Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Yorumların bazılarını okudum da ne kadar beleşçi ve pişkin insanlarmış kesinlikle kabul etmeyin hiç gelmesinler belli ki siz çekiniyorsunuz kv'nize eşiniz söylesin çok bunaldık diye ayıp ama bu kadarı diye artık siz de kapıyı açmayin aradıkları zaman geç dönün dışarıdaydık bir şey mi unuttunuz bizim evde falan bari deyin .

Bu ilk kez olduysa, ne bileyim kalacak yeri yoktur geçerken uğramıştır filan öyle bir durum varsa iyi ağırlamaya çalışırım her ne kadar hoşlanmasam da bu durumdan. Ama alışkanlık haline geldiyse mümkünse kapıyı açmam, açmak zorunda kaldıysam ne bulursa onu yer . Keşke önceden haber verseydin daha iyi ağırlardım diye de laf sokarım. Benim çat kapı meraklısı bir KV var. Sürekli ağzında bir çat kapı gelirim haber vermem biz misafir miyiz bizim de evimiz lafı vardı. Bir geldi iki geldi yemek yapma işini kendisine kitledim hep. Ne de olsa kendi evi caağnım ona hizmet mi edecektim. Sen de etme yap bir makarna onu yesin her kim ise

Burda bu tarz yüzü tutmadığı için hayır diyemeyenlerin genelde sonunda ya başı belaya giriyor yada o kadar emek verip sonunda bir kere hayır dediği için kötü oluyor.

Böyle eşinin arkadaşıyla esine sürekli hayır diyemeyen biri konu açmıştı burda. şimdi sonunda kadına görüşmek istemiyorum diye resti çekince kadına iftira attı karşısındaki . Şimdi taşınmayı bile düşünüyorlardı. Diyeceğim o ki bu tarz ayıp olur diye hayır diyemezseniz her zaman kabak sizin başınıza patlar.
Herkes mutfak masraflarından bile dertli bu ara fiyatlar uçmuş gitmiş. Misafir baş tacı tabiki ama bunlar işin ucunu kaçırmış resmen sizi kullanıyorlar sürekli yemek saatinde gelerek. İki kişilik yemek yapmakla dört kişilik yemek yapmak bir olamaz.

Aradıklarında bahane sunmayın artık, direkt biz artık akşam oturması istemiyoruz eşimle öyle karar aldık kusura bakmayın de kapat telefonu. Sen yapamıyorsan eşin söylesin ama biriniz söylesin yani. Öyle çocuk gibi kapı açmayarak telefonlara çıkmayarak çözülmez bu iş. Sonunda da siz kötü olursunuz üstüne. Akrabaysa o da akrabalığını bilsin, küserse de kurtulursunuz işte.

Yakin ailem ise yani ablam,annemler,babamlar ise uic dusunmem kahvaltılık cay zaten onlarda hasirlarlar ama uzaksa hic bisi yapmam ne varsa

Bekar kaynın felan mı gelen.. onu söyleyen kim eşin kv mi..

O saatten sonra ne et çözdürülür ne bir şey. Sadece sık sık geleceğini biliyorsanız kendinize yaptığınız yemeği özenli, etli ve daha bol yaparsanız o geldiğinde ısıtırsınız sadece.

O saatte çat kapı gelene akşamdan kaşan ısıtılır sadece. Bir de sık sık gelen zaten misafir sayılmaz artık. Ne bulursa onu yesin.

X