How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Cat kapi gelen misafir ve benim yaptigim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
O eskidenmiş, yoklukta mıyız yemeğimizi veriyoruz misafire? Yemeğini veren birine zaten biz yük olmayalım diye gitmeyiz, gitsek de elimize birkaç poşet takar bi çay içer kalkarız, bi biz mi bilmiyoruz elalemin evine kurulup hizmet beklemeyi?

Benım babam da öyle
Yazın tam da böyle bir konuşma gectı
Halamla amcam çat kapı gitmişler ev sahibi kadın da bozulmuş haber verseydınız demiş

Amcam orası bizim oğlumuzun evi modun da
Babam da hak verıyor
Dedim o iş öylr değil kusura bakmayın
Kimsenin evine çat kapı gidilmez
Anneme de aynısını yaptıkları için dolmuşum söyledım de söyledım🙈
Babam çok bozuldu
Senın evine gelmeyız anladık dedi
Baba sen ben evi değil bu karşındakini hiçe saymak
Ben senın evlendiğin kişiye saygı duymuyorum demek dedim
Biz öyle düşünmüyoruz hiçe saymak ne demek dedi
Öyle düşünmüyorsanız evin hanımını arayıp bir kaç gün önceden müsaitlik durumunu sorabılırsınız dedim
Halam yumuşattı işte düşünemedım filan dedi kapatmaya calıştı

Yani bence haklısınız

Ayyy senin evine gelmeyiz anladik falan ayni benim babamin manipulasyonlari. Sabah annemlerde kahvalti yapiyoruz, yesil elma benim mide bulantima iyi geliyor diye yikayip bir kaseye koymustum. Babam da onu yemis. Dedim baba sen mi yedin, dunden tripli ya tamam ben dolaptan yikar koyarim bir tane hata ettim diye bagiriyor. 🤦🏻‍♀️ Simdi beraber il merkezine gidiyoruz normalde konusur ama sessiz, hala suradi asik. Yani babamin tepkisi beni daha cok yordu, akrabalari ile ilgili her konuda boyle.

Valla siz had bildireceğim diye baya yozlaşmışsınız. Ben gerek ailemden aldığım terbiye gerek karakterim gereği evime çocukta gelse ikram eder ağırlarım. Ha abartırlar evden çıkmazlar ayrı. Eve gelen tanrı misafirine kendi yemeğini veren kültürde büyüdük. Yurt dışına yerleştiniz diye özümüzü kaybetti iseniz orası başka. Yaptınız gerçekten çok terbiyesizce bana göre.
Ay ne alaka ne alakaaaa
Herkes kendini enayi yerine koydurmak zorunda mı arkadaşım?

Hala terbiyesiz diyerek hakaret ediyorsunuz. Simdi il merkezine gidiyorum annem ve kardesimin hukuk burosu var orada, bir hakaretinizde daha yasal hakkimi kullanacagimi belirtmek istiyorum. Sizi kibarca bir kere uyardim, devam ettiriyorsunuz.

Bana hicbirsekilde geliyorum diyemeyen " amca" benden hizmet beklemesin. Cogu kisi evde en azindan cay ikrami yapaydiniz demi. Ya belki evim müsait degil????

Disari cikabiliyorsa bulantin okadarda yok diyen olmus. Napsin kiz? Evi toplayamamis olabilir??? Hele cat kapi gelen kisii hwrseye uyum saglamali bence. O öyle cat diye gelebilyiorsa bende cat diye disari cikarip davet ederim.

Ayrica galiba yemek yediler acmislar denmis. Cat kapi gelen misafir ac mac gelemez. Ben nerden bileyimm??? Öyle habersiz gelioyrsan cayla da gecictiririm. Ne evimde nede disardida yemek ismarlamak zorunda degilim.

Birde dügüne dahi gelmemis. Elindwds domatesle gelmis. Ne alaka,?????? Insan ev hediyei alir okadar ev oturmasina merakliysa yok evde agirlanir amca kafsindaysa onlara amcaligini yengeligini yapsinlar ve adam akilli bi hediye alsinlar. Kaldiki bi kac ayliginda buradalarmis konu sahibi. Ayip ya...

Valla en iyisini yapmissin cok bile yapmissin konu sahibi. Bundan sonra direkt müsait degilim de gec. Fikirsiz insanlar önce kendileri bi görgü kurallarini ögrensinler...

