How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Siz de kendinizce bir sınır belirlemişsiniz. Abartıp evden çıkmamanın süresi ne olmalı? Yani sizin için de misafiri kabul etmemeyi geçtim evden gitmesini istediğiniz bir zaman aralığı var, niye? Gitmiyorum derse polis mi çağıracaksınız? Hani misafir güzel ağırlanmalıydı? O misafir de "yozlaşmışsın, özünü kaybetmişsin misafire ne zaman gideceksin diye sorulmaz" diyebilir mi?

Yozlaşma, özümüzü kaybetme dediğiniz şeyler insanı kuş gibi özgür hissettiriyor. Biliyorsun ki evin dağınık, temizleyemedin misafir ağırlayacak kafan bütçen yok, yorgunsun depresyondasın... Çok net eminsin ki kimse gelmeyecek, kimse için kalkıp istemediğin şeyleri yapmayacaksın, yapmadığın için eleştirilmeyeceksin... Bundan daha özgür ve huzurlu olabilir mi bir insan. Yoz dediğiniz yabancılar, mahremiyete özel hayata evinizin içine o kadar saygılılar ki, asla ama asla habersiz gelmezler. Arkadaşım sana kitap bırakıcam dedi, saatler geçti bekliyorum yok. Posta kutusuna bırakmış, üstüne de güzel şeyler yazıp not bırakmış. Çünkü kitap bırakacağını söylemiş, eve geleceğini anlaşmamışız, belki benim planım vardır diye düşünmüş.

Konu sahibinin amcası telefon etmeyi konuşmayı biliyor, niye yeğenini direk arayıp sormuyor haber vermiyor? Ergen kızlarıma "ev hediyesi için 1 poşet domates götürelim" desem çocuklar utanır anne yapma der. Böyle amcam olacağına 10 tane yoz yabancı arkadaşım olmasını tercih ederim.

Simdi de bana diyor ki donuste X ablana (kuzenim) ugrayabilir miyiz? Arabada kopegim de var ve kuzenim asla eve kopegi sokmaz. Kopek var arabada nasil girecegiz, tabii ki olmaz, ne cok seviyorsunuz cat kapi misafirlikleri diye patladim ben de artik.

Babam iki gundur akrabalik iliskileri ile sabrimi siniyor gercekten.
Ay sen de gidip babanla bitisik kapili ev yapmissin anacim. Kaderin "kaynanamla ayni evde soldum" kivamina gelmek uzere..jxjxjxj

Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Siz kendi ozunuzle kendinizi istediginiz kadar ezdirin. Konu sahibi cok hakli disarda yemek yedirmis daha ne olsun ben olsam kapiyi bile acmam yurtdisinda da yasamiyorum ozumu de gayet iyi biliyorum. Yillardir gorusmedigim kisi kim olursa olsun ev sahibi sayip beni aramayip babamla iletisim kuracak cat diye gelcek kapima elinde bir kilo domatesle ne diye hizmet etmeye ugrasicam. Herkesten once ben kendime deger veririm el alem ne dusuncek diye diye kendinizden odun vermekte siz serbestsiniz birde ciglik diyerek hakaret ediyorsunuz.

Herkese merhaba,
Biz normalde yurtdisinda yasiyoruz ama ozel bir durumdan dolayi sene sonuna kadar Turkiyedeyiz. Yazlik bir ilcede benim ailemle yanyana ikiz mustakil evlerimiz var orada kaliyoruz. Bu arada 15 haftalik hamileyim.

Bugun aksamustune dogru babam aradi amcanlar ugrayacak size hosgeldin demek istiyor diye. Bu arada 1 aydir buradayiz yeni gelmedik. Cat kapi misafirden nefret ederim, ve ben hamileligimin ilk 2 ayini Hiperemezis gravidarum sebebiyle surekli kusarak ve hastanede serum yiyerek gecirdim. Son 2 haftadir kendime geliyorum ama yine de gun icinde bulantim oluyor. Bu yuzden misafir agirlamak benim icin gercekten cok zor hele ki cat kapi...

Biz de esimle soyle bir cozum bulduk, kapiya geldiklerinde aldik sahile yemege goturduk. Vakit gecirip eve geldik, onlar da gittiler.

Buraya kadar sorun yok saniyordum ama babam bir geldi eve suradi sirke satiyor. Aksam yemeklerini beraber yiyoruz sofraya oturdu hic konusmadi falan. Esim bile anladi baban bozuldu herhalde evde agirlamadik diye dedi. Ne oldu diye soruyoruz bir sey yok diyor ama tepkili oldugu belli.

Simdi de iceri girdi erkenden uyudu babam. Hata mi olmus? Uzun zamandir Turkiye'de degilim ve bu akrabacilik islerinden uzak kaldim.
Çok güzel bir hareket olmuş bence, aklımda bulunsun :) babanız geleneksel olduğu için evde ağırlayıp akşam yemeğine kalmalarını bekledi sanırım hatta gece sizde kalmayı falan.

