- 3 Mart 2015
- 3.256
- 6.863
- 158
- 36
Devlet hastanesinde yer yoksa eğer mutlaka bir şekilde borç harç maddi olanak yaratmalisiniz ve özele gitmelisiniz.
Inşaallah teşekkürler yorumunuz içinTiyatroda sesten rahatsız olması yaşına göre normal. Özellikle ilk gidişiyse.
Yalnız olaya gerçekçi bakmak istiyorum, maddi durumdan bahsetmişsiniz, bu işler maalesef parasız olmuyor. Ben devlet hastanelerinin yardım edebileceğine hiç inanmıyorum.
Yapabileceğiniz en en güzel şey Devlet bağımsız anaokullarının küçük yaş sınıfları oluyor, onlara yazdırmanız (günde 4 saat). İnternetten konuşma terapisinde yapılan egzersizleri öğrenebilirsiniz. Konuşmaya teşvik edici şeyler yapın ki bunların hepsine internetten ulaşabilirsiniz.
Eğer göz teması iyiyse, sosyalleşme de sorun yoksa, isteklerini işaret ile anlatabiliyorsa, konuşmayı halledersiniz.
Inşaallah sağolunİşte demek ki emekleriniz boşa gitmiyor. Alalh kolaylik versin inşallah
Erkek kardeşi vardı onunla oynuyordu bazen tek başına da takılıyordu, göz temasını hiç hatırlamıyorum ama hatırladığım tek şey yaşıtları baya baya konuşurken o çok anlamsız sesler çıkarıyordu tek tük basit kelimeler söylüyordu. Galiba 4 yaşındayken filan doğru düzgün konuşmaya başlamıştı. Ama dediğim gibi ailesi hiç umursamadı hatta çocuk konuşsun diye onunla konuşmaya bile çalışmazlardı çok ilgisiz olduklarından bir problemi var mıydı bilmiyorumPeki göz temasi kuruyormuydu komşusunuz oğlu nasildi oyun oynaması bağımsız mi hareket ediyordu
Inşallah dediginiz gibi olur inanin tek başıma çabalamak ayrı yoruyorErkek çocukları geç konuşur derler, tabii ki alınabilecek tüm tedbirleri alın, ama tamamen karamsar da olmayın. Benim çok tanıdığımın çocuğu bu şekilde, 4 yaşında daha yeni yeni konuşmaya başladı mesela
Abisi hastanede yatmıştı bir süre o zaman tv çok maruz kaldi şuan tamamen kapadim umarim yazdığınız gibi olur teşekkürlerHemen kötü düşünme.tv tablet tlf aşırı izleyen cocuklarda oluyor bu genelde otizmle es deger bulgular veriyor internetten digital babayi takip ediyorm geri dönüşler ayni sizin gibi hatta bir bayanin cocugu da konuşamıyormis isten geldiginde tv izleme hosumuza gitti bizde dinleniyorduk o tv tlf izlerken ama cocuk geriye dogru ilerlemeye baslamis dr tlf tablet tv yasak demis hemen duzelmede beklemeyin demis dr 1 ay tv tablet maruz kalsa bile toparlanması 4 aydan fazla sürüyormuş suan bizde anne evindeyiz tv hep acik burdada artik adina dönmüyor bakmiyor cocugum. resmen beyin yiyor bu aletler gelişim caginda cok tehlikeli iyo olacak inanin arsd 2 yaşındayken oglunu krese verdi 5 ay oldu daha yeni konusiyor dedi oda tekli kelime dr 3 yasina kdr bekleyin demis
Allah tarafından düzelmiş o zaman umarım benim oglumda konuşur gerçekten çok üzülüyorum):Erkek kardeşi vardı onunla oynuyordu bazen tek başına da takılıyordu, göz temasını hiç hatırlamıyorum ama hatırladığım tek şey yaşıtları baya baya konuşurken o çok anlamsız sesler çıkarıyordu tek tük basit kelimeler söylüyordu. Galiba 4 yaşındayken filan doğru düzgün konuşmaya başlamıştı. Ama dediğim gibi ailesi hiç umursamadı hatta çocuk konuşsun diye onunla konuşmaya bile çalışmazlardı çok ilgisiz olduklarından bir problemi var mıydı bilmiyorum
İnşallah canım sen yine de ilgilen bol bol konuş profesyonel yardım almak içinde elinden geleni yap. Her çocuk aynı değil kimisi çok erken konuşuyor kimisi daha geç yeter ki sağlıklı olsun gerisi boşAllah tarafından düzelmiş o zaman umarım benim oglumda konuşur gerçekten çok üzülüyorum):
Evet ilk defa gitmiştik direk kulaklarını kapadi. Sosyalleşmesi şuan iyi başta hiç yoktu.Tiyatroda sesten rahatsız olması yaşına göre normal. Özellikle ilk gidişiyse.
Yalnız olaya gerçekçi bakmak istiyorum, maddi durumdan bahsetmişsiniz, bu işler maalesef parasız olmuyor. Ben devlet hastanelerinin yardım edebileceğine hiç inanmıyorum.
Yapabileceğiniz en en güzel şey Devlet bağımsız anaokullarının küçük yaş sınıfları oluyor, onlara yazdırmanız (günde 4 saat). İnternetten konuşma terapisinde yapılan egzersizleri öğrenebilirsiniz. Konuşmaya teşvik edici şeyler yapın ki bunların hepsine internetten ulaşabilirsiniz.
