- 29 Kasım 2018
- 4.098
- 24.161
- Konu Sahibi Baloglum2702
Bende yapamıyorum gerçekten uzun süre asla izleyemem konuşmayı unutuyorum kelimeler birbirine giriyor2 saatlik diziyi aynı yerde oturup izleyemiyorum ya saatler diyor
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Bende yapamıyorum gerçekten uzun süre asla izleyemem konuşmayı unutuyorum kelimeler birbirine giriyor2 saatlik diziyi aynı yerde oturup izleyemiyorum ya saatler diyor
İnanın ne derseniz deyin ne sebep gösterirseniz gösterin hiçbir elle tutulur tarafı yok. Tamam ekonomik durumunuz bilmem ne sebebten çalışmak zorundasınız ama bunu gündüz ve gece uyku saatlerinde yapmanız gerekirdi. Siz kendinizden hiçbirşey feragat etmemişsiniz çocuğunuz yapmış. Madem ikiniz de çalışıyordunuz evdeydiniz dönüşümlü bile çalışabilirsiniz. Siz en kolayı seçmişsiniz.Cevap yazan herkese teşekkürler birde şu var birinin koşullarını şartlarını bilmeden konuşmak çok kolay emin olun bende maddi kaygılar olmasaydı oğlumu odada bırakıp çalışmazdım şuan yavrumu özel bir yere götürecek maddi imkanım yok buraya yazma sebebimde bundan ibaret çaresiz olmanın ne demek olduğunu benim gibi yaşayan anneler umarım yoktur.
Bana uyaran eksikliği gibi geldi, ama bir uzmanla uzun uzun görüşmenizde fayda var. Atipik otizm bile olsa bu yaşta teşhis size çok büyük fayda sağlar. %90 düzelme sağlarsınız. Hızlıca yardım alınMerhabalar uzun yazacağım lütfen bilgisi önerisi olan anneler beni bilgilendirin çünkü çalacak bir kapı bile bulamıyorum.
Oğlum şuan 24 aylık 12. aya kadar komut alması gelişimi akranları ile eş değerdi çok az bi gerilik vardı oda 35 haftalık ve 2450 gram doğmasına bağladım.
12. aydan sonra kpss ye çalışmaya başladım sabahtan 7'den akşam 10'a kadar odada tek başına televizyon izledi.
18. Ayda fark ettim ki işaret etmiyor adına bakmıyor komut almıyor parmak ucunda yürüyordu.
Daha önce söylediği anne baba nene dede teyze sezai gibi kelimelerin hiç birini söylemiyor.
Kendi kendine hala yemek yiyor çatal bile kullanıyor.
Taklit yeteneğinde problem yok.
Göz kontağı anne baba teyze dede nene yenge işe kuruyor.
Televizyon olmayınca oyuncakları ile oynuyor.
Televizyonda sevdiği çizgi filmlerin sesini ayırt ediyor onların sesini duyunca televizyonun olduğu odaya koşuyor.
Çevredeki hiç bir çocukla iletişim kurmak istemiyor ona yaklaştırınca ağlıyor biz bunu kuzeni küçükken korkuttu hep ona bağladık.
Anneannesinde babaannesinde anneyi babayı ayırt ediyor kucağımızdan inmek istemiyor gittiğinde kapının önüne gidiyor eve gitmemiz için.
Gece uykusu geldiğinde onu uyutanın ben olduğumu bilirdi babasına gitmezdi.
Eskiden Semih şakadan ağla baba sana mama alsın deyince ağlardı.
Evimize gelen giden kimse yoktu ilk 1 yıl izole yaşadık
bizimde gittiğimiz anneannesi var çok nadir de babaanneye
Anneannede kuzeni var ondan korktuğu için anneanneye girmek istemiyor
Ben ve babası ders çalıştığımız için gün boyunca televizyon izlerdi
9 ay kadar yürüteç kullandık
Eline çatal kaşık verince onunla yemek yemeye çalışıyor
Bizle saklambaç oynuyor saklanıyor gidip onu bulunca kaçıyor başka odaya
Semih kayboldu diyince koşa saklanır
Geldim geldim diyince oyun oynadığımızı anlayıp kaçar.
Son dönemde istediği bi şey olunca işaret etmek yerine elimizden tutup istediği şeye götürüyor.
Birde çayı çok seviyor çay kaşığı ile çay veriyordum son 3 haftadır çay kaşığı görünce hemen koşuyor.
Bi özel eğitim öğretmeni uyaran eksikliği dedi. Biri otizm. Atipik otizmli çocuğu olan bi annemizde reaktif bağlanma olabilir dedi.
Bilginiz var ise lütfen yardımcı olun.
Oğlum otizm mi değil mi?
Gerçekten p çok üzüldüm konuya. Madem vaktiniz yoktu , yapmanız gereken şeyler vardı neden bakamayacaginiz çocuk sahibi oldunuz ki? Atandıktan sonra çocuk yapsaydiniz. Zavallı ağzından salyasi aka aka zombi gibi TV izliyor bütün gün. Hem de en algıları açık - dünyaya en hevesli olması gereken çağında.sabahtan 7'den akşam 10'a kadar odada tek başına televizyon izledi.