Hiç takılmayın, babanız da sakinleşir kendi evinden ağırlaşmış sizinkine karışamaz.

Bizimle gayet iyiydiler ama samimi degiliz yengemle. Bir de esim keske onceden haberimiz olsaydi daha iyi hazirlanirdik dedi ona bozulmus olabilirler.
eve gelen insanı almamak olmuş ama çatkapıyı hiç mi hiç sevmem bende nefret ederim
ben olsam eve söylerdim yemeği öyle ağırlardım yine de
halinizi görüp anlarlardı zaten

Vallahi canım ya.
Yazılı kurallar olsun bu konuda bence.
Hele yazlık yerde yaşadığım için bir sıralasam ben ooooo!
Mayis gibi konya dan 7 yıldır görüşmediğim arkadaşım geldi. Ben de davet ettim yani.
2 gece kaldı.eli kolu bomboş geldi. Bana diyor ki kardeşim buraları hiç gormedi.tatile getirsem mi?
Bir de ortak bir arkadaşımız var ismi Emel ne zaman ona gitsem hiç boş çevirmez beni elim kolum dolu dönerim diyor 🙃
Arkadaş öğretim görevlisi bir de.

Şakaaaa kadını eli boş mu gönderdiniz yahu

Arkadaş millet de ne akrabacı çıktı ya. Sanki bu kadar eş ailesi, akraba konusunu ben açıyorum.
Aklıma 7-8 evi olan amcamın düğünümde bana hiç utanmadan 50 lira takması geldi skhsjsks balayında takı listesini okurken onun yerine ben utançtan yerin dibine girmiştim. Amca pişmanlıktır.

Babama istemedigimi, kabul edemeyecegimi, gelmemelerini soyledim. Konum attim geliyorlar yarim saate orada olurlar, istersen sen acma kapiyi dedi. Evde oldugumuzu soylemis en bastan soylemeseydi ben evde yokuz derdim. Kimse beni aramadi en son haber verildi, hayir dedigimde de dinlemediler malesef.
Fazla bile iyi davranmissiniz ben cikar giderdim onlarin geleceğini duyunca evden sahile, arayan beni arasin beni gormek istiyorsa. Babani ariyosa evler bitisikmis zaten annen baban hazirlasin biseyler siz de giderdiniz. Guzelce yedirip icirmissiniz sahilde bu devirde daha ne istio bu millet. Koltuk ustunde kuru cay daha mi iyi hic anlamiorum.

Neden sizi görmek için babanızı arıyorlar?
Çat kapı değil arayarak gelmişler.
Ayrıca bi çay kahve ikram etmek çok zor olmamalı.
Yukarda bi yerde aç gelmişler yoksa yemeği yemezlerdi demişsiniz, insanlar nezaketen dışarda görüşmeyi kabul edip üzerine yemeği yemiş.
Misafiri bukadar istemiyosanız keşke rahatsızım gelme felan deseydiniz.
O ne öyle dışarda ağırlamak vs. Amcan yine hoş karşılamış, ben olsam teşekkür eder eve dönerim.
konu evde ağırlanmak değil nezaket.
Ayrıca bunun türkiyedeki akrabalıkla alakası yok. Avrupada kaç ülkede yaşadım, burdakilere eve buyrun gelin diyip dışarda ağırlamak istesen biz böyle anlaşmadık der giderler.
Avrupada kimse kimsenin evine illa gidecem diye bu kadar yirtinmaz ama. Hatta evde oturma kültürü cok nadir anca ozel bi gunde olur. Ne farki oluyor ki eve girince ne oluyo nasi bisey hissediosunuz giremeyince o eve?

Avrupada kimse kimsenin evine illa gidecem diye bu kadar yirtinmaz ama. Hatta evde oturma kültürü cok nadir anca ozel bi gunde olur. Ne farki oluyor ki eve girince ne oluyo nasi bisey hissediosunuz giremeyince o eve?
Amca ile horantası bence memnun bile kaldı bu işten ya. Koltuk tepesinde kuru çayla tarçınlı kek kemirmekten daha çok hoşlarına gitti restorantta ağırlanmak bence yani aklı olan böyle bakar olaya. 😂 Bazı hanımlar gereksiz takılıyor.

Amcamla en son 7-8 sene once gorustum, kendisi benim 4 sene onceki dugunume de gelmedi :) Herhangi bir bag hissetmiyorum acikcasi, sene sonuna kadar Turkiye'deyiz ve bize 1 saat uzaklikta oturuyorlar. O sebeple cat kapi gelme olayinin aliskanlik haline gelmesini istemedik.

