Gamze merhaba,
Sen ne kadar iyi kalpli bir insansın böyle:) Henüz hamilelik sürecini yaşamadım; ama cildim kuru ve çatlamaya müsait. Bu paylaştığın tedavi, şimdi ve ileride eminim çatlakların tedavisi olmadığını düşünen birçok insana derman olacak.
Öncelikle, daha iyi anlamak için sana bir kaç sorum olacak; guna kolajen hayvanlardan üretilen bir maddeymiş ve collagen 6x içermekte; yani hücre yapımıza göre büyük kalmayacak, uyumlu mikrolukta gibi anladım.
Fakat bu tip kolajenler, vücuttan belli bir süre sonra atılacağından, geçici bir dolgunluk sağlayıp sonrasında tekrar gerektirebilir mi acaba?(Ki bana sorarsan, bu bile sorun değil. Ömür boyu çekmektense, ara ara tedavi uygulamak hiç sorun olmasa gerek.)
Bu kolajeni sanırım millet kendi başına vücuduna, yüzüne vs. enjekte etmesin diye sadece doktorlara satışı yapılıyor
Diğer bir noktada, marine collagen ler var, masörünün fikrini mutlaka almak isterim. Bu kolajen deniz hayvanlarından elde edilmekte ve cilde bir dolgunluk vermekten ziyade, cilde kolajen üretimine teşvik etmekte; enjekte edilmeyen, lokal olarak sürülen bir formda.
Acaba senin tedavin marine collagen serumlarıyla yapılsaydı, gene aynı şekilde başarılı bir sonuç alınır mıydı? Bu ürünün serumunu tr da temin etmek çok kolay..
Bir de şurada ikileme düştüm, masörün deri altına işlemesin diye yağlı bir içerik önermemişti anladığım kadarıyla. Yani dermaroller kullanmadan önce atıyorum kuşburnu, badem yağı ile uygulanamaz sanırım collagen yerine. Ama ilk sefer anlatırken sen,
kolajen ve yağ karışımı bir şey sürdüğünü söylemiştin, bunu belki kıvamından dolayı böyle söyledin. Eğer öyle değilse,
kolajenle karışık dermaroller öncesi sürülen o yağ neydi ki acaba? Tek tek okudum sayfaları ama bunu atlamış olabilirim, kusura bakma lütfen yazmışsan önceden:\ Bir de aklıma collagen + e vitamini kapsülü geldi mesela, belki iyi gelir, belki kötü o yüzden kimseyi yönlendirmek istemem, masörün daha iyi bilecektir, bunu da sorabilir misin, yani
dermaroller kullanımı öncesi e vitamini cilde sürülebilir mi?
Çatlaklar için güneşlenmeyi doğru bulmazlar bir de, renkleri aynı kalıp cilt bronzlaşacağından, daha belirgin olabilirler diye. Bu anlamda,
senin çatlaklarının son durumu nasıl güneşten sonra?
Son olarak,
ilk başta terlemen için sürülen yağ neydi acaba? Hani battaniye yardımıyla terlediğin?
Araştırmalarım devam edecek, buradan da paylaşacağım ama tabi uygulama yapanların paylaşımları çok daha faydalı oluyor şüphesiz.
Eğer masörün olumlu görüşlerini bildirirse marine collagen için, belki birçok arkadaşın işine yarar, guna collagen gibi...
(Hani şunu da düşünüyorum, hamilelik öncesinde cilde
kolajen ve elastin serumlar sürülse acaba daha mı az çatlak oluşur? Tabi bunlar sesli düşünceler, doğru mu yanlış mı bilemiyorum...)
Yardımların, paylaştıkların ve samimiyetin için çok teşekkürler...
Sevgilerimle