- 17 Temmuz 2018
- 4.055
- 18.823
- 208
- Konu Sahibi Rosalind Franklin
-
Ay sen de gidip babanla bitisik kapili ev yapmissin anacim. Kaderin "kaynanamla ayni evde soldum" kivamina gelmek uzere..jxjxjxj
Sizin evler yanyana degil mi? Baban bu amcaya konum atiyosa amca daha önce babanin eve de gelmedi heralde? Once bi kendi agirlasaymis :)
Ay o zaman dupeduz seni degil evi görmeye geliolar baban kendi evini niye gostermio ne sacma yaaEvet hic gelmemisler cunku bu evleri biz yeni yaptirdik daha mayista teslim edildiama ben bunu bir ara babama soyleyeyim laf arasinda dogru dediniz.
Benim annemin babası dedem de enayiliğine doymazmış, köydeki topraklarının yarısını kardeşlerine dağıtmış, yıllarca köyden gelen açı doyurmuş, pazarcıyı ağırlamış, öğrenciyi okutmuş. Hangisi çalıyor kapısını? O kalabalıktan eser yok yıllardır. Herkes adam oldu beğenmiyorlar bile şimdi.Ben akraba için saçını süpürge etmeyi anlamıyorum.
Benim çocukluğum boyunca hiç evde yalnız kaldığımızı bilmem. İflas eden,hastane işi olan,kocasından ayrılan, İstanbul a iş bulmaya gelen, cocuk okutan...hep bizde olurdu.bunlarin hepsi anne sulalemdendir. Sonra hepsi makam mevkii sahibi olunca ayaklarını kestiler.
Annemi geçen ay kaybettim onlarin ismini sayiklayarak gitti.
Yogun bakimdayken annem yarim saatlik mesafede tatil yapıyorlardı.
Vefat ettiği gün gelip yaygarayi koparıp ağladılar zirladilar. Destek amaçlı ilaç kullandığım için öyle seyrettim boş boş.
Şimdi annemin resmi karşımda anne değdi mi diyorum ,Bir ömrü akrabalara adamaya?
BIlmemkimin bilmemnesi olma sifati disinda hayatimizda hic bi vasfi, onemi, varligi olmayan bi insani agirlamak istemeyince Amsterdamli olunuyo demek. Ustelik lutfedip musait miyim diye bana sorulmayacak bile.Yorumlara bakıyorum da çoğu doğma büyüme Amsterdamlı gibi yazmış. Sonuçta gelen amcanız, aranızda husumet vesaire yoksa durumunuzu anlatırsınız önceden, eşiniz bi çay koyar, max yarım saat oturup giderlerdi. Yaptığınız biraz ayıp kaçmış
Hepsinin altında bir psikolojik neden yatıyor aslında.Benim annemin babası dedem de enayiliğine doymazmış, köydeki topraklarının yarısını kardeşlerine dağıtmış, yıllarca köyden gelen açı doyurmuş, pazarcıyı ağırlamış, öğrenciyi okutmuş. Hangisi çalıyor kapısını? O kalabalıktan eser yok yıllardır. Herkes adam oldu beğenmiyorlar bile şimdi.
Ay benim annem de boyle. Geliyorum diyene hayatta hayir diyemez. Bi de catlayana kadar 100 cesit hizmet ikram yemegi tatlisi. Ondan sonra 3 gun yorgunluktan sikayet eder. Isin garibi benim de oyle olmami istiyor. Delirtiyo beni ya.Hepsinin altında bir psikolojik neden yatıyor aslında.
Benim annem neyse ki ölmeden önce fark etti kesti görüşmeyi. Çocukluğumu genç kızlığımı hatırlıyorum, hep eve gelene hizmet etmekle geçmiş. Yazın tatilde yazlığa gideriz, hop bir hafta sonra dökülmeye başlarlardı. Hemen gelmezler çünkü ev temizlensin önce, işin ucundan tutmasınlar. Millet denize gider biz arkalarından kahvaltı masasını yatakları toplar, öyle gideriz. Onlardan önce döneriz çünkü aç gelecekler akşam yemeğini hazırlamalıyız. Ordu gibi banyoyu kullanırlar, havluları sağa sola atarlar, yerler hep kum. Eve döneriz her hafta sonu birileri yatılı gelir, odamızı verip salonda yer yatağında yatarız. Dersin sınavın var mı diyen olmaz, çay getir sofrayı topla denir. Hiç beklemezdim yani aklıma gelmezdi, annem hepimizden özür diledi, sizi de yakmışım dedi.Ben akraba için saçını süpürge etmeyi anlamıyorum.