Ve asil sorun burada babamin emrivakisi. Bana yarim saat kala ben amcanlara konum attim, size geliyorlar diye haber verdi. Ben istemedigimi, musait olmadigimizi soyledim. Artik geliyorlar napayim diye gerekirse geldiklerinde kapiyi acma diye topu bana atti. Ben de bu sekilde ayarlayabildim. Amcam ya da yengem beni hic aramayip direkt kapiya geleceklermis yoksa. Beni aramayi dusunselerdi kabul edemeyecegimi ya da direkt disarida bulusmayi teklif ederdim. Bu sartlarda eve kabul etmeyi istemedik, teklif de etmedik acikcasi.
Sizin evler yanyana degil mi? Baban bu amcaya konum atiyosa amca daha önce babanin eve de gelmedi heralde? Once bi kendi agirlasaymis :)

Amca ile horantası bence memnun bile kaldı bu işten ya. Koltuk tepesinde kuru çayla tarçınlı kek kemirmekten daha çok hoşlarına gitti restorantta ağırlanmak bence yani aklı olan böyle bakar olaya. 😂 Bazı hanımlar gereksiz takılıyor.

horanta ne gız yenge mi 🤣🤣🤣

Bence de amcaya bayağı jest yapılmış dedim ben de. Ben olsam hayatta yapmazdım evde kuru pasta çay çok bile 🤣

horanta ne gız yenge mi 🤣🤣🤣

Bence de amcaya bayağı jest yapılmış dedim ben de. Ben olsam hayatta yapmazdım evde kuru pasta çay çok bile 🤣
Ailesi işte, ev halkı, yanında getirdikleri. 🤣 Hepsini tek tek sayacak değiliz.🤣

Simdi de bana diyor ki donuste X ablana (kuzenim) ugrayabilir miyiz? Arabada kopegim de var ve kuzenim asla eve kopegi sokmaz. Kopek var arabada nasil girecegiz, tabii ki olmaz, ne cok seviyorsunuz cat kapi misafirlikleri diye patladim ben de artik.

Babam iki gundur akrabalik iliskileri ile sabrimi siniyor gercekten.
1 ay kalmak hata. Ben tr ye ailemi gormeye gittiğimde 2 haftadan fazla kalmiyorum. Genelde 10. Gunde tuyerim. Siz o evi sezonluk kiraya verin. Babanlara bir hafta ugrayin sonra guzelce otele gidin o parayla yoksa daha cok basin agrir bu despot babayla.

Annem de her geleni eve bıraktirirdi bana. Kizim teyzeni bi gotur kizim amcanlari bi eve birak. Ya nasi geldilerse öyle gitsinler arkadas ben evin Beşiri miyim. Bi gun iyi delirdim yakicam bu arabayi bana yaktiracaksiniz! diye baktim bi an gerçekten yakmayi düşünüyorum dedim satayim en iyisi elimden bi kaza cikacak ertesi gun goturdum sattim. Alın dedim simdi kim neyle gidiosa gitsin.

1 ay kalmak hata. Ben tr ye ailemi gormeye gittiğimde 2 haftadan fazla kalmiyorum. Genelde 10. Gunde tuyerim. Siz o evi sezonluk kiraya verin. Babanlara bir hafta ugrayin sonra guzelce otele gidin o parayla yoksa daha cok basin agrir bu despot babayla.

Annem de her geleni eve bıraktirirdi bana. Kizim teyzeni bi gotur kizim amcanlari bi eve birak. Ya nasi geldilerse öyle gitsinler arkadas ben evin Beşiri miyim. Bi gun iyi delirdim yakicam bu arabayi bana yaktiracaksiniz! diye baktim bi an gerçekten yakmayi düşünüyorum dedim satayim en iyisi elimden bi kaza cikacak ertesi gun goturdum sattim. Alın dedim simdi kim neyle gidiosa gitsin.

Evin Besiri 😂😂😂😂cok güldüm Allah da seni güldürsün

Dedem de aynısını yaptı yıllarca. Babam ve amcalarım sülalenin şoförü oldular. Bir keresinde bir akrabanın düğününde başka bir akrabayı 80 km uzaktaki evine bırakmasını emretti amcama. Amcam da aynı sizin gibi delirmişti. :KK53:
Akraba olmak insanları maddi manevi sömürmek demek mi? Yani iyi bir akraba olmak için kendimi paralayıp dan diye habersiz çıkıp gelen misafire evde olmayan ikramı mı yapmam gerekiyor? Ya bazen evde ekmek olmuyor, bazı şeyler bitiyor, çıkıp almaya üşeniyoruz. Ben evi haftada bir temizlerim mesela, bir de çok batarsa el süpürgesi ile şöyle bir geçerim. Şu haldeyken gelen misafiri nasıl ağırlayayım? Kimse için yarım saatte kendimi parçalayamam. Kötü akrabayım, evet. :KK53:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back