Çat kapı akşam vakti gelen misafirlere uğraştırıcı yemek yapılır mı?

Cat kapi gelen birine yemek hazirlamam, öyle bir beklentisi olmasin da kimsenin bir zahmet. Cay kahve filan ikram ederim en fazla.

Ama hic de hoslanmam böyle seylerden. Misafir dedigin önceden haber vermeli, her an müsait olmam gerekmiyor. Ben kimsenin evine cat kapi gitmem (en yakinlarim haric) illa bir ararim veya yazarim önce.

Ben de yemek yapmam o saat yemek saatimiz değil zten. Siz onlara gidiyor musunuz bir akşam de siz gidin size ne ikram edecek?
Çat kapı gidilmez hic bir yere. Belki yatıyorum o saatte belki banyodayım belki evim dağınık..

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?

Erken gelmişse hazırda ne varsa birlikte yenir ama 8-9 bizde yemek saati değil. Çay demlerim buzlukta varsa kek ya da börek ısıtabilirim o kadar, o saatte akşam yemeği olmaz
Birse siz gidin o saatlerde bir kaç kez bakalım ne olacak

Bir akrabamız var sürekli çat kapı aksam 7 de 8 de ya da 9da gelebiliyor. Yani ne zaman geleceği hiç belli olmuyor. Ben de elimden geldiğince geç de olsa bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Ailem de daha iyi şeyler yapmamı söylüyor. Etli yemek gibi... Ama ben o kadar hızlı değilim etin çözülmesi çok uzun sürüyor. Siz çat kapı gelen misafire ağır ve uğraştırıcı yemek yapar mıydınız?
Akşam 8dem sonra gelene neden yemek yapılır ki o saate akşam yemeğinş yemiş olması lazım. O saatte gelince cay verin sadece. Sürekli çat kapı gelmese cayın yanına bir şeylerde yabilirsiniz ama şimdi bu misafire yapmayın bence. Haber vermeden gelinmeyecegini öğrenmesi gerekiyor önce bunu belirtin ayıp bir şey yok ki her an ben ya da evim müsait olmuyor deyin insanlık hali yani. Açıkça söylemezseniz bu huyunu bırakmaz

yemek önerisi veriyim yorum yapmiyim hiç, çünkü hepimiz yaşıyoruz. biz köfte yapıp buzluğa atıyoruz, çözünmesi çok kısa sürüyor. olmadı top top köfte yapıp buzluğa atıp sulu köfte yapıyoruz. pilav makarna salata yanına. aynı zamanda sigara böreğini buzluğa depoluyoruz. bence buzluktan çıkınca hemen çözünen şeylerle devam edin. barbunya vs de kolay çözünüyor. taze fasulyede. baktınız kadın kabul etmiyor ya da gelen kimse, haberli diyin diye söyleyin.

Nefret ederim çat kapı gelen arsızdan. Kapı falan da açmam istediği kadar zile bassın. Siz kapıdan döndürmek istemiyorsanız yemek falan yapmayın. Çay kahvaltılık idare etsin. Kalın kafalı değilse birkaç laf dokundurun da yanlış yaptığının farkına varsın

Misafir umduğunu değil bulduğunu yer. Her zaman herkesin evinde malzeme bulunmuyor.Onceden haberli gelirlerse ona gore hazirlik yapilir ama sık sık da geliyorsa her seferinde özenli yemek beklememeliler.

Sürekli gelene yapmazdım herzaman
Misafir umduğunu değil bulduğunu yer
Kendileri biz gidince hicbir şey yapmıyor. Beklemiyorum gerçi ama bazen bazı şeyler de karşılıklı oluyor. Biz kaç defa gittik 2 kez bozulmuş yemek koydu. Kendisi yemek yapmamak için bize geliyor bence özellikle akşam tam yemek saati geliyor 7 de 8 de. Biz biraz erken yeriz aslında ama bebeği var yapamamıştır diye yine yemek yapiyorum elimden geldiğince. Eşim hiç yapma diyor

