• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Konunuzu okuyunca aklıma geldi. Geçen sene bayramlaşmaya abimlere gitmek istedim. Yengemi aradım. Zorla dışarıya çağırdı. Restoranda yemek yiyip ayrıldık. Çok ağırıma gitmişti. Çok ağlamıştım. Keşke dünya para verip restoranlara götürmeseydi de evlernde bir su ikram etselerdi. Evde çok ağladım. Öz abim ve yengem bayram günü evine almadı istemedi diye. Şimdi konunuzu okuyunca aklıma geldi.
Bu kadar ağlayacak bir şey yok ama öz abiyle 8 yıldır görüşmediğin, düğününe bile gelmeyen amca bir olmaz elbette.

Konunuzu okuyunca aklıma geldi. Geçen sene bayramlaşmaya abimlere gitmek istedim. Yengemi aradım. Zorla dışarıya çağırdı. Restoranda yemek yiyip ayrıldık. Çok ağırıma gitmişti. Çok ağlamıştım. Keşke dünya para verip restoranlara götürmeseydi de evlernde bir su ikram etselerdi. Evde çok ağladım. Öz abim ve yengem bayram günü evine almadı istemedi diye. Şimdi konunuzu okuyunca aklıma geldi.
Bu kadar dramatize etmeyin hayati kendinize. Sizi görmek istemese baska bahane bulurdu. Disarda yemek yemissiniz ne guzel iste. Evde olunca sohbet bambaska mi oluyo nedir? Tam tersi evin hanımı getir götür yapmaktan hizmet etmekten konusulandan bi halt anlamio. Onu mu istiosunuz anlamiorum ki. Ne var bu evlerde kuru suya tamah edilecek? Bu evlerin icinde bu kadar cok girip görmek istediginiz ne var yahu? Belli ki musait degil evin içi.

Benim bir kiz kardesim var henuz evlenmedi ama o benim canimdir, her halimde, her sekilde evim onundur. Kardesimle, 7-8 sene once gordugum, dugunume bile gelmeyen amcami asla bir tutamam.

Sahilde ağırlamışsınız işte ferah ferah, püfür püfür daha ne? Duyan da suratlarına kapı carptınız sanar 👀

Ay keske biri beni yazlik bi yerde alsa restauranta goturse. Bayilsa 3k hesap ben pufur pufur kahvemi yududmlarken jxjxjxj

Hayir bir de bulundugumuz yerin en populer restaurantlarindan birine goturduk, elini uzatsalar denize sokabilirlerdi. Biz cok seviyoruz, yemekleri de guzel.

gayet de haklısın yaptığın şeyde hiç canını sıkma. bence babana durumunu aynen burada açıkladığın gibi açıkla, anlayışla karşılayacaktır.

Butun gun beraberdik babamla merkezde islerimiz vardi. Daha yeni yeni benimle iletisim kurmaya basladi, ac misin, su alalim mi, agrin sizin var mi diye. Anlattim bize saygi duysalardi zaten haber verirlerdi ben yine disarida agirladim en azindan diye ama iste babam ne kadar anlamak istediyse.

Bu kadar dramatize etmeyin hayati kendinize. Sizi görmek istemese baska bahane bulurdu. Disarda yemek yemissiniz ne guzel iste. Evde olunca sohbet bambaska mi oluyo nedir? Tam tersi evin hanımı getir götür yapmaktan hizmet etmekten konusulandan bi halt anlamio. Onu mu istiosunuz anlamiorum ki. Ne var bu evlerde kuru suya tamah edilecek? Bu evlerin icinde bu kadar cok girip görmek istediginiz ne var yahu? Belli ki musait degil evin içi.
Yalnız ben dramatize ederim çünkü abimin ev adresini bile bilmiyorum. Keşke evlerine kabul etseydiler de yengem değil ben getiri götürü yapsaydım. Evet kuru suya tamah ediyorum çünkü o benim öz abim. İnsan arıyor. Neyse zaten konuyu kapadım kendi kendime. Konuyu okuyunca aklıma geldi sadece.

Hayir bir de bulundugumuz yerin en populer restaurantlarindan birine goturduk, elini uzatsalar denize sokabilirlerdi. Biz cok seviyoruz, yemekleri de guzel.

Butun gun beraberdik babamla merkezde islerimiz vardi. Daha yeni yeni benimle iletisim kurmaya basladi, ac misin, su alalim mi, agrin sizin var mi diye. Anlattim bize saygi duysalardi zaten haber verirlerdi ben yine disarida agirladim en azindan diye ama iste babam ne kadar anlamak istediyse.
Kuzum ben de yazlik bi yerdeyim Izmir'de. Biliyorum fiyatlari. Eminim iyi bi yere gittiginizden de esek hosaf korelasyonu devreye giriyor.

