun canım ben hiç duymadım o iğneyi ama çok dikkat et kendine canım ...

canım bende 2 hafta önce suyum gelmesi nedeniyle 6 gün hastanede kaldım. ilk gider gitmez celestone yaptılar. ertesi günde 2.gün yaptılar. şimdi iyiyim su gelişi durdu. bu iğne bebeğin akçiğerlerini geliştiyo. çünkü bebeğin organlarının gelişimi 32-34 hafta civarında tamamlanıyo. onun için daha erken dönemlerde doğma riski olan bebekler için yapılıyo. 2 hafta sonra 2 doz daha yapılabilirmiş bana. senin neden erken doğma riski var. kaç haftalıksın. ben şimdi 30+2 haftalığım

cnm ben 30 haftamı bugun bitirdim
benim rahim agzı yetmezligim vardı o yuzden dikiş atıldı
benim rahimcik sorunlu oncede rahimde septumdan ameliyat oldum
o yuzden erken dogum riskim war..bugun sabah 2 doz vuruldum aksamda 2 doz vurulacagım
ve bitecek
walla benimkine okadar cok sey yukledikki erken dogarsa sorun olmasın diye kung fuuu yaparak cıkacak sanırım :)))

a.s.evet canım bebegın cıger gelısımı ıcın.ben 25.hafta basladım kullanmaya 4 haftadır kullanıyorum..son 2 haftam daha kaldıı...bende 4 doz vuruluyorum haftada 1 kez.....ıcın rahat olsunn ......hersey bebekler ıcın...

bende yan etkı olarak gozlerde yorgunluk ve asırı sıvılcelenme yaptı:bbo:...tabı herkeste olcak dıyede bısey yok...

canlarım size geçmiş olsun darısı başıma umarım bende sorunsuz bir şekilde atlatırım şu iğne olayını sağlıkla kavuşuruz bebişlerimize

yaa sorma bende kıpkırmızı yanaklarla dolasıyorum dunden beri
ben bir daha vurulmayacagım
1 tane penisilinim kaldı, sonra beklices artik oğluşu

hidennisko ben bu gün dr dan geldim. 28 mayısta yapılacak bana(28+3 olucam o zaman). senin penisilini sordum da serklaj yapıldıysa belki ondan vurulmuştur dedi. benim penisiline duyarlılığım var bana yasak ondan korkmuştum şartmıdır penisilin diye...
neyse sen atlattın arkadaşım bana da dua et bir sorun çıkmasın.sana panik yapma demiştim ya ben korkudan ölüceem...

evet benim enfeksiyon riskine karsı atılıyor penisilin dikiş var diye
ama celestone korkutmasın, ben 2 gundur hic tuz yemiyorum neredeyse
sanki güzellestirdi bu igne beni yanaklar kırmızı kırmızı oldu..cildimde guzellesti sanki :))
iyi yandan bakmak lasıımmm

kızlar bende sezeryan olacağım.dr.um bana bu iğneyi ameliyat öncesi verdi,2 tane vuruldu yarın 3.yü vurdurucam allah kısmet ederse çarşamba günüde bebeğime kavuşucam inşallah.dr.umun bana söylediği bu iğne sezeryan sırasında bebeğin solunumunda yaşanabilecek problemi ortadan kaldırıyormuş...

allah bebegını hayırlısıyla kucagına almayı nasıp etsın canım

talyacım hayırlısı olsun şimdiden
benim bu iğneyi vurulma sebebim oğluşun erken gelme riski vardı,
cigerleri daha hızlı gelişsin diye verildi
ama malum sezeryanda bebeğin cigerlerinde su kalabiliyor
benim oğluş da öyle oldu
inliyordu doğduğunda
allahtan 3-4 saat içinde kendiliğinden geçti..
umarım sıkıntısız atlatırsınız..
şimdiden hayırlısı olsun

ya bu iğneden sonra bebek hareketlerinde azalma olan varmı benimki hiç hareket etmiyor

bende bu sabah bu ıgneden 2 doz vuruldum aksamda ıkı doz vurulacagım nasıpse...nıdılat tansıyon ılacına da basladım..erken dogumdan korkuyorum ınsallah hayırlı vakıtte hayırla ve saglıkla gelır bebısler....:Saruboceq::Saruboceq::sm_confused:

canım için rahat olsun .. erken doğma rsski olan bebişler için yapılıyor .. bizde 10 gün felan önce olduk 2 doz bu çarş-perş diğer dozları vurulup tamamlıycaz .. bu önlem aslında . olası erken doğum durumunda bebişlerin ciğerleri gelişmiş olacak ve akiliklere karşı 1-0 önde olunacak ...
tüp bebekle hamile kalanlara 26-28. hafta gibi yapılabliyor ilk doz . buna karşın spontan hamile kaln görümcemin iki kızı için de yapıldı , ikisi de oldukça erken geldiler düyaya ..korkulup endişelenecek bir şey yok .. iğnenin yapıldığı günün ilerleen saatleri ve ertesi günü bebek hareketlerinde azalma olsa da 1-2 gün sonra eski formunu yakalıyorlar ve bu normal bir durum olarak karşılanıyor dr.lar tarafından ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…