Benim çocukluğum boyunca hiç evde yalnız kaldığımızı bilmem. İflas eden,hastane işi olan,kocasından ayrılan, İstanbul a iş bulmaya gelen, cocuk okutan...hep bizde olurdu.bunlarin hepsi anne sulalemdendir. Sonra hepsi makam mevkii sahibi olunca ayaklarını kestiler.
Annemi geçen ay kaybettim onlarin ismini sayiklayarak gitti.
Yogun bakimdayken annem yarim saatlik mesafede tatil yapıyorlardı.
Vefat ettiği gün gelip yaygarayi koparıp ağladılar zirladilar. Destek amaçlı ilaç kullandığım için öyle seyrettim boş boş.
Şimdi annemin resmi karşımda anne değdi mi diyorum ,Bir ömrü akrabalara adamaya?
Onu derdi kaynanadan kaçmaktı, bi şekilde kaçtı.İşte zoraki bağların getirisi bu, bundan bahsediyordum. Kaynanam diye her dk dibinde olamam birinin. Her abukluğuna katlanamam ben çabuk sıkılan biriyim patlatıveririm ortalığı.
Yawww yalan dolan işler. Bu lağım ağızlı annelerine yeter artık dendiğinde auuu anammm diyen adamların mantığı. O kaynana gelin birbirlerinin yüzüne kezzap atacak kıvama gelseler de görüşülsün mantığı.Arkadaş millet de ne akrabacı çıktı ya. Sanki bu kadar eş ailesi, akraba konusunu ben açıyorum.
Bu tamamen akrabalık ilişkileriyle alakalı bir durum. Çat kapı misafirliği kimse sevmez, ben de nefret ederim. Ama durumlar değişiklik gösterebilir. Eşimin amcası arasa mırın kırın ederim, kendi amcam arasa dünyayı ayağına sererim.
Eşimin amcasına yıllar evvel evde bir iş yaptırmıştık ( usta kendisi), tabiki ücretiyle. Sonradan gördük ki piyasanın tam iki katı para almış bizden üstelik elinde kalmış eski püskü ürünleri kullanmış.
Benim amcam da üniversite yıllarında otogara gideceğim zamanlar cebime para sıkıştırırdı otobüsten inince taksiyle git bavullarını dolmuşta taşımaya uğraşma diye.
Şimdi bu iki insanın misafir olarak kabul edilmesi de tabiki farklı olur.
Sizin amcanız da ilk kez gelmiş evinize, keşke en azından bir kahve ikram etseydiniz ama böyle uygun gördüğünüze göre demek ki bunu hak etmiş.
inşallah arkadaşını da kabul etmedinizVallahi canım ya.
Yazılı kurallar olsun bu konuda bence.
Hele yazlık yerde yaşadığım için bir sıralasam ben ooooo!
Mayis gibi konya dan 7 yıldır görüşmediğim arkadaşım geldi. Ben de davet ettim yani.
2 gece kaldı.eli kolu bomboş geldi. Bana diyor ki kardeşim buraları hiç gormedi.tatile getirsem mi?
Bir de ortak bir arkadaşımız var ismi Emel ne zaman ona gitsem hiç boş çevirmez beni elim kolum dolu dönerim diyor
Arkadaş öğretim görevlisi bir de.
Bir tencere sarma yapmıştım onun için. Kalanını yolladım onunla çok beğendiği için.inşallah arkadaşını da kabul etmediniz
ve eli kolu dolu göndermediniz
yüzsüz
Ben de geleyim miBir tencere sarma yapmıştım onun için. Kalanını yolladım onunla çok beğendiği için.
Biliyorum ama atmam cunku kimse 10 dk oncesinde hqber verip gelmesin sana da jxjxjjx
elim kolum tutmuyor şu an pek. Gel bebisim sen yaparsın birlikte yeriz.Ben de geleyim miolm sarma verilir mi be? Bir vatan topragi 2 sarma asla verilmez
Kendin pisir beni de yedir bxbxbxbelim kolum tutmuyor şu an pek. Gel bebisim sen yaparsın birlikte yeriz.
Yeni konseptim sen pişir birlikte yiyelim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?