Bi çok işimi gece çocuğumu uyuttuktan sonra yapacak şekilde ayarlıyorum. Oyalayıcı bi yemek yapacaksam önceki akşamdan teferruat kısmını hallediyorum, dolap sileceksem gece siliyorum, ütüyü gece yapıyorum, çamaşırı gece katlıyorum. Gün içinde standart sil süpür harici bişey yapmıyorum ki yalnız bırakmayım güzel ilgilenebileyim diye. Evet konu sahibi çalışmak zorunda olabilir. Ama sabah 7den akşam 10a kadar ne bi insan verimli çalışabilir ne bi bebek tek başına kalabilir.. Çok üzücü.On dakika izlese vicdanım çok kötü oluyor. Kendimi sorguluyorum.l
Çocuk akşama kadar aç susuz mu kaldı içerde başına bişey geldi mi ne yapıyor diye hiç mi bakılmaz valla haksızsınız madem bakamayacaktınız ilgisiz anne baba olacaktınız bir zahmet korunaydınız. Umarım doktora gittiğinizde sizi şikayet ederde çocuğu elinizden alır devlet.Cevap yazan herkese teşekkürler birde şu var birinin koşullarını şartlarını bilmeden konuşmak çok kolay emin olun bende maddi kaygılar olmasaydı oğlumu odada bırakıp çalışmazdım şuan yavrumu özel bir yere götürecek maddi imkanım yok buraya yazma sebebimde bundan ibaret çaresiz olmanın ne demek olduğunu benim gibi yaşayan anneler umarım yoktur.
24 aydan sonra ekleyeceğim ölçeği kendiniz evde uygulayabilirsiniz. Yazdıklarınızın hiçbirini okumadımMerhabalar uzun yazacağım lütfen bilgisi önerisi olan anneler beni bilgilendirin çünkü çalacak bir kapı bile bulamıyorum.
Oğlum şuan 24 aylık 12. aya kadar komut alması gelişimi akranları ile eş değerdi çok az bi gerilik vardı oda 35 haftalık ve 2450 gram doğmasına bağladım.
12. aydan sonra kpss ye çalışmaya başladım sabahtan 7'den akşam 10'a kadar odada tek başına televizyon izledi.
18. Ayda fark ettim ki işaret etmiyor adına bakmıyor komut almıyor parmak ucunda yürüyordu.
Daha önce söylediği anne baba nene dede teyze sezai gibi kelimelerin hiç birini söylemiyor.
Kendi kendine hala yemek yiyor çatal bile kullanıyor.
Taklit yeteneğinde problem yok.
Göz kontağı anne baba teyze dede nene yenge işe kuruyor.
Televizyon olmayınca oyuncakları ile oynuyor.
Televizyonda sevdiği çizgi filmlerin sesini ayırt ediyor onların sesini duyunca televizyonun olduğu odaya koşuyor.
Çevredeki hiç bir çocukla iletişim kurmak istemiyor ona yaklaştırınca ağlıyor biz bunu kuzeni küçükken korkuttu hep ona bağladık.
Anneannesinde babaannesinde anneyi babayı ayırt ediyor kucağımızdan inmek istemiyor gittiğinde kapının önüne gidiyor eve gitmemiz için.
Gece uykusu geldiğinde onu uyutanın ben olduğumu bilirdi babasına gitmezdi.
Eskiden Semih şakadan ağla baba sana mama alsın deyince ağlardı.
Evimize gelen giden kimse yoktu ilk 1 yıl izole yaşadık
bizimde gittiğimiz anneannesi var çok nadir de babaanneye
Anneannede kuzeni var ondan korktuğu için anneanneye girmek istemiyor
9 ay kadar yürüteç kullandık
Eline çatal kaşık verince onunla yemek yemeye çalışıyor
Bizle saklambaç oynuyor saklanıyor gidip onu bulunca kaçıyor başka odaya
Semih kayboldu diyince koşa saklanır
Geldim geldim diyince oyun oynadığımızı anlayıp kaçar.
Son dönemde istediği bi şey olunca işaret etmek yerine elimizden tutup istediği şeye götürüyor.
Birde çayı çok seviyor çay kaşığı ile çay veriyordum son 3 haftadır çay kaşığı görünce hemen koşuyor.
Bi özel eğitim öğretmeni uyaran eksikliği dedi. Biri otizm. Atipik otizmli çocuğu olan bi annemizde reaktif bağlanma olabilir dedi.
Bilginiz var ise lütfen yardımcı olun.
Oğlum otizm mi değil mi?
Eminim konu sahibi ona da bir cevap verir"istemiyorduk kazara oldu" diyeBakmayacaksanız yapmayın şu çocukları yahu . Evlenince mutlaka çocuk yapılacak diye bir kural yok .