Çatlaklar Kulübü

selam canlarım . okuduğum duaları yazıyorum.doğuma kadar 1hatim .meryem ,insan ,fetih,yasin,yusuf,inşirah,inşikak(ilk 3 ayet)sureleri ve tefriciye okudum .doğum esnasında sancılar artınca yani hurma yedim abese 20. ayeti bol bol okudum ayetel kürsi, nas ,felak okudum.birde bedir sahabelerini okuyup onların yüzü gözü hürmetine yardım istedim ..tabi en önemliside sizin okuduğunuz dualarla kurtardı Rabbim ..sizlerde rahat rahat kurtulursunuz inşallah canım arkadaşlarım.

merhaba ben geldimmmmm
ebru sen hala doğurmadınmı kız
ayrıca nerede öbür kızlar bom boş kalmış burası

seni o kadar iyi anlıyorum ki .benim eşim anlayışlıdır en azından mantıklıdır maddi sorunda yok ama buna rağmen bende bi daha bebek düşünmüyorum bu sefer kesin bişeyler olur çünkü.inşallah hiç bi sorun yaşamazsın canım bakarsın herşey çok güzel olur hiç mutlu olmadığın kadar mutlu olursun inşallah.

merhaba ben geldimmmmm
ebru sen hala doğurmadınmı kız
ayrıca nerede öbür kızlar bom boş kalmış burası

hoşgeldin canım doğurdum kızım 11 günlük oldu bile teyzesi .ama bi hayırseverin çizelge yapmasını bekliyorum

hoşgeldin canım doğurdum kızım 11 günlük oldu bile teyzesi .ama bi hayırseverin çizelge yapmasını bekliyorum

hmmm anladım canım hadi gözün aydın allah analı babalı büyütsün hayırlı bir evlat olsun çok sevindim
ben ep eydir yoktum 1 hafta almanyadaydım dedem orada hastanedeydi çok ağırlaşmıştı ve malesef gözümüzün önünde günden güne eridi vefat etti hala kendimi çok kötü hissediyorum evde bile tek başıma kalmaktan korkuyorum ne zaman gözümü kapatsam can verdiği o an geliyor gözümün önüne

nasıl iyi mi meleğin canım ayyy çok güzel yaa bende cumatertesi gördüm çok harikaydı kızım olucakmış onuda öğrendim birşey sorucam detaylı ultrason böyle kalp hastalığı var mı fln herşye bakıyorlarmış o kaçıncı haftada oluyor

Selam arkadaslar... Diger topige kimse gelmiyor anlasilan.. Bende buraya bir bakim dedim :)

Bu arada Ebru gecmis olsun. Allah analı babalı buyutsun..

Haklı olmak neyi değişitirir güzelim olacaklara engel değil dediğin gibi elimde değil ki annemin bir lafı vardır ''çok türkü biliyorumda kaidesini getiremiyorum'' diye benim durumu özetliyor:)

canımm artık hayırlısı deyip dua etmek gelir elimizden

canımm bende istiyorumm inş.

Canım sen hepsini buraya yaz ben daha önce yazmıştım senkileride koplaylıyımda eşime söylüyüm çıktısını getirsin artık başlamam lazım sadece hatime devam ediyorum şimdi meryem suresine başlıyım ilk diyorum bir şişe suya okumaya hepsini okuycam inşaalah eşime annemede diyyeyim onlarda ayrı okusun:)))

Kolay doğum için okunacak dua

İşte Peygamberimiz'in Hz. Fatıma'ya doğumu sırasında okuduğu dua...

Böylesine ciddî bir olay, elbette sadece mânevi dua ile geçiştirilemez. Önce maddi tedbirler alınır, yâni gereken ebeye, doktora gidilir, alâka ve muayenesi temin edilir, Bundan sonra sıra manevî tedbire, yâni duaya gelir.
Nasıl sadece doktor kesin şifaya vasıta değilse, sadece dua da öyle kesin şifaya sebep olmaz. Zira ikisini de Rabbimiz emretmekte, hem maddî, hem de manevî tedbiri dinimiz istemektedir. Birini icra edip ötekini ihmal eden, elbette yarım iş yapmış olur. Tek kanatlı kuşun uçtuğu kadar başarı temin edilir.
Maddî tedbirden sonra alınacak manevî tedbiri, yâni okunacak duayı, Efendimiz şöyle tavsiye buyurmuştur:

l- Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:
"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın.
(A'raf suresi 54. ayet)
Meali :
Gerçekten sizin Rabbiniz, altı günde gökleri ve yeri yaratan, sonra arşa istiva eden Allah'tır. Gündüzü, durmaksızın kendisini kovalayan geceyle örten, güneşe, aya ve yıldızlara kendi buyruğuyla baş eğdirendir. Haberiniz olsun, yaratmak da, emir de (yalnızca) O'nundur. Alemlerin Rabbi olan Allah ne yücedir. (A'arf suresi, 54)
Resul-i Ekrem Efendimiz kızı Fâtıma validemizin doğumunda bu duayı okutmuş, netice sevindirici şekilde huzurlu ve sıhhatli bir doğum olarak tecelli etmiştir, Mübarek nesil Hazret-i Hasan ve Hüseyin Efendilerimiz böyle dualarla dünyaya gelmişlerdir.
Sıhhatli bir doğum haberini alınca Allah’a şükretmek, konu komşuda bulunan yoksullara yardım etmek, münasip olan bîr cömertliktir.

Doğuma Girmeden Okunacaklar

1.Meryem Suresi

2.Fatiha-Yasin-Tebareke-Amme

3.Ashâb-ı Kehf
Yemlîhâ, Mekselînâ, Mislînâ, Mernûş, Debernûş, Şâzenûş, Kefeştatayyûş ve köpekleri Kıtmîr'dir.(üstünde de taşınabilir)

4.Doğum yapacak hanımın sıhhat ve kolaylıkla doğumunu yapması niyetiyle, Önce Âyete’l-Kürsî okunur, sonra (Felâk ve Nâs) sûreleri okunur. Bunlardan sonra da şu âyet okunur:

"İnne rabbekümüllahüllezı halekas semavati vel erda fı sitteti eyyamin sümmesteva alel arşi yuğşil leylen nehara yatlübühu hasısev veş şemse vel kamera ven nücume müsehharatim bi emrih ela lehül halku vel emr tebarakellahü rabbül alemın" A'raf suresi/54.

Doğum Anında Tekrarlanacaklar: ( Doğum yapan ve onu bekleyenler tarafından)

1.Lailahe illa ente kuntuminezzalimin

2.İnşirah suresi

3.Rabbiyesir duası
Rabbiyesir vela tuasır Rabb, temim Bil hayr.

4.İnşikak suresi ilk üç ayet:

5. Abese suresi 20. Ayet:
Sümmmessebile yesserah (özellikle doğum ve sancı anında tekrarlanmalı)
Anlamı:Sonra ona (doğmasında, hayır ve şerri seçmesinde) yolu kolaylaştırdı

Son düzenleme:

inşaallah canım umut olmasa zaten çekilmez bu hayat hayırlısı olsun bir gün benim eşimde büyür belki:)))

Canım başın sağolsun Allah rahmet eylesin

canımm paylaşımın için sağol

Günaydınn kızlarrr nasılsınız uyuyosun dimi hala uykucu güzeller bende uyucam daha yarı uykumu tamamladım eşimi gönderdikten sonraki uykum var hala inşallah öğleden sonra uğrarımm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…