Eğer göz teması iyiyse, sosyalleşme de sorun yoksa, isteklerini işaret ile anlatabiliyorsa, konuşmayı halledersiniz.
aynen katılıyorum. kızkardeşimin oğluda konuşmuyordu komut filan algılıyordu tabi. kreşe gitmeye başlayınca epey bir düzeldi tabi buda bir süreç kreşe başladığı ilk gün mucize yaşanmadı. alışma süreci vs biraz zor oldu ama şimdi yaşıtlarına yakın konuşma becerisiAnaokuluna başlatma şansınız var mı? Orada daha ney gözlemlenir..
aynen katılıyorum. kızkardeşimin oğluda konuşmuyordu komut filan algılıyordu tabi. kreşe gitmeye başlayınca epey bir düzeldi tabi buda bir süreç kreşe başladığı ilk gün mucize yaşanmadı. alışma süreci vs biraz zor oldu ama şimdi yaşıtlarına yakın konuşma becerisi
Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir oğlum var. Geçen sene mart ayında ikili cümle kuramadığı için çocuk psikiyatrisine götürdüm. Doktor muayene etti oğluma bir oyuncak gösterdi, Seslendi yalnız Oğlum orada başka değişik oyuncaklar vardı Onlar ilgisini çekti ve doktora bakmadı. sonra doktor eşimle beni odadan çıkarttı Oğlum bizim çıktığımızı farketmedi oyuncaklar ilgilendiği için. otizm teşhisi koydu oğluma TV televizyon yasak dedi. rehabilitasyon merkezinde eğitim alması lazım yada bir kaç ay oglunuzu gözlemleyin ilgilenin dedi. Neyse Oradan çıktık eşimle konuştuk tv televizyon tamamen kapattık oglum o zamanlar komut almıyor göz temasi kurmuyordu. 3 ay icerisinde oglum Söylenen her şeyi anlıyor iki cümle kurmasa da, tekli cümleler ve benden diliyle ifade eder hala geldi artik komut alan göz temasi kuran bir çocuk oldu. ağustos ayi gibi tekrar bir doktora götürdüm. O doktorda çocuğumda birşey olmadığını söyledi göz temasi var dedi. Ama hala oğlumda ikili cümle kurma yok sadece bir kaç kere anne ver baba gel dedi onun dışında olmadı. Mesela geçen hafta bir tiyatroya götürdüm oğlumu bir süre izledi sonra sesten kulaklarini kapadı çıkmak istedi. Tekli kelimeleri bile çok söylemiyor biz sorarsak yada cani isterse ne yapicam bilmiyor otizmli mi değil mi kestiremiyorum tekrar randevu araştırıyorum özele gücüm yetmiyor devlet hastaneleri de dolu. bu durumu yaşayan annelerden yorum bekliyorum çocuğu benim gibi olan anneler nasıl bir yol izlediler acaba ? Kendimi çaresiz hissediyorum, yetersiz
Cocugunuzu hemen ozel egitime verin benim de oglum özel egitimde cok faydasini gördum.Peki göz temasi kuruyormuydu komşusunuz oğlu nasildi oyun oynaması bağımsız mi hareket ediyordu
Eğer orizm teşhisi netleşirse. GAİTA NAKLİ konusunu ve probiyotiklerin bu konudaki faydalarını mutlaka araştırın.Merhabalar. 3 buçuk yaşında bir oğlum var. Geçen sene mart ayında ikili cümle kuramadığı için çocuk psikiyatrisine götürdüm. Doktor muayene etti oğluma bir oyuncak gösterdi, Seslendi yalnız Oğlum orada başka değişik oyuncaklar vardı Onlar ilgisini çekti ve doktora bakmadı. sonra doktor eşimle beni odadan çıkarttı Oğlum bizim çıktığımızı farketmedi oyuncaklar ilgilendiği için. otizm teşhisi koydu oğluma TV televizyon yasak dedi. rehabilitasyon merkezinde eğitim alması lazım yada bir kaç ay oglunuzu gözlemleyin ilgilenin dedi. Neyse Oradan çıktık eşimle konuştuk tv televizyon tamamen kapattık oglum o zamanlar komut almıyor göz temasi kurmuyordu. 3 ay icerisinde oglum Söylenen her şeyi anlıyor iki cümle kurmasa da, tekli cümleler ve benden diliyle ifade eder hala geldi artik komut alan göz temasi kuran bir çocuk oldu. ağustos ayi gibi tekrar bir doktora götürdüm. O doktorda çocuğumda birşey olmadığını söyledi göz temasi var dedi. Ama hala oğlumda ikili cümle kurma yok sadece bir kaç kere anne ver baba gel dedi onun dışında olmadı. Mesela geçen hafta bir tiyatroya götürdüm oğlumu bir süre izledi sonra sesten kulaklarini kapadı çıkmak istedi. Tekli kelimeleri bile çok söylemiyor biz sorarsak yada cani isterse ne yapicam bilmiyor otizmli mi değil mi kestiremiyorum tekrar randevu araştırıyorum özele gücüm yetmiyor devlet hastaneleri de dolu. bu durumu yaşayan annelerden yorum bekliyorum çocuğu benim gibi olan anneler nasıl bir yol izlediler acaba ? Kendimi çaresiz hissediyorum, yetersiz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?