Çatlaklar Catlaklarim, DERMAROLLER, kollajen ve benim savasim

Çatlaklar; nedenleri ve çözümleri

Sizce bu konuda verilen bilgiler yeterli mi ???

• EVET

OY: 24 82,8%
  • HAYIR

OY: 5 17,2%

• Ankete Katılan
    29
heyyyyy, kizlar ben bu sabah kalktim, ve karnim artik o kadar sarkik degildi.... cekmis, toplamis....catlaklarda super.. haftaya tatildeyim,, yani umarim yandiktan sonra tam bi netice soyleyebilirim... ben tripollari tavsiye ediyorummmmm su fiyat

Bu babor marka ampüllerin yurtdışı fiyatlarıyla TR fiyatları arasında epey fark var. nerden alacağıma karar veremedim. bi de hangisini alacağıma karar veremedim. hyluronic acid olanı mı alsam acaba?

Son düzenleme:
bi de bi şey sorcam, benim dermaroller ve tripollar yaptığım yerlerde kaşıntı oluyor. çatlarklarımın rengi de kızarmaya başladı. bu iyi bi şey mi, kötü bi şey mi? fikri olan?

slm kizlar ben tam olarak okuyamadim.simdi sizin bu yazdiklariniz dogum catlaklari üzerine degilmi yanlis anlamadim yani birde nasil yapmamiz herekiyo bana kisadan anlatirmisin:93::93::93::93::93:

Bu babor marka ampüllerin yurtdışı fiyatlarıyla TR fiyatları arasında epey fark var. nerden alacağıma karar veremedim. bi de hangisini alacağıma karar veremedim. hyluronic acid olanı mı alsam acaba?

Firfor merhaba bu hyluronic acid denilen madde dudak dolgusu icin kulanilan acit degil mi?:26:
Ben normal olani aldim oburki zarar verir diye dusundum ama bilemiyorum...

Firfor merhaba bu hyluronic acid denilen madde dudak dolgusu icin kulanilan acit degil mi?:26:

hyaluronik asit dolgu maddesi olarak da kullanılıyor, evet. cildin elastikiyetini, nemini korumasına yardımcı oluyor, sıkılaştırıyor. hyaluronik asidin zarar vereceğini düşünmüyorum. kullandığım nemlendiricinin içinde bile hyaluronik asit var ve çok memnunum.
ben asıl içinde çok çeşitli paraben ihtiva eden babor ampül (daha ucuz olan) zarar verir mi diye endişe ediyorum. o yüzden karar veremedim hangisini alacağıma :44:

hyaluronic sonucta yazdigin gibi asid... benim korkum kisa donem iyi kullan-mukemmel snuc mutlaka , ama uzun vadeli kullanirsan ilerde neolur diye? bilemiyorum.. karar sonucta sizin tabii.. ama yinede bi arastirin... madde uzun vadeli kullanildiginda neyapiyor.. bide benim aklima takilan bi madde yaziyorsun paraben, o nedemek ?
benim kaynanam otelde kozmetiklere sordu, 22 ampul 44 euro :) yasadim, cok ucuza gelecek :))))

slm kizlar ben tam olarak okuyamadim.simdi sizin bu yazdiklariniz dogum catlaklari üzerine degilmi yanlis anlamadim yani birde nasil yapmamiz herekiyo bana kisadan anlatirmisin:93::93::93::93::93:

canim enbasini oku, biraz uzun yazdim, ama hersey detayl´li orda yaziyor... evet hem ergenlik catlaklari hemde gebelik

bende normalini alicam, fiyatindan degil, ama sadece kolajen olsun istiyorum, ben pek inanamiyorum hyaluronic asid´e... ama karar sizin.

bi de bi şey sorcam, benim dermaroller ve tripollar yaptığım yerlerde kaşıntı oluyor. çatlarklarımın rengi de kızarmaya başladı. bu iyi bi şey mi, kötü bi şey mi? fikri olan?

ben dermarollerden sonra kipkirizi oluyorum yani vucudum tripollardan sonra gobegimin uzerinde agrilar vardi, hafif sanci gibiydi (belki deri toparliyor diye pek aldirmadim), suan iyi, sisikligi bile gitti,, ve gobegim guzel oluyor artik, bide bronzlasim.. offff..

BUNU BI SITEDEN KOPYALADIM:

KOZMETİKLER NASIL BOZULMADAN KALIR?
Cilt bakımı ve makyaj ürünleri içinde zorunlu olarak koruyucu maddeler kullanılır. Bunlar ciltte uzun süre bırakılırsa, özellikle BHT adlı kimyasal cilde % 10 kadar nüfuz edebilir ve alerjik reaksiyonlara neden olur.

Yine kozmetik ürünlerde yaygın olarak kullanılan Paraben ve Phthales maddeleri de ciddi riskler taşır. Her iki kimyasal konusunda yapılan araştırmalarda normal hormon fonksiyonlarını bozduğunu, akciğer, karaciğer ve böbrek hasarına yol açabildiği ve göğüs kanseri tehlikesini arttırabildiği görülüyor.

Parabenler deodorantlar, kremler, vücut spreyleri ve daha birçok kozmetikte anti mikrobiyal koruyucular olarak kullanılır.

Phthales ise deodorant, parfüm, tırnak cilaları ve saç speylerinde yer alır.

