Anaokulu, okul öncesi, kreş yorumları cas testi

gercekten cok uzuldum sızı bu duruma bu strese soktugu ıcın bellıkı tecrubelı bırı degıl ve ılgılıymıs gıbı gostermek ıcın habıre sıkayetlenenlerden. seneye baska okula gonderme sansınız var mı ?
gercekten cocugunuzda bır sorun yok yanı ogretmenın dedıklerı hıc bırı sorun degıl ıcınız rahat olsun doktorda soylemıs sorun yok ama yınede ıcınız rahat olsun yapalım testı dıye, ıcınız rahat olsun benım ıcın burda rahatsız olunacak tek konu algısı boyle olan bır ınsanın egıtımı altında cocugumun kalması. ıstemezdım yanı... once o kendı algısını duzeltsın okuma yazma bılmeyen kucucuk 5 yasında cocuga gunu ayı karıstırıyor dıyor sıkıldıgı konuda zor ogrenıyor cocukta sıkıntı var gıbı dıyor saka gıbı ya .

Benim eşim hala sağ ve solunu karıştırıyor kızımda dünden önceki günleri çok uzak dün diyor

Benim oğlumda da var o "dün hani tiyatroya gitmiştik ya" diye başlıyor anlatmaya. Dün dediği en az 2 hafta öncesi.. 3 yaşında bu arada..

Konu sahibi ben öğretmenin abarttığını düşünüyorum. Bazı öğretmenlerde abartılı araştırma eğilimi var. Bir sorun var mantığıyla rahatlıyor gibiler..

Ama hafif bir disleksi problemi de olabilir. Test eğer bir tanı testi değilse yaptırın kafanız rahat olsun.

Ama şu bir gerçek ki her insan için geçerli şey ilgisini çeken şeyi çabuk öğrenme huyu..

Bende mesela matematik konusunda disleksi problemi var. Bu tanıyı da kendi kendime 35 yaşımda koydum. Basit bir para üstü hesabında bile kilitlenebiliyorum. Arada bir olsa da var yani.
"Hiç beceremeyeceğin iş nedir?" deseler "kasiyerlik" derim..

Bu konuda acı bir ilkokul anım var hiç anlatmayayım. Cahil bir öğretmene denk gelmişim..

Bu bana göre eksiklik mi hayır? Ama sayısal bölüm bana göre değilmiş. Yine de okudum yıllardır çalışıyorum..

sağolun gerçekten biraz olsun içim rahatladı..
seneye 1. sınıf olucak zaten ama testte birşey çıkmazsa tavrı aynı devam ederse 2. dönem okul değişikliği yapıcam

sadece günlerse takılmayın derim... öğretmen sürekli olarak haftada bir iki illa canımı sıkacak birşey söylüyor.. bu sefer bende acaba mı diye ikileme düştüm
Ben ara yorumları okumadim bunlar neler mesela , oğlunuzla ayni yaşta ve oda 3 yaşında krese başladı. Eger söylemediyseniz hergün bulup dediği şeyler nedir?

Bence problem yok benim oglum da 5 yasini bitirdi sorsan günleri karistirir saati karistirir bilmemesi normal tam olarak suan bence

Eşiniz solak mi ? Bende solaktan saga dönmüş döndürülmüş biriyim ve karıştırıyorum. Oğlum düzeltiyor beni
bende de oldu bu hatta anımı anlatayım
ılk okulda sag elım dustum catladı
uzun sure sol elle yazmak zorunda kaldım
bırgun uzun yazı yazmamız gerek sol elle yazıyorum ...ben bır zorlandım ama nasıl dıyım bırseyler ters gıdıyor anlamadım yanı ılk okul ogretmenım annemı okula cagırdı defterımı gosterdı

megerse tum harflerı ayna goruntusunde yazmısım koca 1 sayfa dolusu yazı komple ayna goruntusunde hem harfler ters hem bas asagı yanı ıstesenız yazamanızsınız oyle ben normal yazıyorum zannedıyorum ama bır zorlandım allah allah dıyorum nıye zorlandım megerse bundanmıs farkında bıle degılım ogunluk oldu sonra duzeldı tabı

o gun bugundur ıkı elımı de aktıf kullanıyorum sag sol farkı yok aynı sekılde kullanıyorum ama karıstırma hala ara ara oluyor mesela anahtar ... acmaya calısırken kılıtlemem gıbı, yon duygusu karıstı bıraz

Ben ara yorumları okumadim bunlar neler mesela , oğlunuzla ayni yaşta ve oda 3 yaşında krese başladı. Eger söylemediyseniz hergün bulup dediği şeyler nedir?
Mesela...
mutfaktan birşey istendiğinde duymuyormuş gibi başka bir dünyada..
grup yönergelerini almakta zorlanıyor ve bulunduğu ortamın akışını bozuyor
dikkat konularında ciddi anlamda başarılı fakat bildiği şeyleri ortaya koymuyor
ilgisini çeken konularda oldukça odaklanıyor çekmeyen konularda ilgisini toplamıyor
otoriteyi kabullenmiyor
genel anlamda bu ama şöyle ki bir gün her konuda çok iyise diğer gün kötü.

