How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Benim bulunduğum yerde su olayda çok oluyor. Mesela sabahtan 10 gibi arıyor kahveye geleceğim diye ya bir geliyor saat 3 te 4 te öyle bir ayar oluyorum ki.
Kalkıp hazırlık yapıyorum.
Benim buyuklerimden gordugum en geç 1 saat içinde gidilir kahveye.
Geriyor bu olaylar insani
Sanki 1 günlük yoldan geliyor, kahve içicen la.

Bu nasıl bir yaklasim gerçekten anlamak zor. Siz aile olarak görüşmek istemediğiniz kisilere karşı bu şekilde mi onlem alıyorsunuz. Bir kere eşiniz sizin ailenizden olan birilerini tekrarı olmasın diye eve hiç almamazlik yapma hakkına sahipmi. Demekki hani olmazda temelli Türkiye ye yerlesseniz sizi asosyal bir insana çevirecek belliki. Beğenmediği yada kafasına yatmayan kişileri kabul etmeyecek. Burda zaten babanız emrivaki yapmış tamam amcanizda da kabahat var ama asıl mantıksız davrananda babaniz. Ona nasıl bir onlem alacaksınız mesela. Eşiniz tavrı baştan sonra faul. Sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda
Keşke birileri de eşe ve konu sahibine saygi duysa. Mesela baba mesela amca?

Ya evde iki dk çay içelim ne restoranı demedilerse, ellerinde de çayın yanına bir kek getirmedilerse,babanız abartıyor o halde :)
Gayet keyifli olmuştur restoranda da.
Aslında jest yapmışsınız nerden baktığınıza bağlı.
Domates getirmisler?

Saygı vs diyenler var da niye tek taraflı? Sayan insan ev sahibine telefon eder, gelmeyi düşünüyoruz müsait misiniz diye sorar. Ne babası saymış, ne amcası ne de amcanın eşi. Yeğenimin belki misafir ağırlayacak maddi durumu yok veya hamile bulantısı var yormayalım alıp yemeğe çıkartalım yok. Ne var, haber bile vermeden gidelim bize yemek çay yapsın hizmet etsin var. Bu saygısızlık değil mi?

Beni kesseler ev sahibi davet etmeden kimsenin evine oturmaya falan gitmem gidemem. Eşim arkadaşıyla plan yapsa anlaşsa bile eşini arar kendim sorarım müsait misiniz diye. Oldu da müsait değiliz aslında dedi, hiç kırılmam tam tersi mahçup hissederim kadının haberi yok eşlerimiz bencillik yapıyor diye.

Türk aile kültürü biat üzerine kurulmuş. Mış gibi yapınca saygılı olunuyor. Yıllardır başka başka ülkelerde yaşadım, bir kez bile sen büyüksün o küçük ver oyuncağını dendiğini duymadım. Kimin hakkıysa o alır oynar oyuncakla. Maksat görüşmeyse dışarıda yemek yenmiş görüşülmüş, niye ille evine çağırıp çay kahve yapsın? Yemekten sonra içilmedi mi o kahve veya çay? Biat işte, mutlaka hizmet edilecek. Kodlara işlenmiş. Sohbetse edilmiş, yemekse yenmiş, çay kahveyse içilmiş, eee ne bu ille eve gelsinler hizmet edeyim sevdası?

Konu sahibi evde kendi çapında bir şeyler uydurup hazırlasa ne biçim ağırladılar, bir yemek bile koymadılar önümüze diye tüm sülaleye yayarlar sonra.

Keşke birileri de eşe ve konu sahibine saygi duysa. Mesela baba mesela amca?

Biz de en cok bundan rahatsiz olduk zaten. Bana degil babama haber verilmesi, babamin evden calisiyorlar diyerek konum atip bize gondermesi, bana da yarim saat kala haber vermesi...Gerci ben babamin onceden haberi olabilecegini, ben kabul etmeyecegim icin emrivaki yaptigini dusunuyorum. Reddediyor tabii ki.

Cunku Turkiye'ye geldigimizin ilk haftasi kuzenimi bize yatili gondermeye kalkti. O zaman ben surekli kusuyorum, her gun serum yiyorum, gunun %70'ini yatarak geciriyorum falan. Daha esyalarimizi yerlestirememistik tamamen. Asla olmaz dedim diye de cok bozulmustu.