+1

Uzun sure sessiz kalip boşanmak zorunda kalmis üye sessizliginin pismanligini yasadigi icin baskalarinada yıkıcı davranma yönünde oneri veriyor gibi bu konuda. Halbuki kac kadin 10 yilda bir gordugu amcasi icin esiyle kavga eder ki?
Kuzum olay sadece eş degil ki. Ben dayimlarla yengemle cok gorusurum. Yengeme de ölürüm. Ama annem bana sormadan benjm evime benjm adima, bana sormadan gelin desin bakalim nasi deliriyorum🤣🤣

Kendi doyamamış herkes öyle olsun istiyor.
Ailemden ben de misafire hürmet etmeyi gördüm aile terbiyesinden bahsediyor ya hanımefendi. Ama bu benim hayatım ben zorunda mıyım ailemin yaptığı her şeyi yapmaya? Müsait değilimdir, evim dağınıktır. Her şeyi geçtim beni 8 senedir aramayan düğünüme bile gelmeyen amcamı evime bile sokmam.
Ben de amcamla yaklaşık 6 senedir görüşmüyorum. Evlendi beni çağırmadı, evlendim adam yerine koydum davetiye gönderdim gelmedi. Şimdi tutup beni görmeye evime mi gelicek? Hangi yüzle? Ben dışarda da görüşmem valla şimdi mi aklına geldim kim kabul ettiyse ona git derim. Konu sahibi en azından insanlık yapıp dışarda görüşmüş.

Ben de yazlık bir ilçede yaşıyorum. Burada da bayram ziyaretine gittiğimiz de büyüklerimiz bizi dışarıda ağırlıyor.hic bozulmuyorum.
Ya da benim çat kapı gittiğim olursa telefon açıp sadece bir kahve içmeye geliyorum diyip yanımda muhakkak ikramlik birseyler götürüyorum.

En azindan bana telefon acilsaydi belki ben de bir kahve koyardim. Ama direkt babamdan konum istenmesi beni ve esimi hice saymak.

Saygı vs diyenler var da niye tek taraflı? Sayan insan ev sahibine telefon eder, gelmeyi düşünüyoruz müsait misiniz diye sorar. Ne babası saymış, ne amcası ne de amcanın eşi. Yeğenimin belki misafir ağırlayacak maddi durumu yok veya hamile bulantısı var yormayalım alıp yemeğe çıkartalım yok. Ne var, haber bile vermeden gidelim bize yemek çay yapsın hizmet etsin var. Bu saygısızlık değil mi?

Beni kesseler ev sahibi davet etmeden kimsenin evine oturmaya falan gitmem gidemem. Eşim arkadaşıyla plan yapsa anlaşsa bile eşini arar kendim sorarım müsait misiniz diye. Oldu da müsait değiliz aslında dedi, hiç kırılmam tam tersi mahçup hissederim kadının haberi yok eşlerimiz bencillik yapıyor diye.

Türk aile kültürü biat üzerine kurulmuş. Mış gibi yapınca saygılı olunuyor. Yıllardır başka başka ülkelerde yaşadım, bir kez bile sen büyüksün o küçük ver oyuncağını dendiğini duymadım. Kimin hakkıysa o alır oynar oyuncakla. Maksat görüşmeyse dışarıda yemek yenmiş görüşülmüş, niye ille evine çağırıp çay kahve yapsın? Yemekten sonra içilmedi mi o kahve veya çay? Biat işte, mutlaka hizmet edilecek. Kodlara işlenmiş. Sohbetse edilmiş, yemekse yenmiş, çay kahveyse içilmiş, eee ne bu ille eve gelsinler hizmet edeyim sevdası?

Konu sahibi evde kendi çapında bir şeyler uydurup hazırlasa ne biçim ağırladılar, bir yemek bile koymadılar önümüze diye tüm sülaleye yayarlar sonra.

Hamile kadın misafir falan ağırlayamaz ne münasebet. Bence siz surat asmalısınız, asın da.