Bence endiselenmeden bu testi uygulatin ve çocuğunuzun bu testlerde olculenden çok daha fazlası olduğunu unutmayın.Desteklenmesi ,geliştirilmesine ihtiyaç duyduğu alanların ve daha güçlü yanlarının belirlenmesi olarak bakın bu uygulamaya .Bazen sınıf içinde zor ogrenen yapılan değerlendirmede butunde üstün zekalı ama görsel zekası üstün derecede gelişmiş olmasına rağmen işitsel zekası oldukça zayıf cocuklarimiz da olabiliyor .

Benim kızım da okulda bir sorun yok ama evde takıntılı davranıyor. Çok konuşuyor konuşmadığı Zaman’larda şarkı söylüyor. Her yemeğe oturduğumuzda bir sorun buluyor ve öfke krizi geçiriyor. Örnek bu bardağı istemem diyor. Seç istediğini diyoruz. Evde olmayan bir bardaktan bahsediyor. Bu bardağın bir boy küçüğü olmalı diyor örneğin. Kıyafet sorunu yaşıyoruz. Okula giderken tüllü ve pullu elbiseler giyiyor. Okulda da tuvalete gidemiyor oraya değer diye. titizlik de var. Var mı bunları yaşayan ben mantıksız birşey istediğinde kalkıp hiç ilgilenmiyorum. Deliriyor iyice.

birde göz kontağı az bu yüzden sınırlı tablet kullanımını sıfırlamaya çalışıyorum
Göz kontagi cocuklarda cok önemli, Tablet ve tv den uzak tutmak dogru bir davranis olur.aşırı tv,tablet ve telefonla vakit geçiren cocuklar asosyal olmaya başlıyabiliyorlar ve otizm’e zemin hazırlıyormuş,bizim çocuk doktorumuz öyle demişti. Anne baba ilgisi cok cok önemli,yaşıtlarıyla oynaması,içine kapanmaması için önemli.ama cocugunuz sadece aylari ve günleri karistiriyorsa normal, benim 1.sinif ögretmencilerim bile Ara Ara karistiriyorlar.

Bence öğretmen problemli, ne demek çocuk günleri karıştırıyor bir sorunu var. Belki çocuğun üstün yetenekli. Bireysel takılması, aktivitelerde sıkılması belirti olabilir. Öyledir değildir diyemem ama 5 yaşındaki çocuğa da ilgisini çekmeyen konularda cevap vermiyor diye sorun var denemez.

3 yaşında kreşe başladı şuan 5 yaş 8 aylık
acaba diyorum ki okul hayatından mı sıkıldı. olur ya hani bilemedim
Siz yine de öğretmeninizi dinleyin.Erkenden önlem almakta fayda var.Çocugunuz 6 yaşında hemen hemen.Goz teması önemli bir şey..
Rehberlik neden psiktriye yönlendirdi?

Siz yine de öğretmeninizi dinleyin.Erkenden önlem almakta fayda var.Çocugunuz 6 yaşında hemen hemen.Goz teması önemli bir şey..
Rehberlik neden psiktriye yönlendirdi?
rehberlik benimle irtibata geçmedi öğretmen söyledi rehberlik uzman bir doktor görsün diye
ben doktoru buldum bursada tanınmış biri sonra öğretmene söyledim oda rehberlikçiye söylemiş çok iyi bir dr demiş piskiyatrist için...

Anlıyorum sizi kaygilisiniz ve içinizi rahatlatmak istiyorsunuz. Yerinizde olsam benzer şeyleri hissederdim sanırım. Buradaki pek çok arkadaş gibi öğretmene sallayamayacagim. Kadının 23 yıllık tecrübesi var diyorsunuz. Buradaki pek cok insandan daha çok o yaş grubu için çocuk deneyimi var. Neyi yapıp yapamayacağını biliyordur. Ha günleri ayları karıştırmak o yaşta bana göre de normal. Ama kuşkuları var diye kadını topa tutmakta haksızlık. Bütün gün çocuklarla iç içe. Gözlemlediği farklı şeyler vardır ki sizi yönlendirmek istiyor. Ki bir yorumda göz kontağı kurmak istemiyor demişsiniz çocuğunuz icin. Bu o yaş grubu için önemli bir şey. Ben 7 yıllık öğretmenim ve ben bile birkaç ders sonra bireysel eğitime ihtiyacı olan çocuğu şıp diye anlıyorum. Ki 23 yıllık bir deneyim diyorsunuz. Umarim evhamdir öğretmenin ki çok ilgidendir. Sizi daha dikkatli olun demeye çalışmış hoca hanım. Olmazsa okulunu degistireceksiniz zaten. Öğretmene bunun için kızılmamali.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…