Yine aynı sağlık raporuna göre;

“Paraben koruyucular (methyl, propyl, butyl ve ethyl) :
Mikrobiyel oluşumu önlemek ve ürünün raf ömrünü uzatmak için eklenirler. Toksik oldukları bilinmesine rağmen oldukça yaygın olarak kullanılmaktadır. Pek çok alerjik reaksiyonlara ve cilt rahatsızlıklarına neden olurlar. Bu maddelerin yutulması veya solunması daha da zararlıdır. Cilt, göz ve solunum organlarında tahrişe, gözde kızarma ve ağrıya neden olur ..”

NE YAPACAĞIZ?
Ne yazık ki, birbirinden şık dükkânlarda ve hatta eczanelerde rafları dolduran pek çok kozmetik ürün, tümünü burada sıralayamadığım katkı maddelerinden en az birkaç tanesini içinde barındırmaktadır. .

Kozmetiklerden vaz geçin demiyorum tabii ki, ama onların içeriklerine karşı uyanık olun. Özellikle içinde 1,4 Dioxane, paraben, phthales, BHT, formaldehit ve sodyum loreth sulfate bulnan ürünleri evinizden uzak tutun.

Ancak şunu da aklınızdan çıkarmayın, tıbbi otoriteler kozmetik ürünlerin içeriğinin tam olarak açıklanmasını zorunlu tutmuyorlar..

“İçerik” okumayı alışkanlık haline getirin.
Elinizden geldiğinde organik kozmetikler kullanın
Ürünlerin içeriğinde ne kadar az madde varsa, o kadar iyidir, aklınızdan çıkarmayın.
Aynı şey parfümler için de geçerlidir.
Aldığınız ürünlerin üretim tarihine bakın ve taze olmasına dikkat edin.
Ne şampuan ne de kremlerinizin kapağını asla açık bırakmayın.
Kozmetiklerinizi başkalarıyla paylaşmayın
Kremleri ve diğer ürünleri sürmeden önce ellerinizi güzelce yıkayın..
Günlük standart cilt bakımı için, günde 2 kez, gayet az miktarda ürün kullanmak yeterlidir.

Çok sık ve aşırı uygulamalardan uzak durun.,
Ürünleri karıştırmayın, farklı ürünleri üst üste sürmeyin .
Birçok kozmetik ürün 3 yıl kadar bozulmadan dayanır. Eskileri mutlaka atın. Yenileri de hiç olmazsa buzdolabında saklayın.

canim, illa içinde hylaluronik asit olsun demiyorum (ama olmasi avantaj tabi benim icin), sadece içinde paraben olmasin diyorum. senin de son mesajinda yazdigin gibi paraben zehirli bir madde ve malesef urunlerin raf omrunu uzatmak icin koruyucu madde olarak cok fazla kullaniliyor. dermarollerla vucudumuzda kanallar aciyoruz, bu da kullandigimiz urunlerin emilimini artiyor. bu yuzden dermarollerdan sonra kullanacagim urunun olabildiince zararsiz olmasini istiyorum.

canim, illa içinde hylaluronik asit olsun demiyorum (ama olmasi avantaj tabi benim icin), - bence sen bunuda arastir,, asid ne SIKLIKta kullanabilirsin diye, ve uzun kisa surelimi, ben bu maddeye hic guvenmiyorum, benim dusuncem,,, evet, super sonuc alabilirsin, ama sonucta derinin altina asid haps ediyorsun, uzun vadeli bak bence,, dedigim gibi bu benim fikrim,

valla benden yorum yok,, ben yanlis yonlendirmek istemem, cunku gercekten bilmiyorum.
bilemiyorum , benim kolajenimde varmiydi, yokmuydu??? :18: suan biraz umrumdada degil, gecti ya,, ohhhhhhh , (yani doldular, renk farki hayla var, ama oda iste guneslenmem gerekicek. seve seve

kizlar, ben yarin tatile cikiyorum, bir hafta sonra yine gelicem... sonra buraya artik gecen sene ve bu sene fotomu yukleyecegim, farki gorun diye. nilay86 sen zaten gordun,, bide tripollardan sonraki , yani bugun ku hali super. hic catlaklarimi hissetmiyorum, kendi derim gibi, ama iste hayla renk farki var. onu da gunes halletsin diyeyim

gamzecim hyaluronik asitten korkmaya gerek yok. çünkü zaten derimizde, hücrelerimizde var olan bir madde. besin takviyesi olarak ya da kozmetik ürünlerin içinde antiaging amaçlı çok fazla kullanılıyor. ben bu işin okulunu okumadım, uzman değilim. keşke bu konularda uzman biri çıkıp bizi bilgilendirip yönlendirse. ben sadece araştırmalarım sonucunu paylaşıyorum.

şimdiden iyi tatiller canım. özletme kendini bak, firsat buldukça gel buralara. güzel haberlerini ve resimlerini bekliyoruz.

Ya kizlar bilemiyorum hangisi daha iyi olur ama bende normalinden siparis verdim...
Gamzecim sana iyi tatiller,seni cok ozliycez,kendine iyi bak,dondugunde gorusuruz artik...xx....

Nerden bulacaz bu malzemeleri kaç para offf biri paket yapıp yollasa bize :)

Firfor ya icime benimde kurt dustu
Ebayden almistim bu urunu geri verme sansimda yok.:26:
paraben o kdr zararli bir madde ise o zaman bu dermaroller tedavisinde kulanmiyim ben bunu sonucta cildimin icine girecek :26:
daha sonraki zamanlarda ziyan olmasin diye kulanirim belki ama dermaroller ile birlikte degil.
ya keske onceden okumus olsaydim yazdiklarinizi....
Acaba Gamzenin kolejenin icindede varmiydi???onun masoru kulandi ise bisey olmaz herhalde??? :26:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…