Çatlatma iğnesi ve ovulasyon ile takip sureci

Aybikegokcen

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2023
24
6
25
Kızlar ben bu ayın 15. De yani 15.09.2023 tarihinde çatlatma iğnesi oldum bu ilk deneyimim değil ikinci ilkindeki belirtilerim ile kıyaslamak istedim ovulasyon testi yaptım 15-16-17-18 'i ovulasyon testi pik oldu yani koyuydu iki çizgi de bugün 19 u t cizgisi soluklasti yani sanırım yumurta çatlamış oluyor iğneden 36 saat sonra kasık ağrısı ve akıntı başlamıştı o da geçti .ilk çatlatma iğnesi deneyimimde yumurtam catlamamisti adet de olamadım ilaçlar vs ile adet olabilmiştim bunda görünen o ki yumurtam çatlamış şimdi döllenip döllenmeyecegini beklemek kalıyor peki aranızda yumurtasini bu şekilde takip eden var mı iğneden sonra yaşadıklarımızı birbirimiz ile paylaşır isek kafamizdaki soru işaretleri biraz olsun azalır belki

ovitrelle sonrası ovülasyon testi yapman anlamsız olmuş iğne zaten lh içeriyor. pik oldu dediğin şey iğnenin etkisi.

ovitrelle sonrası ovülasyon testi yapman anlamsız olmuş iğne zaten lh içeriyor. pik oldu dediğin şey iğnenin etkisi.
İyide yumurta olgun boyuta ulaştığında ovulasyon testi pik oluyor ben yumurtami doktor kontrolünde de takip ettim zaten ovulasyon testinde doğruluğundan eminim çünkü sürekli ultrason ile de baktirdim yumurtalarima ve iğnenin etkisi de bugün geçti

Şu an iğnenin etkisi geçmedi hala daha devam ediyor iğne kişiden kişiye değişmekle birlikte içerdiği hormonları 10-14 gün içerisinde vücuttan atıyor. Sadece yumurtalarınız çatlatmıştır iğnenin etkisi geçti dediğiniz odur sanırım. Ama ilkinde çatlamadıysa demek ki yumurtalarınız dirençli hormon içeren bir iğneden sonra ovulasyon testi kullanmak bence mantıklı değil zaten hormon iğnesi kullandığınız için testler de farklı sonuçlar çıkabilir. Bir de ilkinde çatlamadığını nerden anladınız ? ve doktor iğneyi yapmanızı söylediği gün yumurtalarınızı takip etti mi baktı mı çünkü bazı durumlar da yumurtalar çatlamadan sönebiliyor o gibi bir şey de olmuş olabilir geçen seferkinde yani çatlatma iğnesini boşa yapmış olursunuz o durumda. İğneyi yaptıktan sonra çatlama olduysa zaten akıntı oluyor kasıklarda batma oluyor belli bir süre sonra göğüs hassasiyeti başlıyor ancak daha sonra geçiyor sanırım hormonlar atıldıktan sonra.

İlkinde catlamadigini şu şekilde anladık iğneden sonra yaklaşık 20 kusur gün geçti ve doktora gittiğimde yumurta olduğu gibi duruyordu progesteron bakıldı catlamadigi anlaşıldı bu şekilde ve evet bu sefer iğne vuruldugum gün yumurtalarima bakıldı 20 mm iken hemen iğne yapıldı . Fakat bu ikinci olduğu için yorum yapıyorum ilkinde çatlama olmamıştı ve yaklaşık olarak 10 gün 12 gün arası bütün testlerde çift çizgi görüyordum iğnenin etkisi idi o evet ama bunda bugün salı ve hiçbir testte etkisi kalmadı bu şekilde kontrol ederek vücudumu tanımaya çalışıyorum ki bence mantıklı digerinde olan belirtilerim vs ile kıyaslayabiliyorum umarım üçüncüye gerek kalmaz fakat bu şekilde daha fazla deneyim sahibi olmuş olduğumu düşünüyorum

Biz size ne cevap yazsak siz bize ters geleceksiniz hayır öyle değil böyle gibisinden ben bu izlenimi aldım sizden nedense o yüzden kendi bildiğiniz gibi değerlendirin hanımefendi bu kadar bilgiliyseniz de burda soru sormanızın bir anlamı yok diye düşünüyorum.
Umarım bu ay bebeğinize kavuşursunuz ve tedaviniz olumlu sonuçlanır.

Slm kızlar. Benimde bugün adetimin 12. Günü. Letu kullandım. Bugün doktora gittiğimde yumurta. 18 mm olgunlaşmış dedi. Çatlatma iğnesı vurdum saat 12 gibi. İğneden 12 saat sonra ve iğneden 32 saat sonra ilişki olcak dedi. Bakalım. Rabbim bu çabamızı boşa çıkarmasın inşallah

Size detaylı bir şekilde anlattım bunun neresinde yanlışlık var anlayamadım birşeyleri tecrübe etmiş biliyor olmak herşeyi bildiğimiz anlamına gelmez böyle bi iddam olmadı zaten olmazda siz ihtimallerden bahsettiniz bende bu ihtimallerin hepsinin kontrol edildiği ve olmadığını dile getirdim açtığım başlıkta da başkalarının da böyle deneyimleri oldu ise onları öğrenmek karşılaştırmak amaç edinildi kısaca .

Letuyu nasıl kullandınız gunde bır kere 12. Gune kadar mı acaba

Çatlama iğnesinden sonra ovu testi takibi yapılmaz kuzum umarım bebeğin seninledir.

Canım çatlatma iğnesi olduğunda ne lh ne de HCG testi yapılmaz. İçlerinde zaten bu maddeler var. Hcg'yi de 12. Günden sonra yapmalısın. Yoksa yalancı pozitif görürsün canım

Canım çatlatma iğnesi olduğunda ne lh ne de HCG testi yapılmaz. İçlerinde zaten bu maddeler var. Hcg'yi de 12. Günden sonra yapmalısın. Yoksa yalancı pozitif görürsün canım
Ya bu kadar net nasıl konusabiliyorunuz anlamıyorum bugün 7. Gündü progesteron baktırdım sağlıklı bir şekilde catladigini ordan da görmüş olduk ve bu kadar keskin net olmayın 5 gün içinde etkisi en azından lh testinde geçti ve soldu 4 gün koyuydu 5. Gün silindi ve kan testi ile de catladigini tehit ettik sizde birşeyler biliyor olabilirsiniz ama başka doğrular da var ama gebelik için dediğiniz doğru 12-13 gün kadar yalancı pozitif durumu söz konusu fakat ne progesteron ne de bu ovulasyon testinde böyle bı durum yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…