- Konu Sahibi Rosalind Franklin
Siz de kendinizce bir sınır belirlemişsiniz. Abartıp evden çıkmamanın süresi ne olmalı? Yani sizin için de misafiri kabul etmemeyi geçtim evden gitmesini istediğiniz bir zaman aralığı var, niye? Gitmiyorum derse polis mi çağıracaksınız? Hani misafir güzel ağırlanmalıydı? O misafir de "yozlaşmışsın, özünü kaybetmişsin misafire ne zaman gideceksin diye sorulmaz" diyebilir mi?Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Yozlaşma, özümüzü kaybetme dediğiniz şeyler insanı kuş gibi özgür hissettiriyor. Biliyorsun ki evin dağınık, temizleyemedin misafir ağırlayacak kafan bütçen yok, yorgunsun depresyondasın... Çok net eminsin ki kimse gelmeyecek, kimse için kalkıp istemediğin şeyleri yapmayacaksın, yapmadığın için eleştirilmeyeceksin... Bundan daha özgür ve huzurlu olabilir mi bir insan. Yoz dediğiniz yabancılar, mahremiyete özel hayata evinizin içine o kadar saygılılar ki, asla ama asla habersiz gelmezler. Arkadaşım sana kitap bırakıcam dedi, saatler geçti bekliyorum yok. Posta kutusuna bırakmış, üstüne de güzel şeyler yazıp not bırakmış. Çünkü kitap bırakacağını söylemiş, eve geleceğini anlaşmamışız, belki benim planım vardır diye düşünmüş.
Konu sahibinin amcası telefon etmeyi konuşmayı biliyor, niye yeğenini direk arayıp sormuyor haber vermiyor? Ergen kızlarıma "ev hediyesi için 1 poşet domates götürelim" desem çocuklar utanır anne yapma der. Böyle amcam olacağına 10 tane yoz yabancı arkadaşım olmasını tercih ederim.