Inanir misiniz babam hala surat asiyor. Sabah bir yesil elmayi sen mi yedin dedim (bulantima iyi geliyor) diye tamam hata ettim ben sana yikar koyarim diye bagirdi. Simdi de ayni arabada il merkezine gidiyoruz suradi asik ve asla konusmuyor 🙈 Ailesi soz konusu oldugunda hep boyle. Ben ve bebegim uvey evlat konumundayiz su an sanirim

Çat kapı hiç kimseye gitmem, kendim de asla kabul etmiyorum böyle misafir, ha yolum düştü olmaz ya böyle bir durum oldu, kişi de beni kabul etmedi ya da dışarıda ağırladı diyelim, muhtemelen evi müsait değildir diye düşünürüm ve bir tık bile kırılmam.kırılma hakkım olduğunu da sanmıyorum. Yani evi uygun değil demek ki diye düşünmek neden bu kadar zor ve kişiler kırılıyormuş ben anlam veremiyorum. Evim de her zaman misafir ağırlamaya uygun falan değil, her an birisi gelebilir şuraya pasta börek koyayım, şuraları bir toparlayayım demiyorum gün içinde. Böyle düşünerekte yaşayamam zaten, sürekli düzenli olmak zorunda olduğumu da sanmıyorum. Merak etmeyin aklı başında insanlarsa evleri müsait değil herhalde, bizde habersiz geldik hoş olmadı diye düşünürler. eşiyle problemi olanlar ya da gerekli bağı kuramayanlar da empati yapamadığı için, at kocanı gitsin yok efendim bin tane koca bulunur açtırma ağzını falan diyor, evlilik iki kişilik bir hayat arkadaşlığıdır, savaş alanı değil, artık eşlerle bir takım oluyoruz, iyi anlaşıyorsak ve aile kavramını oturttuysak neden dışarda koca çok ohoooo diye düşüneyim ki?

Ailemden ben de misafire hürmet etmeyi gördüm aile terbiyesinden bahsediyor ya hanımefendi. Ama bu benim hayatım ben zorunda mıyım ailemin yaptığı her şeyi yapmaya? Müsait değilimdir, evim dağınıktır. Her şeyi geçtim beni 8 senedir aramayan düğünüme bile gelmeyen amcamı evime bile sokmam.
Ben de amcamla yaklaşık 6 senedir görüşmüyorum. Evlendi beni çağırmadı, evlendim adam yerine koydum davetiye gönderdim gelmedi. Şimdi tutup beni görmeye evime mi gelicek? Hangi yüzle? Ben dışarda da görüşmem valla şimdi mi aklına geldim kim kabul ettiyse ona git derim. Konu sahibi en azından insanlık yapıp dışarda görüşmüş.
Biz de ailemizden ekonomik sıkıntı çekenin,hastanın,hamilenin evine kurulup hizmet beklememeyi öğrendik mesela, aynı abukluğu normal görmüyoruz haliyle. Bizde zor durumda olana yardım edilir beli doğrultulur, evine yayılıp çay çorba beklenmez. Özden bahsedilip duruluyor halbuki özümüz budur.

Ayyy senin evine gelmeyiz anladik falan ayni benim babamin manipulasyonlari. Sabah annemlerde kahvalti yapiyoruz, yesil elma benim mide bulantima iyi geliyor diye yikayip bir kaseye koymustum. Babam da onu yemis. Dedim baba sen mi yedin, dunden tripli ya tamam ben dolaptan yikar koyarim bir tane hata ettim diye bagiriyor. 🤦🏻‍♀️ Simdi beraber il merkezine gidiyoruz normalde konusur ama sessiz, hala suradi asik. Yani babamin tepkisi beni daha cok yordu, akrabalari ile ilgili her konuda boyle.
Sizi öyle anlıyorum ki
Biraz zaman geçsin unutur

Yada yeni bir macera yaşanır bu olay unutulur
Biz de öyle oluyor çünkü😬

Hala terbiyesiz diyerek hakaret ediyorsunuz. Simdi il merkezine gidiyorum annem ve kardesimin hukuk burosu var orada, bir hakaretinizde daha yasal hakkimi kullanacagimi belirtmek istiyorum. Sizi kibarca bir kere uyardim, devam ettiriyorsunuz.
Çay kekte götürün çat kapı gştmak olmaz

Benim bulunduğum yerde su olayda çok oluyor. Mesela sabahtan 10 gibi arıyor kahveye geleceğim diye ya bir geliyor saat 3 te 4 te öyle bir ayar oluyorum ki.
Kalkıp hazırlık yapıyorum.
Benim buyuklerimden gordugum en geç 1 saat içinde gidilir kahveye.
Geriyor bu olaylar insani

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back