Evde çaya çağırsaydınız iyi olurdu yemek hazırlamak zor ama çay ikram etmek zor birşey değil eşiniz yapardı servisi gerekirse ne var yani.

Benim abimle o amca arasında fark yok ki. Ben de yüzünü bile görmüyorum.

Konu abinizden kaynaklaniyorsa öz abim diye aglamaniz sadece ömrünüzü hoşa harcamak değer mi? Konu sizle alakalı birsey ise bence bu sinirlarin keyfini çıkarın gerekliymis
Konu sıfır hata / tamamen yenge ise abinin adını bile anmam
Buradaki olay bambaşka. Düğüne bile gelmeyen ev incelemeye gelen amcaya bu hürmet çok bile

Ayagimin tozuyla bir lincleneyim diye yazayim ahdhsh ben misafir sevmiyorum. Bunun yurtdisiyla da cok alakasi yok ya ben TC sinirlarinda da sevmiyordum. Bir donem herkesi evimde agirladim nasil anlamsiz, nasil sacma bir yorgunlukmus o. Simdi kim olursa olsun disarida agirlayip, eglenip, oteline birakiyorum valla hem ben sohbetten bir sey anliyorum hem de arkasindan uc gun surecek yorgunlugu cekmiyorum. Vicdan yapacak bir sey yok konu sahibi rahat ol, begenmeyen gelmez en fazla salla

Ayagimin tozuyla bir lincleneyim diye yazayim ahdhsh ben misafir sevmiyorum. Bunun yurtdisiyla da cok alakasi yok ya ben TC sinirlarinda da sevmiyordum. Bir donem herkesi evimde agirladim nasil anlamsiz, nasil sacma bir yorgunlukmus o. Simdi kim olursa olsun disarida agirlayip, eglenip, oteline birakiyorum valla hem ben sohbetten bir sey anliyorum hem de arkasindan uc gun surecek yorgunlugu cekmiyorum. Vicdan yapacak bir sey yok konu sahibi rahat ol, begenmeyen gelmez en fazla salla
Ben eskilerden tanıyorum sizi
Taşındınız mı Türkiye den

Şimdi nerede yaşıyorsunuz

Ben de 4 aylık hamileyim ben de hiperemezis gravidarumla aylardır mücadele ediyorum hala da bitmedi lanet şey. Oyüzden sizi aşırı iyi anlıyorum. Siz üzerinize düşeni fazla fazla yapmışsınız. Kendime bakacak gücüm yokken çatkapı misafiri götürmüşsünüz yemeklere daha ne yapasanız. Beğenmeyen ağlayarak günlüğüne yazsın derdim ben sizin yerinizde olsam🥲.

Simdi eve geldik butun gun disarida oldugumuz icin disaridan yemek alip geldik. Babam bana almayin dedi. Ben gider disarida yerim dedi. Hala daha tepkili yani. Bizi eve birakti kendi gitti nereye bilmiyorum. Anneme sarmis simdi de sen doldurdun kizi o yuzden boyle oldu diye.

Ben de artik patladim zaten canim burnumda butun gun arabada mide bulantisi cektim, akrabalarin yuzunden kendi cekirdek ailene boyle davranmandan, dunden beri surat asmandan biktim. Beni arayip haber verme saygisi gostermeyen neresi musaitse orada agirlanir, ev sahibine onceden haber vermek dunyanin her yerinde gorgu kuralidir dedim.

Gercekten 31 yasindayim ama babamin kendi ailesini onceleyerek bizi surekli harcamasindan biktim. Hamile olmam bile biraz daha dusunceli olmasini saglamadi. Hem babama sinirlendim hem de moralim bozuldu oturdum bahcede agliyorum, yemek de yiyemedim. Bir geldiler huzurumuzu bozdular.

Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.

Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...

Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.

Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.

Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Eve buyur edip çay ikram etseydiniz sonra da hamile olduğunuz için yemek hazırlayamadığınızı söyleyip yemeğe çıkartsaydınız çok güzel ağırlanmış olurlardı.
Yaptığınız yanlış değil ama yordamınız yanlış olmuş. Neyse bir daha ki sefere daha ince düşünürsünüz, kafaya takmayın.
Babanıza da evde yemek olmadığı için bu şekilde daha iyi olur diye düşündüğünüzü anlatın.

Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.

Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...

Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.

Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.

Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Kabul etmezsiniz anlarım.
Ama eve gelen misafiri kapıdan iceri sokmamak nerenin adeti ya?
Bence yurtdısında bile böyle sacmalık yoktur.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back