Burada bazen evliliklerde ark veya nişanlı iken aile veya eşi tanıyamadınız mı kendini belli etmedi mi diye sorarlar.Yarın evlenirseniz bu soru size sorulduğunda aslında belli etmişlerdi de ben görmek istemedim dersiniz.
Ben her türlü ilişkide açık olmaktan yanayım.Beşik olayı size söylendiğinde aklınızdan gönlünüzden geçeni söylemeniz gerekirdi.Zaten evli değilsiniz neyinden çekiniyorsunuz en kötüsü hadi bana by by der gidersiniz.Bu geliyorum denen olayları görmek istemiyorsunuz.Sonra ah vah ağlanıyor. Kaç yıllık eşya vb olursa olsun emrivaki olarak "kullanılacak" cümlesi burada asıl yanlış olan.İsterse bir yıllık olsun.Gönlünden geçmiş olabilir "çocuklar bende 15 yıllık beşik var çok özeniyorum belki size saçma gelebilir ama onu bir şekilde değerlendirmenizi isterim" benzeri bir cümle kursa tamam denir.Ama emir kipi ile kurulan cümleler geleceğin habercisi size yazayım.Bir de bu kişi ile aynı evde yaşayacaksınız.İkinci evlilik.İyice bunları tartın ve karşınızdakini kırmadan açık kendinizi ifade edin. Elbette anne babalar sevilir sayılır.Ancak beraber oturmak eskidenmiş şimdi birbirimiz kırabilir hoş olmayan şeyler yaşayabiliriz.Yakın olalım evlerimize birbirimize saygı duyalım karışmayalım(fikir söylemek karışmak değil ancak onun bile dili var) diye açık açık konuşun.Baktınız olmuyor yol yakın iken dönün.Her taviz yeni taviz getirir.İnanın ileride nasıl yaptım bu hatayı diye konu açarsınız.