How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ay sen de gidip babanla bitisik kapili ev yapmissin anacim. Kaderin "kaynanamla ayni evde soldum" kivamina gelmek uzere..jxjxjxj

Bu konuda yuzde yuz suclu kocam. Babamla tabii hayatinda 2 hafta gecirmisken telefonla goruse goruse cok sevdi, tutturdu yaptiralim diye, annem de ben de olmaz dedik sonra en fazla 3 hafta kalacagiz diye beni ikna etti. 😬 Ama isler bu yil planladigimiz gibi gitmeyince de 3 hafta oldu en az 3 ay.

Sizin evler yanyana degil mi? Baban bu amcaya konum atiyosa amca daha önce babanin eve de gelmedi heralde? Once bi kendi agirlasaymis :)

Normalde 3-4 haftadan fazla kalmiyoruz biz de ama su an ulke degistirme surecindeyiz. Evimizi kapattik yeni ulkemizde ev tutacagiz o yuzden bu sene cok uzun kaliyoruz.

Evet hic gelmemisler cunku bu evleri biz yeni yaptirdik daha mayista teslim edildi 😅 ama ben bunu bir ara babama soyleyeyim laf arasinda dogru dediniz.

Ben akraba için saçını süpürge etmeyi anlamıyorum.
Benim çocukluğum boyunca hiç evde yalnız kaldığımızı bilmem. İflas eden,hastane işi olan,kocasından ayrılan, İstanbul a iş bulmaya gelen, cocuk okutan...hep bizde olurdu.bunlarin hepsi anne sulalemdendir. Sonra hepsi makam mevkii sahibi olunca ayaklarını kestiler.
Annemi geçen ay kaybettim onlarin ismini sayiklayarak gitti.
Yogun bakimdayken annem yarim saatlik mesafede tatil yapıyorlardı.
Vefat ettiği gün gelip yaygarayi koparıp ağladılar zirladilar. Destek amaçlı ilaç kullandığım için öyle seyrettim boş boş.
Şimdi annemin resmi karşımda anne değdi mi diyorum ,Bir ömrü akrabalara adamaya?

Benim çocukluğum boyunca hiç evde yalnız kaldığımızı bilmem. İflas eden,hastane işi olan,kocasından ayrılan, İstanbul a iş bulmaya gelen, cocuk okutan...hep bizde olurdu.bunlarin hepsi anne sulalemdendir. Sonra hepsi makam mevkii sahibi olunca ayaklarını kestiler.
Vefat ettiği gün gelip yaygarayi koparıp ağladılar zirladilar. Destek amaçlı ilaç kullandığım için öyle seyrettim boş boş.
Şimdi annemin resmi karşımda anne değdi mi diyorum ,Bir ömrü akrabalara adamaya?
Benim annemin babası dedem de enayiliğine doymazmış, köydeki topraklarının yarısını kardeşlerine dağıtmış, yıllarca köyden gelen açı doyurmuş, pazarcıyı ağırlamış, öğrenciyi okutmuş. Hangisi çalıyor kapısını? O kalabalıktan eser yok yıllardır. Herkes adam oldu beğenmiyorlar bile şimdi.

Yorumlara bakıyorum da çoğu doğma büyüme Amsterdamlı gibi yazmış. Sonuçta gelen amcanız, aranızda husumet vesaire yoksa durumunuzu anlatırsınız önceden, eşiniz bi çay koyar, max yarım saat oturup giderlerdi. Yaptığınız biraz ayıp kaçmış
BIlmemkimin bilmemnesi olma sifati disinda hayatimizda hic bi vasfi, onemi, varligi olmayan bi insani agirlamak istemeyince Amsterdamli olunuyo demek. Ustelik lutfedip musait miyim diye bana sorulmayacak bile.

Son düzenleme:
Dünyanın neresinde olursanız olun, medeni insanlar için bu işin kuralları var.
İsterse karşı komşu olsun, isterse akraba olsun.

Kimin evine gitmek istiyor iseniz ev sahibi aranır müsaitlik sorulur. Ev sahibi davet eder ise gidilir.

Başka bir kişi ile geliyoruz diye emrivaki yapılmaz.
Emrivaki yapılır ise karşı tarafın karşılama şekline laf edilmez.

