Robot değiliz ki canım, gerçek hayat kağıtta yazılan çizilen gibi olmuyor. Sinirlenme, sakin olmaya çalış. Zaten en önemlisi 36.saat. O da dolu geçmiş. Sağlıklı spermler 3gün canlı kalabiliyor içeride, yani üzülmene değmez, olacağı varsa olur. Sen kızarsan yine stresten bugün de boş geçebilir. Akışına bırak... Vardır bir hayır de canım... Biliyorum yazması kolay diyeceksin ama biz de ilk ayımızda yorgunluktan tv karşısında uyuyakalmıştık, uyanınca doktorun dediğini biz de kaçırmışız, çok üzülmüş, oturup ağlamıştım. Eşimin üstüne gitmemeye çalıştım ama sadece oturduk sakin sakin konuştuk. Erkeğin sadece bu görevi var, kadınınsa hormonlarının ayarlanması, yumurtanın gerekli boya ulaşması, çatlaması, yerleşmesi hepsi ayrı süreçler. Avuç avuç ilaçlar içiyorum ben bir de pko olunca eşim de görüyor yani...
Fakat bir musibet gerçekten bin nasihate bedel. Ondan sonraki aylar doktor ne dediyse harfiyen uymaya çalıştık. Ama kaderde yokmuş, ikinci ayımda yumurtam oluşmamıştı mesela... Ona da ayrı üzüldük. Yine de nasip yokmuş dedik. Bu ay 5.ayım doktor aşırı karışık bir çizelge yapmıştı, belki o ilk aylarda yaşadıklarımız olmasa bu ayda da o kadar doktorun dediğine uymaya çalışmayacaktık. Fakat çok şükür Rabbimin nasip etmesiyle bu ay pozitifi gördük elhamdulillah...
Uzun oldu ama hepimiz bir benzerini bir şekilde yaşıyoruz. Sıkma canını, strese girme. Stres gebe kalmaya en büyük düşman, en büyük engel. Bol bol dua et, Rabbimin bir ol demesine bakar yani :)