Çat kapı gelip büryan kebabı mi yemek isterlermiş.
Restoranlarda bile yemek siparişi verdikten sonra bir süre yemeğin gelmesini bekliyorsun.
Nasıl ki olay akışı.
Tık tık tık....
-Biz geldik
-Hoş geldiniz
-Ver kebabı...Eline sağlık teşekkürler.
+Yine bekleriz
Gibi mi?
Ben olsam bende makarna yapardım😃
Ben de makarna yapıyorum

Ben de yemek yapmam o saat yemek saatimiz değil zten. Siz onlara gidiyor musunuz bir akşam de siz gidin size ne ikram edecek?
Çat kapı gidilmez hic bir yere. Belki yatıyorum o saatte belki banyodayım belki evim dağınık..

Biz genelde haber ederek gidiyoruz ya hicbir şey yapmıyorlar ya da önümüze bozuk yemek koyuyorlar. Geç saatte hiç gitmedik. Ben de biri gelecek korkusu ile evi dağınık bırakamıyorum

Bence insanların bize davranış şekillerini biz belirliyoruz bu kadar yumuşak yüzlü olmayın. Bir kez iki kez tamam da üçüncü de açmayın...

Duştaydım açamadım dersiniz en kötü.

Bir defasında akşam 10 biz geceliklerle tv izliyorduk. Pencere açıktı ve kapıyı gerçekten duymadık. Dışarıdan görünüyormuşuz ev haliyle. Pencereye gelmiş bağırıyorlar acın diye

O saatte gelen birine neden yemek yapıyorsunuz ki. Yemek saati geçmiş olur. Çat kapı da giderilmez zaten bir eve. 9 da gelen kişiye en fazla kahve yapılır. Çayın da demleme süresi var çünkü

Yemek için geliyor zaten. Yani ağzı ile söylemese de ay ben daha yemek yapmadım çocuk da var falan diyor. Yani sizde yiyeyim demeye getiriyor..

Çat kapı gelen misafirden nefret ederim siz yüz vermişsiniz onlarda gelmeye devam etmiş
Bir surat asmaya bakar bu işler anında kesilir çat kapı gelmeler
Eşimin bir akrabası böyle habersizce gece gündüz geliyorlardı baktım olacak gibi değil telefon numaramız yokmu sizde dedim surat astım bir daha gelemediler

Yaa bi de eviniz her gün her saat müsait olabiliyor mu sizlerin yani ne bileyim temizlik yapmamışımdir, bi odada çamaşırlar asılıdır, üstüm hiç müsait değildir, kişisel temizliğimi yapıyorumdur, yüzümde maske vardır, romantik bir film iizliyorumdur ışıkları kapatmış, başım çok ağrıyordur tülbentle sarmış yatıyorumdur, mutfakta bulaşık bırakmışımdır falan ne bileyim. :süslü:

Müsait olmuyor tabi. Her haliyle görmüş oldular evimi. Kapıyı açmayayım diyorum yaz günü pencere açık oturuyorum genelde salondan evin ici görünüyor. 1 defa açmadım kapıyı zorladılar resmen tak tak tak... zil bitti elleriyle vurdular. Yine açmadım telefonla aradilar. Iyi ki sessizdeydi. Eşim de eşim yok ben de uyuyordum dedi çok sonra.

Çat kapı gelen misafirden nefret ederim siz yüz vermişsiniz onlarda gelmeye devam etmiş
Bir surat asmaya bakar bu işler anında kesilir çat kapı gelmeler
Eşimin bir akrabası böyle habersizce gece gündüz geliyorlardı baktım olacak gibi değil telefon numaramız yokmu sizde dedim surat astım bir daha gelemediler

Ben kalpleri kırılır diye bir şey diyemiyorum :KK43:

Çat kapı gelen misafire çok erken bir saat olmadığı müddetçe yemek hazırlamam. Ortalama saat 7de yemek yeniyor normalde. Haber vermeden 8de gelecek ben bir de 1-2 saat yemekle uğraşıp karnını mı doyuracağım gelen kişinin. Saat 10 olur zaten yemek hazır olana kadar. Çay kahveden başka bişey vermem ben olsam. Hatta bu çat kapı bir kere olur ikincisinin olmasına da müsaade etmem.

X