Sanki 1 günlük yoldan geliyor, kahve içicen la.
Vallahi canım ya.
Yazılı kurallar olsun bu konuda bence.
Hele yazlık yerde yaşadığım için bir sıralasam ben ooooo!
Mayis gibi konya dan 7 yıldır görüşmediğim arkadaşım geldi. Ben de davet ettim yani.
2 gece kaldı.eli kolu bomboş geldi. Bana diyor ki kardeşim buraları hiç gormedi.tatile getirsem mi?
Bir de ortak bir arkadaşımız var ismi Emel ne zaman ona gitsem hiç boş çevirmez beni elim kolum dolu dönerim diyor 🙃
Arkadaş öğretim görevlisi bir de.

Biz de en cok bundan rahatsiz olduk zaten. Bana degil babama haber verilmesi, babamin evden calisiyorlar diyerek konum atip bize gondermesi, bana da yarim saat kala haber vermesi...Gerci ben babamin onceden haberi olabilecegini, ben kabul etmeyecegim icin emrivaki yaptigini dusunuyorum. Reddediyor tabii ki.

Cunku Turkiye'ye geldigimizin ilk haftasi kuzenimi bize yatili gondermeye kalkti. O zaman ben surekli kusuyorum, her gun serum yiyorum, gunun %70'ini yatarak geciriyorum falan. Daha esyalarimizi yerlestirememistik tamamen. Asla olmaz dedim diye de cok bozulmustu.
Tanrı misafiri ne zamandan beri konumla geliyor yav?

Vallahi canım ya.
Yazılı kurallar olsun bu konuda bence.
Hele yazlık yerde yaşadığım için bir sıralasam ben ooooo!
Mayis gibi konya dan 7 yıldır görüşmediğim arkadaşım geldi. Ben de davet ettim yani.
2 gece kaldı.eli kolu bomboş geldi. Bana diyor ki kardeşim buraları hiç gormedi.tatile getirsem mi?
Bir de ortak bir arkadaşımız var ismi Emel ne zaman ona gitsem hiç boş çevirmez beni elim kolum dolu dönerim diyor 🙃
Arkadaş öğretim görevlisi bir de.
Donanım haber ölücüsü, yutuptan bile engelle bunu.

Yarım saat önce arayan birini ben de mabul edemem, ev dağınık oluyor, müsait olmuyor, ikramlık olmuyor ... sevdiğim biriyse dışarı davet ederim, konu sahibesi iyi davranmış yine yıllardır görmediği adama sahilde yemek yedirmiş, onun da değeri olmamış o ayrı

Cidden babanız bu yaştan sonra birilerine yaranmak peşine düşmüş, kendi bi yerlerine güvenemiyor, bulduğu ilk yüzü yumuşağa ihale kaktırıyor.

Yarım saat önce arayan birini ben de mabul edemem, ev dağınık oluyor, müsait olmuyor, ikramlık olmuyor ... sevdiğim biriyse dışarı davet ederim, konu sahibesi iyi davranmış yine yıllardır görmediği adama sahilde yemek yedirmiş, onun da değeri olmamış o ayrı
Düğüne bile gelmeyip yıllaaaar yıllar sonra 1 kg domatesle kapıda beliren akrabalara çok bile ama dedikodu malzemesi çıkmadı asıl dert o.

Dimi ya sahilde yemek yemek kaç para🙈

Beni de böyle misafir etsınler lütfen😂😂

Cidden babanız bu yaştan sonra birilerine yaranmak peşine düşmüş, kendi bi yerlerine güvenemiyor, bulduğu ilk yüzü yumuşağa ihale kaktırıyor.

Simdi de bana diyor ki donuste X ablana (kuzenim) ugrayabilir miyiz? Arabada kopegim de var ve kuzenim asla eve kopegi sokmaz. Kopek var arabada nasil girecegiz, tabii ki olmaz, ne cok seviyorsunuz cat kapi misafirlikleri diye patladim ben de artik.

Babam iki gundur akrabalik iliskileri ile sabrimi siniyor gercekten.

Simdi de bana diyor ki donuste X ablana (kuzenim) ugrayabilir miyiz? Arabada kopegim de var ve kuzenim asla eve kopegi sokmaz. Kopek var arabada nasil girecegiz, tabii ki olmaz, ne cok seviyorsunuz cat kapi misafirlikleri diye patladim ben de artik.

Babam iki gundur akrabalik iliskileri ile sabrimi siniyor gercekten.
Benim kayınbaba da öyle çok sever ölse haberi olmayacak insanların peşinden koşup durmayı. Kendinden küçükleri arıyor adam ya. Ama bana zararı yok çünkü çocuk gibi, öyle darlayacak gücü de yok.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back