Ev sahibi bunaltana kadar oturulmaz.
Arkasından dedikodu yapılmaz.
Ev sahibi yemek hazırlamış işe sofraya yardım edilir.

Daha liste uzar gider.

Çok iyi yapmışsınız. Hiç kendinizde sorun aramayın.

Benim annemin babası dedem de enayiliğine doymazmış, köydeki topraklarının yarısını kardeşlerine dağıtmış, yıllarca köyden gelen açı doyurmuş, pazarcıyı ağırlamış, öğrenciyi okutmuş. Hangisi çalıyor kapısını? O kalabalıktan eser yok yıllardır. Herkes adam oldu beğenmiyorlar bile şimdi.
Hepsinin altında bir psikolojik neden yatıyor aslında.

Hepsinin altında bir psikolojik neden yatıyor aslında.
Ay benim annem de boyle. Geliyorum diyene hayatta hayir diyemez. Bi de catlayana kadar 100 cesit hizmet ikram yemegi tatlisi. Ondan sonra 3 gun yorgunluktan sikayet eder. Isin garibi benim de oyle olmami istiyor. Delirtiyo beni ya.

Benim annem neyse ki ölmeden önce fark etti kesti görüşmeyi. Çocukluğumu genç kızlığımı hatırlıyorum, hep eve gelene hizmet etmekle geçmiş. Yazın tatilde yazlığa gideriz, hop bir hafta sonra dökülmeye başlarlardı. Hemen gelmezler çünkü ev temizlensin önce, işin ucundan tutmasınlar. Millet denize gider biz arkalarından kahvaltı masasını yatakları toplar, öyle gideriz. Onlardan önce döneriz çünkü aç gelecekler akşam yemeğini hazırlamalıyız. Ordu gibi banyoyu kullanırlar, havluları sağa sola atarlar, yerler hep kum. Eve döneriz her hafta sonu birileri yatılı gelir, odamızı verip salonda yer yatağında yatarız. Dersin sınavın var mı diyen olmaz, çay getir sofrayı topla denir. Hiç beklemezdim yani aklıma gelmezdi, annem hepimizden özür diledi, sizi de yakmışım dedi.

Annem de kazık yiye yiye mecburen uyandı. Bizimkiler de aynı, parayı gören mevkii sahibi olan bizi beğenmemeye başladılar. Bütün kuzenlerim araba sürmeyi babamdan öğrendiler, sözlüsünü nişanlısını kapıp gelene alın arabayla gezin dedi. Babam iflas edip işleri bozuldu biri de çıkıp bir ihtiyacın var mı, araba lazımsa söyle yeter demedi. Lazım olunca da evde çocuk var araba kapının önünde dursun dediler. Başkası adına utanma neymiş o yaşımda öğrendim. Sürü gibi bütün kuzenlerime taktıkları altını toplasan 1 kg'yi geçmiştir. Çifter çifter 22 ayar bilezik. Bize takılan ne? sıfır. Onlar 10 sene önce evlenmiş kolaymış altın almak, artık ekonomi kötüymüş. Para taktılar. Yıl 2003 bu arada.

Ayıp, misafir, öyle yapılmaz, böyle söylenmez... Tatilde ziyarete gidiyorum, annemin komşuları düğün evi gibi koşuyorlar beni görmek için. İsteme söz haftası apartman ayağa kalktı, anneme kaç kişi gelecek onu söyle sen otur bir şeye karışma dediler. İnsan 7 kat yabancıdan değil de akrabasından kan bağından bekler bunu. Akrabalardan mık yok. O yüzden akraba hürmet deyince tüylerim diken diken oluyor. Ölene dek görmesem umurumda olmaz.

