Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Makarnayı haşlar koyarım önlerine. Ne munasebet

Anlamadığım aileniz ne ikram ettiğinizi nerden biliyor.Siz söylüyorsanız da kime ne ne ikram ettiğinizden.Aileniz sizi koruyacağına birde neden şunu yapmadın filan mı diyor..Onlara gitsin o zaman çat kapı.....Valla benim annemde öyle şunu yapsaydın bunu yapsaydın,yok öyle demeseydin küserler,yok gelsinler nolacak sanki..Kendi evine kim gelse toplayıp bana getirir..Sonra sanki ben uşakmışım gibi öyle yapma bunu da yap...Kapıyı açmazsam kırana kadar çalar..Hiç eşi kızar eşiyle sorun yaşar demez..Eşim biraz soğuk davransa ona neymiş der..Gelen hem yemeğimi yer hem eleştirir laf sokar, ben kendimi savunsam öyle demeseydin küser bilmem ne...Gelinlere ise asla öyle şeyler yapmaz gitse (senede 1 veya 2 ancak)çekinerek oturur..Ay valla derdim depreşti..Bendemi konu açsam..Valla kimse benim sırtımdan iyilik yapmasın .Çok düşünüyorsa kendi davet etsin
Valla siz başka yöntemler deneyin bence
Bende doğum yaptığım için annemin arkadaşı bana gelmek istedi ama annemi aradı:) annem yanımdaydı sordu bende tamam gelsin dedim. Bana diyor ki kusura bakma :) gülerek . Bende sinirlendim
Döndüm dedim ki neden kusura bakayım gelmesini istemesem gelmesin derim zaten (aynen onun gibi gülerek)
Ardından dedim ki e iyi madem yaparsın börek çörek
Valla 1 tepsi poğaça 1 tepsi kurabiye ve elinde bir de turşu yla geldi. Haketti.. benimkiler de de var gelsinler ne olacak sanki. Herkesi kendiler gibi hizmetçi ruhlu zannediyor benimkiler ondan. Bende evime herkesi almayı seven biri değilimdir. Sizi anlıyorum yani :) sıkmayın canınızı annenize 1 2 iş buyurun bir daha gelmez

O satte gelene kahvaltı sofrası hazırlanır eğer ki kasabada oturuyorsan kalabalık şehir gibi istanbul da oturuyorsan o kahvaltıyı da göremez direk kuru çay sonra meyva

Bizim böyle cat kapı gelen gelinin annesi vardı.
O kadar bunaltmıştı ki bı gün geldi çat kapı annemle ben evdeydik. Gözden baktım eve almadım.
Ya evine gideriz hiç birşey yapmaz, yiyeceklerimizi kendimiz götürürüz, evine çat kapı kimseyi istemez. Ama bize adanmıştı resmen.
Bı iki gene yaptı açmadık kapıyı sonra telefonla aramaya başladı. Ve kurtulduk.

Artık iletişim çağındayız çat kapı gelmek mı kaldı.
Usulünce gelmeden önce aramasını söyleyin.
O saatte gelen misafire çaydan başka bişey yapmam.

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Neden yemek yapıyosun çay yap yanınada bişyler koy nerden geliyosa yesinde gelsin o saatte millete yemek mi yapıyorsun bide

Yanlış sordunuz bence. Çat kapı gelen misafire kapıyı açar mısınız yada çay çıkarır misiniz olacaktı. Ne yemeği yahu....ben burda sinir oldum siz ne soruyorsunuz...valla yazık size

Vallahi akşam 7den sonra gelenlere- ki habersiz annem babam bile gezmez- yemek yapmıyorum çünkü biz çoktan yemiş oluyoruz. Burda kimsenin akşama yemeği saati 7-8 bulmuyor.
Velev ki geldi biri diyelim, bende halinden anladım aç olduğunu iş çıkışı geldiğini, yaptigim yemekten ikram eder yada kolay bisey hazirlarim. O saate kimseye sofralar kuramam kimsede beklemesin

Müsait olmuyor tabi. Her haliyle görmüş oldular evimi. Kapıyı açmayayım diyorum yaz günü pencere açık oturuyorum genelde salondan evin ici görünüyor. 1 defa açmadım kapıyı zorladılar resmen tak tak tak... zil bitti elleriyle vurdular. Yine açmadım telefonla aradilar. Iyi ki sessizdeydi. Eşim de eşim yok ben de uyuyordum dedi çok sonra.
Ay yok artık bu nasil bir yüzsüzlük
Kim bunlar yani yakın akraba mi ? Aileniz daha iyi yemekler yapın derken bu durumun sizi rahatsız ettiğinin farkındalar mi? Ailenize burası aşevi degil demiyor musunuz

ağır yap ki her gün gelsin, walla kimse kusura bakmasın herşeyin bi usülü adabı var asla yapmam ben olsam

habersiz gelen misafire bir çay bir de kurabiye yeter bile

Hayır

Çat kapı gelen kişi evde kahvaltılık veya makarna yemeyi göze almış kişidir. Uğraşamam değil uğraşmam. Misafiliğin de bi adabı var

X