- 8 Kasım 2014
- 4.856
- 10.536
- 408
- Konu Sahibi Liona Esposito
-
hayır onlar köyde oturuyorlar. biz ancak şehir değiştirirsek kurtuluruz. rahatsız olduğumu biliyor tabi, işin aslı kendisi de rahatsız oldu zaten. ama ben evde yoktum uyardı mı acaba kardeşini bilemiyorum. çünkü benle konuşurken kız kardeşinin o hareketine baya gıcık olduğu belliydiEsinin ailesine yakınmı oturuyorsunuz?
Ev degistirip uzaklasmak cözüm gibi geldi bana esinle ciddi sekilde konustunmu hic tavırlarından rahatsız oldugunu belirttinmi yani?
ya işin garibi eşim kız kardeşini öyle pek sevmez bi kaç sene öncesine kadar çok kavga ederlermiş. ne olduysa şimdi pek ses etmiyor evlenip gidecek diye mi bilmiyorumGörümceniz sizi niye yok sayıyor biliyorsunuz değil mi? Kayınpederiniz telefonu açıp bağırarak nasıl konuşabiliyor aynı şekilde. Eşiniz size gerekli saygıyı göstermediği için. Ailesinin yanında sizi azarladığı için.
Siz bir dahaki sefere görümcenize laf söyleseniz esiniz sessiz mi kalacak bu duruma sanmıyorum. Problemin aslı eşiniz. Diğerleri de ondan aldıkları cesaretle bu kadar rahatlıkla saygısızlık yapıyor size.
Kardesiyle degilde babasıyla konusması gerekir bence sana bagırmasının mantıgını sorması gerekir annene mahcup oldugunuzu söylemesi gerekir evli bir cift oldugunuzu hatırlatması gerekir babasına ki babası kızınında kendisininde bir önünü alabilsin...hayır onlar köyde oturuyorlar. biz ancak şehir değiştirirsek kurtuluruz. rahatsız olduğumu biliyor tabi, işin aslı kendisi de rahatsız oldu zaten. ama ben evde yoktum uyardı mı acaba kardeşini bilemiyorum. çünkü benle konuşurken kız kardeşinin o hareketine baya gıcık olduğu belliydi
zaten ailesiyle köyde oturuyolar. ailesinin yanından kalkıp şehre gelmiş ne işi varsa bilmiyorum sonra da çat kapı bize.Gorumceniz neden size geliyor kalmaya kayinvalidenizde neden kalmiyor? Boyle catkapi bende hic sevmem komsuma bile bazen kapiyi acasim gelmiyor allah sabir versin size. Gorumceniz ile esiniz konusmali sizi zaten yok sayiyormus umrunda olmaz soyledikleriniz. Kayinpederinizin annenize gelmesini zaten hic anlayamadim okadar acelemiydi torun gormek?
bi tepkisini gösterse zaten böyle olmazdıKardesiyle degilde babasıyla konusması gerekir bence sana bagırmasının mantıgını sorması gerekir annene mahcup oldugunuzu söylemesi gerekir evli bir cift oldugunuzu hatırlatması gerekir babasına ki babası kızınında kendisininde bir önünü alabilsin...
Anneniz orada hayırdır sen benim kızıma ne hakla bağırırsın diyemedi mi
Ertesi günde eve mi aldı onları?
Cingar çıkarması lazımdı. Eş ailesine diyecek söz bulamıyorum zaten. Hepsi psikiyatrik vaka
Okurken bile sinirlendim , asıl hata sizde ama. Sizi telefonda azarlayan kardeşinizin doğum gününde ailenizin evine de davetsiz çat kapı gelene değil pasta kahve ikram etmek kapıyı bile açmam. Siz ne kadar yapıcı olup alttan alırsanız bu insanlar tepenize çıkar, söylemiş olayım.
Esiniz ne diyor bu ailenin yaptıklarına? Eğer sizi savunup ailesine gereken mesafeyi koymanıza yardım etmiyorsa kendiniz gereğini yapın. Görümce , kv ve kp yokmuş gibi davranın, aradıklarında açmayın telefonu. Sizden habersiz gelirse görümce bende çıkıyordum deyip annenize gidin, çat kapı gelinmesinden hoşlanmıyorum deyin. Çekingen ve sakin kalmayın yani, böyle insanlar güzelce konuşmaktan anlamaz.
Görümcenizi kabul etmeyip bende gidiyordum diye çıkarsınız dolayısıyla giremez eve demek istedim. Baktınız sen git ben kalırım abim gelir falan diyor o zaman her şeyi söyleyin yüzüne. Tüm bu duruma gelmeden eşinizle konuşmanız lazım, onun ailesi sonuçta. Siz deyince kötü olursunuz ama eşiniz konuşsa hepsi durmaları gereken noktayı bilirler. Eşiniz sizi anlamayıp duruma müdahale etmiyorsa da hata eşinizde, onunla halletmeniz lazım aslında bu sorunları.ertesi gün gündüz geldiler annem işteydi. annem çok naif yapıcı biridir şok olmuş. liona bizde burda kalacak bugün demiş sadece.
çıkıp gitsem ne olacakki o yine eve girer oturur hatta yokum diye daha rahat eder
bugün biraz konuştuk kendisi de baya rahatsız olmuştu belliydi. ama bugün bayağı yorgundu bi de zaten kendisinin de sinirlendiğini farkedince çok üstüne gitmek istemedim. yarın akşam ilk fırsatta kavga etmeden konuşucam bu durumu.Görümcenizi kabul etmeyip bende gidiyordum diye çıkarsınız dolayısıyla giremez eve demek istedim. Baktınız sen git ben kalırım abim gelir falan diyor o zaman her şeyi söyleyin yüzüne. Tüm bu duruma gelmeden eşinizle konuşmanız lazım, onun ailesi sonuçta. Siz deyince kötü olursunuz ama eşiniz konuşsa hepsi durmaları gereken noktayı bilirler. Eşiniz sizi anlamayıp duruma müdahale etmiyorsa da hata eşinizde, onunla halletmeniz lazım aslında bu sorunları.
sinirlendi bozuldu. belki uyarır bilmiyorumTelefonda size bağırdığını, annenizin duyduğunu söylediniz mi? Ne tepki verdi?
Müsait d3gilim habersiz geldiğin için.Su an çıkmam lazım önemli bir isim var deyip kapıdan göndereceksiniz.annem konuşup kapatmış kp ile telefonu. ben oğlumu uyutup yanına gidince söyledi. bağırmasına çok bozulduğunu da söyledi, ben zaten o geldi diye planımı bozmadım, beklesin kapıda abisinin gelişini yapıcak bişey yok diye düşündüm.
bence kapıda kalması ona ders olmuştur diye düşünüyorum ama eğer bu davranışını bidaha tekrarlarsa ve evde olursam sizce o an nasıl tepki vermeliyim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?