Onu derdi kaynanadan kaçmaktı, bi şekilde kaçtı. 😂 İşte zoraki bağların getirisi bu, bundan bahsediyordum. Kaynanam diye her dk dibinde olamam birinin. Her abukluğuna katlanamam ben çabuk sıkılan biriyim patlatıveririm ortalığı.
Arkadaş millet de ne akrabacı çıktı ya. Sanki bu kadar eş ailesi, akraba konusunu ben açıyorum.
Yawww yalan dolan işler. Bu lağım ağızlı annelerine yeter artık dendiğinde auuu anammm diyen adamların mantığı. O kaynana gelin birbirlerinin yüzüne kezzap atacak kıvama gelseler de görüşülsün mantığı.
O konudaki üye de açık açık kvden kaçıyorum demeyip annem annem diye aglanmisti, sonra kardeşiyle toto gezdirince annesi kızmıştı, bayramda niye gelmediniz diye sayfalarca bize marjinal, yozlaşmış diyen kadın en son annemle mesafe koyacağım demişti.
O yozlaşmış, örf diyenlerin dediklerinin meali sudur: Biz çektik sen de çek, yoksa sana b.k atarız, hem yeni evini millete gösterip hava atsaydın, biz sığ ve vasat hayatlarımızı ancak akrabalık yoluyla edindiğimiz konumlarla tatmin ediyoruz, sen sakın çemberin dışında çıkma. Bunun adı da ayıp etmişsin.

Bu tamamen akrabalık ilişkileriyle alakalı bir durum. Çat kapı misafirliği kimse sevmez, ben de nefret ederim. Ama durumlar değişiklik gösterebilir. Eşimin amcası arasa mırın kırın ederim, kendi amcam arasa dünyayı ayağına sererim.
Eşimin amcasına yıllar evvel evde bir iş yaptırmıştık ( usta kendisi), tabiki ücretiyle. Sonradan gördük ki piyasanın tam iki katı para almış bizden üstelik elinde kalmış eski püskü ürünleri kullanmış.
Benim amcam da üniversite yıllarında otogara gideceğim zamanlar cebime para sıkıştırırdı otobüsten inince taksiyle git bavullarını dolmuşta taşımaya uğraşma diye.
Şimdi bu iki insanın misafir olarak kabul edilmesi de tabiki farklı olur.
Sizin amcanız da ilk kez gelmiş evinize, keşke en azından bir kahve ikram etseydiniz ama böyle uygun gördüğünüze göre demek ki bunu hak etmiş.

Bu tamamen akrabalık ilişkileriyle alakalı bir durum. Çat kapı misafirliği kimse sevmez, ben de nefret ederim. Ama durumlar değişiklik gösterebilir. Eşimin amcası arasa mırın kırın ederim, kendi amcam arasa dünyayı ayağına sererim.
Eşimin amcasına yıllar evvel evde bir iş yaptırmıştık ( usta kendisi), tabiki ücretiyle. Sonradan gördük ki piyasanın tam iki katı para almış bizden üstelik elinde kalmış eski püskü ürünleri kullanmış.
Benim amcam da üniversite yıllarında otogara gideceğim zamanlar cebime para sıkıştırırdı otobüsten inince taksiyle git bavullarını dolmuşta taşımaya uğraşma diye.
Şimdi bu iki insanın misafir olarak kabul edilmesi de tabiki farklı olur.
Sizin amcanız da ilk kez gelmiş evinize, keşke en azından bir kahve ikram etseydiniz ama böyle uygun gördüğünüze göre demek ki bunu hak etmiş.

Ben amcami 7-8 senedir gormedim, yengemi dun 2.gorusumdu (ikinci evlilikleri). Kendileri benim 4 sene onceki dugunume de gelmediler. Bizde akrabalik iliskileri bir tek benim babama isliyor malesef kendisi yuzunden.

Vallahi canım ya.
Yazılı kurallar olsun bu konuda bence.
Hele yazlık yerde yaşadığım için bir sıralasam ben ooooo!
Mayis gibi konya dan 7 yıldır görüşmediğim arkadaşım geldi. Ben de davet ettim yani.
2 gece kaldı.eli kolu bomboş geldi. Bana diyor ki kardeşim buraları hiç gormedi.tatile getirsem mi?
Bir de ortak bir arkadaşımız var ismi Emel ne zaman ona gitsem hiç boş çevirmez beni elim kolum dolu dönerim diyor 🙃
Arkadaş öğretim görevlisi bir de.
inşallah arkadaşını da kabul etmediniz
ve eli kolu dolu göndermediniz
yüzsüz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back